Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι μένουν και ποιοι μπαίνουν...



-Δείτε πώς κατανέμονται οι έδρες στη νέα Βουλή...
Αλλαγές και καραμπόλες της τελευταίας στιγμής εμφανίζει ο χάρτης των εδρών με ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός κοινοβουλίου και άλλα γνωστά να επιστρέφουν μετά από μια επτάμηνη αποχή.

Ψηφοδέλτια Επικρατείας:

Ο...
ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πέντε εδρε όσες και τον Ιανουάριο με τους : Γιάννη Δραγασάκη, Θεαβώ Φωτίου, Νίκο Κοτζιά, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου να εκλέγονται.

Τον ίδιο αριθμό εδρών στο ψηφοδέλτιο επικρατείας διατηρεί και η ΝΔ με τους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Οικονόμου να επανεκλέγονται.

Για την Χ.Α. από το επικρατείας επανεκλέγεται ο Νίκος Παππάς. Μια έδρα Επικρατείας επανακτεί το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το Ποτάμι δεν θα εκλέξει βουλευτή Επικρατείας με αποτέλεσμα οι Νικηφόρος Διαμαντούρος και Παναγιώτης Καρκατσούλης να μένουν εκτός Βουλής.

Το ΚΚΕ διατηρεί την μια έδρα του Επικρατείας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα επανεκλέγεται.

Οι ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτή επικρατείας (Χριστίνα Τρεμόντι) όπως και η Ένωση Κεντρώων δεν εκλέγουν βουλευτή επικρατείας (Ηρώ Σταφάνου – Νικολακοπούλου).

Α’ Αθήνας :

Στην Α΄Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ – για την ώρα – φαίνεται να χάνει μια έδρα (από 5 σε 4) με τον Χριστόφορο Βερναδάκη να μένει εκτός. Εκλέγεται ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης που βρίσκεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου ενώ επανεκλέγονται οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης.

Σταθερές τις έδρες τους διατηρούν τα υπόλοιπα κόμματα ενώ η μια έδρα του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στην Ενωση Κεντρώων (Μάριος Γεωργιάδης). Συγκεκριμένα επανεκλέγονται οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την ΧΑ, ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ.

Βέβαια, από την συγκριμένη περιφέρεια μένει εκτός η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η ΛΑΕ δεν φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής.

Β’ Αθήνας

Στην Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (από 19 πηγαίνει στις 18) και μένει εκτός ο Κώστας Καραχάλιος που βρίσκεται στην 19η θέση του ψηφοδελτίου πίσω από τπον Γιώργο Κυρίτση που επανεκλέγεται. Επανεκλέγονται επίσης οι Ευκλείδης Τσακαλώτος  Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης κ.α.

Επίσης ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ διατηρούν τις έδρες που απέκτησαν και τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι επανεκλέγονται οι Ε. Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνης Γεωργιάδης, Κώστας Χατζηδάκης, Μίλτος Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γεράσιμος Γιακουμάτος από την ΝΔ και μένουν εκτός υποψήφιοι όπως Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχαλάκης, Πάνος παναγιωτόπουλος κ.α.

Για το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγονται η κα Φώφη Γεννηματά και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει την δεύτερη υποψηφιότητα στην Αχαία όπου επίσης το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μια έδρα. Από την τελική της επιλογή θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στο Βουλή ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Β’ Αθήνας ή ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην Αχαία.

Επίσης στην Β’ Αθήνας το Ποτάμι χάνει 1 έδρα με την κα. Αντιγόνη Λυμπεράκη να μένει εκτός και επανεκλέγονται Γρ. Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης και Γιώργος Αμυράς..

Από την Β’ Αθήνας μένουν εκτός οι Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ησυχος της ΛΑ.Ε

Επίσης δύο έδρες παίρνει η Ενωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος Καρράς)

Στην Β’ Πειραιά η μόνη αλλαγή που εμφανίζεται για την ώρα είναι η απώλεια μιας έδρας για την Χρυσή Αυγή (Γιάννης Λαγός) που πάει στην Ε.Κ. (Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου).

Επανεκλέγονται μεταξύ άλλων οι Βίτσας Δημήτρης και Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ , ο Γιάννης Τραγάκης από την ΝΔ, ο Νίκος Ορφανός από το Ποτάμι.

Στο υπόλοιπο Αττικής μια έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (μένει εκτός η Κατερίνα Κάραλη) που πάει στην Ε.Κ. (Δημήτρης Καβαδέλλας). Εκλέγονται οι Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Παναγιώτης Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δεδες από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από την ΝΔ. Η κα. Ευη Χριστοφιλοπούλου από ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι . Από τους ΑΝΕΛ εκλέγεται ο Κώστας Κατσίκης – γιός του πρώην βουλευτή της ΔΗΑΝΑ που προσχώρησε στην ΝΔ για να σχηματιστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη - .

Στην Α Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απώλεια μιας έδρας (Κυριακή Τεκτονίδου) που πάει στην Ε.Κ. (Βασίλης Λεβέντης) ωστόσο εκλέγεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης που συμπεριλήφθησαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Β Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δύο έδρες και εκλέγεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημητρης Μάρδας.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκλέγεται για τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης που πήρε την θέση της Σταυρούλας Ξουλίδου καθώς η πρώην βουλευτής δεν πρόλαβε να καταθέσει την σχετική αίτηση υποψηφιότητας εγκαίρως.

Μια έδρα παίρνει και η Ε.Κ (Αριστείδης Φωκάς) ενώ από μια έδρα χάνουν Χ.Α. (Φώτης Γραικός) και ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Αρβανιτίδης)

Στην Αργολίδα η Χ.Α. φαίνεται να χάνει την έδρα (Γιώργος Γαλέος) που πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ (Γιάννης Μανιάτης)

Επίσης, στην Αχαϊα η ΧΑ χάνει την έδρα (Μιχάλης Αρβανίτης) που την παίρνει το ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά). Στην ίδια περιφέρεια έθεσε υποψηφιότητα ο Κώστας Λαπαβίτσας με τους ΛΑΕ που μένουν εκτός βουλής.

Δείτε πώς κατανέμονται οι έδρες στη νέα Βουλή
Με βάση την εκτίμηση αποτελέσματος που έκανε η Singular Logic, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων και με απόκλιση στο 0,5% η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, είναι η εξής:



ΣΥΡΙΖΑ 145
ΝΔ 75
Χρυσή Αυγή 19
Δημοκρατική Συμπαράταξη 17 
ΚΚΕ 14
Ποτάμι 11 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10
Ενωση Κεντρώων 9

Κατ' επέκταση, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποτελούσαν και την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι δυνατόν και πάλι να φτάνουν τους 151 βουλευτές που απαιτούνται για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, που είχε προκύψει από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χάνει τέσσερις έδρες, η Νέα Δημοκρατία 1, η Χρυσή Αυγή κερδίζει 2, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει 4, το ΚΚΕ διατηρεί τον ίδιο αριθμό, το Ποτάμι χάνει 7, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3, ενώ η Ένωση Κεντρώων μπαίνει για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: