Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τι συμφώνησαν Μέρκελ – Νταβούτογλου για το προσφυγικό...


Τι συμφώνησαν Μέρκελ – Νταβούτογλου για το προσφυγικό

ΒΙΝΤΕΟ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με την καγκελάριο της...
Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα, με βασική αιχμή το προσφυγικό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, Νταβούτογλου και Μέρκελ συμφώνησαν στα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, η Άνγκελα Μέρκελ, επισήμανε ότι είναι παράλογο η διεθνής κοινότητα να αναμένει από την Τουρκία μόνη της να αναλάβει το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος.

Από την μεριά του ο κ. Νταβούτογλου, είπε ότι η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσουν από κοινού ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα αναλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα για την ανακοπή της προσφυγικής ροής.

Σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος της Καγκελαρίου, αναφερόμενη στο ταξίδι της κ. Μέρκελ στην Άγκυρα, επανέλαβε «πόσο σημαντική είναι η Τουρκία ως εταίρος σε αυτό το θέμα, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με την Τουρκία σε αυτό το θέμα», για να συνεχίσει:

Οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν έκαναν την κατάσταση επί τόπου πιο εύκολη. Για αυτό η καγκελάριος θεώρησε συνετό και απαραίτητο να ταξιδέψει προσωπικά στην Άγκυρα για να έχει εκεί πάλι συνομιλίες στο υψηλότατο επίπεδο για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ με την Τουρκία και την περαιτέρω προώθησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: