Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Προς τα μέλη του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ


Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της σε κινητοποίηση και μαζική συμμετοχή την Παρασκευή, 1η Μάη, στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το σύνολο των εργαζομένων αντιμέτωπο με τα μεγαλύτερα αδιέξοδα που σώρευσε η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ και των διεθνών ομοϊδεατών της.
Οι μαζικές απολύσεις, η καλπάζουσα ανεργία, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, η περιστολή κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η συρρίκνωση της παραγωγικής δομής της χώρας, αποτελούν τις σκληρές όψεις μιας ζοφερής πραγματικότητας.
Mίας κρίσης που έχει τη σφραγίδα του Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης του.
Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, ζώντας στο δικό της κόσμο, αναζητά λύσεις σε νέες φοροεπιδρομές, σε νέες απορρυθμίσεις και ελαστικοποιήσεις, σε πολιτικές που διευρύνουν τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.
Όλα αυτά θα βρουν την απάντηση τους στους δρόμους.
Όλοι μαζί θα διατρανώσουμε και τη φετινή Πρωτομαγιά ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην εργασία, το δικαίωμά μας στην ασφάλεια, το δικαίωμά μας στη ζωή.
Όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή 1η Μάη 2009, στις 10.30 πμ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ:
"Η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες εντείνουν τις πρωτοβουλίες και τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ σε όλη τη χώρα.
Η κεντρική Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ & του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η συναυλία της Αθήνας θα γίνει στις 10:30π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.
Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διαδηλώσουν και θα διαμαρτυρηθούν για τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και θα απαιτήσουν να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση.
Το αναλυτικό πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων των εργαζομένων είναι το ίδιο πλαίσιο που πρόβαλαν και διεκδικήσαν με τη Γενική Απεργία στις 2 Απριλίου 2009, με το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα απέργησαν όπως θα κάνουν και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ.
Τα ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΕΪ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας για την μεταφορά των πολιτών στην απεργιακή συγκέντρωση και δεν θα λειτουργήσουν από έναρξη βάρδιας έως 08:00π.μ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το ΜΕΤΡΟ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 09:00 και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα πραγματοποιήσει 24ωρη Απεργία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: