Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο... ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣΓράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι αλήθεια ότι παρά τα... όσα συνέβησαν "πολιτικά" στην χώρα μας τελευταία η... ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν το... 
"προβάδισμα δημοσκοπικά" όπως επιβεβαίωσε και παρουσίασε σχετικά η έρευνα-δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του NewsIT και που έγινε λίγο πριν το Πάσχα...
΄Οπως αναφέρεται σχετικά το προβάδισμα οφείλεται ....γιατί στην κεντροδεξιά η ΝΔ μοιάζει να έχει εδραιώσει την κυριαρχία της κυρίως λόγω της... καλής εικόνας του αρχηγού της και πρωθυπουργού... Α. Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να δίνει μάχη στήθος με στήθος αναφέρει η σχετική έρευνα για την πρωτεία με τη ΝΔ αλλά ...αδυνατεί να αναπτύξει ακόμα... δυναμική νίκης. Και είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση Αλαβάνου παρά το ότι απέχει πολύ ακόμα από τον τυπικό πολιτικό σχηματισμό καταγράφει ήδη ποσοστό 1.7% !
Δεδομένο θεωρείται πλέον ότι ο... Αντώνης Σαμαράς θα... ενισχύσει ακόμα τα ποσοστά του στο μέλλον αφού το δύσκολο έργο των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών και οι ιδιωτικοποιήσεις που ξεκίνησαν από τον ΟΠΑΠ θα δώσουν... άλλο αέρα στον Αντώνη Σαμαρά...

Η κόντρα... Ρουπακιώτη-Μανιτάκη πιέζουν την ΔΗΜΑΡ ενώ στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δυσκόλεψαν με το κόμμα Λοβέρδου!
Όσο για το ΚΚΕ η αλλαγή ηγεσίας κυριαρχεί χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο για περαιτέρω εξελίξεις.

Άρα... ο μεγάλος νικητής είναι αμαμφίβολα  ο... Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα δώσει την δύσκολη  μάχη των ιδιωτικοποιήσεων ενώ θα δοθεί βαρύτητα και στις επισκέψεις του στο εξωτερικό που είναι και το δυνατό σημείο της επιτυχίας του... Αντώνη Σαμαρά !
Ενώ η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι.... τα δύσκολα πέρασαν ενισχύουν την εικόνα του πρωθυπουργού!

Βαρύ όμως το.... πρόγραμμα του πρωθυπουργού με αλλαγές σε πρόσωπα σε οργανισμούς (...ήδη απομακρύνθηκε ο Κικίλιας του ΟΑΕΔ) ενώ το  δύσκολο έργο του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε ο κ. Σταυρίδης έμπιστος του... Αντώνη Σαμαρά!

Έτσι μετά το... Πάσχα με ανοδικό "δημοσκοπικό αέρα" συνεχίζει το δύσκολο μεταρρυθμιστικό του έργο ο... Αντώνης Σαμαράς!


Σας ευχαριστώ...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9018.html

Read more...

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος...Το όνομά του, από τα πλέον λαοφιλή στον ελληνικό πληθυσμό, από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Αγίους σε όλον το χριστιανικό –και όχι μόνο– κόσμο.

Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, συνολικά πενήντα έξι μορφές με το όνομα Γεώργιος κοσμούν το εορτολόγιό της, με...
γνωστότερο όλων τον Γεώργιο το Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο. Γόνος πλούσιας και αριστοκρατικής οικογένειας από την Καππαδοκία της Μ. Ασίας, ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η δράση, το μαρτύριο και η κοίμησή του τοποθετούνται τον 3ο αιώνα και στις αρχές του 4ου αιώνα, επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού. Η μνήμη του τιμάται δύο φορές το χρόνο: στις 23 Απριλίου ο δια αποκεφαλισμού θάνατός του ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου και στις 3 Νοεμβρίου η ανακομιδή των λειψάνων του.

Ο Άγιος Γεώργιος ως τροπαιοφόρος (στρατιωτικός) Άγιος και ελευθερωτής συγκεντρώνει πολλές διηγήσεις για τα κατορθώματά του, με σημαντικότερο όλων την εξόντωση του δράκου και τη σωτηρία της βασιλοπούλας.

Σύμφωνα με την Παράδοση, το θηρίο φρουρούσε το νερό μιας πηγής, στη Λιβύη, και δεν άφηνε τους κατοίκους να υδρευτούν αν δεν του έδιναν βορά κάθε φορά ένα συντοπίτη τους. Οι κάτοικοι της περιοχής όριζαν με κλήρο το θύμα του δράκου για πολλά χρόνια. Ολόκληροι στρατοί αντιτάχθηκαν στο τέρας, χωρίς αποτέλεσμα. Ο κλήρος έπεσε και στη βασιλοπούλα, την οποία έσωσε ο Άγιος, νεαρός αξιωματικός πάνω στο άλογο, φονεύοντας το δράκο με το κοντάρι του. Προστάτης τόσο στρατευμάτων όσο και χωρών. Επειδή ο βίος του είναι στρατιωτικός, θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Επίσης, θεωρούνταν Άγιος προστάτης των Σταυροφόρων οι οποίοι έφεραν στη Δύση το λείψανό του από την Παλαιστίνη και των Προσκόπων.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι, επιπλέον, Άγιος της Καθολικής, της Αγγλικανικής, της Ορθόδοξης, της Λουθηρανικής και της Αρμενικής Εκκλησίας προστάτης Άγιος των χριστιανών της Παλαιστίνης, της Βηρυτού, της Γεωργίας, του βουλγαρικού στρατού.

Λατρεύεται ιδιαίτερα από τους Σαρακατσάνους (νομάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας) αλλά και από Πομάκους της Θράκης. Στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του, στην Πρίγκηπο, χιλιάδες Τούρκοι προσέρχονται κάθε χρόνο να προσκυνήσουν την εικόνα του. Πολλοί είναι οι προσκυνητές και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, όπου διασώζονται κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, όπως ο Πατριαρχικός Θρόνος και ο Άμβωνας.

Ο Αϊ-Γιώργης ο Τροπαιοφόρος και Δρακοκτόνος συνδέεται επίσης με τη γεωργία και τον πολλαπλασιασμό: Το όνομα Γεώργιος είναι ελληνικό, προέρχεται από το ουσιαστικό «γεώργιον» που σημαίνει καλλιεργήσιμο και την περίοδο της εορτής του (23 Απριλίου) οι αγρότες σπέρνουν, εξ ου και η επωνυμία του «σποριάρης».

Αλλά ο Άγιος είναι και προστάτης των κτηνοτρόφων, διότι η εορτή του συμπίπτει με την εποχή που θα αφήσουν τα χειμαδιά και θα ανέβουν στα βουνά.

Η εορτή του σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Πλήθος τα προσωνύμια του Αγίου είτε από ευλάβεια είτε από κάποιο θαύμα ή και από άλλη αιτία: -ο Αέρις στο Όφι του Πόντου, παλαιά, όπου οι Τούρκοι τον έλεγαν Αέρτς, ο Ζαντών, δηλαδή Άγιος Γεώργιος ο τρελός, γιατί τους τιμωρούσε αφαιρώντας τους τα μυαλά.

-ο Αράπης ή Αρακλειανός (Ηρακλειανός), στη Θράκη, επειδή θαυματουργή εικόνα του βρισκόταν στην Ηράκλεια της Προποντίδας. Αράπη μάλιστα γιατί ο Άγιος παρουσιάζεται μαύρος σε αυτή την εικόνα, ανάγλυφη από μαύρη πέτρα, ή από σκληρό ξύλο.

-ο Κουδουνάς στην Πρίγκηπο, γιατί η εικόνα του Αγίου βρέθηκε από έναν βοσκό, καθώς ήταν σκεπασμένη από μια αρμαθιά κουδούνια σύμβολα της παραφροσύνης, την οποίαν όλοι πιστεύουν ότι θεραπεύει.

-στο Θησείο, ο Ακαμάτης, επειδή οι Τούρκοι δεν επέτρεπαν να τελείται στην εκκλησία του Θεία Λειτουργία παρά μόνον στην εορτή του, στις 23 Απριλίου.

-ο Αϊ-Γιώργης ο Γοργός στην Καστοριά, γιατί σπεύδει ταχέως σε βοήθεια όσων τον επικαλούνται.

-ο Αϊ-Γιώργης Καππαδόκης, από τον τόπο καταγωγής του και πατρίδα του πατέρα του και Παλαιστίνιος, από τον τόπο καταγωγής της μητέρας του.

-ο Αϊ-Καλλάρης, στην Κάσο και Αϊ-Καβαλάρης, επειδή είναι έφιππος. -ο Βάρδας, ο Γεωργιανός, ο Επιτειδιώτης, ο Καστρενός, ο Κιουρτζής, ο Κλεφτογρασιάς, ο Διασορίτης, ο Ζούρος, ο Κρασάς, ο Μεθυστής, ο Πέρσης, ο Σκυριανός, πολιούχος του νησιού, ο Φουστανελάς, πολιούχος των Ιωαννίνων, ο Φτωχός, ο Χατζής, ο Αϊ-Στρατηγός, ο Ψαροπιάστης, ο Φανερωμένος, ο Πεταλωτής.

Η γιορτή του συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. Ο αγιασμός των χωραφιών, τα κλαδιά της καρυδιάς στο κατώφλι του σπιτιού είναι έθιμα της γιορτής του, στην Αρκαδία. Οι Σαρακατσάνοι, στο όνομά του, παίρνουν το μεγαλύτερο όρκο τους και την ημέρα της γιορτής του θυσιάζουν το καλύτερο μαύρο κριάρι της στάνης τους, ενώ τη Λαμπρή άσπρο. Στην Αίγινα, το μοσχομυριστό χαμομήλι είναι τ’ Αϊ-Γιωργιού το λουλουδάκι. Στη Μακεδονία, ο μήνας Απρίλιος λέγεται Αγιγεωργίτης, στον Πόντο Αεργίτας.

Πλήθος τα γνωμικά και οι παροιμίες που αναφέρονται στον Άγιο.

«Αϊ-Γιώργη, βοήθα μου, σείε κι εσύ τα πόδια σου», λένε στην Κρήτη.

«Από τ’ Αϊ-Γιωργιού και πέρα δώσ’ του φουστανιού σου αέρα» λένε στη Μεσσηνία. «Αϊ-Γεώρις να βοηθά σε», είναι γνωστή ευχή των Ποντίων οι οποίοι θεωρούν τον Άγιο σύμβολο της λεβεντιάς και της ανδρείας και αναφέρουν για ένα νέο και όμορφο παλληκάρι: «Ένα παλικάρι ίσια μ΄εκεί απάν’, έμορφον σαν τον Αέρτς».

Ο έφιππος νέος πολεμιστής εδραιώθηκε σε ολόκληρη την ορθόδοξη χριστιανοσύνη ως ο ιδανικός ήρωας. Το ιδεώδες σύμβολο της ανδρείας, του αρρενωπού κάλλους και της ευσέβειας.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εγκλήματα μίσους στη Γερμανία Ξεκινά στο Μόναχο η δίκη των νεοναζί για τις δολοφονίες μεταναστών


Aστυνομικοί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μονάχου   (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Μόναχο, Γερμανία
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται τη Δευτέρα η Μπεάτε Τσέπε και άλλα τέσσερα άτομα, όλοι μέλη οργάνωσης νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν μία αστυνομικό και εννέα μετανάστες -τούρκους και έναν έλληνα- μέσα σε μια δεκαετία.

Η τυχαία ανακάλυψη της ομάδας Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), το οποίο είχε δράσει απαρατήρητο για τουλάχιστον μία δεκαετία, ανάγκασε τη Γερμανία να αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα, όσον αφορά στον νεοναζισμό, από ό,τι αρχικά θεωρείτο πως υπήρχε.

Μάλιστα, στις αρχικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι φόνοι αποδόθηκαν στη λεγόμενη τουρκική μαφία. Όταν αποκαλύφθηκε ποιος κρύβεται από πίσω, ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μοναχό, θα επικεντρωθεί στην 38χρονη Μπεάτε Τσέπε, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία 8 τούρκων, ενός έλληνα και της αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Θεωρείται ότι είχε ανάμειξη σε βομβιστικές επιθέσεις και απόπειρες εμπρησμού σε περιοχές μεταναστών στην Κολωνία καθώς και σε 15 ληστείες τραπεζών.

Η Τσέπε είχε παραδοθεί στην Αστυνομία το 2011. Είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και άλλων δύο μελών της ίδιας οργάνωσης, στη διάρκεια ληστείας. Τότε τα δύο άλλα μέλη έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Η αστυνομία όμως εντόπισε το όπλο που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα της ληστείας, το οποίο ταυτοποιήθηκε με ορισμένες από τις επιθέσεις κατά των μεταναστών. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η δίκη των NSU αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις της ιστορίας της μεταπολεμικής Γερμανίας» δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...