Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στη Δικαιοσύνη ο χρυσαυγίτης Μίχος…


Η Βουλή ζητά διευκρινίσεις από τον Ψυχάρη για πόθεν έσχες οκτώ ετών - Αναζητούνται οι κινήσεις λογαριασμού του Μητρόπουλου


…για «τρύπα» στο πόθεν έσχες… 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μίχος, παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για...
ελλιπές πόθεν έσχες.

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, έλαβε απόφαση για παραπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Δικαιοσύνη, διότι - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που του ζητήθηκαν, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που ο ίδιος ζήτησε και του δόθηκαν απ’ την Επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει τα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι ο Νικόλαος Μίχος, δεν είχε καν υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης για την οικονομική χρήση του 2012, κάτι που τελικώς έπραξε μετά από επανειλημμένες κλήσεις από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες. Ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν προσκόμισε τελικώς τα αναγκαία για τον έλεγχο της δήλωσής του δικαιολογητικά, και ως εκ τούτου η Επιτροπή τον παραπέμπει στη Δικαιοσύνη.

Εξάλλου, αναφορικά με την υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου, η Επιτροπή, πρόκειται να αιτηθεί ενημέρωση από τράπεζα του εξωτερικού\ για την κίνηση λογαριασμών του πρώην βουλευτή.


Read more...

Τι συμφώνησαν Μέρκελ – Νταβούτογλου για το προσφυγικό...


Τι συμφώνησαν Μέρκελ – Νταβούτογλου για το προσφυγικό

ΒΙΝΤΕΟ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με την καγκελάριο της...
Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα, με βασική αιχμή το προσφυγικό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, Νταβούτογλου και Μέρκελ συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, η Άνγκελα Μέρκελ, επισήμανε ότι είναι παράλογο η διεθνής κοινότητα να αναμένει από την Τουρκία μόνη της να αναλάβει το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος.

Από την μεριά του ο κ. Νταβούτογλου, είπε ότι η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσουν από κοινού ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα αναλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα για την ανακοπή της προσφυγικής ροής.

Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος της Καγκελαρίου, αναφερόμενη στο ταξίδι της κ. Μέρκελ στην Άγκυρα, επανέλαβε «πόσο σημαντική είναι η Τουρκία ως εταίρος σε αυτό το θέμα, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με την Τουρκία σε αυτό το θέμα», για να συνεχίσει:

Οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν έκαναν την κατάσταση επί τόπου πιο εύκολη. Για αυτό η καγκελάριος θεώρησε συνετό και απαραίτητο να ταξιδέψει προσωπικά στην Άγκυρα για να έχει εκεί πάλι συνομιλίες στο υψηλότατο επίπεδο για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ με την Τουρκία και την περαιτέρω προώθησή του.


Read more...

"Βουτιά" στο Χρηματιστήριο...


Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων το Χρηματιστήριο

Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία «βυθίζεται» κάτω από τα επίπεδα των...
500 μονάδων, στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου του 2012, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα πυρά των πωλητών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 477,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,25%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,95 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 7,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 5,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνει μόνο η μετοχή του ΟΛΠ (+1,01%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-14,29% στα 0,174 ευρώ), της Eurobank (-13,87% στα 0,472 ευρώ), της Πειραιώς (-11,76% στα 0,120 ευρώ) και της Alpha Bank (-11,03% στα 1,21 ευρώ).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-12,05%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,86%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,58%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Εθνική με 26.733.871 τεμάχια και η Πειραιώς με 14.859.227 τεμάχια.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 8,919 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 4,873 εκατ. ευρώ.

Μόλις δύο μετοχές κινούνται ανοδικά, η Centric Συμμετοχών (+9,20%) και ΟΛΠ (+1,01%), 68 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου -30%, Σφακιανάκης -20%, Εθνική -14,29% και Eurobank-13,87%.

Θετικό ήταν το κλίμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με άνοδο κατά 0,58% στις 5.881,81 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax άνοιξε με κέρδη κατά 0,47% στις 9.329,87 μονάδες, ενώ στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης κατά 0,40% στις 4.217,45 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,06% και διαμορφώνεται στα 1,1153 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 130,645 γεν, στο 0,7678 με τη στερλίνα και στο 1,1078 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,17% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 117,135 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,4527 με τη στερλίνα και στο 0,9933 με το ελβετικό φράγκο.

Read more...

Στόχος η υποβολή δηλώσεων...


taxisnet
...τον Φεβρουάριο...

Τρεις εκκρεμότητες αναμένεται να διευθετήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσει η...
υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Στόχος είναι η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και αν είναι δυνατόν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν:

- την προστασία και για φέτος των φοιτητών, ανέργων και άλλων πολιτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τα τεκμήρια διαβίωσης. Το μέτρο αυτό ίσχυε πέρυσι, αλλά η ανανέωσή του και για φέτος απαιτεί νομοθετική διάταξη.

- τον καθορισμό των διαδικασιών βάση των οποίων θα δηλώνεται στις κατά τόπους ΔΟΥ (στο Μητρώο) το σύμφωνο συμβίωσης.

- τον επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. Και φέτος θα γίνει σε τρεις δόσεις αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω αλλαγής του χρόνου υποβολής των δηλώσεων.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζουν πάντως ότι το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε επίπεδο υποδομής για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.

Read more...

Την Παρασκευή στην Αθήνα οι αγρότες...


Την Παρασκευή στην Αθήνα οι αγρότες - Ο χάρτης των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία φτάνει ο αγώνας των αγροτών για την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, καθώς, όπως αποφάσισαν την Παρασκευή θα έρθουν στην Αθήνα, με...
προορισμό τους το Σύνταγμα, όπου και θα μείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον για τρεις ημέρες. 

Πάνω από 20.000 αγρότες αναμένονται στην πρωτεύουσα την Παρασκευή, όπως υπογράμμισε στο Mega, ο εκπρόσωπος των αγροτών της Λάρισας Χρήστος Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι επίκεινται, επίσης, καταλήψεις εφοριών, μπλοκάρισμα σιδηροδρομικών γραμμών.

Ομόφωνη απόφασή τους, συνιστά, εξάλλου να μην δώσουν το παρών με αντιπροσωπεία τους στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής, παρά το ''κάλεσμα'' που τους απηύθυνε την προηγούμενη Παρασκευή ο Βαγγέλης Αποστόλου. 

Κατά τ΄άλλα, μέχρι την μεγάλη απόβαση της ερχόμενης Παρασκευής, συνεχίζονται και σήμερα και για τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα, τα μπλόκα και οι αποκλεισμοί δρόμων, με αύξηση των ωρών που δεν θα μπορούν να διέλθουν οι οδηγοί. 

Οι αγρότες δεν κάνουν βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους, οι οποίες, διαμορφώνονται στα εξής: 

Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Δείτε τον χάρτη των μπλόκων και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα ΕΔΩ

Read more...

Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος...


Μουζάλας στο Spiegel: Η Ελλάδα δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος - Η Μέρκελ είναι υπό πίεση  - Media

Οι πιέσεις εναντίον της Ελλάδας για λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων στα σύνορά της με την Τουρκία προκειμένου να ανασχεθούν οι προσφυγικές ροές προς την...
Ευρώπη εντείνονται ολοένα περισσότερο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέκρινε σε σχετική έκθεση την Ελλάδα για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης, διαπιστώνοντας «σοβαρές ελλείψεις».

Σε άλλη βάση επιχείρησε να θέσει τα πράγματα ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, διευκρίνισε ότι «η έκθεση βασίζεται σε εξέταση που έγινε τον Νοέμβριο. Περιγράφει κακώς κείμενα που υπήρχαν τότε, τα οποία όμως παρουσιάστηκαν με υπερβολικό τρόπο», επισήμανε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι οι ελλείψεις στο πεδίο της καταγραφής των προσφύγων οφείλονται στην έλλειψη του απαραίτητου εξοπλισμού.

Όπως επισήμανε, για αυτές τις ελλείψεις «ο κύριος υπεύθυνος δεν είναι η Ελλάδα». Δίνει μάλιστα ένα παράδειγμα: «Ζητήσαμε 1.800 υπαλλήλους της Frontex – όμως ήρθαν μόλις 800. Υπάρχει έλλειψη μεταφραστών. Και χρήματα για νέες συσκευές Eurodac (σ.σ. για ηλεκτρονική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων) λάβαμε από την ΕΕ μόλις την περασμένη εβδομάδα». Ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε μεν ότι η Ελλάδα φέρει και αυτή ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των λεγόμενων hot spots για την καταγραφή των προσφύγων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι καθυστερήσεις είναι για πολλούς μια βολική δικαιολογία προκειμένου να μας επιτεθούν πολιτικά». Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «υπάρχουν και άλλες αλήθειες», εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός «μόλις τον Οκτώβριο εκταμιεύθηκαν χρήματα» από την ΕΕ για την Ελλάδα.

«Σαν ντόμινο» το κλείσιμο των συνόρων

Σε ό,τι αφορά τις απειλές που ακούστηκαν περί αποπομπής της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, ο κ. Μουζάλας τις χαρακτήρισε «ανοησία» από νομικής άποψης, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιες απειλές δεν βοηθούν ούτε εμάς τους Έλληνες ούτε την Ευρώπη. Ο,τι κι αν συμβεί με τη Σένγκεν δεν θα έχει καμία επιρροή στη ροή προσφύγων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επέκρινε και την πολιτική των κλειστών συνόρων που ακολουθούν ορισμένες χώρες, λέγοντας ότι «το κλείσιμο των συνόρων είναι σαν ντόμινο. Αρχίζει στη Σλοβενία, μετά ακολουθούν η Κροατία, η Σερβία. Στο τέλος έρχεται η ΠΓΔΜ και δεν φταίει σε τίποτα. Το καταδικάζω αυτό κυρίως για χώρες, όπως η Σλοβενία, οι οποίες δεν συμμετέχουν στη λύση του προβλήματος».

Σε αυτό το σημείο ο Γιάννης Μουζάλας αναγνώρισε τη συνεισφορά της Γερμανίας στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας «πραγματικό κίνδυνο» το ενδεχόμενο η χώρα να κλείσει κάποια στιγμή τα σύνορά της. Όπως επισήμανε, «η Γερμανία έχει δεχθεί ήδη περισσότερους από 1,2 εκατ. ανθρώπους. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι υπό πίεση. Γι' αυτό φοβάμαι ότι τα γερμανικά σύνορα ενδέχεται να σφραγιστούν από ένα σημείο και έπειτα. Θέλουμε να το αποτρέψουν αυτό», υπογράμμισε ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Η Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή η φωνή της λογικής στην Ευρώπη. Σε αυτή την κρίση λαμβάνει υπόψη της τόσο τους κινδύνους για την ασφάλεια όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Read more...

Στην Μυτιλήνη ο Μητσοτάκης...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο καταγραφής στο Καρά Τεπέ

Στην Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο. Μάλιστα από το πρωί, έχουν...
φτάσει δεκάδες βάρκες που μεταφέρουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα τουρκικά παράλια, με αφορμή και τον καλό καιρό που επικρατεί.

Ο κύριος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε για το προσφυγικό, επισκέπτεται ο ίδιος το νησί όπου επικεντρώνεται η προσφυγική κρίση, ώστε να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση. Μαζί του βρίσκεται και ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο προσφύγων στο Καρά Τεπέ και στην συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Μόρια. Εκεί ο κύριος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τους αρμοδίους, ενώ θα συμμετάσχει, επίσης, σε ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Λιάνα Σπυροπούλου, εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν φτάσει στις ακτές της Μυτιλήνης από το πρωί, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.


Read more...

Βαριές ποινές...


Βαριές ποινές σε όσους δεν δέχονται πλαστικό χρήμα - Media
...σε όσους δεν δέχονται πλαστικό χρήμα...

Με υψηλά χρηματικά πρόστιμα -που φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ-, κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο, ακόμα και με 6μηνη φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι...
αρνούνται να δεχθούν πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν μηχανάκια POS.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» από τον περασμένο Ιούλιο -με την επιβολή των capital controls- σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών με κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες). Παράλληλα όμως υπήρξαν και πολλές καταγγελίες για επιχειρήσεις οι οποίες αν και ήταν εφοδιασμένες με POS δεν δέχονταν κάρτες.

Ποιες κυρώσεις προβλέπονται

- Επιβολή προστίμου από 1.500 ευρώ έως 1 εκατ. Το ανώτατο ποσό του προστίμου διπλασιάζεται σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή 3 αποφάσεις επιβολής προστίμου.

- Κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο

- Ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες

- Η επιχείρηση υποχρεούται να απαντά εγγράφως σε καταγγελίες που υποβάλλονται στη ΓΓ Καταναλωτή αν δεν το κάνει κινδυνεύει με πρόστιμο 500-5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται έως τις 50.000 ευρώ

Ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζει η Εφορία

Με βάση τη ρύθμιση που λέγεται ότι προωθείται η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών ώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι να κερδίσουν την έκπτωση φόρου ως και 2.100 ευρώ από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.

Ουσιαστικά για το αφορολόγητο οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην φορολογική τους δήλωση ποσά ίσα με το 10% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Read more...

Υπογραφή συμφωνιών στο Ιράν...



Επαφές με την ηγεσία του Ιράν και υπογραφή συμφωνιών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα στην Τεχεράνη.
Το πρωί θα...
πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Τσίπρα, παρουσία του α΄ Ιρανού αντιπροέδρου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, υπογραφή συμφωνιών και γεύμα εργασίας προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού.
Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο κ. Ραφσαντζανί, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Ροχανί.
Στις 15.30 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον ανώτατο ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ενώ ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στόχος των επαφών του κ. Τσίπρα στην Τεχεράνη είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης μακράς πνοής που θα τροφοδοτήσει την πολύπλευρη ανάπτυξη των ελληνο-ιρανικών σχέσεων.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν 60 Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την επιστροφή του Ιράν στο διεθνές προσκήνιο, μετά την άρση των κυρώσεων.
Κύκλοι του Μαξίμου εκτιμούν ότι η άρση των κυρώσεων θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, με την Αθήνα να «βλέπει» αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, καθώς το Ιράν χαρακτηρίζεται χώρα – κλειδί.

naftemporiki.gr

Read more...

Αποκλεισμένη η Τράπεζα της Ελλάδας στα Χανιά...


Αποκλεισμένη από αγρότες η Τράπεζα της Ελλάδας στα Χανιά
...από αγρότες...

Στο κλείσιμο της εισόδου του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδας στο κέντρο των Χανίων προχώρησαν από νωρίς το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από το...
μπλόκο του Κλαδισού, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει έξω από το κτίριο της Τράπεζας αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.

Οι αγρότες έχουν επίσης αποκλείσει και την Εφορία στο Ηράκλειο.

Read more...