Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Σε γραφεία στο Κολωνάκι Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα του Σαββάτου


Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα του Σαββάτου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί περί τρομοκρατικής-βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι, μπροστά από κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα αναφερόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες, στο διαδίκτυο, περί τρομοκρατικής-βομβιστικής επίθεσης σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι, μπροστά από κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας defencenet.

» Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αναφορές που υπήρξαν για ισχυρό κρότο, να σχετίζονται με τη χρήση κροτίδας.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Βέμπο στο Πολυτεχνείο. Ιστορική Φωτογραφία

‘Στο σπίτι της κυρίας Βέμπο, Στουρνάρη 23, έχει στηθεί πρόχειρος σταθμός Πρώτων Βοηθειών”, μετέδιδε ο σταθμός του Πολυτεχνείου.  Η Βέμπο κρύβει στο σπίτι της από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης  κυνηγημένους φοιτητές. Δεν έχει διλήμματα ούτε δευτερόλεπτο.  Όταν οι ανθρωποφύλακες χτυπούν το κουδούνι τους διώχνει με τις κλωτσιές.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που όταν γράφουν ιστορία δεν την αφήνουν στη μέση. Την ξεκινάνε και την φτάνουν στο τέλος.

Read more...

Τουρκική πρόκληση: Θέλουν να κάνουν τζαμί και την Αγιά Σοφιά



Εμπρηστικές δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Μπουλέντ Αρίντς. "Καημένη Αγιά Σοφιά", χαρακτήρισε το μεγαλύτερο μνημείο της Κωνσταντινούπολης
Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εισηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και παρά το γεγονός ότι με την άποψη αυτή δεν συμφωνεί ο Ταγίπ Ερντογάν.
"Στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία", είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.
"Κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες", πρόσθεσε ο Αρίντς.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετατροπή δύο άλλων πρώην ναών της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και τη Νίκαια σε τζαμιά.
Πρόσφατα πάντως ο ιμάμης του γειτονικού Μπλε Τζαμιού αιτήθηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ώστε η Κωνσταντινούπολη να μπορεί να εξυπηρετεί το πλήθος των πιστών που συρρέουν κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών εορτών.

Read more...

Έρχεται μείωση στο Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων



Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας. Γιατί αποφεύγει να το ανακοινώσει πριν το τέλος του 2013
Ειλημμένη είναι η απόφαση για τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων από το 2014, υπό την πίεση της τρόικας.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα, προβλέπεται μείωση στο 3%, ωστόσο όπως αναφέρει η"Καθημερινή", η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ανακοινώσεις, επειδή δεν θέλει να "παγώσουν", οι έτσι και αλλιώς λιγοστές αγοραπωλησίες.
Αυτή τη στιγμή, ο φόρος ανέρχεται στο 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι τα 20.000 ευρώ και φτάνει στο 10% για το τμήμα αξίας του ακινήτου μετά τα 20.000 ευρώ. Από το νέο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα φορολογούνται με 3% από το πρώτο ευρώ.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", που επικαλείται τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων η Ελλάδα έχει τον δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή ΦΜΑ (10%), με πρώτο το Βέλγιο (12,50%), ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ΦΜΑ κυμαίνεται περί το 4%.
Ο νέος νόμος για τον φόρο ακινήτων, θα δοθεί στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα και θα υπάρξει διαβούλευση για να διαπιστώσουν, αν έχουν γίνει οι αλλαγές, που είχαν ζητήσει.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τις αλλαγές για τη φορολόγηση, ο νόμος αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Read more...

Τζάκρη: Ο Σαμαράς θα παραδώσει σε αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρας



Επίθεση στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει η Θεοδώρα Τζάκρη με άρθρο της στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Τι αναφέρει για το "ναι" της στην πρόταση μομφής
Τη στάση της το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν και ψήφισε "ναι" στην πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, εξηγεί η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.
Σε άρθρο της στην "Εφημερίδα των Συντακτών", σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για "καθαρά πολιτική στάση".
"Διάλεξα αυτή την ύψιστη πολιτική στιγμή για να το πράξω διότι θα ήταν εντελώς ασυνεπές από μέρους μου να ανανεώσω την εμπιστοσύνη μου σε μια κυβέρνηση, τα νομοσχέδια της οποίας θα καταψηφίσω αμέσως μετά. Και βέβαια το βασικό πολιτικό πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι επιμέρους αλλαγές σε κάποιους φόρους. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή πορείας συνολικά. Η απο-ηθικοποίηση της πολιτικής που προτάσσει ως στρατηγική διακυβέρνησης η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί ύψιστο εχθρό για τη δημοκρατία μας, διαλύει τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς και τους οδηγεί απευθείας στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής", γράφει η κα Τζάκρη.
Η Θεοδώρα Τζάκρη, εξαπολύει βολές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν τόλμησε ποτέ να συν-καθορίσει την πολιτική ατζέντα και σημειώνει ότι η ίδια ποτέ δεν φώναξε "απεταξάμην" στο πολιτικό της παρελθόν και τις ιδέες της.
Η βουλευτής σημειώνει ακόμα ότι "αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό από το να εξαπατά επικοινωνιακά τον ελληνικό λαό και θεωρώ πως ακολουθεί πλέον την πολιτική της καμένης γης. Ο κ. Σαμαράς θα παραδώσει τον Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρα με στρογγυλεμένα νούμερα".


Read more...

Νέα περικοπή 500 ευρώ για κάθε οικογένεια...


Με μια βαλίτσα νέα μέτρα επιστρέφει από τις Βρυξέλλες, φέρνοντας χριστουγεννιάτικοδώρο σε κάθε νοικοκυριό επιβάρυνση ...
επιπλέον 483 ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμο κατάλογο νέων μέτρων ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία όμως δεν ικανοποιούν ούτε τις απαιτήσεις, αλλά ούτε και τις εκτιμήσεις της τρόικας, που βλέπει το δημοσιονομικό κενό κοντά στα 2 δισ. ευρώ...
enet.gr

Read more...

Ωρολογιακή βόμβα" το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου...






Δεν είναι εύκολο να κρύψουν στο ΠΑΣΟΚ το κακό κλίμα που επικρατεί εντός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αφού και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν ευνοούν τέτοιες προσπάθειες.

Πολλοί βουλευτές δεν...
ανταλλάζουν ούτε "καλημέρα" πια, ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα όσων δηλώνουν ανοιχτά πως διαφωνούν με τη συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσπαθεί να ενώσει και πάλι τους βουλευτές του, τονίζοντας πως "το ΠΑΣΟΚ κουβαλά τον πιο βαρύ σταυρό. Αλλά μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση".

Το πόσοι, όμως, το πιστεύουν πράγματι από την Κ.Ο. παραμένει αβέβαιο...

parapolitika.gr

Read more...

Εκρήξεις στα γραφεία του κτιρίου που στεγάζεται το defencenet στο σημείο η αντιτρομοκρατική


20131116-100917.jpg
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην όδο Μέρλιν, στο Κολωνάκι. Οπως αναφέρει και το defencenet η πρώτη έκρηξη έξω από τα γραφεία του σημειώθηκε στις 02.20 και αμέσως ο δρόμος γέμισε καπνούς.
Οι δημοσιογράφοι της βάρδιας στα γραφεία του site που εργάζονταν εκείνη την στιγμή ταρακουνήθηκαν αρχικά και εν συνεχεία πετάχθηκαν έξω, ενώ αστυνομικές δυνάμεις από την Βουλή που απέχει περίπου 150 μέτρα από το σημείο της έκρηξης έφτασαν στο σημείο.
Λίγη ώρα αργότερα μια δεύτερη έκρηξη, όχι εξίσου δυνατή με την πρώτη έκρηξη συνέβη περίπου 20 μέτρα δίπλα από τα γραφεία.
Αμέσως αποκλείστηκε ο δρόμος και αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής μαζί με ειδικούς πυροτεχνουργούς και οι αστυνομικοί είχαν φτάσει.

Read more...

Κατσέλη: Προσπαθούν να δημιουργήσουν αναχώματα...



ΗΧΗΤΙΚΟ...
"Προσπαθούν να δημιουργήσουν αναχώματα στην άνοδο ενός μετώπου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρει μεταξύ άλλων η Λούκα Κατσέλη στο "Κόκκινο".
Επίσης, μιλά για την...
κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό, τα νέα μέτρα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Ακουστε το ηχητικό:



Read more...

O Τσίπρας, στο Πολυτεχνείο...




ΦΩΤΟ...
Στις 11πμ κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Δειτε...
 φωτογραφια από τον "Δρομογράφο"...

Read more...

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Στουρνάρας στους Γερμανούς μιλώντας σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο

20131116-101921.jpg
Μήνυμα στη Γερμανία πως περιθώρια για νέα μέτρα λιτότητας δεν υπάρχουν πια έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξη του στο CNBC.
Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει επίσης στους δανειστές σε συνάντηση που θα έχει πιθανότατα την Κυριακή με εκπροσώπους της τρόικα.
«Πρέπει να είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί τι είδους μέτρα εφαρμόζουμε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εάν χρειαστεί τελικά να πάρουμε.
Έχουμε προσχέδιο προϋπολογισμού με στόχους. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα ώστε να καταστήσουμε αυτούς τους στόχους βιώσιμους και αξιόπιστους». ανέφερε ο κ. Στουρνάρας
Μάλιστα όπως σημείωσε η Ελλάδα προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό του 2014 στα 1,3 δις που θα καλυφθεί μόνο με διαρθρωτικά μέτρα την ώρα που εκτίμηση της τρόικα είναι δημοσιονομικό κενό 2 δις (από 2,9 που έβλεπε αρχικά).
Η «μάχη» του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα θα δοθεί για τη λίστα των μέτρων, το τελικό κείμενο του προσχεδίου του Προϋπολογισμού και το νέο Μεσοπρόθεσμο την ώρα που η τρόικα δείχνει αδιάλλακτη και απαιτεί λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Read more...

Τι απαντάει ο Γιώργος Παπανδρέου στα σενάρια νέου κόμματος


Giorgos-PapandreouΜε τη συμπλήρωση – στις 4 Οκτωβρίου – τεσσάρων ετών από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύτιμο κεφάλαιο τις εμπειρίες της πιο δύσκολης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα, αλλά και με την απόσταση των δύο χρόνων από την αποχώρηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης συνεργασίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα μιας ψύχραιμης καταγραφής γεγονότων, εμπειριών και συμπερασμάτων εκ μέρους όλων όσων συνέβαλαν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – στη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την αλλαγή της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον από κάθε άποψη ασφυκτικό.
Μια καταγραφή που θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και ενδεχομένως, θελήσει να συμβάλλει με νέες ιδέες και προτάσεις, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό. Αυτήν την προσπάθεια – μακράν των όποιων ευφάνταστων εκδοχών και σεναρίων – επιχειρεί να προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από Υπουργούς των κυβερνήσεών του, στελέχη και συνεργάτες του, μια αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών.

Read more...

Aδωνι, τράβα να πουλήσεις βιβλία (ΒΙΝΤΕΟ)...




Οι γιατροί ξεσπασαν κατά του υπουργού Υγείας...
Ολα άρχισαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο Συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μετά τις δηλώσεις του για αξιολόγηση και απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, απευθυνόμενος στους γιατρους, δε δίστασε να ...
πει «θα...
αξιολογηθείτε όπως όλοι» .

Τότε οι παρευρισκόμενοι γιατροί, ξέσπασαν. Του φώναζαν ότι είναιοικονομικός δολοφόνος και τους οδηγεί στην εξαθλίωση .

Η αψιμαχία συνεχίστηκε με τους γιατρούς να επιτίθενται προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη φωνάζοντας «πήγαινε να πουλήσεις βιβλία» για να πάρουν την απάντηση: «Νόμιζα ότι αγαπούν τα βιβλία οι γιατροί, μη με ειρωνεύεστε.»

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «ζούμε μια ανθρωποκτόνο κατάσταση με θύματα ασθενείς και γιατρούς.»

Δείτε τα βίντεο:


Read more...

«Το δικό μας φαγητό στερεί το φαγητό τριών παιδιών»

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του ΙΑΣΩ GENERAL παρέδωσε σημερα τις κάρτες σίτισης στο Σωματείο Εργαζομένων της Κλινικής.
«Το δικό μας φαγητό στερεί το φαγητό τριών παιδιών»Το Σωματείο με τη σειρά του τις παρέδωσε στον εκπρόσωπο της Γευσήνους . Το... σύνθημα – αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη γιατί πρόκειται περισσότερο για στάση ζωής – που επικρατεί στο ΙΑΣΩ είναι «Το δικό μας φαγητό στερεί το φαγητό τριών παιδιών».

Οπότε για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους που δεν είναι άλλο από την επιστροφή της μητέρας, μέλους μονογονεϊκής οικογένειας που εργαζόταν στα catering και απολύθηκε.

Για την ιστορία πρέπει να τονίσουμε ότι πριν από δύο μέρες οι εργαζόμενοι κοινοποίησαν την απόλυση της συναδέλφους τους, χθες δεν πήγαν στην τραπεζαρία και μάλιστα η αποχή ήταν επιτυχημένη 100%, ενώ σημερα Παρασκευή παρέδωσαν πίσω τις κάρτες τους.

Το ποσοστό που συμμετείχε ήταν 99% όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Φυσικά το 1% έχει το δικαίωμα να φοβηθεί μη χάσει τη δουλεια του γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, έχει το δικαίωμα να μην συμφωνήσει, έχει το δικαίωμα να κάνει ότι πραγματικά πιστεύει.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια πως ως συμπαραστάτες έχουν στο πλευρό τους και ορισμένους γιατρούς συνεργάτες της κλινικής που θεώρησαν σωστό να επιστρέψουν κι εκείνοι τις κάρτες σίτισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΙΑΣΩ: « Mε επιτυχία για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η αποχή των εργαζομένων με ποσοστό επιτυχίας 99%( για το 1% θα κάνουμε εκτενέστερη ανάλυση).

Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν τις κάρτες τους στα μέλη της διοίκησης του σωματείου μας κι εμείς με τη σειρά μας τις παραδώσαμε στον εκπρόσωπο της Γευσήνους.

Συνεχίζουμε την αποχή και τον αγώνα μας για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου .Τη Δευτέρα θα παραδοθούν κι οι υπόλοιπες κάρτες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως και αρκετοί γιατροί συνεργάτες της κλινικής παρέδωσαν και τις δικές τους ως συμπαράσταση στον αγώνα μας δείχνοντας πνεύμα ενότητας συνεργασίας και ανθρωπιάς.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL ΕΙΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

Πηγή: avriani-math.gr


Read more...

Στροφή στην πολιτική του Βερολίνου «Όχι στις περικοπές, ναι στην ανάπτυξη» το μήνυμα Σουλτς στην Αθήνα


«Όχι στις περικοπές, ναι στην ανάπτυξη» το μήνυμα Σουλτς στην Αθήνα
«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες. Σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για περικοπές» δηλώνει ο Μ.Σουλτς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το μήνυμα της στροφής του Βερολίνου στην ανάπτυξη στέλνει με συνέντευξή του στα Νέα ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς η οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη θα είναι ένας συνδυασμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης με στρατηγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Κυρίως στην Ελλάδα είδαμε ότι η θέση η μονομερής δημοσιονομική πειθαρχία θα οδηγήσει στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών είναι λάθος. Εμείς, όταν γίνει η νέα κυβέρνηση, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος να ξεπεραστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το γεγονός δηλαδή ότι δεν βρίσκουν πρόσβαση σε κεφάλαια» λέει χαρακτηριστικά.

«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες. Σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για περικοπές, αλλά με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε την οικονομία. Χρειαζόμαστε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα» υπογραμμίζει.

* Διαβάστε τη συνέντευξη στα Νέα Σαββατοκύριακο
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Χιλιάδες άνθρωποιι έχουν ήδη σπεύσει στο ΕΜΠ για να αφήσουυν ένα λουλούδι στο Μνημείο   (Φωτογραφία:  Icon )
Αθήνα
Με την κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου συνεχίζονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της 17ης Νοέμβρη, που θα κορυφωθούν την Κυριακή με την καθιερωμένη πορεία που θα ξεκινήσει στις 15:00 από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του ιδρύματος είναι ανοιχτές για το κοινό μέχρι τις 9 το βράδυ και την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.
Χιλιάδες φοιτητές, απλός κόσμος, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων έχουν ήδη σπεύσει στο ΕΜΠ για να αφήσουν ένα λουλούδι στο Μνημείο.
Στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρακατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Σε δήλωσή του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, τόνισε ότι:
«Παρά τα 40 χρόνια που κύλησαν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανή στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και το μήνυμα της λαϊκής ενότητας και της αντίστασης για δημοκρατία, ζωή και αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα. Ίσως γιατί σήμερα, όπως και τότε, είναι ώριμο και διάχυτο το αίτημα στην κοινωνία για μια μεγάλη αλλαγή και για απαλλαγή από το καθεστώς της καταστροφής, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Και όταν κάτι είναι επίκαιρο και ζωντανό στην κοινωνία και όταν ένα αίτημα είναι υπαρκτό, βρίσκει αργά ή γρήγορα δυναμικούς τρόπους να εκφραστεί. Πρέπει, όμως, να είμαστε πιο έμπειροι από αυτή τη συλλογική γνώση και συνείδηση. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Όλα θα τα κατακτήσουμε με αγώνες».
Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να γίνει ισχυρός, όταν αποφασισμένος και άφοβος παλεύει για το δίκιο του. Σήμεραπρέπει να ξεπεραστούν οι φοβίες και οι αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του κεφαλαίου και του 'ευρωμονόδρομου'. Φιλολαϊκή λύση χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ, σήμερα όπως και τότε, όπως και σε όλη την 95χρονη πορεία του, που γιορτάζουμε αύριο, αγωνίζεται ώστε ο λαός να βγει στο προσκήνιο. Με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη λαϊκή συμμαχία να παλέψει για την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο: Την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη διαγραφή όλου του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Λύση που θα φέρει ο ίδιος με την δική του εργατική – λαϊκή εξουσία».

«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: 'Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία', αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Περίπου 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία, η Βουλή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, καθώς και γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Το δόγμα για μια ακόμα φορά είναι της μηδενικής ανοχής, αλλά και των προληπτικών προσαγωγών.  


    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...