Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Στροφή στην πολιτική του Βερολίνου «Όχι στις περικοπές, ναι στην ανάπτυξη» το μήνυμα Σουλτς στην Αθήνα


«Όχι στις περικοπές, ναι στην ανάπτυξη» το μήνυμα Σουλτς στην Αθήνα
«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες. Σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για περικοπές» δηλώνει ο Μ.Σουλτς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το μήνυμα της στροφής του Βερολίνου στην ανάπτυξη στέλνει με συνέντευξή του στα Νέα ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς η οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη θα είναι ένας συνδυασμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης με στρατηγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Κυρίως στην Ελλάδα είδαμε ότι η θέση η μονομερής δημοσιονομική πειθαρχία θα οδηγήσει στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών είναι λάθος. Εμείς, όταν γίνει η νέα κυβέρνηση, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος να ξεπεραστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το γεγονός δηλαδή ότι δεν βρίσκουν πρόσβαση σε κεφάλαια» λέει χαρακτηριστικά.

«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες. Σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για περικοπές, αλλά με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε την οικονομία. Χρειαζόμαστε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα» υπογραμμίζει.

* Διαβάστε τη συνέντευξη στα Νέα Σαββατοκύριακο
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: