Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Με έμφαση στις άγονες περιοχές Ξεκινούν οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών σε περιφερειακά ιατρεία


Ξεκινούν οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών σε περιφερειακά ιατρεία

Αθήνα
Ξεκινούν άμεσα οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας.
Από τους 190, οι 55 θα καλύψουν ιατρεία άγονων περιοχών τα οποία ήταν κενά επί σειρά ετών, όπως για παράδειγμα στην Κάρπαθο, την Τήλο και τα Ψαρά.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ανταπόκριση των γιατρών οφείλεται στο ειδικό οικονομικό κίνητρο στελέχωσης που έδωσε το υπουργείο (400€) το οποίο μάλιστα χορηγείται με αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).
«Με αυτό τον τρόπο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενισχύει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας έτσι ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια στον πληθυσμό αυτών των περιοχών» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Read more...

Αυτοί βούλιαξαν τη χώρα...



Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ μπορεί να μην καταλήξει σε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα αναφορικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών για τον σκανδαλώδη τρόπο που λειτουργούσε στο παρελθόν το αμαρτωλό τρίγωνο: κόμματα εξουσίας-ΜΜΕ-τράπεζες.

Εν τούτοις... 
θα έχει προσφέρει μια σπουδαία υπηρεσία αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο όλων αυτών των ευυπόληπτων κυρίων -με ό,τι αντιπροσωπεύουν- που παρέλασαν στις εργασίες της.

Χθες κατέθεσε στην επιτροπή ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος Α.Ε.», Παν. Ψυχάρης. Ο γιος του Στ. Ψυχάρη. Ο κύριος αυτός δεν ήταν απλά προκλητικός - ενίοτε και χυδαίος. Ηταν η αποκάλυψη μιας πραγματικότητας η οποία αποτέλεσε, μεταπολιτευτικά, καθεστώς στον χώρο της ενημέρωσης επιδρώντας καταλυτικά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οταν ένας άνθρωπος σαν τον υιό Ψυχάρη κουνάει το χέρι στους βουλευτές και διαγιγνώσκει σ’ αυτούς καταστάσεις ονείρωξης (αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε), τους λέει με τον δικό του τρόπο ότι δεν τους λογαριάζει στο ελάχιστο -ούτε ως άτομα ούτε ως θεσμό-, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει μια τραμπούκικη συμπεριφορά του υποκόσμου η οποία εκκινείται απ’ ό,τι θεωρεί προάσπιση των συμφερόντων του.

Ο υιός Ψυχάρης δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς μπορεί να θεωρείται υγιής επιχείρηση ο ΔΟΛ όταν τα ίδια κεφάλαιά του αντιπροσωπεύουν το 1/4 των χρεών του. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί σωστό να δανείζονται οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις.

Υπήρξε, μάλιστα, αποκαλυπτικός όταν υποχρεώθηκε να αναφερθεί σε εγγυήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ που ο ίδιος υπέγραψε σε τράπεζα. Οταν ρωτήθηκε με τι εχέγγυα υπέγραψε αυτές τις εγγυήσεις η απάντηση ήταν σοκαριστική: «Με αέρα»!!!

Αυτό ακριβώς συνέβαινε. Μια κάστα επιχειρηματιών που είχε υπό τον έλεγχό της, για δεκαετίες, τον χώρο της ενημέρωσης, που παρενέβαινε καταλυτικά στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στις εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα, εισέπραττε από τις τράπεζες τεράστια ποσά βάζοντας ως εγγύηση αέρα κοπανιστό. Κάτι που φυσικά θα ήταν αδύνατο να το κάνει αν δεν είχε τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Μια σχέση «δούναι και λαβείν», όπου ο ένας στήριζε τον άλλον, βούλιαξε μια ολόκληρη χώρα.

Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις;

efsyn.gr

Read more...

Κομισιόν: Υποχρεωτική μετάδοση των online σε όλη την ΕΕ;



Οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί μπορεί να αναγκαστούν να μεταδίδουν το πρόγραμμά τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι μόνο στη χώρα όπου εδρεύουν, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, που προωθείται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ...
από μεγάλες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη.

Οι οnline υπηρεσίες TV streaming, όπως το Netflix, δεν θα επηρεαστούν από το νόμο, σύμφωνα με το σχέδιο που περιήλθε στην κατοχή της EurActiv.com.

Οι αλλαγές στον νόμο περί ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων της ΕΕ θα εφαρμοστούν στη λεγόμενη αρχή της χώρας καταγωγής (country of origin principle) για τις online υπηρεσίες catch-up των ραδιοτηλεοπτικών φορέων που δείχνουν προγράμματα κατά παραγγελία (on-demand). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ, οι εθνικοί κανόνες ισχύουν μόνο στη χώρα όπου στέλνεται το σήμα εκπομπής. Η Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την αλλαγή ως μέρος της αναθεώρησης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας τον ερχόμενο μήνα.

Εμπορικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς άσκησαν πίεση ενάντια στα σχέδια της Επιτροπής να επεκτείνει την ισχύ του νόμου στις online υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή θα εξαλείψει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εδαφικής φύσεως και θα μειώσει τις προσοδοφόρες πωλήσεις των αδειών τους σε άλλες χώρες.


Νωρίτερα το καλοκαίρι, στελέχη από 15 εμπορικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων του Sky, του ITV και του γαλλικού Canal + προειδοποίησαν ότι οι αλλαγές θα έχουν «ανατριχιαστική επίδραση στις επενδύσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων».

Η Επιτροπή προτείνει «η πρόσβαση ή η χρήση βοηθητικών online υπηρεσιών να θεωρείται ότι συμβαίνει μόνο στο κράτος μέλος, στο οποίο ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει την κύρια εγκατάστασή του, ενώ εκ των πραγμάτων η βοηθητική ηλεκτρονική υπηρεσία μπορεί να προσφερθεί εκτός συνόρων σε άλλα κράτη μέλη».

Οι εκπομπές και οι ταινίες μπορούν να μένουν στις online υπηρεσίες των ραδιοτηλεοπτικών φορέων «για καθορισμένο χρονικό διάστημα μετά την εκπομπή τους». Ωστόσο, η Επιτροπή δεν ορίζει προβλεπόμενο χρονικό όριο στο σχέδιο.

Εν τω μεταξύ, οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να βασίζονται σε συμβάσεις που χωρίζουν άδειες ανά χώρα, συνομολογώντας ρυθμίσεις για να μεταδίδουν το περιεχόμενο σε ορισμένες πιο προσοδοφόρες εθνικές αγορές.

Ωστόσο, οι αρχές ανταγωνισμού της Επιτροπής εξετάζουν αυτές τις ρυθμίσεις και θα μπορούσαν ακόμα να απαιτήσουν απαλλαγή των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών από τις συμβάσεις για συγκεκριμένες χώρες. Από την πλευρά τους, οι εμπορικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στο επιχειρηματικό τους μοντέλο.


Πέρυσι, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ επέβαλε πρόστιμο στο σταθμό Sky επειδή εμπόδιζε την εκπομπή των προγραμμάτων του εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Στο στόχαστρο της Ευρωπαίας Επιτρόπου εξακολουθούν επίσης να είναι εμπορικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς στη Γαλλία, τη Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Από την πλευρά τους, οι εταιρείες του Διαδικτύου πίεσαν για επέκταση της ισχύς του νόμου και στις online υπηρεσίες TV Streaming, χωρίς όμως να καταφέρουν να συμπεριληφθεί στην πρόταση νόμου


Euractiv.gr


Read more...

ΕΣΗΕΑ: Τι ισχύει φέτος με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες...


ΕΣΗΕΑ κτίριο
1)    ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
.   Τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έως τις...
15/10/2016).

2)    ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ
.   Για το έτος 2016 (χρήση 2015) η δήλωση «πόθεν έσχες» θα υποβληθεί αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Οι υπόχρεοι δεν θα στέλνουν έντυπες τις δηλώσεις στην αρμόδια Γ΄ Μονάδα της Αρχής, καθώς αυτή δε θα έχει τη δυνατότητα να τις καταχωρίζει, αφού η πρόσβαση στο νέο σύστημα «ΠΟΘΕΝ» θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους υπόχρεους με τη χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet. Για το λόγο αυτό απαιτείται οι υπόχρεοι υποβολής να είναι ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών του Taxisnet.
.   Σημειώνεται ότι φέτος, που για πρώτη φορά θα υποβληθεί ηλεκτρονικά η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, αυτή θεωρείται ως αρχική και ως εκ τούτου θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου και όχι μόνο τις μεταβολές.
.    Εφιστάται ακόμη η προσοχή των υπόχρεων στις σχετικές κυρώσεις, που περιλαμβάνουν τόσο διοικητικά πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, όσο και ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές για τη μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς ή ελλιπούς δήλωσης. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει ότι : «Ελλείψεις ή ανακρίβειες της δήλωσης, μπορούν να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο αυθορμήτως σε προθεσμία ενός μηνός από την υποβολή της δήλωσης».
.   Οι υπόχρεοι καλούνται να συμπληρώσουν δύο ηλεκτρονικά αρχεία, τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης και την Δήλωση Οικονομικών Συμφερόντων, μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος «ΠΟΘΕΝ», υποδείγματα των οποίων επισυνάπτονται και στην παρούσα ανακοίνωση μαζί με συνοδευτικές οδηγίες όπως έχουν εκδοθεί στη σχετική Υπουργική Απόφαση
.    Αρμόδια Αρχή, στην οποία οι υπόχρεοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, είναι η Γ’ Μονάδα Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 207 & ΑΛΚΙΦΡΟΝΟΣ 92 Τ.Κ. 11853 Τηλ.:210-34.01.945, 946, 951, Fax: 210-34.01.944, e-mail: pothen@hellenic-fiu.gr) και ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenic-fiu.gr.

3)    ΥΠΟΧΡΕΟΙ
.    Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης είναι οι δημοσιογράφοι μέλη των οικείων Ενώσεων Συντακτών, καθώς και όσοι παρέχουν δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις έκδοσης εντύπων και σε ραδιοτηλεοπτικά ή διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης με σύμβαση εργασίας ή έργου.
.    Ο υπόχρεος υποβάλλει με τη/το σύζυγο κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και δήλωση οικονομικών συμφερόντων. Σε περίπτωση βεβαιωμένης διάστασης ή διαζυγίου, η δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλεται μόνο από τον υπόχρεο και αφορά μόνο τα δικά του περιουσιακά στοιχεία. Ο υπόχρεος δηλώνει συγχρόνως το γεγονός της διάστασης ή του διαζυγίου.
.    Σημειώνεται ότι εάν δύο δημοσιογράφοι είναι σύζυγοι πρέπει να αποστείλουν ξεχωριστά ο καθένας τη δήλωση «πόθεν έσχες».

4)    ΈΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
.    α) Σημειώνεται ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την απόκτηση της ιδιότητάς τους (αρχική δήλωση).
.    β) Τα μετέπειτα έτη, η δήλωση υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για ένα (1) έτος, μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, και το αργότερο τρεις (3) μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
.    γ) Συνεπώς η υποχρέωση υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» διατηρείται για ένα έτος μετά τη συνταξιοδότηση των δημοσιογράφων, εκτός και αν συνεχίζουν να προσφέρουν δημοσιογραφικές υπηρεσίες κατά τα ανωτέρω.

Read more...

60 ώρες μέσα οι καναλάρχες!...


60 ώρες μέσα οι καναλάρχες-Στις 16:00 τους πήγαν φαγητό.
-Στις 18:00 τους έφεραν νερά.
BINTEO...
Επί... 60 ώρες είναι κλεισμένοι στο υπουργείο Τύπου οι 8 υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε μια μαραθώνια διαδικασία που θέλει γερά νεύρα και απαιτεί υπομονή και ψυχραιμία από τους συμμετέχοντες υποψήφιους καναλάρχες, την κυβέρνηση αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται...
από ώρα σε ώρα, καθώς συμπληρώθηκαν ήδη 55 ώρες διεξαγωγής του, πέντε ώρες περισσότερο απ' όσο υπολόγιζαν οι διοργανωτές του ότι θα διαρκέσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την ανάδειξη των τεσσάρων υπερθεματιστών.

Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης, οι υπάλληλοι της εταιρείας catering που έχει αναλάβει την σίτιση των υποψηφίων καναλαρχών έφτασαν και πάλι στο υπουργείο Τύπου με το μεσημεριανό των οκτώ ομάδων που αναμετρώνται για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.



Read more...

Ο Τεμέρ στα ηνία Οριστικό τέλος για την Ρουσέφ, καθαιρέθηκε από τη Γερουσία


Οριστικό τέλος για την Ρουσέφ, καθαιρέθηκε από τη Γερουσία
Βραζιλιάνος γερουσιαστής αγκαλιάζει την Ντίλμα Ρουσέφ αφότου απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους μετά την καθαίρεση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Μπραζίλια
Με την απαραίτητη πλειοψηφία δύο τρίτων καταδίκασε η Γερουσία της Βραζιλίας την Ντίλμα Ρουσέφ, καθαιρώντας την οριστικά από την προεδρία.

Η καθαίρεση της Ρουσέφ βάζει τέλος στην 13ετή κυριαρχία του Κόμματος των Εργαζομένων.

Την διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τεμέρ μέχρι τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές στο τέλος του 2018. Ο Τεμέρ ορκίστηκε το βράδυ της Τετάρτης με την εντολή του να εκπνέει στα τέλη του 2018.

Την Τετάρτη, η Γερουσία ψήφισε με 61 «υπέρ» και 20 «κατά» και καταδίκασε την αποπεμφθείσα πρόεδρο για παραποίηση του ελλείμματος πριν τις τελευταίες εκλογές. Η ίδια δήλωνε αθώα, λέγοντας πως η διαδικασία ήταν πραξικόπημα με στόχο την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

Η πολιτική κρίση που έχει τυλίξει εδώ και μήνες τη Βραζιλία είχε κορυφωθεί τον Μάιο, όταν η Ρουσέφ είχε αρχικά παραπεμφθεί σε δίκη και είχε προσωρινά απομακρυνθεί από την ηγεσία.

Οι κατηγορίες σε βάρος της δεν αφορούν τα σκάνδαλα της Petrobras, υπόθεση στην οποία είχαν εμπλακεί μεγάλα ονόματα και των δύο μεγάλων πολιτικών στρατοπέδων στη Βραζιλία.

Θεωρώντας πιθανότερη, όπως επιβεβαιώθηκε, την καθαίρεσή της, η Ρουσέφ είχε εμφανιστεί μαχητική στην κατάθεσή της ενώπιον των γερουσιαστών τη Δευτέρα, υπερασπιζόμενη την παρακαταθήκη της και τα πεπραγμένα της στις δύο θητείες.

Μετά την ψηφοφορία στη Γερουσία, ο συνήγορος της Ρουσέφ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ζοζέ Εντουάρντο Κορντόζο ανακοίνωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως θα κατατεθεί προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η ίδια η Ρουσέφ κατήγγειλε εκ νέου «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» σε βάρος της από τη Γερουσία.

«Η Γερουσία έλαβε μία απόφαση που θα ενταχθεί στην ιστορία των μεγάλων αδικιών. Διέπραξε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» είπε η 68χρονη Ρουσέφ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αθώα.

«Θα επιστρέψουμε» υποσχέθηκε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε πως παγώνει τις διπλωματικές της σχέσης με την Βραζιλία και ανακαλεί τον πρέσβη της από την χώρα, καταδικάζοντας έντονα την απόφαση της Γερουσίας της Βραζιλίας για την καθαίρεση της Ρουσέφ.

«Αποφασίστηκε να ανακαλέσουμε οριστικά τον πρέσβη [μας] από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας και να παγώσουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας σχέσεις με την κυβέρνηση έπειτα από αυτό το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε πως οι ισχυρές διμερείς σχέσεις με τη Βραζιλία θα συνεχιστούν επισημαίνοντας ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί της Βραζιλίας ενήργησαν εντός του συνταγματικού πλαισίου της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Φίλης: Ενεργούς φοιτητές και όχι αιώνιους αφορά η ρύθμιση...


Ενεργούς φοιτητές και όχι αιώνιους, όπως αναπαράγεται από τον Tύπο, αφορά η ρύθμιση για την επανεγγραφή των φοιτητών που για δυο συνεχή εξάμηνα δεν... 
πήγαν να εγγραφούν, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης αναφέροντας: Tο θέμα της ρύθμισης για τους φοιτητές που θα έχουν τη δυνατότητα επανεγγραφής, αφορά ενεργούς φοιτητές. Είναι φοιτητές που για δυο συνεχή εξάμηνα, για οποιoδήποτε λόγο, δεν πήγαν να γραφούν, είναι ενεργοί, δεν έχουν διαγραφεί, τους δίνουμε τη δυνατότητα να γραφούν στο εξάμηνό τους.

Read more...