Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Την Παρασκευή στην Αθήνα οι αγρότες...


Την Παρασκευή στην Αθήνα οι αγρότες - Ο χάρτης των μπλόκων σε όλη την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία φτάνει ο αγώνας των αγροτών για την απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, καθώς, όπως αποφάσισαν την Παρασκευή θα έρθουν στην Αθήνα, με...
προορισμό τους το Σύνταγμα, όπου και θα μείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον για τρεις ημέρες. 

Πάνω από 20.000 αγρότες αναμένονται στην πρωτεύουσα την Παρασκευή, όπως υπογράμμισε στο Mega, ο εκπρόσωπος των αγροτών της Λάρισας Χρήστος Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι επίκεινται, επίσης, καταλήψεις εφοριών, μπλοκάρισμα σιδηροδρομικών γραμμών.

Ομόφωνη απόφασή τους, συνιστά, εξάλλου να μην δώσουν το παρών με αντιπροσωπεία τους στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής, παρά το ''κάλεσμα'' που τους απηύθυνε την προηγούμενη Παρασκευή ο Βαγγέλης Αποστόλου. 

Κατά τ΄άλλα, μέχρι την μεγάλη απόβαση της ερχόμενης Παρασκευής, συνεχίζονται και σήμερα και για τις επόμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα, τα μπλόκα και οι αποκλεισμοί δρόμων, με αύξηση των ωρών που δεν θα μπορούν να διέλθουν οι οδηγοί. 

Οι αγρότες δεν κάνουν βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους, οι οποίες, διαμορφώνονται στα εξής: 

Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.
Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια
Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.

Δείτε τον χάρτη των μπλόκων και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: