Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Λεβέντης: Παρά τον πόλεμο, η Ένωση Κεντρώων άντεξε...


ΛΕΒΕΝΤΗΣ«Παρά την πόλωση που επιχειρήθηκε και τον πόλεμο που μας έγινε, άντεξε η Ένωση Κεντρώων. Είναι νίκη των νέων αυτής της χώρας. Το..
ήθος των νέων βουλευτών της θα είναι υπόδειγμα», τόνισε σε δήλωσή του ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, σύμφωνα με το οποίο μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες το κόμμα του καταφέρνει να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης, χαρακτήρισε «λάθος» να γίνει ξανά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «Η καταγραφή του αποτελέσματος δεν είναι αυτή. Ο Καμμένος είναι ένα δεξιό κόμμα και ο Τσίπρας ονομάζει τον εαυτό του αριστερό. Θεωρώ ανεπαρκές αυτό το σχήμα. Η εντολή είναι κυβέρνηση ευρυτέρου πολιτικού σχήματος», ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει «αλλά στη βάση να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων γιατί μέχρι τώρα υπερπροστατεύουν το Δημόσιο και ρίχνουν το βάρος στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γίνει κάθαρση και στο δημόσιο, να το απαλλάξουμε από τρωκτικά και αργόμισθους. Αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσει να είναι η Ελλάδα τενεκές με τρύπιο πάτο».

«Δεν θέλω να μετέχω στην κυβέρνηση. Λάφυρα δεν θέλει η Ένωση Κεντρώων. Μπορώ να στηρίξω αν βλέπω να αλλάζει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ακόμη.

Ο ίδιος δήλωσε πως η πολιτική του δικαίωση καθυστέρησε «γιατί μου έγινε μεγάλος πόλεμος. Πολεμήθηκα από παντού και μόνο η Θεσσαλονίκη άρχισε με το ποσοστό της τον Γενάρη και ενέπνευσε ζήτημα αισιοδοξίας. Ευχαριστώ τη Μακεδονία και πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα το ήθος και η σοβαρότητας της Ένωσης Κεντρώων θα κάνει πολλούς να σκεφτούν που δεν μας είχαν βάλει στη Βουλή νωρίτερα».

Τέλος εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε «γιατί ο Μεϊμαράκης ήταν ανεπαρκής και ο Λαφαζάνης εξέφρασε τη δραχμή, άρα και δεν είχε αντιπάλους ο κ. Τσίπρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: