Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Υπογραφή συμφωνιών στο Ιράν...



Επαφές με την ηγεσία του Ιράν και υπογραφή συμφωνιών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα στην Τεχεράνη.
Το πρωί θα...
πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Τσίπρα, παρουσία του α΄ Ιρανού αντιπροέδρου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, υπογραφή συμφωνιών και γεύμα εργασίας προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού.
Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο κ. Ραφσαντζανί, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Ροχανί.
Στις 15.30 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον ανώτατο ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ενώ ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου και με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στόχος των επαφών του κ. Τσίπρα στην Τεχεράνη είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης μακράς πνοής που θα τροφοδοτήσει την πολύπλευρη ανάπτυξη των ελληνο-ιρανικών σχέσεων.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν 60 Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την επιστροφή του Ιράν στο διεθνές προσκήνιο, μετά την άρση των κυρώσεων.
Κύκλοι του Μαξίμου εκτιμούν ότι η άρση των κυρώσεων θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, με την Αθήνα να «βλέπει» αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, καθώς το Ιράν χαρακτηρίζεται χώρα – κλειδί.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: