Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σαμαράς: Η ΝΔ εκφράζει την κεντροδεξιά


Η ΝΔ είναι αυτή που εκφράζει την κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, λέει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του. Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να φτάσει στην διακυβέρνηση του τόπου με ψήφο διαμαρτυρίας αλλά με ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εγγυάται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.

«Έχουμε κλείσει πλήρως τους λογαριασμούς με το παρελθόν, χτίζουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα μας δώσει την εντολή», δηλώνει χαρακτηριστικά στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας πως στο κόμμα έχουν αλλάξει πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα, διατηρώντας όμως την ενότητά του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει την ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό μια ώρα αρχύτερα.

Ακόμη, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αντίθετος με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που μας επιβάλλει προκειμένου να φτάσουμε στους στόχους αυτούς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει θετικό τον απολογισμό της άτυπης Συνόδου Κορυφής, τονίζει, όμως, πως δεν αρκούν να αλλάξουν απλά οι όροι αποπληρωμής του δανείου.

«Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη», δηλώνει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας, όχι με ιδεολογικά, όπως διευκρινίζει, αλλά με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να πουλήσουμε, γιατί έτσι θα χάσουμε και αξία, αφού θα πουλάμε υπό πίεση και υπεραξίες που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει।

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: