Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται μείωση στο Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων



Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας. Γιατί αποφεύγει να το ανακοινώσει πριν το τέλος του 2013
Ειλημμένη είναι η απόφαση για τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων από το 2014, υπό την πίεση της τρόικας.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα, προβλέπεται μείωση στο 3%, ωστόσο όπως αναφέρει η"Καθημερινή", η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ανακοινώσεις, επειδή δεν θέλει να "παγώσουν", οι έτσι και αλλιώς λιγοστές αγοραπωλησίες.
Αυτή τη στιγμή, ο φόρος ανέρχεται στο 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι τα 20.000 ευρώ και φτάνει στο 10% για το τμήμα αξίας του ακινήτου μετά τα 20.000 ευρώ. Από το νέο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα φορολογούνται με 3% από το πρώτο ευρώ.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", που επικαλείται τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων η Ελλάδα έχει τον δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή ΦΜΑ (10%), με πρώτο το Βέλγιο (12,50%), ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ΦΜΑ κυμαίνεται περί το 4%.
Ο νέος νόμος για τον φόρο ακινήτων, θα δοθεί στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα και θα υπάρξει διαβούλευση για να διαπιστώσουν, αν έχουν γίνει οι αλλαγές, που είχαν ζητήσει.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τις αλλαγές για τη φορολόγηση, ο νόμος αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: