Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κλείσιμο σχολείων και κοινωνικός δαρβινισμός


Η τελευταία φορά που έκλεισαν σχολεία στην Ελλάδα ήταν επί τουρκοκρατίας. Από τότε σε μια συνεχή πορεία διαφωτισμού και ανελιξης κάθε κυβέρνηση πρόσθετε μερικά σχολεία κυρίως στα χωριά ώσπου το 1979 η εννιάχρονη παιδεία έγινε υποχρεωτική.

Αυτό βεβαίως είχε συνέπιες…

Αριστούχοι από δημόσια σχολεία της επαρχίας ΠΡΑΓΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ έπαιρναν τις θέσεις των γόνων της αστικής τάξης αναγκάζοντας τους μεγαλοστούς γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Η καυμένη υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολειό.

Έγιναν σκληρές προσπάθειες στεγανοποίησης του συστήματος από ομοίους τους με κατευθείαν επιλογές και τοποθετήσεις μεγαλοαστών σε θέσεις ευθύνης και στο πολιτικό σύστημα.

Ο Γιος του Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός και το ίδιο και ο εγγονός. Οι Καραμανλήδες οι Μηστοτάκηδες ο γιος του Βαρβιτσιώτη του Αλευρά, ή κόρη του Έβερτ, της Πετραλιά ο γιος του Παπακωνσταντίνου, παλιές μοναρχικές οικογένειες που επανακάμπτουν, ο εγγονος της πηνελόπης Δέλτα… πλήθος μεγαλοστελεχων της τραπεζικής, του επιχειρηματικού κόσμου και της δικαστικής εξουσίας προέρχονται από μεγαλοαστικές οικογένειες

Κοινο χαρακτηριστικό όλων αυτών οι σπουδές στο εξωτερικό και καμία αριστεία σε δημόσιο σχολείο.

Η κοινωνική ιεραρχία και τα τζάκια τελευταία άρχισαν να απειλούνται, το πολιτικό σύστημα να διασαλεύεται και η απειλή να προέρχεται κυρίως από μορφωμένους άνεργους νέους.

Και καλά το άνεργος παλεύεται. Του άνεργου του πετάς λίγο βυζί και λίγο μπούτι, τον στέλνεις να πλακώνεται στα γήπεδα, τον σπρώχνεις στο εξωτερικό και το ελέγχεις το πράγμα.

Το μορφωμένος όμως είναι πυρηνικό καύσιμο. Όλοι τους θυμούνται ξεροκαταπίνοντας ότι μορφωμένος αστός πρώην αγρότης κρέμασε τους Λουδοβίκους.

Ήταν απολύτως αναμενόμενο λοιπόν για μια κυβέρνηση μεγαλοαστών σπουδαγμένων στην Ευρώπη και στην αμερική το κλείσιμο σχολειών κατα βάση της επαρχίας. Ήταν μια εκδίκηση εεε…μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες.

Με το κλείσιμο σχολείων θα αυξηθεί ο αναλφαβητισμός. θα σκληρύνει ο κοινωνικός δαρβινισμός η κοινωνική απομόνωση, και θα τιμωρηθεί το παιδάκι που κάνει όνειρα στο χωριό και ο γονιός που το στηρίζει οικονομικά. Όμως η κοινωνία θα έρθει στα ίσια της…

Ελπίζω μια μέρα η αποφοίτηση από ένα ελληνικό πανεπιστήμιο να είναι απαραίτητο προσόν πολιτικής καριέρας όπως το απολυτήριο στρατού।

papaioannou.


Read more...

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας..


Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας σχετικά με την μη χρηματοδότηση 44 δημόσιων νοσοκομείων (βλέπε εδώ). Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: “Σχετικά με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου που αναφέρεται στην μη χρηματοδότηση 44 νοσοκομείων, λόγω της μη παροχής οικονομικών…

στοιχείων από μεριάς τους, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει τα εξής: Ουδέποτε τέθηκε θέμα μη χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Μέσω του υπουργείου έχουν κατατεθεί τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010 και των 132 νοσοκομείων της χώρας. Για το 2011, με την εφαρμογή του ESYNET, έχουν ήδη καταγραφεί τα οικονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και των 132 νοσοκομείων της χώρας, και για το λόγο αυτό έχει καταβληθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Συνεπώς όλα αυτά που διαρρέονται από κάποιους προς τον τύπο, είναι εκ του πονηρού και ως στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν ακραίες μορφές συμπεριφοράς। Σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της υγείας δημιουργώντας με ψευδή και σαθρά επιχειρήματα αρνητικές εντυπώσεις και καταστάσεις καταστροφολογίας, δηλώνουμε πως οι προβοκάτσιες τους δεν έχουν νόημα γιατί ο κόσμος πια καταλαβαίνει, και εν πάση περιπτώσει οι συγκεκριμένες φήμες είναι ανυπόστατες, ψευδείς και υπονομευτικές.”

papaioannou.

trelo kouneli


Read more...

Έτοιμες να εμπλακούν στη Λιβύη μάχιμες ελληνικές μονάδες

Αναμένουν το «πράσινο φως» από ΝΑΤΟ


http://img.protothema.gr/88238069A021C796FB91821A7FB14BA5.jpg

Την οριστικοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου που συντάσσει το ΝΑΤΟ αναμένουν στο ελληνικό Πεντάγωνο προκειμένου το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας να διατάξει μάχιμες ελληνικές μονάδες να προχωρήσουν στην απαραίτητη δράση εφαρμόζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διαθέσει στον συνασπισμό των δυνάμεων που θα αναλάβουν να καταστρέψουν τις δυνάμεις του Καντάφι με το αιτιολογικό ότι πρέπει να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός:


- Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εξηγούν ότι τα ελληνικά μαχητικά δεν θα αναλάβουν βομβαρδισμό στόχων αλλά θα περιοριστούν σε ρόλο αναχαίτισης)

- Ένα ιπτάμενο ραντάρ τύπου ERIEYE, το οποίο θα πετά σε πολύ μεγάλο ύψος δίνοντας εικόνα του θεάτρου των επιχειρήσεων στα μαχητικά αεροσκάφη και στην επιχειρησιακή διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων

- Μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο, η οποία κινείται στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης εκτελώντας περιπολίες, συμβάλλοντας στην επιβολή του εμπάργκο όπλων ενώ ενδέχεται να της ανατεθεί και η διενέργεια νηοψιών σε ύποπτα πλοία

- Ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης με διαμόρφωση μάχης (combat save and rescue, C/SAR) τύπου Σούπερ Πούμα, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κρήτη


Επίσης η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει στις δυνάμεις της Συμμαχίας τρία αεροδρόμια: στη Σούδα, το Ακτιο και την Ανδραβίδα, όπου μπορούν να μετασταθμεύουν συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ ενδέχεται και να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις από όπου θα επιχειρούν μαχητικά που θα βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του Καντάφι στη Λιβύη.

Σε πλήρη ενεργοποίηση είναι και η αμερικανική βάση στο Μαράθι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη ελλιμενίστηκαν τις προηγούμενες μέρες ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise, βοηθητικά πλοία αλλά και πετρελαιοφόρα του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

Έπειτα από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ μάχιμες στρατιωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16.

Ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του ΝΑΤΟ, οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας και Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ελληνικών μαχητικών που θα αναλάβουν αποστολές πάνω από την Λιβύη. Αρμόδιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διευκρίνιζαν ότι τα ελληνικά F-16 δεν θα λάβουν μέρος σε βομβαρδισμούς επιλεγμένων στόχων, αλλά θα ενεργοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης. Παραλλήλως η Αθήνα, έπειτα από την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και την έγκριση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, διέθεσε στο ΝΑΤΟ ένα ιπτάμενο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Erieye, μια φρεγάτα (με ένα οργανικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky) για τον έλεγχο της εφαρμογής του εμπάργκο και τη διενέργεια νηοψιών και δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma.

Σε πλήρη ενεργοποίηση είναι και η αμερικανική βάση στο Μαράθι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη ελλιμενίστηκαν τις προηγούμενες μέρες ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise, βοηθητικά πλοία αλλά και πετρελαιοφόρα του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

Αιτιολογώντας την απόφαση να διατεθούν μάχιμες δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "η Ελλάδα, όπως έχει υποχρέωση, θα σεβαστεί απολύτως και θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο των διεθνών και περιφερειακών υποχρεώσεών μας. Θα κινηθούμε συνεπώς μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι δυνάμεις μας είναι ούτως ή άλλως παρούσες στην περιοχή για να υποστηρίξουν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις εδώ και πάρα πολλές μέρες. Και τώρα, θα συμβάλουμε με όσες δυνατότητες έχουμε προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο μία, ει δυνατόν, διπλωματική, πολιτική λύση για να σταματήσει η σφαγή αυτή που γίνεται σε βάρος αμάχων, για να αποκατασταθεί η τάξη, για να υπάρξει μία Λιβύη, η οποία να είναι ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη και ακέραιη αλλά που να κινείται σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές αντιλήψεις για το τι σημαίνει Δημοκρατία, για το τι σημαίνει κράτος δικαίου".
Read more...

Σφυροκόπημα του Καντάφι από Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία

Εντείνονται οι συμμαχικές επιχειρήσεις...


http://img.protothema.gr/7D51C468D5FDE099E2CE16966E491EC8.jpg
Μετά τη Γαλλία στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Λιβύη «μπήκαν» και οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις.

Οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού ώστε να προστατευθούν οι πολίτες της χώρας από τις από αέρος επιθέσεις των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε απόψε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβοντ Κάμερον.

Οπως είπε: "Ολοι είδαμε τη συνεχιζόμενη βιαιότητα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι επιτίθεται κατά των πολιτών του. Και όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός για την οποία μίλησε και μας διαβεβάιωσε αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις επιθέσεις. Καταλήγοντας ο κ. Κάμερον ανέφερε ότι "δεν θα μπορούσαμε να καθήσουμε παράμερα και να παρακολουθούμε αυτόν τον δικτάτορα να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας του" και πρόσθεσε ότι η υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη στρατιωτική δράση της Δύσης είναι "αναγκαία, νόμιμη και σωστή".

Λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ πραγματοποίησαν την πρώτη επίθεση τους κατά της αεράμυνας της Λιβύης με πυραύλους Τομαχοκ και οι ΗΠΑ.

Οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει αρκετά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα των κυβερνητικών δυνάμεων στη Βεγγάζη κατά τη σημερινή επέμβασή τους. «Ναι, έχουμε καταστρέψει έναν αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων» δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, που ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό προς το παρόν.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρουν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Ουσιαστικά οι γαλλικές δυνάμεις από το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησαν το πρώτο κύμα της επίθεσης. Αναγνώρισαν στόχους στο έδαφος και με συνεχείς πτήσεις πάνω από τις περιοχές που ήταν συγκεντρωμένες οι δυνάμεις του Καντάφι έκαναν επίδειξη ισχύος.

Σχεδόν αμέσως μετά το πρώτο κύμα, οι γαλλικές δυνάμεις μονομερώς ξεκίνησαν το δεύτερο κύμα των επιχειρήσεων με βομβαρδισμό στόχων στο έδαφος, ενώ λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίθεση από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση κατά της αεράμυνας της Λιβύης με πυραύλους Τομαχοκ, που εκτοξεύτηκαν από τα πολεμικά πλοία που έχει αναπτύξει η Ουάσινγκτον στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Η πληροφορία ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν άρματα μάχης δημιούργησε ερωτήματα για τον σκοπό και τις επιδιώξεις των Παρισίων. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, σε στρατιωτικό επίπεδο το ΝΑΤΟ δεν είχε λάβει απόφαση για έναρξη των βομβαρδισμών, πολύ περισσότερο που τα γαλλικά μαχητικά δεν έπληξαν αντίπαλα αεροσκάφη, ούτε αντιαεροπορικά συστήματα ή το δίκτυο αεράμυνας του Καντάφι, αλλά τεθωρακισμένα –δηλαδή καθαρά χερσαίους στόχους.

Και μπορεί η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να νομιμοποιεί τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να προβούν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αμάχων από τη δίχως έλεος επιθετικότητα των δυνάμεων του Καντάφι, όμως ο σχεδιασμός προέβλεπε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και την ισχυροποίηση του εμπάργκο όπλων, σε καμία περίπτωση την έναρξη επιχειρήσεων στο έδαφος. Αλλωστε οι πληροφορίες που υπάρχουν στο ΝΑΤΟ είναι ότι οι δυνάμεις του Καντάφι δεν έχουν ιδιαίτερες μαχητικές ικανότητες, η διαθεσιμότητα των λιβυκών μαχητικών αεροσκαφών είναι χαμηλή και συνεπώς η no fly zone θα μπορούσε ίσως να επιβληθεί με ήπια καταστολή των ηλεκτρονικών μέσων που θα αδρανοποιούσαν τη λιβυκή αεροπορία και θα νέκρωναν τους πυραύλους εδάφους αέρος του Καντάφι.
Read more...

Ρωσία και Βενεζουέλα καταδικάζουν την επέμβαση στη Λιβύη

Αντίθετες με τη στρατιωτική επέμβαση


http://img.protothema.gr/C37BC57EA98599DCC574CCFF4929AFF6.jpg
Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για την απόφαση Δυτικών κρατών να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης.

"Πολεμικές αεροπορικές δυνάμεις από μια σειρά δυτικές χώρες ξεκίνησαν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης στις 19 Μαρτίου" ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε ανακοίνωσή του στην οποία προσθέτει: "Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της για τη στρατιωτική αυτή ενέργεια".

Από το Καράκας, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες έκρινε "ανεύθυνη" την διεθνή στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε σήμερα κατά της Λιβύης, ενέργεια που, όπως είπε, αποσκοπεί μόνο στην απόκτιση του λιβυκού πετρελαίου.

Σε τηλεοπτική εμφάνιση ο κ. Τσάβες εξέφρασε τη λύπη του για την στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης , την καταδίκασε απερίφραστα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός , κρίνοντας ότι όλα γίνονται "για να αρπάξουν το πετρέλαιο της Λιβύης".
Read more...

Ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, κοστίζει η εμπλοκή μας ...



Φοβερό. Το νούμερο του ενός εκατομμυρίου εξοργίζει τους Έλληνες με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις. Η εμπλοκή μας με τη διάθεση μιας φρεγάτας,ενός ιπτάμενου ραντάρ, ελικοπτέρων και... 4 F-16 έχει, σύμφωνα με τον στρατιωτικό συντάκτη του ANT-1 Πάρι Καρβουνόπουλο, αυτό το βαρύ οικονομικό κόστος...


Read more...

Στον στρατιωτικό κλοιό της Δύσης η Λιβύη, άρχισε ο βομβαρδισμός στόχων

Πτήσεις μαχητικών και πυραυλικές επιθέσεις

Γαλλικά Mirage απογειώνονται για επιχειρήσεις πάνω από τη Λιβύη
Γαλλικά Mirage απογειώνονται για επιχειρήσεις πάνω από τη Λιβύη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Παρίσι, Γαλλία
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη το απόγευμα του Σαββάτου με τις πρώτες αποστολές γαλλικών αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συγκεκριμένα πάνω από τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Αργά το απόγευμα αναφέρθηκαν τα πρώτα χτυπήματα από γαλλικά πυρά κατά στόχων στο έδαφος γύρω από τη Βεγγάζη όπου σημειώνονταν σφοδρές συγκρούσεις. Μέσα στη νύχτα άρχισαν και οι βρετανικές επιχειρήσεις και οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα στη σύνοδο των δυτικών και αραβικών χωρών στο Παρίσι είχε ουσιαστικά δοθεί το πράσινο φως για την επέμβαση.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage (αρχικά από ένα ζευγάρι, αργότερα περί τα 20) βρίσκονταν μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης, εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης ενώ είχαν και σαν στόχο την αποτροπή μίας επίθεσης των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών. Συμμετέχει ακόμα και ένα γαλλικό AWACS.

Αργά το απόγευμα άρχισαν και οι πρώτες επιθέσεις των γαλλικών αεροσκαφών κατά στόχων στο έδαφος. Χτυπήθηκε ένα όχημα, επιβεβαίωσαν γαλλικές πηγές που αργότερα πρόσθεσαν ότι χτυπήθηκαν άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα, όλα νοτιοδυτικά από τη Βεγγάζη.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας διευκρίνισε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρουν σε μια ακτίνα 100 με 150 χιλιομέτρων γύρω από τη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων. Πάντως αμερικανικές πηγές σημείωναν ότι δεν προβλέπονται επιχειρήσεις γύρω από τη Βεγγάζη.

Τη συμμετοχή και της Βρετανίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως επιβεβαίωσε από την πλευρά του το Πεντάγωνο, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πύραυλο Tomahawk κατά εγκαταστάσεων αεράμυνας στη Λιβύη, έξω από την πρωτεύουσα Τρίπολη και τη Μισράτα. Μιλά ακόμα και για ηλεκτρονικές επιθέσεις με σκοπό ην αδρανοποίηση της αεράμυνας της Λιβύης.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ουσιαστικά και η τηλεόραση της Λιβύης αναφέροντας την «επίθεση των σταυροφόρων» κατά περιοχής όπου βρίσκονται άμαχοι, σε μία προφανή αναφορά στους Δυτικούς. Ανέφερε ακόμα ότι χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων στη Μισράτα.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ακόμα ότι οι συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Ιταλίας θα αρχίσουν τις επιχειρήσεις, κατά τα φαινόμενα τις επόμενες μέρες και ώρες.

Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει ισχυρή παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο και, κατά πληροφορίες, τις πρώτες ώρες ή ημέρες θα υποστηρίξουν με πυραύλους την αεράμυνα της Λιβύης ή άλλες απειλές κατά των συμμαχικών αεροσκαφών. Συνολικά 25 αμερικανικά και άλλα συμμαχικά σκάφη βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως ακόμη έγινε γνωστό, την Κυριακή αναχωρεί για την Λιβύη το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ.

Το Al Arabiya ανέφερε μάλιστα ότι και ιταλικά αεροσκάφη μετέχουν στις πρώτες αποστολές στη Λιβύη, κάτι που διέψευσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ιταλία παρέχει μόνο υποστήριξη στις επιχειρήσεις μέσω των επτά βάσεων που έχει διαθέσει στις συμμαχικές δυνάμεις ενώ πρότεινε να χρησιμοποιηθεί η ΝΑΤΟΪκή βάση του Αβιάνο σαν το συντονιστικό κέντρο όλων των επιχειρήσεων.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει στη Βεγγάζη και ότι γαλλικά αεροσκάφη ήδη έχουν αναλάβει δράση κατά των λιβυκών δυνάμεων παρεμποδίζοντας τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Ο κ.Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι θα τερματιστούν όταν και ο ίδιος τερματίσει τις δικές του επιχειρήσεις. Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τους αραβικούς λαούς και να εργαστούν από κοινού για να τερματιστεί «η δολοφονική μανία στη Λιβύη».

Συγκέντρωση δυνάμεων


Όλη την ημέρα το Σάββατο έφταναν σε βάσεις στην Ιταλία και τη Γαλλία πολεμικά αεροσκάφη για να συμμετάσχουν στη διεθνή επιχείρηση. Αμερικανικά αεροσκάφη (F-18, C-17s και ένα C-130) έφτασαν στο Αβιάνο της Ιταλίας ενώ έξι δανικά F-16 στη Σικελία.

Έτοιμος μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δηλώνει και ο Καναδάς.

Δραστηριότητα παρατηρείται στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο. Εκεί προσγειώθηκε το Σάββατο ένα σμήνος αεροπλάνων Tornado και ένα μεταγωγικό C-130 καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, διά της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Μ.Καντάφι. Πάντως παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη.

Επιπλέον, η στρατηγικά τοποθετημένη Μάλτα δηλώνει ότι προτίθεται να συνεργαστεί για την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, επιμένοντας όμως ότι αυτή θα πρέπει να πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, είχε δηλώσει ότι η χώρα του επιθυμεί η Μάλτα, η Τουρκία, η Γερμανία και η Κίνα να επιβλέπουν την κατάπαυση του πυρός. Και οι τέσσερις χώρες για διαφορετικούς λόγους αλλά όχι από κοινού δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ενέργειες.
Συγκρούσεις γύρω από τη Βεγγάζη
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της Βεγγάζης, το τελευταίου προπυργίου των αντικαθεστωτικών, παρά την μονομερή κατάπαυση που είχε κηρύξει αργά την Πέμπτη το καθεστώς.

Αργά το απόγευμα φαίνεται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα ή πολύ κοντά στην πόλη, ενώ, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, σταμάτησαν πιθανόν σε αναμονή της κίνησης των δυτικών δυνάμεων. Πάντως από την πόλη φεύγουν όπως μπορούν χιλιάδες κάτοικοι.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Al Jazeera μετέδωσε ότι στο νοσοκομείο Τζάλα στη Βεγγάζη μεταφέρθηκαν 26 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες μετά το βομβαρδισμό της πόλης.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα αεροσκάφος των εξεγερμένων καταρρίφθηκε το πρωί του Σαββάτου στη πόλη αν και ο πιλότος του διασώθηκε με το εκτινασσόμενο κάθισμα. Είναι αβέβαιο από ποιά πλευρά έγινε η κατάρριψη, δεν αποκλείεται όμως να έγινε από λάθος και από τους ίδιους τους εξεγερμένους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΛΙΒΥΗ: Δείτε το χάρτη του πολέμου...



Στο γράφημα που βλέπετε με πράσινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Καντάφι, με μπλέ οι περιοχές που είναι υπο τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και... με πορτοκαλί χρώμα οι περιοχές που μαίνονται συγκρούσεις...


Read more...

Έμπορος ναρκωτικών με καταθέσεις σε 34 τράπεζες!


http://img.protothema.gr/1D1132E052222BAEC4C52BE4BEEA9807.jpg
«Ξεσκονίζουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 44χρονου γνωστού επιχειρηματία οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Κέρκυρα σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, για να εξακριβώσουν αν τα ποσά που περιέχονται στα συνολικά… 34 βιβλιάρια καταθέσεων που βρέθηκαν στην κατοχή του προέρχονται από νόμιμες δουλειές ή από την διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών!

Μαζί με τον επιχειρηματία συνελήφθη και ένας 26χρονος Αλβανός τον οποίο περίμενε να αποβιβαστεί από το πλοίο που εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Κέρκυρα –Άγιοι Σαράντα. Ο 28χρονος του παρέδωσε 139 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών και συνελήφθησαν αμέσως. Στο σπίτι και το κατάστημα του 44χρονου Έλληνα, κατασχέθηκαν 340 γραμμάρια κοκαΐνης, μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης, έξη ναρκωτικά χάπια, ένας κάλυκας των 7,62 χιλιοστών, 2.843 ευρώ και τρία κινητά με τα οποία επικοινωνούσε για την αγορά και την πώληση των ναρκωτικών. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Στο… νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι, συνελήφθη ένας 22χρονος Αλβανός που κατηγορείται ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρινης στα στέκια τοξικομανών των Χανίων! Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο σπίτι του, βρήκαν 24 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 565 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 2.000 ευρώ που προέρχονταν από την εμπορία ναρκωτικών κι έτσι στον θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων όπου νοσηλεύεται τοποθέτησαν φρουρό ο οποίος θα περιμένει να πάρει εξιτήριο για να τον οδηγήσει στον εισαγγελέα!

Read more...

Αξιοποίηση ακινήτων με ταυτόχρονη έξοδο στις αγορές προαναγγέλλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου Νέα εθνική στρατηγική

Μια νέα εθνική στρατηγική ταχύτερης επιστροφής στις αγορές μέσω μεγάλων εταιρειών ακινήτων του Δημοσίου προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Κατ' ουσίαν κηρύσσει την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ με την επερχόμενη ίδρυση Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου Ακινήτων, που θα έχει πρόσβαση στις αγορές και θα αντλεί κεφάλαια.

Ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις-εξπρές. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράκαμψης των κανόνων διαφάνειας και δεν εκποιούμε σε τιμή ευκαιρίας».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στο πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων άμεσα προχωρά η επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και στην ίδια κατηγορία συμβάσεων εμπίπτει και η Εγνατία. Άμεσα προχωρούν επίσης τα σχέδια για την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων μέσω συμβάσεων παραχώρησης, τη διάθεση πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, ενώ στο έτος θα υλοποιηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση μέρους του φάσματος συχνοτήτων.

Συμπληρώνει ότι ακολουθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς και στρατηγικές συμμετοχές στις εταιρείες υδάτων και στα ΕΛΤΑ.

Όσο για τα ακίνητα του Δημοσίου αναφέρει ότι θα αξιοποιηθεί η λίστα που αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύσταση της Ελληνικό ΑΕ, ενω η ΚΕΔ και η ΕΤΑ έχουν ήδη προγραμματίσει την υλοποίηση σχεδίων αξιοποίησης 20 επιπλέον ακινήτων.

Για τη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί, αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου συναντούν αντιδράσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «σε μια κυβέρνηση δεν ανήκει σε κανέναν η καρέκλα του», υπογραμμίζει ότι έχει άριστη σχέση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αλλά παράλληλα αφήνει αιχμές για όσους μιλούν για «ελλιπή συντονισμό» της κυβέρνηση.

Ακόμη, εκτιμά ότι η ΝΔ και η Αριστερά δεν είναι αντάξιες των περιστάσεων, καθώς ακολουθούν «τυφλή αντιπολιτευτική στρατηγική».

Τέλος, δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις ούτε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο, ενώ στο επερχόμενο ενιαίο μισθολόγιο θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις।
.tanea.gr
Read more...

Σοκ με τον αποκλεισμό της Χρυσοπηγής Δεβετζή

Σοκ με τον αποκλεισμό της Χρυσοπηγής Δεβετζή

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF) με αποκλεισμό δύο ετών. Η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Το περασμένο φθινόπωρο όμως η Δεβετζή επέστρεψε στην ενεργό δράση και τότε η IAAF, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ επανεκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Έτσι, το όνομα της Δεβετζή είναι στη λίστα της ΙΑΑF με τους πρόσφατα τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ। Η ποινή αποκλεισμού ισχύει ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.

madata.gr


Read more...

Πεδίο μάχης η Ορεστιάδα πριν τον τελικό του βόλεϊ

Πεδίο μάχης η Ορεστιάδα πριν τον τελικό του βόλεϊ

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει ο τελικός του κυπέλλου βόλεϊ ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό και σημειώθηκαν επεισόδια στους δρόμους της Ορεστιάδας ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων.

Την ώρα που γινόταν η προσέλευση των οπαδών του Ηρακλή στο νέο κλειστό της Ορεστιάδας, οι οπαδοί του «Γηραιού» αντιλήφθηκαν μία ομάδα «ερυθρόλευκων» οπαδών και αμέσως κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους.

Εντός ολίγων λεπτών, η πόλη της Ορεστιάδας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με περίπου 200 οπαδούς από κάθε πλευρά να πετούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους!

Ακολούθησε επέμβαση και συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία μετά από αρκετή ώρα κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις…


Read more...

«Ισχυρός μηχανισμός δημιουργίας ρευστότητας το Ελληνικό»

newsbomb.gr

Συνέντευξη παραχωρεί ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και αναφέρεται στην επένδυση στο Ελληνικό, το οποίο υποστηρίζει ότι θα αποτελέσει ένα μηχανισμό δημιουργίας και μετάδοσης ισχυρής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόσο στην κατασκευή, όσο και σε μόνιμη βάση στο μέλλον. Επίσης, υποστηρίζει πως θα δημιουργηθούν πάνω από 35.000 θέσεις εργασία και τονίζει πως τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο για το έργο.

Ο κ. Παμπούκης μιλά για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τα σχέδια της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους.

Όσον αφορά το κυβερνητικό έργο, ο κ. Παμπούκης εκτιμά πως ο Πρωθυπουργός κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ ζητά να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα έτσι ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.

Ο Υπουργός Επικρατείας επαναφέρει το θέμα των αποζημιώσεων από τη Ζίμενς, ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κύπρο, την Κίνα και το Ισραήλ.

πηγή: newscode.gr


Read more...

Ξεκίνησε η επέμβαση στη Λιβύη

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=555034&v=0&q=80&w=300&h=225Την πρώτη αεροπορική της επίθεση κατά της Λιβύης ανακοίνωσε η Γαλλία μέσω του γενικού επιτελείου του στρατού της.

Αναφέρθηκε ότι η επίθεση έγινε στις 18.45, ώρα Ελλάδας. Γαλλικό αεροσκάφος κατέστρεψε έναν πρώτο στόχο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού.

Διάγγελμα Σαρκοζί μετά την έκτακτη σύνοδο στο Παρίσι

Την έναρξη της στρατιωτικής δράσης ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά την έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι. Είπε ότι συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη ήδη παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.


Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι ο Καντάφι αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό. Πρέπει να δράσουμε, τόνισε, σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη, για να τερματίσουμε την «δολοφονική παράνοια» στη Λιβύη. Ο Καντάφι, επισήμανε, μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή, αφού όμως τερματιστεί η βία.

Το Σάββατο, γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale εισήλθαν στο λιβυκό εναέριο χώρο, σύμφωνα με το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή. Την είδηση επιβεβαίωσε και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMT-TV.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη, που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων, προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.



Η Ιταλία παρέχει μόνο αεροπορικές βάσεις

Επίσης, το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Λιβύη. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον ανταποκριτή του και μετέδωσε την είδηση για τα ιταλικά αεροσκάφη χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η Ιταλία προς το παρόν παρέχει μόνο τις αεροπορικές της βάσεις για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης, αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει και στις αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί.

Αυξημένη αεροπορική κίνηση στη Βρετανική Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου

Η τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου μετέδωσε ότι παρατηρείται αυξημένη αεροπορική κίνηση στη Βρετανική Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου, κοντά στη Λεμεσό, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσο συνδέεται με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Λιβύης.

Στη βάση προσγειώθηκε ένα σμήνος αεροπλάνων Τορνέϊντο και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα. Τα Τορνεϊντο ανήκουν στο γνωστό σχηματισμό «Κόκκινα Βέλη», που προβαίνουν σε αεροπορικές επιδείξεις, αλλά σημειώνεται ότι πρόκειται για μαχητικά που μπορούν να εμπλακούν σε αεροπορικές επιχειρήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την βρετανική για το θέμα της χρησιμοποίησης της βάσης του Ακρωτηρίου για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με τη Λιβύη. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από πλευράς Βρετανών και δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο.

«Διαφορετική η συμμετοχή κάθε χώρας»

Οι μετέχοντες στη σύνοδο του Παρισιού είναι «αποφασισμένοι να ενεργήσουν συλλογικά», για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΗΕ για τη Λιβύη, «παρά το γεγονός ότι η συνεισφορά της κάθε χώρας θα είναι διαφορετική» σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση του κειμένου.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας» για τη Λιβύη που αφορά κυρίως την προστασία των πολιτών της Λιβύης με το αίτημα για «άμεση κατάπαυση του πυρός» από την πλευρά του καθεστώτος Καντάφι , αναφέρουν στο κείμενο οι μετέχοντες στη σύνοδο.

«Αν και η συνεισφορά της κάθε χώρας μας θα είναι διαφορετική, είμαστε αποφασισμένοι να ενεργήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά για να υλοποιηθούν αυτές αποφάσεις», επισημαίνεται στο κείμενο.

Στη σύνοδο μετείχαν 22 χώρες, χώρες μέλη της ΕΕ, χώρες μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, ο ΟΗΕ, πολλές αραβικές χώρες ο Καναδάς και οι ΗΠΑ.

Στις αεροπορικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν ότι θα μετάσχουν το Κατάρ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ προσφέροντας αεροσκάφη τους πολεμικά και αεροπλανοφόρα.

Ντέιβιντ Κάμερον

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και θα αντιμετωπίσει την επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων, τόνισε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ο στρατηγός Καντάφι το προκάλεσε. Είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα, υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός και την παραβίασε», επισήμανε, μετά τη λήξη της διεθνούς συνόδου.

«Εξακολουθεί τις ωμότητες κατά του ίδιου του λαού του και επομένως ήρθε η ώρα για δράση. Πρέπει να είναι επείγουσα, πρέπει να επιβάλουμε την επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σφαγή των αμάχων», πρόσθεσε.

Αγκελα Μέρκελ


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε, μετά τη Σύνοδο, ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις είναι ενωμένες στο ότι η βία στη Λιβύη πρέπει να τερματιστεί, αλλά επιβεβαίωσε ότι η χώρα της δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι.

Το Βερολίνο απείχε από την ψηφοφορία της Πέμπτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που έδωσε το «πράσινο φως» για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Λιβύη.

Ωστόσο, η Μέρκελ τόνισε ότι η κυβέρνησή της παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη.

Μπαράκ Ομπάμα


Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τον Καντάφι ότι η διεθνής κοινότητα θα ενεργήσει επειγόντως για να προφυλάξει τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς από την επιθετικότητά του εάν δεν σταματήσει η από μέρους του βία.

«Η συναίνεσή μας είναι πολύ ισχυρή και η απόφασή μας σαφέστατη. Οι πολίτες της Λιβύης θα πρέπει να προστατευθούν και στην περίπτωση που δεν τερματιστεί αμέσως η βία εναντίον των πολιτών, η συμμαχία μας είναι έτοιμη να ενεργήσει επειγόντως», διεμήνυσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.
Read more...

Σαμαράς: Η ΝΔ εκφράζει την κεντροδεξιά


Η ΝΔ είναι αυτή που εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του. Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να φτάσει στην διακυβέρνηση του τόπου με ψήφο διαμαρτυρίας αλλά με ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εγγυάται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.

«Έχουμε κλείσει πλήρως τους λογαριασμούς με το παρελθόν, χτίζουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα μας δώσει την εντολή», δηλώνει χαρακτηριστικά στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας πως στο κόμμα έχουν αλλάξει πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα, διατηρώντας όμως την ενότητά του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει την ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό μια ώρα αρχύτερα.

Ακόμη, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αντίθετος με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που μας επιβάλλει προκειμένου να φτάσουμε στους στόχους αυτούς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει θετικό τον απολογισμό της άτυπης Συνόδου Κορυφής, τονίζει, όμως, πως δεν αρκούν να αλλάξουν απλά οι όροι αποπληρωμής του δανείου.

«Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη», δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας, όχι με ιδεολογικά, όπως διευκρινίζει, αλλά με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να πουλήσουμε, γιατί έτσι θα χάσουμε και αξία, αφού θα πουλάμε υπό πίεση και υπεραξίες που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει।

nooz.gr


Read more...

Στις κάλπες οι Αιγύπτιοι στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

Στη μετά Μουμπάρακ εποχή

Εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες
Εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Κάιρο, Αίγυπτος
Tεράστιες ουρές σχηματίζονται από το πρωί του Σαββάτου στα εκλογικά κέντρα για το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αίγυπτο. Πρόκειται για τις πρώτες κάλπες που στήνονται μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, με ζητούμενο περιορισμένες μεταρρυθμίσεις ή νέο Σύνταγμα.

Μεγάλη ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον Νομπελίστα και στέλεχος της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, την ώρα που προσπαθούσε να ψηφίσει.

«Δεν σε θέλουμε, δεν σε θέλουμε» φώναζαν, πετώντας πέτρες στο αυτοκίνητό του, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η επίθεση αυτή, εμπόδισε τον Ελ Μπαραντέι από το να ψηφίσει.

Συγκεκριμένα, οι υπέρμαχοι του «ναι» τάσσονται υπέρ της άμεσης μετάβασης σε μια δημοκρατική διακυβέρνηση με περιορισμένες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι υπέρμαχοι του «όχι» ζητούν την κατάρτιση νέου Συντάγματος.

Οι κύριες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις αφορούν την προεδρική θητεία που περιορίζεται σε δυο τετραετίες (αντί απεριόριστων θητειών έξι ετών) και επίσης χαλάρωση των προϋποθέσεων για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα.

Τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ετοίμασε επιτροπή νομικών που διόρισε ο στρατός, ο οποίος κυβερνά τη χώρα μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ.

Ο στρατός έχει υποσχεθεί την επιστροφή σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΜΕΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Βολές Ντόρας κατά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν αποτολμά τίποτα το μεταρρυθμιστικά τολμηρό, ενώ για την ΝΔ σημείωσε πως ο ευρωπαϊσμός και ο φιλελευθερισμός υπό τη νέα της ηγεσία έχουν μεταβληθεί σε ερείπια
Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι τις «τελευταίες ημέρες είδαμε την πολιτική ηγεσία να κινείται ως εκκρεμές από τη συναίνεση στην κινδυνολογία» και μίλησε για ένδειξη στρατηγικού αδιεξόδου. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι άλλος καιρός για χάσιμο και λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση δεν υπάρχει, συνέχισε και άσκησε κριτική στα άλλα κόμματα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της μιλώντας για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τους φορείς του δημοσίου, η κ. Μπακογιάννη ανέβασε τους τόνους της κριτική και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν αποτολμά τίποτα το μεταρρυθμιστικά τολμηρό, ενώ, με αφορμή και το νέο «πακέτο» μέτρων που ανακοίνωσε το ΔΝΤ, είπε ότι διατυπώνει γενικότητες και αοριστίες και το μόνο σίγουρο είναι νέοι φόροι και οριζόντιες μειώσεις μισθών και επιδομάτων.

Αναφερόμενη στη ΝΔ σημείωσε πως ο ευρωπαϊσμός και ο φιλελευθερισμός υπό τη νέα της ηγεσία έχουν μεταβληθεί σε ερείπια. Η παρέα της ηγετικής ομάδας έχει φέρει πλήρως στα μέτρα της αυτό που κάποτε εξέφραζε μια μεγάλη παράταξη. «Συγχέουν το λαϊκό με το λαϊκίστικο , το αντιμνημονιακό με το φιλοευρωπαϊκό», υπογράμμισε και κατηγόρησε τη ΝΔ για σύμπλευση με τη μηδενιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και για συρρίκνωση.

«Είμαστε μακριά απ’ όλους: Από τον συντεχνιασμό και την πολιτική δειλία του ΠΑΣΟΚ, από τον λαϊκισμό και τον επιφανειακό αντιμνημονιακό λόγο της Ν.Δ., από τον μηδενισμό της άκρας αριστεράς, από τα μπρος -πίσω του ΛΑΟΣ», είπε και απάντησε σε όσους εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία κινείται σε χαμηλά ποσοστά.

«Ας μην σπεύδουν να μας πουν ότι είμαστε «μικροί». Κι ας μην προτρέχουν με τα νούμερα. Δεν τους έγινε μάθημα η Κρήτη; Μιλούσαν για 5%-6% και πήραμε 18%. Μια φράση τους λέω μόνο: Περιμένετε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Μιλώντας για την καταπολέμηση της ανεργίας η κ.Μπακογιάννη έκανε λόγο για γενικευμένη ρήξη με το παρελθόν, ριζική αλλαγή νοοτροπίας και πρότεινε μία σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως:

  • Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα
  • Απελευθέρωση αγορών
  • Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και πώληση όπου ενδείκνυται
  • Πάταξη της μαύρης οικονομίας
  • Εξόφληση των επιχειρήσεων σε 30 έως 60 ημέρες από το δημόσιο
  • Καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστών
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% για να ευνοηθούν οι προσλήψεις
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της άμεσης φορολογίας κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ στο ύψος των 500 ευρώ.

«Εσοδα δεν θα υπάρξουν, ας το καταλάβει η κυβέρνηση και ας πάψει να δημαγωγεί η Ν.Δ., αν η φορολογία δεν γίνει όπως προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το κόμμα της θα φέρει το μαχαίρι στο κόκαλο και το κόκαλο που πρέπει σπάσει είναι ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων που δημιουργούν το αβάσταχτο χρέος.

Πρότεινε δε, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική και αργότερα συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, την υποχρεωτική δημιουργία πλεονασμάτων και τη δυνατότητα πρόσθετου δανεισμού με πλειοψηφία 180 βουλευτών।

papaioannou.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=58694954


Read more...

Συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν ήδη πάνω από την αφρικανική χώρα Ξεκίνησε η επέμβαση στη Λιβύη


Την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Καντάφι ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος από το Παρίσι, όπου συνήλθαν οι ηγέτες της Ε.Ε. των αφρικανικών και των αραβικών κρατών. Γαλλικά αεροσκάφη πραγματοποιούν ήδη αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από ολόκληρη τη λιβυκή επικράτεια.

Σύμφωνα με τον Νικολά Σαρκοζί, η γαλλική αεροπορία εμποδίζει τις επιχειρήσεις των καθεστωτικών δυνάμεων στη Λιβύη. «Οι αεροπορία μας θα αντισταθεί σε κάθε επιθετική κίνηση», είπε ο γάλλος πρόεδρος και διαβεβαίωσε ότι οι 22 συμμετέχοντες στη σύνοδο αποφάσισαν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου ο Καντάφι να συμμορφωθεί με το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα οι δυνάμεις του Καντάφι είχαν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Η Τρίπολη, ωστόσο, επέμενε ότι τηρεί την κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει χθες.

Τα γαλλικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ απογειώθηκαν από τη βάση τους στο Saint-Dizier της ανατολικής Γαλλίας. Η αποστολή τους δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο, όπως είπε στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, και οι πτήσεις επρόκειτο να συνεχιστούν για τις επόμενες ώρες.


Γ. Παπανδρέου: «Αποφασισμένη η διεθνής κοινότητα»
Για διάψευση του καθεστώτος της Λιβύης, που είχε κηρύξει κατάπαυση του πυρός, έκανε λόγο και ο Γιώργος Παπανδρέου, που συμμετείχε στις διαβουλέυσεις στο Παρίσι. Σε δήλωση του ο έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η σύνοδος έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας.
»Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Κάμερον: «Ο Καντάφι προκάλεσε την επέμβαση»
Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός επέρριψε την ευθύνη στον Καντάφι. «Ο συνταγματάρχης Καντάφι προκάλεσε την επέμβαση. Είπεψέματαστηδιεθνήκοινότητα. Υποσχέθηκεκατάπαυσητουπυρός. Και αθέτησε αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον μετά τη λήξη της συνόδου στο Παρίσι, ενώ επεσήμανε ότι ο Λίβυος ηγέτης εξακολουθεί να ασκεί βία στον ίδιο του τον λαό. «Η ώρα της δράσης έφτασε. Επείγει να εφαρμόσουμε τη βούληση των Ηνωμένων Εθνών και μπορούμε να αφήσουμε τη σφαγή αμάχων πολιτών να συνεχιστεί», δήλωσε ο Κάμερον και αναγνώρισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι και δυσκολίες. «Πάντα υπάρχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Αλλά είναι καλύτερο να αναλαμβάνεις δράση διακινδυνεύοντας, παρά να αδρανείς ενώπιον της σφαγής πολιτών από αυτόν τον δικτάτορα που αψηφά τον ΟΗΕ και τις αποφάσεις του».

Μερκελ: «Συμφωνούμε αλλά δεν συμμαχούμε...»
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που συμμετείχε στη σύνοδο του Παρισιού, παρ’ ότι είχε από την αρχή εκφράσει την αντίθεσή της στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, δήλωσε ότι όλες οι διεθνείς δυνάμεις ομονοούν στο ότι πρέπει η βία να σταματήσει। Ωστόσο επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις.

tanea.gr/

Read more...

Άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης

Γαλλικά αεροσκάφη στη Βεγγάζη

Γαλλικά Rafale επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη
Γαλλικά Rafale επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Παρίσι, Γαλλία
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη το απόγευμα του Σαββάτου με τις πρώτες αποστολές γαλλικών αεροσκαφών μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συγκεκριμένα πάνω από τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Λίγες ώρες νωρίτερα στη σύνοδο των δυτικών και αραβικών χωρών στο Παρίσι είχε ουσιαστικά δοθεί το πράσινο φως για την επέμβαση.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage (από ένα ζευγάρι) είναι μέσα στον εναέριο χώρο της Λιβύης, εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης ενώ έχουν σαν στόχο και την αποτροπή μίας επίθεσης των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών. Συμμετέχει ακόμα και ένα γαλλικό AWACS.

Αργά το απόγευμα (στις 18:45 ώρα Ελλάδας) γαλλικό αεροσκάφος άνοιξε πυρ κατά οχήματος, ανέφεραν γαλλικές στρατιωτικές πηγές.

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, την Κυριακή αναχωρεί για την Λιβύη το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ.

Ανοιχτά των ακτών της Λιβύης ήδη πετούν αναγνωριστικά AWACS.

Πέραν των αεροσκαφών της Γαλλίας, βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις επίσης θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πρώτη φάση των επιχειρήσεων. Βρετανικά αεροσκάφη είναι και αυτά έτοιμα στις βάσεις τους στη Βρετανία για αποστολές στη Λιβύη, αναφέρουν πληροφορίες.

Το Al Arabiya ανέφερε μάλιστα ότι και ιταλικά αεροσκάφη μετέχουν στις πρώτες αποστολές στη Λιβύη, κάτι που διέψευσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ιταλία παρέχει μόνο υποστήριξη στις επιχειρήσεις μέσω των επτά βάσεων που έχει διαθέσει στις συμμαχικές δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν για την ώρα κάποια άμεση συμμετοχή, αν και ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε από τη Βραζιλία το Σάββατο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει. «Έχουμε ισχυρή συναίνεση και σαφή θέληση. Ο λαός της Λιβύης πρέπει να προστατευτεί και, ενώ δεν υπάρχει άμεσο τέλος στη βία, ο συνασπισμός μας είναι έτοιμος να δράσει αμέσως», υπογράμμισε.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει στη Βεγγάζη και ότι γαλλικά αεροσκάφη ήδη έχουν αναλάβει δράση κατά των λιβυκών δυνάμεων παρεμποδίζοντας τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Ο κ.Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Καντάφι θα τερματιστούν όταν και ο ίδιος τερματίσει τις δικές του επιχειρήσεις. Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τους αραβικούς λαούς και να εργαστούν από κοινού για να τερματιστεί «η δολοφονική μανία στη Λιβύη».

Σε περισσότερο ανεβασμένους τόνους, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υπογράμμισε από το Παρίσι ότι, αν αφήνονταν ανεξέλεγκτος ο Μουαμάρ Καντάφι θα φέρονταν με ανείπωτη ωμότητα. Επανέλαβε ακόμη ότι δεν θα αναπτυχθούν στη Λιβύη χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις.

Πάντως σε ερώτηση αν οι δυτικές χώρες θα επιδιώξουν την ανατροπή του Μ.Καντάφι, η κ.Κλίντον απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει ότι στόχος είναι η προστασία των αμάχων.

Συγκέντρωση δυνάμεων

Όλη την ημέρα το Σάββατο έφταναν σε βάσεις στην Ιταλία και τη Γαλλία πολεμικά αεροσκάφη για να συμμετάσχουν στη διεθνή επιχείρηση. Αμερικανικά αεροσκάφη (F-18, C-17s και ένα C-130) έφτασαν στο Αβιάνο της Ιταλίας ενώ έξι δανικά F-16 στη Σικελία.

Έτοιμος μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δηλώνει και ο Καναδάς.

Δραστηριότητα παρατηρείται στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο. Εκεί προσγειώθηκε το Σάββατο ένα σμήνος αεροπλάνων Tornado και ένα μεταγωγικό C-130 καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, διά της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Μ.Καντάφι. Πάντως παραχώρησε γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να αποσταλούν στο Αφγανιστάν, αντικαθιστώντας τα αμερικανικά που θα αναλάβουν την ίδια δράση στη Λιβύη.

Επιπλέον, η στρατηγικά τοποθετημένη Μάλτα δηλώνει ότι προτίθεται να συνεργαστεί για την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, επιμένοντας όμως ότι αυτή θα πρέπει να πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, είχε δηλώσει ότι η χώρα του επιθυμεί η Μάλτα, η Τουρκία, η Γερμανία και η Κίνα να επιβλέπουν την κατάπαυση του πυρός. Και οι τέσσερις χώρες για διαφορετικούς λόγους αλλά όχι από κοινού δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ενέργειες.

Συγκρούσεις γύρω από τη Βεγγάζη

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της Βεγγάζης, το τελευταίου προπυργίου των αντικαθεστωτικών, παρά την μονομερή κατάπαυση που είχε κηρύξει αργά την Πέμπτη το καθεστώς.

Αργά το απόγευμα φαίνεται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα ή πολύ κοντά στην πόλη, ενώ, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, σταμάτησαν πιθανόν σε αναμονή της κίνησης των δυτικών δυνάμεων. Πάντως από την πόλη φεύγουν όπως μπορούν χιλιάδες κάτοικοι.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Al Jazeera μετέδωσε ότι στο νοσοκομείο Τζάλα στη Βεγγάζη μεταφέρθηκαν 26 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες μετά το βομβαρδισμό της πόλης.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα αεροσκάφος των εξεγερμένων καταρρίφθηκε το πρωί του Σαββάτου στη πόλη αν και ο πιλότος του διασώθηκε με το εκτινασσόμενο κάθισμα. Είναι αβέβαιο από ποιά πλευρά έγινε η κατάρριψη, δεν αποκλείεται όμως να έγινε από λάθος και από τους ίδιους τους εξεγερμένους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω αντιρατσιστικών συλλαλητηρίων


Από παλαιότερο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Από παλαιότερο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Αθήνα
Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω αντιρατσιστικών συλλαλητηρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ένα συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά και οι συμμετέχοντες κινούνται προς το Σύνταγμα, ενώ το άλλο ξεκίνησε από την Ομόνοια και οι συμμετέχοντες κατευθύνονται και αυτοί προς το Σύνταγμα.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου) από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

To μεγάλο Φαγοπότι! Μπλε κάδοι: μεγάλο παιχνίδι σε βάρος των δήμων...


Από το "press-gr"
Κ. Λαζαρίδη: Από την Ντόρα στην Τίνα...

Ο Γ. Ραγκούσης απαιτεί την εφαρμογή του νόμου για τους μπλε κάδους, ενώ η “πράσινη” Τίνα Μπιρμπίλη αδιαφορεί στηρίζοντας μια ιδιωτική εταιρία εις βάρος των Δήμων. Ποια είναι η Κάτια Λαζαρίδη και ο περίεργος ρόλος της. Πώς έχει στηθεί το μεγάλο "κόλπο"

Από τον Παναγιώτη Πετρόπουλο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δυστυχώς συνεχίζονται τα παιχνίδια του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) του υπουργείου Περιβάλλοντος εις βάρος της νομιμότητας αλλά και της ανακύκλωσης. Μετά από σημαντικές αστοχίες και παράτυπες ενέργειες ο ΕΟΕΔΣΑΠ παίζει μεγάλο παιχνίδι εις βάρος των Δήμων όλης της χώρας, στηρίζοντας μια ιδιωτική εταιρία, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., που...


Read more...

Γέμισαν οι τοίχοι της Αθήνας κι όχι μόνο…


sibilla :

Κι ίσως το. έναυσμα από την Κερατέα, για την κυβέρνηση των εργολάβων…

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

εμένα πάντως όταν το είδα μου θύμισε αυτό

papaioannou.


Read more...

Προεκλογικό πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ


ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Επειδή φαίνεται ότι υπάρχει κοντή μνήμη εμεις απλα θέλουμε τους θυμίσουμε…
Οι ΔΕΚΟ αποτελούν σημαντικά εργαλεία προώθησης της ανάπτυξης των δημοσίων αγαθών, του υγιούς ανταγωνισμού και της κοινωνικής συνοχής προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της οικονομίας και των πολιτών.

Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι, μέσω των ΔΕΚΟ, να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε καθολικές υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας, επαρκούς ποσότητας και προσιτών τιμών.

Στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου για την κατοχύρωση του κοινωνικού και αναπτυξιακού τους ρόλου. Η παραμονή υπό δημόσιο έλεγχο επιβάλλει τη θέσπιση σύγχρονων κανόνων και προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης, ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία, συνεχή αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας και των υπηρεσιών που θα τις καθιστούν ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο।

papaioannou.
Read more...

Ανασφάλιστες καθαρίστριες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ……………………………………………………….

Απίστευτες καταγγελίες απόψε στο Αποκαλυπτικό δελτίο του ΕΧTRA 3. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ δούλευαν ανασφάλιστες καθαρίστριες για 2 έως 5 χρόνια όπως καταγγέλλουν οι ίδιες και η πρόεδρος του σωματείου τους,που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Πρόκειται για μαύρη εργασία που σιγά σιγά εξαπλώνεται σε πολλούς εργασιακούς χώρους.Εταιρείες που παίρνουν εργολαβία τις δουλειές προσλαμβάνουν κόσμο κι εφαρμόζουν εργασιακό μεσαίωνα.

Πληρώνουν όσα θέλουν κι όποτε θέλουν δεν ασφαλίζουν κανέναν και δεν δίνουν κανένα χαρτί απόλυσης όταν διώχνουν τους ανθρώπους με αποτέλεσμα ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπορούν να μπουν.Εχουν γίνει καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς να βρεθεί καμία άκρη τα δε χρωστούμενα στις γυναίκες πλήρωσε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.Προφανώς για να σταματήσει ο θόρυβος μιας και το ΠΑΣΟΚ είχε πληρώσει και τον μαϊμού εργολάβο-εργοδότη.

Απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα του 2011 και μάλιστα στα γραφεία του κόμματος που Κυβερνάει τη χώρα και βάλθηκε να βάλει τάξη σε όλα!Βέβαια η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία όχι μόνο είναι κοινό μυστικό αλλά μάλλον υποθάλπτεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για την πάταξή της।

papaioannou

Πηγή:Ζείδωρον


Read more...

ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στη Βραζιλία για μία επίσκεψη που στόχο έχει την ενίσχυση των αμερικανικών συμφερόντων στις γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε διάφορα μέτωπα του κόσμου - από τη Λιβύη ως την Ιαπωνία...

Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Ελ Σαλβαδόρ σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών της Ουάσινγκτον με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Read more...

“Τσάρος” στο Eurogroup με πακέτο 20 δισ. ευρώ από ακίνητα!

Υπερφιλόδοξος στόχος έως το 2013


http://img.protothema.gr/DDBE33F82B0EEFF507DC315E023CF425.jpg
Με ένα συγκεκριμένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, που θα ξεπερνά και τους στόχους του Μνημονίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα μετάσχει στο συμβούλιο Eurogroup τη Δευτέρα, για να πείσει τους εταίρους πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους, για τις διευκολύνσεις που θα λάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως κάλυψη έναντι των πιστωτών για την επιμήκυνση και τη μείωση επιτοκίων του δανείου προς τη χώρα μας, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, τα πρώτα 10 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 15-20 δισ. της ερχόμενης 2ετίας, δεν θα προέλθουν από την πώληση εισηγμένων ΔΕΚΟ, αλλά από ένα φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης κρατικών ακινήτων, που περιλαμβάνει διαδικασίες εξπρές για να "τρέξουν" μεγάλα projects, τιτλοποίηση δικαιωμάτων του Δημοσίου και δημιουργία αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμα και μικτές εταιρίες αξιοποίησης real estate.

Αιχμή του δόρατος επιχειρείται να αναδειχθεί το Ελληνικό. Απανωτές θα είναι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες οι συσκέψεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με υπουργούς, δημάρχους και τον αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, για το σχέδιο για εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Οι ανακοινώσεις αναμένονται ακόμα και μέσα στον Μάρτιο από τον πρωθυπουργό, ενώ το τελικό σχέδιο θα μπει σε διαβούλευση.

Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν μέρος από τα ανταλλάγματα, για τις διευκολύνσεις που ζητά και θα λάβει η Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταβαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να ξεκαθαρίσει στους ευρωπαίους εταίρους ποια είναι η νέα λίστα αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει για 50 δισ., αλλά και τα νέα μέτρα λιτότητας της περιόδου 2012-14.

Την Τρίτη το μεσημέρι , πριν καλά-καλά επιστρέψει από τις Βρυξέλες, ο υπουργός Οικονομικών διοργανώνει και ημερίδα για τις προσαρμογές που απαιτούνται μεσοπρόθεσμα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία…


Read more...

Αποκαθιστούν την παροχή ρεύματος στη Φουκουσίμα


Ιάπωνες πυροσβέστες λίγο πριν αναχωρήσουν από την βάση τους με προορισμό το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Κοντά στην αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα βρίσκονται τα συνεργεία που προσπαθούν να ελέγξουν τη διαρροή ραδιενέργειας. Τις επόμενες ώρες οι μηχανικοί αναμένεται να συνδέσουν τη νέα γραμμή παροχής ρεύματος σε έναν από τους έξι αντιδραστήρες.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού προκειμένου να ψύξουν το πυρηνικό καύσιμο και να αποτρέψουν τυχόν έκρηξή του. Το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με αξιωματούχους που μετείχαν στις επιχειρήσεις, η πρακτική της ρίψης νερου φαινόταν να αποδίδει καρπούς οδηγώντας σε «σχετική σταθεροποίηση» τη θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 3, όπου εντοπιζεται και ο μεγαλύτερος κίνδυνος.
Το καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει στο εξωτερικό του εργοστασίου και γίνονται προσπάθειες επέκτασής του στο εσωτερικό, ούτως ώστε να τεθούν ξανά σε λειτουργία η αντλίες που τροφοδοτούσαν με νερό τις δεξαμενές αποθήκευσης του καυσίμου.

Στέλεχος της υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας είπε ότι η ηλεκτροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί στους τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες εντός της ημέρας.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, για πρώτη φορά εντοπίστηκε ραδιενέργεια πάνω από τα όρια σε τρόφιμα. Συγκεκριμένα, από μετρήσεις που έγιναν σε σπανάκι και γάλα προερχόμενο από την περιοχή του εργοστασίου, βρέθηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Πάντως οι μετρήσεις στην ατμόσφαιρα του Τόκυο την Παρασκευή έδειξαν επίπεδα που δεν είναι απειλητικά για την υγεία.

Σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση οι νεκροί από τον φονικό σεισμό φτάνουν τους 7.300, ενώ 11.000 αγνοούνται. Τετρακόσιες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Παρασκευή έστειλε το μήνυμα ότι η ανοικοδόμηση θα αρχίσει άμεσα: «Θα ξαναχτίσουμε την Ιαπωνία από το μηδέν. Και πρέπει όλοι μας να έχουμε αυτήν την πίστη», είπε.

Η κυβέρνηση πάντως παραδέχεται τώρα ότι καθυστέρησε στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης «Εκ των υστέρων φαίνεται ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε λίγο γρηγορότερα στην εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό», δήλωσε ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Γιουκίο Εντάνο.


Read more...

Σκληρή κριτική της Ντ.Μπακογιάννη σε κυβέρνηση και ΝΔ στο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

«Είμαστε το μόνο κεντρώο-κεντροδεξιό κόμμα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη (φωτ. αρχείου)
Η Ντόρα Μπακογιάννη (φωτ. αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Είμαστε το μόνο κεντρώο-κεντροδεξιό κόμμα και, καλώς ή κακώς, αρέσει δεν αρέσει, άλλο δεν υπάρχει» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ΣΕΦ.

Ανέφερε επίσης πως η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που θέλει να εκφράσει αληθινά τους Έλληνες που βρίσκονται εκτός του σημερινού κρατικοδίαιτου συστήματος. Επεσήμανε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και χρειάζεται αποφασιστική και ταχύτατη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, εθνική συνεννόηση και αλλαγές στην κατεύθυνση μείωσης του κράτους και περιορισμού της παρέμβασής του στην οικονομία.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες «είδαμε την πολιτική ηγεσία να κινείται ως εκκρεμές από τη συναίνεση στην κινδυνολογία» και μίλησε για ένδειξη στρατηγικού αδιεξόδου. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι άλλος καιρός για χάσιμο και λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση δεν υπάρχει, συνέχισε και άσκησε κριτική στα άλλα κόμματα.

«Είμαστε μακριά απ' όλους: Από τον συντεχνιασμό και την πολιτική δειλία του ΠΑΣΟΚ, από τον λαϊκισμό και τον επιφανειακό αντιμνημονιακό λόγο της Ν.Δ., από τον μηδενισμό της άκρας αριστεράς, από τα μπρος -πίσω του ΛΑΟΣ» είπε και απάντησε σε όσους εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία κινείται σε χαμηλά ποσοστά. «Ας μην σπεύδουν να μας πουν ότι είμαστε 'μικροί'. Κι ας μην προτρέχουν με τα νούμερα. Δεν τους έγινε μάθημα η Κρήτη; Μιλούσαν για 5%-6% και πήραμε 18%. Μια φράση τους λέω μόνο: 'Περιμένετε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν'».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της μιλώντας για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τους φορείς του δημοσίου, η κ. Μπακογιάννη ανέβασε τους τόνους της κριτική και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν αποτολμά τίποτα το μεταρρυθμιστικά τολμηρό, ενώ, με αφορμή και το νέο "πακέτο" μέτρων που ανακοίνωσε το ΔΝΤ, είπε ότι «διατυπώνει γενικότητες και αοριστίες» και το μόνο σίγουρο είναι νέοι φόροι και οριζόντιες μειώσεις μισθών και επιδομάτων.

«Σ' αυτά έχουν γίνει ειδικοί» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφερόμενη στη ΝΔ σημείωσε πως ο ευρωπαϊσμός και ο φιλελευθερισμός «υπό τη νέα της ηγεσία» έχουν μεταβληθεί σε ερείπια. «Η παρέα της ηγετικής ομάδας έχει φέρει πλήρως στα μέτρα της αυτό που κάποτε εξέφραζε μια μεγάλη παράταξη. Συγχέουν το 'λαϊκό' με το 'λαϊκίστικο', το αντιμνημονιακό με το φιλοευρωπαϊκό» υπογράμμισε και κατηγόρησε τη ΝΔ για σύμπλευση «με τη μηδενιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ» και για συρρίκνωση.

«Έσοδα δεν θα υπάρξουν, ας το καταλάβει η κυβέρνηση και ας πάψει να δημαγωγεί η Ν.Δ., αν η φορολογία δεν γίνει όπως προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία» συμπλήρωσε και τόνισε ότι το κόμμα της θα φέρει το μαχαίρι στο κόκαλο και «το κόκαλο που πρέπει σπάσει είναι ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων που δημιουργούν το αβάσταχτο χρέος» υπογράμμισε.



Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων μετά τον θανάσιμο τραυματισμό αθίγγανου

Επί τόπου μεγάλη πυροσβεστική δύναμη

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και 24 πυροσβέστες
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και 24 πυροσβέστες (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι του Σαββάτου στον ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Η φωτιά ξεκίνησε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό αθίγγανου ρακοσυλλέκτη, που καταπλακώθηκε από μηχάνημα του ΧΥΤΑ.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου άνδρα, άλλοι αθίγγανοι συγκεντρώθηκαν στον ΧΥΤΑ διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα.

Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε μηχανήματα συμπίεσης απορριμμάτων και σε σκουπίδια, από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η τάξη αποκαταταστάθηκε δύο ώρες αργότερα με την επέμβαση των ΜΑΤ.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων.

Για το τραγικό θάνατο του ρακοσυλλέκτη γίνεται προανάκριση από την Αστυνομία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και 24 πυροσβέστες.

Στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς συνδράμουν και σκαπτικά μηχανήματα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Δεν ανεχόμαστε τη δολοφονία αθώων στη Λιβύη, είπε ο πρωθυπουργός πριν τη Σύνοδο στο Παρίσι

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό

Ο  πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου υποδέχεται τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην συνεδρίαση που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου υποδέχεται τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην συνεδρίαση που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη. Νωρίτερα προήδρευσε στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση την δολοφονία αθώων πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Λιβύη, από την στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, ανέφερε ότι το Ψήφισμα 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ, δίνει την δυνατότητα στα κράτη-μέλη είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε επίπεδο περιφερειακών οργανισμών είτε άλλων δομών, να λάβουν μέτρα για την προστασία των πολιτών, σε περίπτωση επίθεσης.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Δημοκρατίας και της ειρήνης και στην μεταξύ τους σχέση και τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική έδειξαν ότι για να διασφαλιστεί η ειρήνη, είναι σημαντικός παράγοντας να αντιμετωπιστούν θεμελιώδη ζητήματα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά.

Επικαλούμενος απόσπασμα της διακήρυξης αρχών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που υιοθετήθηκε στην Στοκχόλμη το 1989, σύμφωνα με το οποίο «στόχος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι να διευκολύνει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, έχοντας παράλληλα πλήρη συνείδηση ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προωθηθούν οι βασικές αρχές του πλουραλιστικού δημοκρατικού σοσιαλισμού στις διάφορες κοινωνίες», ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα σοσιαλιστικά κόμματα είναι ιδιαίτερα ορατή στις προσπάθειες επίλυσης διαφορών και συγκρούσεων.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι είναι κρίσιμο ζήτημα να προσεγγίσουμε τα θέματα της Δημοκρατίας έχοντας κατά νου το τι σημαίνει δημοκρατία στην τρέχουσα συγκυρία. Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε, είναι όμως το ίδιο προφανές για όλους; Υπάρχουν, επομένως, νέες προκλήσεις μπροστά μας, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της συνεδρίασης και την εισήγηση που έκανε σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, έφυγε για το Παρίσι, όπου με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση ηγετών της περιοχής για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Η απόφαση για το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ελήφθη έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τις απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 10.30 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει το βράδυ στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη συνέχεια των εργασιών του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που περιλαμβάνει δείπνο εργασίας στις 9 το βράδυ.

Αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Άκρως επικίνδυνη για το λαό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την «απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και να συμμετέχει στη σφαγή και το διαμελισμό της Λιβύης με αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, τις βάσεις και άλλες διευκολύνσεις, με γνώμονα τα ειδικά και γενικότερα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «εμπλέκει την Ελλάδα σε ένα νέο γύρο οξυμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή».

Μεγάλες ευθύνες καταλογίζει και σε ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία, που «συμφωνούν με τον ληστρικό πόλεμο και με την ελληνική συμμετοχή».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε τη μη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας και άλλων ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Λιβύη.

Είπε ότι «συνιστά ντροπή για τη χώρα μας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να συμμετάσχει και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ενεργά και με τόσα στρατιωτικά μέσα, στην πρώτη γραμμή των προθύμων «ιεράκων» στον βρόμικο πόλεμο κατά της Λιβύης».

«Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα, ερήμην, μάλιστα, του ελληνικού λαού, ερήμην και αυτής της Βουλής, να εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς, που έχουν επικίνδυνες, άμεσες και μεσοπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».



Newsroom ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...