Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Συμμετοχή Σπύρου Κουβέλη σε ημερίδα στην Ηλεία για τις επιπτώσεις της καταστροφής του 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου










Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης θα συμμετάσχει στις 2 Μαΐου στην ημερίδα με θέμα: «Η Κλιματική Αλλαγή. Οι επιπτώσεις της καταστροφής του 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Η προοπτική της πράσινης ανάπτυξης και των νέων θέσεων εργασίας».

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως υπό την αιγίδα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον Σταύρου Δήμα και την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

«Η ανάλυση έδειξε ότι τα προβλήματα που οδήγησαν στα τραγικά φαινόμενα του 2007 δεν ήταν ούτε συγκυριακά ούτε μεμονωμένα, αλλά αντίθετα αποτελούν δομικές αδυναμίες του συστήματος πρόληψης και καταστολής/κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών» τονίζει ο κ. Κουβέλης.

«Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας τα διαχρονικά αυτά προβλήματα, και με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες και διάθεση να σταματήσει επιτέλους η απώλεια του εθνικού κεφαλαίου, κατέθεσε τον Ιούνιο του 2008 πρόταση νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές με στόχο τη διατήρηση της λειτουργίας του οικονομικού, κοινωνικού και οικιστικού τους ιστού με τη στήριξη των νοικοκυριών, των γεωργικών δραστηριοτήτων, των οικογενειακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων. Η πρόταση αυτή παραμένει επίκαιρη και απολύτως αναγκαία», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: