Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Ενισχύονται οι πληροφορίες, σε δίλημμα ο ίδιος


.
Από τον Σπύρο Χατζή
.
Ενισχύονται οι πληροφορίες που θέλουν τον βουλευτή Β' Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, που γνωρίζει αυτό το ενδεχόμενο, εμφανίζεται απρόθυμος φοβούμενος ότι "θα βγει από το παιχνίδι" εν όψει και μιας σχεδόν σίγουρης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο θεωρείται δύσκολο να αρνηθεί την επιστράτευσή του αν του το ζητήσει ο Γ. Παπανδρέου. Το δίλημμα επομένως θα είναι μεγάλο.
Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει στις ευρωεκλογές χαρακτηριστικά πολιτικής αναμέτρησης και ένα κορυφαίο στέλεχός του δεν θα μπορούσε να πει όχι σε μια τέτοια αποστολή. Επίσης εφόσον πάρει τη σχετική απόφαση ο Γ. Παπανδρέου, αυτό θα φανεί ως ενωτική κίνηση για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-αφού ο κ. Λοβέρδος ήταν "υπαρχηγός" του Ευ. Βενιζέλου- οπότε τα περιθώρια άρνησης γίνονται ακόμη μικρότερα.

.http://www.press-gr.blogspot.com/
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα..
Read more...

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ

http://www.pressmme.blogspot.com
Κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με τον Γ. Παπανδρέου η κυβέρνηση. Ο πολιτικός λόγος του Ε. Αντώναρου έχει σκληρύνει επικίνδυνα. Είναι προφανές ότι από τις κυλιόμενες του Γ. Λούλη το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι η πολύ χαμηλή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας. Η πόλωση όμως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα εκλογικά αποτελέσματα. Και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ο Αντώναρος δεν αποτελεί σοβαρό πολιτικό πρόσωπο για να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες αξιοποίησης των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Ή αλήθεια είναι ότι δεν είναι Ριρής. Παρ' ολαυτά είναι και αυτός αντιπαθής...
Read more...

Τον πετάλωσε ο Πεταλωτής...

http://www.nonews-news.blogspot.com/
Τον έκανε αλοιφή, για τους κάλους του "Κουρασμένου" . Ο Ντερμπεντέρης ανέλαβε να στηρίξει τη Ν.Δ. , παρουσία του γίγαντα Μαργαρίτη Τζίμα (που δε χρειάστηκε να ξαναμιλήσει) . "Του Παυλίδη, του βρήκαν μόνο πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές " , είπε. "Τι λέτε κύριε Πρετεντέρη, από που απορρέουν οι πολιτικές ευθύνες; Από την ποινική εμπλοκή του κατηγορουμένου δεν προέρχονται; " .
Και συνέχισε ακάθεκτος το πετάλωμα ο Πεταλωτής.
"Δηλαδή θα μας πείτε ότι οι πολιτικές ευθύνες προκύπτουν από το κούνημα του δαχτύλου που έκανε στη Βουλή ο Παυλίδης; " .
Κόκκαλο ο Ντερμπεντέρης...
Read more...

Στημένο παιχνίδι σε βάρος του Γιώργου...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Γκάλοπ-προβοκάτσια για το Γιώργο Παπανδρέου. Παρήγγειλαν ένα γκάλοπ, υποτίθεται για το νεανικό κοινό του "Nitro" και, άκουσον άκουσον, βγάζουν καταλληλότερο πρωθυπουργό το Βενιζέλο, με δεύτερο τον "Κουρασμένο" . Και δεν τους φτάνει αυτή η προβοκάτσια από την κατευθυνόμενη δημοσκόπηση του Παναγόπουλου, βγάζουν και ένα ποσοστό 30% , όπου οι νέοι ερωτώμενοι θεωρούν τον Παπανδρέου ακαταλαβίστικο, ενώ ένα άλλο, επίσης μεγάλο, ποσοστό, τον...

θεωρεί αδιάφορο! ...
Κι αυτά την ώρα που όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει τις εκλογές με πρόεδρό του τον Παπανδρέου...


Read more...

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου | 30.04.2009


Read more...

Ομιλία Χρ. Παπουτσή στη Βουλή, για τον ΟΑΕΔ, τους εργαζομένους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στην Θράκη Α.Ε. και στα Λιπάσματα ΔραπετσώναςΟμιλία Χρήστου Παπουτσή, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, για τον ΟΑΕΔ, τους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στην Θράκη Α.Ε. και στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Σας ακούσαμε και πάλι να αναφέρεστε όταν φθάσατε στα ζητήματα της ουσίας στην περίφημη προσέγγιση την οποία κάνει η Κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του εργασιακού, της αγοράς εργασίας για την ενίσχυση των θεσμών που λειτουργεί η αγορά εργασίας, για τον εξορθολογισμό του συστήματος -χρησιμοποιώ τις εκφράσεις σας- όπως επίσης και το ότι η απασχόληση και η εργασία αποτελούν συγκολλητική δύναμη του κοινωνικού ιστού. Συμφωνούμε. Αλλά τι είδους συγκολλητική δύναμη μπορεί να υπάρξει σε θεωρητικό επίπεδο με την έννοια της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας όταν στην πράξη στην εφαρμοσμένη κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχουμε ένα διαρκές πρόγραμμα αποδιάρθρωσης του κοινωνικού ιστού, διάλυσης των κοινωνικών σχέσεων και κυρίως διαίρεσης της κοινωνίας. Θα σας πω συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία αφορούν τροποποίηση του νομοσχεδίου. Πάρτε τη ρύθμιση για τα λιπάσματα, μία ρύθμιση που όπως τόνισε ο εισηγητής μας έχει τη συμφωνία μας. Είναι μια δίκαιη ρύθμιση. Εγώ ρωτώ: Γιατί η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο την άλλη ρύθμιση την οποία φέρατε για τη Θράκη;

Επίσης, έχουμε το θέμα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Είναι βέβαιο ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αδικηθεί στο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι το κράτος θα πρέπει να φροντίσει να υπάρξει μία διασφάλιση της εργασίας τους. Είναι, όμως, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού ιστού μία πράξη η οποία τινάζει στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι συνωστίζονται στις λίστες του Υπουργείου Παιδείας; Οι οποίοι μελετούν, διδάσκουν συνεχώς, αναβαθμίζουν το δικό τους γνωστικό αντικείμενο και ταυτόχρονα ενισχύουν και βελτιώνουν συνεχώς την εκπαιδευτική τους ικανότητα; Όμως, αυτό κάνετε. Τους τινάζετε στον αέρα, γιατί δεν έχετε σχέδιο, γιατί κάνετε πολιτική διευθετήσεων και όχι πολιτική ουσιαστικής παρέμβασης στα προβλήματα των εργαζομένων. Θα μπορούσατε να είχατε άλλη προσέγγιση, αλλά δεν την έχετε. Δεν θελήσατε καν να την ψάξετε. Θέλετε να αδικήσετε τον κόσμο και τους αδικείτε. Αυτό κάνετε αυτήν τη στιγμή. Σας το λέμε αλλά η αντίδραση της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει.

Πάμε στο θέμα των stage του ΟΑΕΔ που όπως λέτε τον εκσυγχρονίζετε, τον αναβαθμίζετε, τον αναδομείτε. Σας ρωτώ συγκεκριμένα: Πού είναι η ίδια ευαισθησία όσον αφορά τα θέματα των εργαζομένων; Κίνητρα. Είναι σωστά. Ρωτώ όμως, για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ γιατί δεν υπάρχουν κίνητρα όπως σας εισηγήθηκε ακόμα και ο κ. Βεναρδάκης και όπως ζητά σύσσωμη η Αντιπολίτευση; Σε ποια φιλοσοφία ανήκει αυτό; Σε ποια προσέγγιση για την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού εντάσσεται; Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που διαμορφώνεται στο πόδι, διαιρεί τους εργαζόμενους και στην πραγματικότητα θίγει τις κοινωνικές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος, μιας και χθες σας έκανα μια συγκεκριμένη ερώτηση αλλά απάντηση δεν πήρα. Ρωτώ και πάλι. Ποια είναι η συγκεκριμένη διεύθυνση στο Υπουργείο ή στον ΟΑΕΔ, ποια είναι εκείνη η υπηρεσία η οποία παρέχει πληροφορίες στο κοινό, παραλαμβάνει τις αιτήσεις εκείνων οι οποίοι θέλουν να κάνουν stage; Ποια είναι η διεύθυνση που κάνει τις προκηρύξεις; Ποια είναι η υπηρεσία που αξιολογεί τις αιτήσεις; Ποια είναι τα κριτήρια και ποιος τα ορίζει για την αξιολόγηση των ανθρώπων οι οποίοι ελπίζουν από ένα stage; Σας ρωτώ για να πάρω μια απάντηση και να ελέγξουμε του λόγου το αληθές, δηλαδή την αλήθεια των λόγων της κυρίας Υπουργού και της Κυβέρνησης, για να δούμε αν πράγματι εκσυγχρονίζεται ή αν αναδομείται ο ΟΑΕΔ και το Υπουργείο.

Και τέλος, όσον αφορά το θέμα της Ζάχαρης και τους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μια μεγάλη υπόθεση η οποία δεν αφορά μόνο τη Λάρισα αλλά αφορά όλες τις περιοχές όπου υπάρχει η Βιομηχανία της ζάχαρης, δεν είναι θέμα βέβαια δικό σας, εσείς τη ρύθμιση κάνετε, όμως μέλος της Κυβέρνησης είστε και πρέπει να απαντάτε στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Οφείλετε να δώσετε απάντηση στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Τι έγινε το περίφημο πρόγραμμα της βιοαιθανόλης που είχατε υποσχεθεί σε όλους τους εργαζόμενους και σ' όλες τις περιοχές της χώρας μας που αντιμετώπιζαν με καρτερικότητα την παγκόσμια κρίση όσον αφορά στην αγορά της ζάχαρης και ήλπιζαν ότι θα διατηρηθούν τουλάχιστον οι θέσεις εργασίας σ' αυτούς τους συγκεκριμένους τομείς; Πού είναι το πρόγραμμα; Πού είναι η συνέπεια της Κυβέρνησης;

Βλέπουμε λοιπόν τώρα να έρχεστε πάλι με διευθέτηση, πάλι με ρύθμιση, χωρίς διαβούλευση αυτή τη φορά. Κι εδώ είναι το θέμα το οποίο έθεσε και ο κ. Κατρίνης, ότι στην Επιτροπή οι εργαζόμενοι ήταν απολύτως σαφείς. Σε μία ρύθμιση που εσείς τη φέρνετε εδώ ως μια ευνοϊκή ρύθμιση εκείνοι αντιδρούν, διαφωνούν, είναι αντίθετοι, γιατί ακριβώς δεν δεχθήκατε ούτε μία φορά, ούτε εσείς ούτε η διοίκηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης, να συζητήσετε μαζί τους και να διαβουλευθείτε για το μέλλον τους.

Ρυθμίσεις λοιπόν! Το νομοσχέδιο για το οποίο διαμαρτυρηθήκατε προηγουμένως ότι περνάει στα χαμηλά γιατί καλύπτεται από τη σκανδαλολογία, που εσείς δημιουργείτε, στην πραγματικότητα είναι ένας ορυμαγδός ρυθμίσεων, διευθετήσεων, που απλώς «χαϊδεύουν» κάποια αυτιά, αλλά δυστυχώς για σας δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις, μοιράζουν τους εργαζόμενους σε ευνοημένους και μη, διαφοροποιούν την παρέμβαση και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο είπατε. Δεν λειτουργεί λοιπόν το νομοσχέδιό σας ως μια συνεισφορά στη συγκολλητική ουσία του κοινωνικού ιστού που επικαλεστήκατε. Το αντίθετο μάλιστα. Διαιρείτε τους εργαζόμενους και δημιουργείτε κοινωνικές εντάσεις!

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.


Read more...

Περιοδεία Γιώργου Α. Παπανδρέου στα νησιά Σάμος, Φούρνοι και Αγαθονήσι, την Παρασκευή, το Σάββατο, 1 και 2 Μαΐου


http://www.pasok.gr

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αύριο, Παρασκευή, και μεθαύριο, Σάββατο, 1 και 2 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα νησιά Σάμος, Φούρνοι και Αγαθονήσι.

Το Πρόγραμμα της περιοδείας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:


Παρασκευή 1η Μαΐου

  • 10:45 π.μ., Συνάντηση με Δήμαρχο και Φορείς στους Φούρνους. (Δημαρχείο)
  • 09.00 μ.μ., Συνάντηση με κομματικά στελέχη στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

  • 11.30 π.μ. Επίσκεψη στο Αγαθονήσι - Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας, φορείς και κατοίκους του νησιού.

Read more...

Το μπλουζακι που θα φορεθει πολυ φετος το καλοκαιρι. ιδιως απο αυτους που θα καταφερουν να επιζησουν της νεοδημοκρατικης λαιλαπας.


Read more...

Πράσινη ανάπτυξη: Σαν στο σπίτι του!"κλικ στην φωτο για κανονικο μεγεθος"
Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Προς τα μέλη του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ


Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της σε κινητοποίηση και μαζική συμμετοχή την Παρασκευή, 1η Μάη, στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το σύνολο των εργαζομένων αντιμέτωπο με τα μεγαλύτερα αδιέξοδα που σώρευσε η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ και των διεθνών ομοϊδεατών της.
Οι μαζικές απολύσεις, η καλπάζουσα ανεργία, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, η περιστολή κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η συρρίκνωση της παραγωγικής δομής της χώρας, αποτελούν τις σκληρές όψεις μιας ζοφερής πραγματικότητας.
Mίας κρίσης που έχει τη σφραγίδα του Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης του.
Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, ζώντας στο δικό της κόσμο, αναζητά λύσεις σε νέες φοροεπιδρομές, σε νέες απορρυθμίσεις και ελαστικοποιήσεις, σε πολιτικές που διευρύνουν τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.
Όλα αυτά θα βρουν την απάντηση τους στους δρόμους.
Όλοι μαζί θα διατρανώσουμε και τη φετινή Πρωτομαγιά ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην εργασία, το δικαίωμά μας στην ασφάλεια, το δικαίωμά μας στη ζωή.
Όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή 1η Μάη 2009, στις 10.30 πμ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ:
"Η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες εντείνουν τις πρωτοβουλίες και τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ σε όλη τη χώρα.
Η κεντρική Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ & του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η συναυλία της Αθήνας θα γίνει στις 10:30π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.
Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διαδηλώσουν και θα διαμαρτυρηθούν για τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και θα απαιτήσουν να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση.
Το αναλυτικό πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων των εργαζομένων είναι το ίδιο πλαίσιο που πρόβαλαν και διεκδικήσαν με τη Γενική Απεργία στις 2 Απριλίου 2009, με το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα απέργησαν όπως θα κάνουν και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ.
Τα ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΕΪ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας για την μεταφορά των πολιτών στην απεργιακή συγκέντρωση και δεν θα λειτουργήσουν από έναρξη βάρδιας έως 08:00π.μ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το ΜΕΤΡΟ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 09:00 και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα πραγματοποιήσει 24ωρη Απεργία."
Read more...

Η δίκη "Βατοπεδινών" την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαϊου

http://krogias.blogspot.com/

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαϊου θα γίνει η πολύκροτη δίκη των «βατοπεδινών» που είχε αναβληθεί στις 31 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.
Ελπίζω να μην πάρει και άλλη αναβολή

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ:
Για όσους δεν θυμούνται ή... τείνουν να ξεχάσουν, να τους θυμίσω ότι αφορά την μη έκδοση απόφασης από το παραπάνω δικαστήριο, για το οποίο, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, ενημέρωσε εγγράφως την δικαστή να μην βγάλει απόφαση, επειδή όπως επεσήμανε, υπήρχε συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου και Μονής για την παραχώρηση. Κάτι για το οποίο φώναζα εγώ ουσιαστικά από τις 31 Αυγούστου!

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες για την υπόθεση αυτή είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ.Πεταλωτής καθώς επίσης και ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης, όπως επίσης και οι δικαστές της έδρας που εκδίκασε την περίοδο εκείνη την υπόθεση.

Ουσιαστικά, με αυτή τη δίκη ξεκινά η διαλεύκανση του Σκανδάλου, όχι όμως σε πολιτικό επίπεδο. Αυτό, φρόντισε η Ν.Δ. να το κουκουλώσει πολύ καλά. Για να δούμε...


Read more...
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα

«Πράσινη Ανάπτυξη-προκλήσεις και δυνατότητες της περίπτωσης του Ελαιώνα»

τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 7 το απόγευμα,

στην πλατεία του σταθμού Μετρό «Ελαιώνας» (Ιερά Οδός και Αγίας Άννης).

Ομιλητής o Σπύρος Κουβέλης,

υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

(TO1, TO2, TO3, TO4)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

3ου ΔΗΜ.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

(ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ)


Read more...

Συμμετοχή Σπύρου Κουβέλη σε ημερίδα στην Ηλεία για τις επιπτώσεις της καταστροφής του 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου


Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης θα συμμετάσχει στις 2 Μαΐου στην ημερίδα με θέμα: «Η Κλιματική Αλλαγή. Οι επιπτώσεις της καταστροφής του 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Η προοπτική της πράσινης ανάπτυξης και των νέων θέσεων εργασίας».

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως υπό την αιγίδα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον Σταύρου Δήμα και την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

«Η ανάλυση έδειξε ότι τα προβλήματα που οδήγησαν στα τραγικά φαινόμενα του 2007 δεν ήταν ούτε συγκυριακά ούτε μεμονωμένα, αλλά αντίθετα αποτελούν δομικές αδυναμίες του συστήματος πρόληψης και καταστολής/κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών» τονίζει ο κ. Κουβέλης.

«Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας τα διαχρονικά αυτά προβλήματα, και με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες και διάθεση να σταματήσει επιτέλους η απώλεια του εθνικού κεφαλαίου, κατέθεσε τον Ιούνιο του 2008 πρόταση νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές με στόχο τη διατήρηση της λειτουργίας του οικονομικού, κοινωνικού και οικιστικού τους ιστού με τη στήριξη των νοικοκυριών, των γεωργικών δραστηριοτήτων, των οικογενειακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων. Η πρόταση αυτή παραμένει επίκαιρη και απολύτως αναγκαία», καταλήγει.
Read more...

Απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου...

http://press-gr.blogspot.com/

... υπέρ Ελληνοκύπριου

.
.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν δικαίωμα ανάκτησης περιουσιών τους που εγκαταλείφτηκαν στο βόρειο τμήμα του νησιού μετά την Τουρκική εισβολή το 1974.
Το δικαστήριο έλαβε απόφαση επί της υπόθεσης του Ελληνοκυπρίου Μελέτη Αποστολίδη, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιουσία του και να μετακινηθεί στο νότο μετά την Τουρκική εισβολή. Το ακίνητο αγοράστηκε αργότερα από... ζευγάρι Βρετανών, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα μπορούσε να ασκηθεί μήνυση σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα και να αναγκαστεί είτε να αποζημιώσει τον κ. Αποστολίδη, είτε να του επιστρέψει το ακίνητο.
Εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής πλευράς δήλωσε ότι η απόφαση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τρέχουσες συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

4 "ΝΑΙ" και 1 "ΟΧΙ"...

http://krogias.blogspot.com/


Read more...

Νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τετάρτη οι αγρότες της Κρήτης, αποφασισμένοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΣΑΣΕ, να μην ανεχθούν άλλο «τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης».
Η ΓΕΣΑΣΕ και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης καλούν τα μέλη τους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, «απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία σε βάρος τους και διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
30-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ


ΠΡΩΙΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣε λίγο και οι υπόλοιπεςΔιάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...