Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC...


...EKTAKTO...
Στο πλοίο Norman Atlantic το οποίο φλέγεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας βρίσκονται συνολικά 478 άτομα: 422 επιβάτες ...
και 56μελές πλήρωμα από τους οποίους οι 268 είναι Έλληνες.

Σε εξέλιξη βρίσκεταια υτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης από ιταλικά ελικόπτερα που μεταφέρουν τους επιβάτες δύο-δύο.

Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ονόματα των επιβατών.
 Διαβάστε εδώ την λίστα των επιβατών
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/norman-atlantic_33.html

Read more...

Τρία παιδιά, μεταξύ των διασωθέντων...


Τρία παιδιά, μεταξύ των οκτώ διασωθέντων από το Norman Atlantic
-Σηκώθηκε  ελληνικό super Puma
-111 διασωθέντες...
Τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάζουν...
συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται την ώρα αυτή, σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Λέτσε. 

Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Αυτή την ωρα, ενα ελληνικό ελικόπτερο super Puma εχει σηκωθεί για να ενισχύσει την επιχείρηση διάσωσης, ενώ ενα δευτερο ελικόπτερο, ίδιου τύπου, ανεφοδιάζεται στην Πρέβεζα για να συμμετάσχει.
Οι διασωθέντες μέχρι αυτή την ώρα είναι 111...


Read more...

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση επιβατών...


Εικόνες από τη διάσωση επιβατών στη θάλασσα παίζει η Rai - ΦΩΤΟ
του πλοίου "Νόρμαν"...
Συγκλονιστικές εικόνες με τη διάσωση επιβατών σε λέμβο του "Norman Atlantic" παίζει η ιταλική τηλεόραση ("Rai news"), με τους διασώστες να βουτούν στη θάλασσα, να δένουν με ιμάντες τους επιβάτες και...
στη συνέχεια να ανεβαίνουν στο ιταλικό Super Puma...





Read more...

Χάος στις Άλπεις...


Χάος στις Άλπεις - Αποκλεισμένοι 15.000 άνθρωποιΑποκλεισμένοι 15.000 άνθρωποι...
Σχεδόν 15.000 άνθρωποι πέρασαν τη χθεσινή νύχτα σε κέντρα φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν εκτάκτως στη Σαβοΐα, στις γαλλικές Άλπεις, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων οι οποίες...
παρέλυσαν το οδικό δίκτυο ενώ πολυάριθμοι αυτοκινητιστές υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα στα οχήματά τους.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις κι ένα επεισόδιο χαλαζόπτωσης που επέφερε πολλά ατυχήματα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη κίνηση εκδρομέων προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα, προκάλεσαν ένα μαύρο Σάββατο στις γαλλικές Άλπεις.

"Δεν έχουμε εκτίμηση για τον αριθμό των ανθρώπων που πέρασαν τη νύκτα στα οχήματά τους", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της νομαρχίας της Σαβοΐας, όπου 15.000 οχήματα παρέμεναν αποκλεισμένα χθες το βράδυ. "Ουδεμία κατάσταση κινδύνου μας αναφέρθηκε", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για "ευαίσθητες καταστάσεις εξαιτίας του εκνευρισμού, αλλά όχι για επεισόδια".

Η νομαρχία είχε καλέσει χθες, Σάββατο, τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν και να αναζητήσουν ένα καταφύγιο για τη νύκτα".

Σχεδόν 10.000 θέσεις ήταν διαθέσιμες στο νομό σε περίπου 40 κοινότητες. Δύο άλλες νομαρχίες, των Άνω Άλπεων και της Άνω Σαβοΐας, διέθεσαν επίσης πολλές εκατοντάδες κλίνες στο πλαίσιο της έκτακτης φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, το μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών κατέφυγε στα έκτακτα κέντρα υποδοχής, η πληρότητα στα οποία άγγιξε το 100%.

"Έμειναν ανοικτά 83 κέντρα φιλοξενίας", διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί.

Σήμερα το πρωί στην Αλμπερβίλ, σ' ένα απ' αυτά τα κέντρα όπου η ατμόσφαιρα ήταν καλή, οι πρώτοι ταξιδιώτες ξαναπήραν από τις 06:00 (ώρα Ελλάδας) το δρόμο προς τα χιονοδρομικά κέντρα.

Με μάτια πρησμένα από την κούραση, μια οικογένεια από το Παρίσι αφηγήθηκε πως χρειάσθηκε 18 ώρες για να φθάσει από την πρωτεύουσα στην Αλμπερβίλ, εκ των οποίων τις επτά τις χρειάσθηκε για να διανύσει τα 50 χιλιόμετρα από το Σαμπερί ως την εν λόγω πόλη που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Νωρίς σήμερα το πρωί, το εθνικό κέντρο πληροφοριών για το οδικό δίκτυο επισήμανε πάντως πως η αναστάτωση και οι καθυστερήσεις συνεχίζονται στις Άλπεις.

"Ένα από τα προβλήματα που επιδείνωσαν την κατάσταση χθες (Σάββατο) ήταν η παρουσία στη ροή των οχημάτων ορισμένων που δεν ήταν εξοπλισμένα, δεν είχαν αλυσίδες. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται σήμερα το πρωί, συνεπώς ζητήσαμε από τα οχήματα που δεν είναι εξοπλισμένα να μην συνεχίσουν προς το παρόν το δρόμο τους και να παραμείνουν στα κέντρα υποδοχής", δήλωσε ο Αλέν Βινταλί, ο οποίος επισήμανε "ένα συλλογικό πρόβλημα συμπεριφοράς".

"Η τεράστια πλειονότητα των οχημάτων είναι εξοπλισμένα (με αλυσίδες), όμως αυτά που δεν είναι δημιουργούν την αναστάτωση", πρόσθεσε χαιρετίζοντας παράλληλα το έργο του προσωπικού που κινητοποιήθηκε για την αντιμετώπιση αυτών των "δύσκολων καταστάσεων".

Το χιόνι προκάλεσε εξάλλου ένα θανατηφόρο ατύχημα στο νομό Ιζέρ, όταν ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν το όχημά του γλίστρησε σε μια χαράδρα.

Το ψύχος και το χιόνι επρόκειτο να συνεχισθούν σήμερα, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιούσε για "σημαντικό παγετό" στη διάρκεια της νύκτας, που θα καθιστούσε τους δρόμους εξαιρετικά ολισθηρούς. Αυτό συνέβαινε σήμερα το πρωί στη Σαβοΐα.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνέντευξη ΝΕΡΙΤ: Διάβαζε τις απαντήσεις ο κ. Σαμαράς;...


BINTEO...
Σύμφωνα με την τηλεκριτικό Ντέπυ Γκολεμά, ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξη του διάβαζε τις απαντήσεις από Auto Cue, το μηχάνημα δηλαδή που χρησιμοποιούν οι παρουσιαστές των ειδήσεων για να διαβάζουν τις ειδήσεις. 
Στο tweet της, η κ. Γκολεμά παραθέτει...
και φωτογραφία, η οποία δείχνει το μηχάνημα να αντικατοπτρίζεται στα γιαλιά του πρωθυπουργού. Είναι επισης γεγονός ότι πολυ συχνά ο κ. Σαμαράς δεν κοιτούσε τους δημοσιογράφους, όπως συνηθίζεται, αλλά περιέργως στρεφόταν κάθε τόσο προς το μέρος της κάμερας. 


Έμπειρος σκηνοθέτης στον οποίο απευθύνθηκε το Tvxs, πιστεύει ότι αυτό το κοίταγμα δικαιολογείται μόνο από διάβασμα από auto cue. 
Το tweet γράφει: Kαλησπερα παιδες! μια απλη ερωτηση: Πως γινεται να διαβάζει ο πρωθυπουργός απο το ' Ωτο κιού ΄ τις απαντήσεις στις ερωτησεις των δημοσιογράφων; φαινεται μέσα στα γυαλιά του.....δεν το βλέπουν; πόσο στημένη πια; Deppy Golema

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό κοίταγμα του κ. Σαμαρά μπορείτε να δείτε στο βίντεο της συνέντευξης στο λεπτό 4.40 έως 4.55
tvxs.gr

Read more...

Διάσωση επιβατών, από ιταλικό ελικόπτερο...


56 διασωθέντες...
Την είδηση εκανε γνωστή στο Twitter, ο ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι. 
Οπως...
μετέδωσε το MEGA, ο Ρέντσι με "tweet" εκανε γνωστό, πως, ιταλικό ελικόπτερο άρχισε να παραλαμβάνει επιβάτες του πλοίου "Νόρμαν".

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν διασωθεί 56 επιβάτες, με τους 47 να βρίσκονται στο πλοίο "Spirit"...

Read more...

To "Νόρμαν" φλέγεται...



ΦΩΤΟ...
Οι φωτογραφίες δείχνουν το φλεγόμενο "Norman Atlantic" και είναι τραβηγμένες από το...
εσωτερικό του πλοίου της γραμμής Ανκόνα-Ηγουμενίτσα, που έχει σταματήσει κοντά στο φλεγόμενο καράβι... 
Φωτογραφία: Το Norman Atlantic φλέγεται - Τουλάχιστον 328 κινδυνεύουν να πνιγούν

φωτο από paramythia-online.gr, protothema.gr

Read more...

Επιβάτης: πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν από τους καπνούς...



Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε άλλη μια ώρα!
BINTEO...
«Είμαστε έξω. Έχουμε ξεπαγιάσει. Το καράβι ακόμα καίγεται. Τα...
πατώματα βράζουν…» ανέφερε ο Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του Norman Atlantic, μιλώντας στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον καπνό και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

«Τα καράβια δεν μπορούν να μας πάρουν, έχει πολύ καιρό» τόνισε ο κ. Στυλιαράς και συμπλήρωσε: «Μας ενημέρωσαν ότι σε μια ώρα θα έρθει ρυμουλκό να μας ρυμουλκήσει αλλά δεν ξέρω αν αντέξουμε εμείς μια ώρα…».

Ο επιβάτης του πλοίου σημείωσε ότι στο κατάστρωμα εκτός των άλλων βρίσκονται μικρά παιδιά και γέροι άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο:


Read more...

Και φρεγάτα στη μάχη διάσωσης...


Και φρεγάτα στη μάχη διάσωσης των 466 επιβαινόντων
Αλλο ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού και η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ έλαβαν εντολή να...
συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης των 466 επιβαινόντων του ιταλικού επιβατηγού πλοίου.

Read more...

Ώρες αγωνίας «Τα πατώματα βράζουν»: Μαρτυρίες επιβατών του Νorman Atlantic


«Τα πατώματα βράζουν»: Μαρτυρίες επιβατών του Νorman Atlantic
Εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης που μετέδωσε το RaiΝews24  
Αθήνα
Εκτεθειμένοι στον καπνό, τη βροχή και τον παγωμένο αέρα, επιβάτες του Norman Atlantic που πλέει ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν.

Λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα, η επιχείρηση αερομεταφοράς των 478 επιβαινόντων βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η φωτιά στο πλοίο είχε τεθεί υπό έλεγχο.  Ιταλικά ελικόπτερα προσπαθούν να περισυλλέξουν τα περίπου 150 άτομα που βρίσκονται σε σωσίβιο λέμβο και τους υπόλοιπους επιβάτες από το κατάστρωμα του ακυβέρνητου πλοίου.

«Είμαστε έξω στο κατάστρωμα, έχουμε ξεπαγιάσει, πνιγόμαστε από την κάπνα» είπε το μεσημέρι στo Mega o κ. Γιώργος Στυλιαράς, επιβάτης του δρομολογίου Ηγουμενίτσα - Ανκόνα.
«Το καράβι ακόμη καίγεται, τα πατώματα βράζουν [...] Άλλοι τρέμουν, άλλοι βήχουν από τον καπνό» συνέχισε. Όπως είπε, ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι αναμένεται ρυμουλκό για να τραβήξει το πλοίο.
«Το θέμα είναι ότι μέχρι τότε δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε» είπε.
Στο Mega μίλησε και ο κ. Γιώργος Σαράντης, ο οποίος επίσης επιβαίνει στο πλοίο. «Το καράβι φλέγεται ακυβέρνητο, διασωστικά δεν υπάρχουν εδώ γύρω, ούτε πυροσβεστικά να ρίχνουν νερό» ανέφερε.
Με τη φράση «αέρας, κύμα, βροχή, ανελέητα...» περιέγραψε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαβεβαίωσε όμως ότι στο πλοίο δεν υπάρχει πανικός.
«Έχουμε βάλει όλοι τα σωσίβια και περιμένουμε» είπε.
Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για τη φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ όταν οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν. «Ήταν η μυρωδιά του καμένου πλαστικού που μας πέταξε όλους πάνω» τόνισε.

Το ίδιο ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega η επιβάτης Ράνια Φυραίου. «Μύρισε καπνός στην καμπίνα. Φορέσαμε ζεστά ρούχα και βγήκαμε έξω» είπε.

«Υπάρχουν πολλά παιδάκια και ηλικιωμένοι. Είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο και προσπαθούμε να ζεσταθούμε» τόνισε, ενώ κάποιος συνεπιβάτης της ακούστηκε να λέει «αν δεν πνιγούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο». 
Συγγενείς της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλοίο
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έμαθε στη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με τον ΣΚΑΙ ότι συγγενείς της επιβαίνουν στο πλοίο.
Η βουλευτής Ιωαννίνων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τις προσπάθειες των αρχών, παραδέχτηκε όμως βουρκωμένη ότι ζει ώρες αγωνίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν...


Σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψης του πλοίου - ΤΩΡΑ
Πληροφορίες που μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ, επικαλούμενος μαρτυρίες επιβατών μέσα από το πλοίο "Norman Atlantic", αναφέρουν ότι οι σωσίβιες λέμβοι δεν επαρκούν για όλους και, ήδη, κάποιοι έπεσαν στη θάλασσα, για να σωθούν, ενώ...
και ο συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου φαίνεται πως είναι προβληματικός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιβάτες που έπεσαν στη θάλασσα, περισυνελέγησαν σώοι.

Σε βοήθεια του οχηματαγωγού σπεύδουν τρία πλοία, σύμφωνα με το Λιμενικό, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές, καθώς επικεατούν ισχυροί άνεμοι.

Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας. Το πλήρωμα είναι επίσης ιταλικής καταγωγής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε ιταλικά ύδατα...

Η πρώτη φωτο από enikos.gr


Read more...

Θρίλερ βορειοδυτικά της Κέρκυρας Δραματική επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic»


Δραματική επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic»
Εικόνα από τo πλοίο (με τους καπνούς), καθώς πλησιάζει στις ακτές της Αλβανίας  

Κέρκυρα
Δραματικές στιγμές ζουν οι επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.
7 φωτογραφίες

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 422 επιβάτες (234 εκ των οποίων Έλληνες), 222 οχήματα και 56 άτομα πλήρωμα. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και στο πλοίο επιβαίνουν 268 Έλληνες, επιβάτες και πλήρωμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Ήδη 150 επιβάτες μπήκαν σε σωστική λέμβο. Από αυτούς, οι 47 μεταφέρθηκαν στο «Spirit of Pireaus», που πλέει στην περιοχή. Επίσης, 14 άτομα παραλήφθηκαν από ιταλικά ελικόπτερα και μεταφέρθηκαν στο «Εuropa Cruise», 1 άτομο από το πλοίο «Aby Jeanette» με κατεύθυνση τo Λέτσε.

H θέση του πλοίου γύρω στις 14:30 (από το marinetraffic.com):



Η θέση του πλοίου γύρω στις 10:00:


Συναγερμός σε Ελλάδα και Ιταλία

Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα  AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, δύο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ελικόπτερα Chinook, όπως και η φρεγάτα Ναβαρίνο.

Επίσης βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης 2 ακόμα Chinook με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων και θα αποπλεύσουν άμεσα 1 Τορπιλάκατος (ΔΑΝΙΟΛΟΣ) και 1 Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΑΞΙΟΣ) από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα διαθέσεως 2 ακόμα Aegean Hawk στο Κοτρώνι.

Πλέον των παραπάνω, στην Κέρκυρα οργανώθηκε και λειτουργεί τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

Στις 9:15 αναχώρησε από την Πάτρα το πυροσβεστικό σκάφος «Σκούρτης» με κατεύθυνση την Αδριατική, ώστε να συνδράμει στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς. Το πλοίο επέστρεψε, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Νωρίτερα, ένα ρυμουλκό από την Κέρκυρα, το οποίο επιχείρησε να φτάσει στο σημείο, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι, δεν κατάφεραν να φτάσουν, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Από τις 10:00, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, το πλοίο βρίσκεται στον ιταλικό τομέα ευθύνης.

Επίσης το πρωί, επτά από τα παραπλέοντα σκάφη προσπαθούν να σχηματίσουν έναν κύκλο γύρω από το Norman Atlantic, ώστε να μπορέσει να το προσεγγίσει η σωστική λέμβος του Europa Cruise.

Στις 13:00 έγινε γνωστό ότι στην περιοχή έφτασε ιταλικό ρυμουλκό με πρόθεση να απομακρύνει το πλοίο. Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, η όλη επιχείρηση ενδέχεται να διαρκέσει έως 4 ώρες.

Στις 13:30 η RAI μετέδωσε ότι ιταλικά ελικόπτερα έχουν φτάσει στην περιοχή και απομακρύνουν επιβάτες. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Ρέντσι με νεώτερο Tweet.

Gli aggiornamenti ufficiali proseguono ogni ora su siti istituzionali. Elicottero è riuscito a prelevare primi passeggeri.

Στις 14:00 τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η πυρκαγιά στο Norman Atlantic έχει τεθεί υπό έλεγχο και συνεχίζει να φλέγεται μόνον η γέφυρα Ν5.

Όλα τα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας (Μπάρι, Μπρίντιζι, Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα και Λέτσε) είναι σε ετοιμότητα, για να υποδεχθούν τους διασωθέντες. 

Το Rai News, επίσης, μετέδωσε ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, πλέει προς αλβανικά χωρικά ύδατα.

15:00 Συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του «Νorman Αtlantic» πραγματοποιεί το ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlanticδεν έχει πάρει κλίση, στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη μεταφοράς όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό Cruise Europa.

Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι ιταλικές αρχές, είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση πριν πέσει το σκοτάδι καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος, σε νέα ενημέρωση το μεσημέρι ανέφερε ότι σε κανέναν από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας.

15:10 Από το υπουργείο Άμυνας δόθηκε εντολή να φύγουν Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας από το Αιγαίο με κατεύθυνση την Αδριατική, προκειμένου να απομακρύνουν από αέρος επιβάτες.

Αγωνία για τους επιβάτες

Οι εθνικότητες των επιβατών: 1 Ρουμάνος, 2 Ρώσοι, 6 Αυστριακοί, 2 Ούγγροι, 10 Ελβετοί, 1 Κροάτης, 8 Γεωργιανοί, 5 Σύροι, 1 Σουηδός, 1 Καναδός, 2 Ουκρανοί, 1 Αιγύπτιος, 18 Γερμανοί, 54 Τούρκοι, 2 Αφγανοί, 22 Αλβανοί, 1 Μαλτέζος, 7 Βούλγαροι, 3 από την ΠΓΔΜ, 2 Βρετανοί, 22 Ιταλοί, 3 Ολλανδοί, 3 Βέλγοι, 9 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 234 Έλληνες.

Από το πλήρωμα: 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες.

Επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου, μεταφέροντας τη μαρτυρία τους στο Mega ανέφεραν ότι στην περιοχή έφτασε και ένα μεγάλο επιβατηγό σκάφος των Μινωικών Γραμμών, Europa Cruise, το οποίο κατέβασε στη θάλασσα σωστικές λέμβους, αδυνατεί ωστόσο να προσεγγίσει το Norman Atlantic, λόγω θαλασσοταραχής.

»»Οι μαρτυρίες των επιβατών

Εκατοντάδες παραμένουν στα καταστρώματα του πλοίου. Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτιά έχει επεκταθεί στα 2/3 του πλοίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ηλεκτρικά προβλήματα εμπόδισαν το κατέβασμα κάποιων από τις σωστικές λέμβους. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου σε Κέρκυρα αλλά και Πάτρα να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχειακές μονάδες για να φιλοξενήσουν τους διασωθέντες. Σε ετοιμότητα είναι και το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις αεροδιακομιδής.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ
Στην πρώτη της ανακοίνωση, η ΑΝΕΚ ανέφερε: «Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο NORMAN ATLANTIC της εταιρείας VISEMAR di Navigazione SRl, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ ΑΕ, το οποίο εκτελούσε τη δρομολογιακή γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και ενώ
βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

» Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές-ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία.»

Δηλώσεις Δένδια-Βαρβιτσιώτη

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι διατέθηκαν όλα τα σωστικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και ένα αεροσκάφος C-130 και δόθηκε αμέσως εντολή να μεταβούν στην περιοχή τρία ελικόπτερα. Διευκρίνισε πάντως πως την ευθύνη συντονισμού των ενεργειών έχει το ιταλικό Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν το σύνολο των σωστικών τους μέσων, αλλά η διάσωση δεν μπορεί να γίνει από αέρος» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑ 99,5 «πρόκειται για ένα δύσκολο περιστατικό. Είμαστε σε επιφυλακή».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μετέβη στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προκειμένου να ενημερώνεται διαρκώς για την επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ενώ για την πορεία της υπόθεσης ενημερώνεται και ο πρωθυπουργός.

Σε ανοικτή γραμμή Αθηνα-Ρώμη

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι με tweet, δήλωσε ότι η εμπλοκή του ιταλικού ναυτικού είναι μέγιστη και ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Σοφία Βούλτεψη, οι δύο πρωθυπουργοί βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.
Stiamo seguendo la vicenda del traghetto tra Grecia e Italia, in contatto con il premier Samaras e con max coinvolgimento nostra Marina

Η καρδιά και η σκέψη μας όλη σήμερα στους επιβαίνοντες του . Our this morning are only for those on


Διονύσης Βυθούλκας, Γιάννης ΜανδαλίδηςΒασίλης Ψυχογιός, Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Χάθηκε αεροσκάφος της Air Asia...


Χάθηκε αεροσκάφος της Air Asia - Η τελευταία επικοινωνία με τον πιλότο
Η τελευταία επικοινωνία με τον πιλότο...
Στο αεροσκάφος της Airasia που εξαφανίστηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας επέβαιναν 162 άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και η εταιρία. Στο A320-200 επέβαινε ...
επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας Τζόκο Μουρτζατμότζο.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται από το κέντρο έρευνας και διάσωσης του νησιού Μπάνγκα, στη Θάλασσα της Ιάβας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 της Airasia και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερικ Σουλτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται με την οικογένειά του στη Χαβάη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το 2014 θα μείνει μια μαύρη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας της Μαλαισίας με την απώλεια δύο αεροσκαφών των εθνικών αερογραμμών Malaysia Airlines.

Στις 8 Μαρτίου, η πτήση MH370 εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες. Η εξαφάνισή της παραμένει ανεξήγητη μέχρι σήμερα. Το αεροπλάνο φέρεται να συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όταν πλέον τα καύσιμά του είχαν εξαντληθεί.

Στις 17 Ιουλίου, ένα άλλο Μπόινγκ της Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ, εξερράγη εν πτήσει, κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα, ανάμεσα τους 193 Ολλανδοί.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αεροπορικές μεταφορές για τις συνδέσεις ανάμεσα στα 17.000 νησιά της, παρουσιάζει -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της- μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία στον τομέα της ασφάλειας της αεροπορίας.

Air Asia: Ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης

Η αεροπορική εταιρία Air Asia δήλωσε σήμερα ότι "ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών" που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. "Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας", πρόσθεσε η Air Asia.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να "αποκλίνει"από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών Air Asia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα μισά της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σουραμπάγια της Ινδονησίας απ΄όπου είχε αναχωρήσει και της Σιγκαπούρης που ήταν ο προορισμός του, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στον ινδονησιακό υπουργείο Μεταφορών Τζόκο Μουρτζατμότζο.

Συγκεκριμένα το αεροπλάνο βρισκόταν μεταξύ του λιμανιού Ταντζούνγκ Παντάν της Ινδονησίας και της πόλης Ποντιανάκ, στο Δυτικό Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο όταν χάθηκε κάθε επαφή με το κέντρο ελέγχου, διευκρίνισε ο αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα στη Σεούλ το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον τρεις Νοτιοκορεάτες ήταν ανάμεσα στους 155 επιβάτες του αεροσκάφους. Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα, τη συνομήλικη σύζυγό του και το παιδάκι τους.

Στο A320-200 επέβαιναν 162 άνθρωποι: το επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ...


...ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΩΡΑΙΤΗΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ...
 Ο κύβος ερρίφθη στο ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον βαίνει και τυπικά προς τη διάσπαση. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος...
να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, παίρνοντας μαζί του όλους τους πολιτικούς φίλους του και βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτόν. Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει στις ανακοινώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος, το όνομα του οποίου θα παραπέμπει στην «Αλλαγή», ενώ δεν αποκλείεται να είναι μόνο αυτή η λέξη.


Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε ανοιχτή εκδήλωση εντός της επόμενης εβδομάδας με έμφαση στα νέα πρόσωπα. Μάλιστα δύο θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου πολιτικού σχηματισμού:

- ένα κόμμα κινηματικού χαρακτήρα ανοιχτό σε διαφορετικές τάσεις, οι οποίες θα κινούνται στον ευρύτερο χώρο του Κέντρο

- συμμετοχή νέων ανθρώπων σε όλα τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του, ενώ άνθρωποι που θα στελεχώσουν την προσπάθεια και μένουν μόνιμα στην επαρχία έχουν κληθεί στην Αθήνα. Κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι βουλευτές Θάνος Μωραϊτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου και Νίκος Σηφουνάκης.

Επιπλέον επιτελικό ρόλο θα έχουν οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργος Ελενόπουλος, Νίκος Ζιώγας και Γιώργος Πετρουλάκης. Επικεφαλής του κόμματος θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, αν και πριν από μερικές εβδομάδες συζητιόταν η πιθανότητα να ηγηθεί κάποιο άλλο προβεβλημένο στέλεχος της ομάδας των παπανδρεϊκών.

Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου κόμματος είναι γρήγορες προκειμένου τα στελέχη που το προετοιμάζουν να προλάβουν τις πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την άλλη πλευρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητη την επιχείρηση διάσπασης της παράταξης. Ήδη από εχθές ο κ. Βενιζέλος έδωσε μέσω διαρροών ένα δείγμα των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν την επομένη της ίδρυσης του νέου κόμματος.

Συνεργάτες του σε «άτυπη ενημέρωση» σημείωναν πως είναι «αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου  που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε πρωθυπουργό». Υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν υπεύθυνος «τόσο της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για  την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011)». Συν τοις άλλοις ανέφεραν πως μια τέτοια ενέργεια «θα συνιστούσε  προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέα προσπάθεια αποτροπής της διάσπασης, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αν και θεωρείται σίγουρο πως θα παρέμβει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8281.html

Read more...

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ...


Ο Τέρενς Κουίκ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και τα οποία έκαναν λόγο...
για συμφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Βύρωνα Πολυδώρα προκειμένου να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επερχόμενες εκλογές.
Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων:
«Διαψεύδουμε ως ανυπόστατα τα όσα αναγράφονται για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Βύρωνα Πολύδωρα».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_2300.html

Read more...

ΤΡΑΒΑ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΜΟΥ ΜΙΑ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!


ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"...
Έχετε ξαναδεί δημοσιογράφους μετά από συνέντευξη με πολιτικό να στήνονται για... αναμνηστική φωτογραφία μαζί του; Εμείς μέχρι τώρα δεν το ΄χαμε ξαναδεί στη ζωή μας. Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να καθιερωθεί το...
διεθνές βραβείο Πούλιτζερ για τόσο δύσκολες συνεντεύξεις; Άντε παιδιά και είς ανώτερα! Που είναι τελικά ο πάτος σε αυτό το βαρέλι;

http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4226.html

Read more...