Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι μένουν και ποιοι μπαίνουν...



-Δείτε πώς κατανέμονται οι έδρες στη νέα Βουλή...
Αλλαγές και καραμπόλες της τελευταίας στιγμής εμφανίζει ο χάρτης των εδρών με ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός κοινοβουλίου και άλλα γνωστά να επιστρέφουν μετά από μια επτάμηνη αποχή.

Ψηφοδέλτια Επικρατείας:

Ο...
ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πέντε εδρε όσες και τον Ιανουάριο με τους : Γιάννη Δραγασάκη, Θεαβώ Φωτίου, Νίκο Κοτζιά, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου να εκλέγονται.

Τον ίδιο αριθμό εδρών στο ψηφοδέλτιο επικρατείας διατηρεί και η ΝΔ με τους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Οικονόμου να επανεκλέγονται.

Για την Χ.Α. από το επικρατείας επανεκλέγεται ο Νίκος Παππάς. Μια έδρα Επικρατείας επανακτεί το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το Ποτάμι δεν θα εκλέξει βουλευτή Επικρατείας με αποτέλεσμα οι Νικηφόρος Διαμαντούρος και Παναγιώτης Καρκατσούλης να μένουν εκτός Βουλής.

Το ΚΚΕ διατηρεί την μια έδρα του Επικρατείας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα επανεκλέγεται.

Οι ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτή επικρατείας (Χριστίνα Τρεμόντι) όπως και η Ένωση Κεντρώων δεν εκλέγουν βουλευτή επικρατείας (Ηρώ Σταφάνου – Νικολακοπούλου).

Α’ Αθήνας :

Στην Α΄Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ – για την ώρα – φαίνεται να χάνει μια έδρα (από 5 σε 4) με τον Χριστόφορο Βερναδάκη να μένει εκτός. Εκλέγεται ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης που βρίσκεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου ενώ επανεκλέγονται οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης.

Σταθερές τις έδρες τους διατηρούν τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η μια έδρα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στην Ενωση Κεντρώων (Μάριος Γεωργιάδης). Συγκεκριμένα επανεκλέγονται οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την ΧΑ, ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ.

Βέβαια, από την συγκριμένη περιφέρεια μένει εκτός η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η ΛΑΕ δεν φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής.

Β’ Αθήνας

Στην Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (από 19 πηγαίνει στις 18) και μένει εκτός ο Κώστας Καραχάλιος που βρίσκεται στην 19η θέση του ψηφοδελτίου πίσω από τπον Γιώργο Κυρίτση που επανεκλέγεται. Επανεκλέγονται επίσης οι Ευκλείδης Τσακαλώτος  Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης κ.α.

Επίσης ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ διατηρούν τις έδρες που απέκτησαν και τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι επανεκλέγονται οι Ε. Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Κώστας Χατζηδάκης, Μίλτος Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γεράσιμος Γιακουμάτος από την ΝΔ και μένουν εκτός υποψήφιοι όπως Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχαλάκης, Πάνος παναγιωτόπουλος κ.α.

Για το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγονται η κα Φώφη Γεννηματά και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει την δεύτερη υποψηφιότητα στην Αχαία όπου επίσης το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μια έδρα. Από την τελική της επιλογή θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στο Βουλή ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Β’ Αθήνας ή ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην Αχαία.

Επίσης στην Β’ Αθήνας το Ποτάμι χάνει 1 έδρα με την κα. Αντιγόνη Λυμπεράκη να μένει εκτός και επανεκλέγονται Γρ. Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης και Γιώργος Αμυράς..

Από την Β’ Αθήνας μένουν εκτός οι Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ησυχος της ΛΑ.Ε

Επίσης δύο έδρες παίρνει η Ενωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος Καρράς)

Στην Β’ Πειραιά η μόνη αλλαγή που εμφανίζεται για την ώρα είναι η απώλεια μιας έδρας για την Χρυσή Αυγή (Γιάννης Λαγός) που πάει στην Ε.Κ. (Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου).

Επανεκλέγονται μεταξύ άλλων οι Βίτσας Δημήτρης και Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ , ο Γιάννης Τραγάκης από την ΝΔ, ο Νίκος Ορφανός από το Ποτάμι.

Στο υπόλοιπο Αττικής μια έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (μένει εκτός η Κατερίνα Κάραλη) που πάει στην Ε.Κ. (Δημήτρης Καβαδέλλας). Εκλέγονται οι Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δεδες από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από την ΝΔ. Η κα. Ευη Χριστοφιλοπούλου από ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι . Από τους ΑΝΕΛ εκλέγεται ο Κώστας Κατσίκης – γιός του πρώην βουλευτή της ΔΗΑΝΑ που προσχώρησε στην ΝΔ για να σχηματιστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη - .

Στην Α Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απώλεια μιας έδρας (Κυριακή Τεκτονίδου) που πάει στην Ε.Κ. (Βασίλης Λεβέντης) ωστόσο εκλέγεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης που συμπεριλήφθησαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Β Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δύο έδρες και εκλέγεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημητρης Μάρδας.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκλέγεται για τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης που πήρε την θέση της Σταυρούλας Ξουλίδου καθώς η πρώην βουλευτής δεν πρόλαβε να καταθέσει την σχετική αίτηση υποψηφιότητας εγκαίρως.

Μια έδρα παίρνει και η Ε.Κ (Αριστείδης Φωκάς) ενώ από μια έδρα χάνουν Χ.Α. (Φώτης Γραικός) και ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Αρβανιτίδης)

Στην Αργολίδα η Χ.Α. φαίνεται να χάνει την έδρα (Γιώργος Γαλέος) που πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης)

Επίσης, στην Αχαϊα η ΧΑ χάνει την έδρα (Μιχάλης Αρβανίτης) που την παίρνει το ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά). Στην ίδια περιφέρεια έθεσε υποψηφιότητα ο Κώστας Λαπαβίτσας με τους ΛΑΕ που μένουν εκτός βουλής.

Δείτε πώς κατανέμονται οι έδρες στη νέα Βουλή
Με βάση την εκτίμηση αποτελέσματος που έκανε η Singular Logic, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων και με απόκλιση στο 0,5% η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, είναι η εξής:



ΣΥΡΙΖΑ 145
ΝΔ 75
Χρυσή Αυγή 19
Δημοκρατική Συμπαράταξη 17 
ΚΚΕ 14
Ποτάμι 11 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10
Ενωση Κεντρώων 9

Κατ' επέκταση, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποτελούσαν και την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι δυνατόν και πάλι να φτάνουν τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, που είχε προκύψει από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χάνει τέσσερις έδρες, η Νέα Δημοκρατία 1, η Χρυσή Αυγή κερδίζει 2, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει 4, το ΚΚΕ διατηρεί τον ίδιο αριθμό, το Ποτάμι χάνει 7, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3, ενώ η Ένωση Κεντρώων μπαίνει για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Read more...

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό του λαού...


Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό του λαούΤους πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, σε δηλώσεις του καθώς και «όσους και όσες αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν...
αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ, θα αξιοποιήσει την πολιτική εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη, «στην τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής, λαϊκής συμμαχίας».

Υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι «η μόνη δύναμη που ο αγώνας της ενάντια στα μνημόνια, είναι ταυτόχρονα και συνεπής αγώνας ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τις λυκοσυμμαχίες που φέρνουν μόνο νέα δεινά στο λαό, στη χώρα, στη νεολαία» και τόνισε ότι το κομουνιστικό κόμμα «όπως πάντα, θα σταθεί στο πλευρό του λαού μας, σταθερά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει το λογαριασμό στο λαό με νέα μέτρα φωτιά, ΕΝΦΙΑ, βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε υγεία, πρόνοια, παιδεία και άλλα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό».

Εκτίμησε ότι ο συσχετισμός στη Βουλή θα «δώσει κυβέρνηση συνεργασίας οπωσδήποτε» και εκτίμησε ότι «οι προγραμματικές της δηλώσεις στην πραγματικότητα είναι ήδη έτοιμες, αφού στόχο έχει την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, στο έδαφος των υπολοίπων 2 προηγούμενων, με μέτρα που θα προστίθενται ανά τρίμηνο, μετά την αξιολόγηση από την της τρόικα, το γνωστό κουαρτέτο πλέον».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για συνεπή και συνεχή αγώνα του ΚΚΕ «μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαϊκό κίνημα», και «για να απομονωθεί εντελώς το ναζιστικό τέρας της Χρυσής Αυγής, οι δολοφόνοι, αυτά τα τσιράκια της σαπίλας του συστήματος».

«Το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα επικεφαλής στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Με το ΚΚΕ μπροστά, το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να συμβάλει στην χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού, στην άσκηση της μέγιστης πίεσης για απόσπαση παραχωρήσεων, να βρεθεί στο πλευρό των ανέργων και στα βασανιστικά προβλήματά τους, κυρίως να ανοίξει το δρόμο, να βάλει πλώρη για τη συνολική ανατροπή» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Read more...

Δευτέρα ή Τρίτη η ορκομωσία Το μεσημέρι της Δευτέρας η εντολή προς Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης


Το μεσημέρι της Δευτέρας η εντολή προς Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως πληροφορείται Tο Βήμα, εάν ο κ. Τσίπρας έχει έτοιμη την κυβέρνηση, δεν αποκλείεται η ορκωμοσία της  να γίνει ή τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί.

Θα προηγηθεί η επίσημη ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των εκλογών. 

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι την χώρα μας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος. Θα τον συνοδεύει ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.Μουζάλας. Ήδη για τα θέμα αυτό υπήρξε συνεννόηση, κατά την προεκλογική περίοδο, τόσο με τον κ. Τσίπρα, όσο και με τον Ευ.Μεϊμαράκη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εθνικές Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εγγεγραμμένοι5.894.681
Ενσωμάτωση61,59 %
Ψήφισαν55,77 %
Ακυρα/Λευκά2,43 %

Εκτός Βουλής6,34 %

14535,45 %
7528,27 %
197,07 %
176,41 %
145,43 %
113,98 %
103,66 %
93,39 %
2,84 %
0,82 %
0,75 %
0,66 %
0,52 %
0,28 %
 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Σ...
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δ...
 
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
 
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτι...
 
Ενωση Κεντρώων
 
Λοιπα
http://ekloges.ypes.gr/

Read more...

«Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή» Τσίπρας: Πήραμε εντολή τετραετίας


Τη σιγουριά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε εντολή τετραετούς διακυβέρνησης της χώρας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας με τις δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος στο συγκεντρωμένο πλήθος που πανηγυρίζει τη νίκη του κόμματος.
tsipklau
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:
Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου γι' αυτή τη μεγάλη νίκη.
Δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη κι αισθάνομαι σήμερα δικαιωμένος γιατί ο ελληνικός λαός έδωσε σήμερα μια καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή για να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε στο χτες.
Να καταφέρουμε να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μας απέναντι σε ασύμμετρες δυνάμεις.
Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός είναι συνώνυμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας.
Η εντολή που πήραμε είναι εντολή τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Αυτό το αποτέλεσμα δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει στα λαϊκά στρώματα αυτού του τόπου. 
Φίλες και φίλοι, έχουμε μπροστά μας δυσκολίες αλλά έχουμε και στέρεο έδαφος. Έχουμε προοπτική, η ανάκαμψη απ' την κρίση δε μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη με την ανάπτυξη να έχει κοινωνικό πρόσημο. Η εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός είναι εντολή να ξεμπερδέψουμε με το καθεστώς της φαυλότητας και της διαφθοράς. 
Θα κριθούμε στα επόμενα τέσσερα χρόνια για το πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε από αύριο κιόλας.
Αύριο θα συνεχίσουμε μαζί με τον Πάνο Καμμένο τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν επτά μήνες.
Από αύριο ξεκινάμε το μεγάλο αγώνα. Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά για να σηκώσουμε ψηλά τον ήλιο πάνω από την πατρίδα μας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα…


Πήραμε εντολή τετραετίας…

Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε…

Η παρατεταμένη αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο…

Καταφέραμε η σημαία η ελληνική να κυματίζει όχι μόνο στις γειτονιές της Ελλάδας, αλλά και σε αυτές της Ευρώπης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το αποτέλεσμα δεν...
ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα λαϊκά στρώματα. Στους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται, πρόσθεσε.

Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες αλλά έχουμε και στέρεο έδαφος. Η ανάκαμψη θα έρθει μέσα από σκληρή δουλειά.

Η εντολή που μας έδωσε ο λαός είναι μια κρυστάλλινη εντολή να ξεμπλέξουμε με το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής. Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό, τόνισε.

Στο βήμα ανέβηκε και ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο είχε μία θερμή και παρατεταμένη αγκαλιά, ενώ χαιρέτισαν με ενωμένα χέρια το συγκεντρωμένο πλήθος…

Read more...

Λεβέντης: Παρά τον πόλεμο, η Ένωση Κεντρώων άντεξε...


ΛΕΒΕΝΤΗΣ«Παρά την πόλωση που επιχειρήθηκε και τον πόλεμο που μας έγινε, άντεξε η Ένωση Κεντρώων. Είναι νίκη των νέων αυτής της χώρας. Το..
ήθος των νέων βουλευτών της θα είναι υπόδειγμα», τόνισε σε δήλωσή του ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, σύμφωνα με το οποίο μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες το κόμμα του καταφέρνει να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης, χαρακτήρισε «λάθος» να γίνει ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «Η καταγραφή του αποτελέσματος δεν είναι αυτή. Ο Καμμένος είναι ένα δεξιό κόμμα και ο Τσίπρας ονομάζει τον εαυτό του αριστερό. Θεωρώ ανεπαρκές αυτό το σχήμα. Η εντολή είναι κυβέρνηση ευρυτέρου πολιτικού σχήματος», ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει «αλλά στη βάση να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων γιατί μέχρι τώρα υπερπροστατεύουν το Δημόσιο και ρίχνουν το βάρος στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γίνει κάθαρση και στο δημόσιο, να το απαλλάξουμε από τρωκτικά και αργόμισθους. Αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσει να είναι η Ελλάδα τενεκές με τρύπιο πάτο».

«Δεν θέλω να μετέχω στην κυβέρνηση. Λάφυρα δεν θέλει η Ένωση Κεντρώων. Μπορώ να στηρίξω αν βλέπω να αλλάζει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ακόμη.

Ο ίδιος δήλωσε πως η πολιτική του δικαίωση καθυστέρησε «γιατί μου έγινε μεγάλος πόλεμος. Πολεμήθηκα από παντού και μόνο η Θεσσαλονίκη άρχισε με το ποσοστό της τον Γενάρη και ενέπνευσε ζήτημα αισιοδοξίας. Ευχαριστώ τη Μακεδονία και πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα το ήθος και η σοβαρότητας της Ένωσης Κεντρώων θα κάνει πολλούς να σκεφτούν που δεν μας είχαν βάλει στη Βουλή νωρίτερα».

Τέλος εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε «γιατί ο Μεϊμαράκης ήταν ανεπαρκής και ο Λαφαζάνης εξέφρασε τη δραχμή, άρα και δεν είχε αντιπάλους ο κ. Τσίπρας».

Read more...

Στην Κλαυθμώνος υπό χειροκροτήματα ο Αλέξης…


Αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο…

Χαμογελαστός και κάτω από χειροκροτήματα αποχώρησε, πριν από λίγο, ο Αλέξης Τσίπρας, από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στην...
Κλαυθμώνος, στο κεντρικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. 

Σύμφωνα με στην Κλαυθμώνος αναμένεται να βρεθεί και ο Πάνος Καμμένος…

Read more...

Τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πανελλαδικά...



Άνοδο της δύναμής του κατά περίπου 5,40% σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, όπου παρατηρούνται ...
τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά για το κόμμα, ενώ αντίθετα σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,88% στην όμορη Ροδόπη, η οποία πάντως παραμένει ένα από τα κάστρα της Κουμουνδούρου.



Αναλυτικότερα οι 10 + 10 εκλογικές περιφέριες, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εμφανίζουν αντίστοιχα τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά είναι οι εξής:



ΣΥΡΙΖΑ (Υψηλότερα): Ξάνθης 50,84%

Ηρακλείου 44,36%

Χανίων 42,12%

Β΄ Πειραιώς 42%

Άρτας 41, 66%

Ροδόπης 41,66%

Αχαΐας 41,05%

Κέρκυρας 40,93%

Εύβοιας 40,19%

Λασιθίου 39,46%



(Χαμηλότερα): Λακωνίας 22,78%

Λέσβου 28,15%

Χίου 28,52%

Καστοριάς 28,60%

Σερρών 29%

Κιλκίς 29,47%

Δράμας 29,68%

Αργολίδας 29,74%

Μεσσηνίας 30,58%

Λευκάδας 30,70%





Ν.Δ. (Υψηλότερα): Λακωνίας 37,80%

Καστοριάς 36,96%

Μεσσηνίας 35,49%

Σερρών 35,43%

Κιλκίς 35,03%

Χαλκιδικής 33,64%

Αργολίδας 33,16%

Ευρυτανίας 32,90%

Έβρου 32,55%

Καρδίτσας 32,50%



(Χαμηλότερα): Β΄ Πειραιώς 18,28%

Χανίων 19,56%

Ηρακλείου 20,81%

Ροδόπης 22,71%

Αχαΐας 23,09%

Κέρκυρας 23,21%

Ξάνθης 23,26%

Βοιωτίας 23,43%

Εύβοιας 23,67%

Σάμου 24,01%

Read more...

Εθνικές Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εγγεγραμμένοι5.176.757
Ενσωμάτωση54,51 %
Ψήφισαν55,51 %
Ακυρα/Λευκά2,44 %

Εκτός Βουλής6,32 %

14535,53 %
7528,14 %
197,09 %
176,42 %
155,46 %
103,94 %
103,68 %
93,42 %
2,83 %
0,82 %
0,75 %
0,66 %
0,52 %
0,27 %

 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-Σ...
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δ...
 
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
 
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτι...
 
Ενωση Κεντρώων
 
Λοιπά
http://ekloges.ypes.gr/

Read more...

Ήταν ένας τίμιος αγώνας...


Λαφαζάνης: Μπορεί να χάσαμε μία μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο...

Ζωή: Έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας... 

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Η Λαική ενότητα δεν κάνει πίσω, θα περάσει στην αντεπίθεση, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έντονα συγκινημένος, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε..
τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο μας.

Ευχαριστούμε όσους τίμησαν τα ψηφοδέλτια.

Τους αξίζει τιμή και περηφάνια. 

Ήταν ένας τίμιος αγώνας, χωρίς κανένα μέσο στήριξης. Χάσαμε μια μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο.

Η Βουλή που αναδεικνύεται από αυτές τις εκλογές δεν αντιπροσωπεύει πάνω από το 50%. Η αποχή δυστυχώς δεν έχει κοινοβουλευτική ανταπόκριση, πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της.

Δώσαμε μια μάχη καθαρή, θα είμαστε πρώτοι στους αγώνες που θα είναι σκληροί…

Read more...

ΟΛΑΝΤ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ...


Την «σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα» χαιρέτισε την Κυριακή ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σχολιάζοντας ...
το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, έκανε λόγο για «ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή Αριστερά».


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ταγγέρη, έπειτα από το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ολάντ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα γνωρίσει μία περίοδο σταθερότητας με μία στέρεη πλειοψηφία».

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως «αναμφίβολα» θα επισκεφθεί την Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/09/blog-post_524.html

Read more...

Φώφη: Μπράβο Αλέξη...



Τηλεφωνική επικοινωνία, Τσίπρα-Γεννηματά...
Η Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε απόψε στον Αλέξη Τσίπρα, για να τον συνεχάρη για τη νίκη που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. 
Και του ανέφερε, πως, το ΠΑΣΟΚ θα...
κάνει δημιουργική αντιπολίτευση στη βουλή...

Read more...

Εγγυητές, παρά τον ανελέητο πόλεμο...


από τους απατεώνες της αντιπολίτευσης…

Τα κέντρα δε δίστασαν να στραφούν κατά των οικογενειών μας…

Σε λίγο θα συναντήσω τον Αλέξη... 

Από δω και πέρα δεν παρέχεται ασυλία. Προχωράμε στην επόμενη μέρα, στην νέα διακυβέρνηση που έχει στόχο την έξοδο της Ελλάδα από την λιτότητα, είπε ο Πάνος Καμμένος για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Παρά τον ανελέητο πόλεμο..
που δεχθήκαμε από τους νταβατζήδες και τους απατεώνες της μεταπολίτευσης, ο λαός μας θέλει εγγυητές.

Από αύριο το πρωί με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα τελειώσουμε την λιτότητα. Η ανάπτυξη θα έρθει.

Το χθες τελείωσε…

Read more...

Οι βουλευτές Επικρατείας...


...μέχρι στιγμής.
Στον ΣΥΡΙΖΑ οι...
μονοεδρικές:

Read more...

Καταλαμβάνουν 155 έδρες Επικοινωνία και συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για συγκυβέρνηση


Επικοινωνία και συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για συγκυβέρνηση
Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόκειται να συναντηθεί σε λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταλαμβάνουν 155 έδρες στη Βουλή, με βάση την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στα γραφεία των ΑΝΕΛ, όπου επικρατούσε κλίμα ενθουσιασμού για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος από τους ΑΝΕΛ, να υπάρξει και κοινή δήλωση των δύο προέδρων για σχηματισμό κυβέρνησης απόψε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Σουλτς, Φάιμαν, Αναστασιάδη...


Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Σουλτς, Φάιμαν, ΑναστασιάδηΣυγχαρητήρια τηλεφωνήματα από την ηγεσία του ευρωκοινοβουλίου, τον Καγκελάριο της Αυστρίας και τον Κύπριο πρόεδρο δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για τη  νίκη του στις εκλογές. 

Ο... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τον Μάρτιν Σουλτς, τον Βέρνερ Φάιμαν και τον Νίκο Αναστασιάδη για την αυριανή κυβέρνηση και την επόμενη μέρα. 

Read more...

Άρχισαν τις... συμβουλές οι Ευρωπαίοι...


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για να του δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη στις εκλογές, στέλνοντας το μήνυμα της Ε.Ε. ενόψει της επόμενης μέρας.

«Έδωσα...
συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα​ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές. Τώρα μία σταθερή κυβέρνηση χρειάζεται άμεσα» έγραψε στο Twitter o κ. Σουλτς...

Read more...