Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΜΕΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΟΥΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Βολές Ντόρας κατά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν αποτολμά τίποτα το μεταρρυθμιστικά τολμηρό, ενώ για την ΝΔ σημείωσε πως ο ευρωπαϊσμός και ο φιλελευθερισμός υπό τη νέα της ηγεσία έχουν μεταβληθεί σε ερείπια
Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο πρώτο προσυνέδριο του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι τις «τελευταίες ημέρες είδαμε την πολιτική ηγεσία να κινείται ως εκκρεμές από τη συναίνεση στην κινδυνολογία» και μίλησε για ένδειξη στρατηγικού αδιεξόδου. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταλάβει ότι άλλος καιρός για χάσιμο και λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση δεν υπάρχει, συνέχισε και άσκησε κριτική στα άλλα κόμματα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της μιλώντας για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τους φορείς του δημοσίου, η κ. Μπακογιάννη ανέβασε τους τόνους της κριτική και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν αποτολμά τίποτα το μεταρρυθμιστικά τολμηρό, ενώ, με αφορμή και το νέο «πακέτο» μέτρων που ανακοίνωσε το ΔΝΤ, είπε ότι διατυπώνει γενικότητες και αοριστίες και το μόνο σίγουρο είναι νέοι φόροι και οριζόντιες μειώσεις μισθών και επιδομάτων.

Αναφερόμενη στη ΝΔ σημείωσε πως ο ευρωπαϊσμός και ο φιλελευθερισμός υπό τη νέα της ηγεσία έχουν μεταβληθεί σε ερείπια. Η παρέα της ηγετικής ομάδας έχει φέρει πλήρως στα μέτρα της αυτό που κάποτε εξέφραζε μια μεγάλη παράταξη. «Συγχέουν το λαϊκό με το λαϊκίστικο , το αντιμνημονιακό με το φιλοευρωπαϊκό», υπογράμμισε και κατηγόρησε τη ΝΔ για σύμπλευση με τη μηδενιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και για συρρίκνωση.

«Είμαστε μακριά απ’ όλους: Από τον συντεχνιασμό και την πολιτική δειλία του ΠΑΣΟΚ, από τον λαϊκισμό και τον επιφανειακό αντιμνημονιακό λόγο της Ν.Δ., από τον μηδενισμό της άκρας αριστεράς, από τα μπρος -πίσω του ΛΑΟΣ», είπε και απάντησε σε όσους εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία κινείται σε χαμηλά ποσοστά.

«Ας μην σπεύδουν να μας πουν ότι είμαστε «μικροί». Κι ας μην προτρέχουν με τα νούμερα. Δεν τους έγινε μάθημα η Κρήτη; Μιλούσαν για 5%-6% και πήραμε 18%. Μια φράση τους λέω μόνο: Περιμένετε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Μιλώντας για την καταπολέμηση της ανεργίας η κ.Μπακογιάννη έκανε λόγο για γενικευμένη ρήξη με το παρελθόν, ριζική αλλαγή νοοτροπίας και πρότεινε μία σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως:

  • Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα
  • Απελευθέρωση αγορών
  • Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και πώληση όπου ενδείκνυται
  • Πάταξη της μαύρης οικονομίας
  • Εξόφληση των επιχειρήσεων σε 30 έως 60 ημέρες από το δημόσιο
  • Καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστών
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% για να ευνοηθούν οι προσλήψεις
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της άμεσης φορολογίας κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ στο ύψος των 500 ευρώ.

«Εσοδα δεν θα υπάρξουν, ας το καταλάβει η κυβέρνηση και ας πάψει να δημαγωγεί η Ν.Δ., αν η φορολογία δεν γίνει όπως προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το κόμμα της θα φέρει το μαχαίρι στο κόκαλο και το κόκαλο που πρέπει σπάσει είναι ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων που δημιουργούν το αβάσταχτο χρέος.

Πρότεινε δε, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική και αργότερα συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, την υποχρεωτική δημιουργία πλεονασμάτων και τη δυνατότητα πρόσθετου δανεισμού με πλειοψηφία 180 βουλευτών।

papaioannou.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=58694954

Δεν υπάρχουν σχόλια: