Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται και ο (υφυπουργός) Ρόβλιας. Δεν βγάζει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΜΟΝΟ στο Press-Gr

Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να αποσυρθούν από τις επικείμενες εκλογές. Ανάμεσά τους όμως και υπουργοί και υφυπουργοί. Όπως ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας που δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμη.
Ο κ. Ρόβλιας εκλέγεται στην Καρδίτσα όπως και ο Ν. Σαλαγιάννης ο οποίος επίσης δεν θα είναι πάλι υποψήφιος, βρίσκοντας "καταφύγιο" σε ένα...
εσωκομματικό αξίωμα που του έδωσε ο Βενιζέλος.
Για ποιον λόγο την "κάνουν" και οι δύο; Διότι στην πενταεδρική Καρδίτσα είναι πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να μην μπορέσει να πιάσει το τοπικό μέτρο 20% και έτσι -με βάση τον εκλογικό νόμο- να μην βγάλει κανέναν βουλευτή!

Read more...

ΠΑ-«σοκ» για το πόρισμα που βγάζει λάδι τον Παπακωνσταντίνου

Θυμηθηκαν την εποχή που ο Καραμανλής κάλυπτε σε όλα τον Ρουσόπουλο



Με έκπληξη η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε δυσφορία υποδέχθηκαν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούν ότι ο «χοντροκομμένος και άγαρμπος» τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η «συγκάλυψη» των ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξοργίζει, ενόψει εκλογών, ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

Ορισμένοι δε σημειώνουν με νόημα ότι το συγκεκριμένο πόρισμα «επαναφέρει στην μνήμη των πολιτών τις ημέρες που ο Καραμανλής επιχειρούσε να καλύψει τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τους βατοπεδινούς υπουργούς».

Επιπροσθέτως, εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κεντρική επιλογή – να «προστατευτεί» πλήρως δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου – αποτελεί στρατηγικό λάθος για ένα βασικό λόγο :συμβολίζει «συγκάλυψη» και όχι επιθυμία για ικανοποίηση του περι δικαίου αισθήματος των πολιτών.

Το γεγονός αυτό – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – «ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά σε μια κρίσιμη για το κόμμα περίοδο που δείχνει να ανακάμπτει δημοσκοπικά».

Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ετοιμάζονται να εισηγηθούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πως «το κόμμα πρέπει να απαλλαγεί από τα αρνητικά βαρίδια» υπενθυμίζοντάς του τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τον κ। Κώστα Καραμανλή η επιμονή του να υπερασπίζεται όσους υπουργούς του εμπλέκονταν στα «γαλάζια» σκάνδαλα.
protothema.gr

Read more...

Αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες κάλπες χωρίς αυτοδυναμία, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς

«Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή»

Η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα σύστημα που καταρρέει, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς
Η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα σύστημα που καταρρέει, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αυτοδυναμία ζητά ο Αντ.Σαμαράς, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής , ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει».

Μάλιστα επαναλαμβάνει τη θέση του πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη τονίζοντας: «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή.»

Επίσης, αφήνει να εννοηθεί ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απαντά σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέα πακέτο.

«Από τα 3 δισ. ευρώ που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους.»

Επαναφέρει την πρότασή του για συστράτευση, αφήνοντας να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια.»

Τέλος, επαναλαμβάνει πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και στέλνει μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα κέντρα για τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής.

«Κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κατάσχονται οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ οφειλετών του δημοσίου...



Οι τελικές πληρωμές ΕΣΠΑ (ποσό που καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση του έργου) κατάσχονται, παρακρατούνται ή αποδίδονται στο δημόσιο εάν ο ιδιώτης οφείλει στην εφορία ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ορίζει ότι ...
δεν κατάσχονται προκαταβολές και ενδιάμεσες πληρωμές, αλλά μόνο οι τελικές πληρωμές οι οποίες χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να καταβληθούν.

Η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται μόνο για τις επιδοτήσεις που θα δοθούν από δω και πέρα αλλά και αναδρομικά σε όσους εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Ν 3617/2007), δηλαδή κατασκευαστές, μικρομεσαίους κλπ.

Σε άλλη διάταξη αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης του αναπτυξιακού νόμου από 40% σήμερα σε 60%για τις δαπάνες κατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Αυξάνεται και από 15 εκατ. σε 20 εκατ. ευρώ το ανώτατο πλαφόν ενισχύσεων ανά τετραετία σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Επίσης με άλλη διάταξη στην τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στα Επιμελητήρια να πληρώνουν με δόσεις και όχι εφάπαξ όπως γινόταν μέχρι σήμερα το 3% των ετήσιων εσόδων τους από συνδρομές προς τους εμπόρους (ΕΣΕΕ), τους επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕ) τους βιομήχανους (ΣΕΒ) και τους συνδέσμους εξαγωγέων.

Η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί τα Επιμελητήρια σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και μειωμένων καταβολών από τα μέλη τους. Σημειώνεται ότι η καταβολή του 3% των εσόδων και η προσκόμιση τραπεζικής απόδειξης αποτελεί προϋπόθεση ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός των Επιμελητηρίων...

capital.gr



Read more...

Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο Γ. Ραγκούσης...



Τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι κάθετος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Σαμαρά ...
Ζήτημα αρχής θεωρεί την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας πως "το θέμα είναι αν το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να... να λειτουργεί με βάση τη λογική των εξαιρέσεων της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης."
Σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, ο κ. Ραγκούσης τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στα κομματικά ψηφοδέλτια επισημαίνοντας πως "το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες" ενώ κάθετος είναι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας πως δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτή αν και για το καλό του τόπου μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

naftemporiki.gr



Read more...

Διχάζουν την χώρα τα "στρατόπεδα" των μεταναστών

Τα «ναι» και τα «όχι» για τα κέντρα φιλοξενίας…


Έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις σε όλη την χώρα έχει προκαλέσει η απόφαση δημιουργίας 30 κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, με πολλούς Δήμους και περιφέρειες να έχουν ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις κατά της λειτουργίας στα «στρατοπέδων» στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ηπειρωτικές Περιφέρειες όπου θα δημιουργηθούν σε παλιά στρατόπεδα τα κέντρα φιλοξενίας είναι: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για κάθε χώρο κράτησης θα δημιουργούνται ανεξάρτητα αστυνομικά τμήματα που θα στελεχώνονται από 150 νέους αστυνομικούς. Επίσης, σε κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, Θετική απόφαση για τη λειτουργία κέντρων φιλοξενίας έχει λάβει η περιφέρεια Αττικής και η περιφέρεια Ηπείρου, ενώ «ναι» υπό προϋποθέσεις λέει και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια αττικής έδωσε από την αρχή το πράσινο φως για τη δημιουργία τριών χώρων κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, προκαλώντας αμέσως την αντίδραση όλων σχεδόν των δήμων που είναι «υποψήφιοι».

Ωστόσο, με έγγραφό του ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης γνωστοποίησε στον περιφερειάρχη Αττικής την κάθετη αντίθεση του δήμου Μεγαρέων στην εγκατάσταση κέντρου κράτησης μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ανεξαρτήτως αν θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη.

Στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών συμφώνησε και η περιφέρεια Ηπείρου αλλά οι υποψήφιοι Δήμοι Ιωαννίνων και Πρεβέζης - όπου σύμφωνα με πληροφορίας έχουν επιλεγεί δύο χώροι στη Βροσύνα Ιωαννίνων και σε παλιό στρατόπεδο έξω από την Πρέβεζα - δεν συμφωνούν. «Ναι», υπό προϋποθέσεις είπε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας στα κέντρα κλειστής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Ωστόσο πολλά είναι τα «όχι» και οι έντονες αντιδράσεις σε πολλούς δήμους που λένε πως δεν δεχτούν να λειτουργήσουν στην περιοχή τους «στρατόπεδα» μεταναστών.
«Όχι» λοιπόν στη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών έχει πει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Οι κάτοικοι στο Βόιο Κοζάνης μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην περιοχή τους τη δημιουργία του κέντρου, δηλώνοντας ότι «το Βόιο θα πρέπει να γίνει ενεργό στη ζωή της Ελλάδας αλλά όχι με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».

Την ίδια ώρα, στην Πρέβεζα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε όχι στα κέντρα που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν ως «φυλακές».

«Όχι» στη δημιουργία κέντρων υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με κατά πλειοψηφία απόφαση του, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία μετείχαν και δήμαρχοι της Θεσσαλίας. Στην σχετική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει αντίθετο στο σχέδιο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι δεν προτίθεται να υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία, καθώς κανένας χώρος δεν είναι διαθέσιμος, όπως αναφέρει.

Πάντως, με μία σκληρή δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξη Άννα Διαμαντοπούλου καταγγέλει πως το Περιφερειακό Συμβουλίο Θεσσαλίας από μικροπολιτικά συμφέροντα και στρεβλό τοπικισμό δεν δέχεται στην περιοχή του κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών.
«Αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα. Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί».

Άνθιμος: «Λύση ανάγκης» η δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών
Θετικός στη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών εμφανίστηκε πάντως το Σάββατο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος χαρακτήρισε «λύση ανάγκης» τη λειτουργία τους.

«Επειδή αυτό το μέτρο έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη, εάν το καταφέρουμε να γίνει σε εκείνα τα πλαίσια, τα ευρωπαϊκά, νομίζω ότι είναι μία λύση ανάγκης। Το θέμα είναι τεράστιο, πρέπει να υπάρξει λύση, είναι μία λύση προσωρινή. Υπό ανθρώπινες συνθήκες αγάπης να έρθει η ώρα να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Εμείς δεν αντέχουμε. Τι θα γίνει με ένα εκατομμύριο ανέργους;», δήλωσε ο μητροπολίτης.
.protothema.gr

Read more...

Ρεαλιστικός στόχος η πρώτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Ευ.Βενιζέλος

«Χρειαζόμαστε μια νέα Εθνική Ελλάδος»


Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με τα στελέχη του, αλλά και προσωπικότητες εκτός αυτού, που θα αναλάβουν συγκεκριμένες αποστολές, σημειώνει ο κ. Βενιζέλος
Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με τα στελέχη του, αλλά και προσωπικότητες εκτός αυτού, που θα αναλάβουν συγκεκριμένες αποστολές, σημειώνει ο κ. Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα και να κερδίσει τις εκλογές εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφού χαρακτηρίζει τις εκλογές που έρχονται ως τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το 1974, εκτιμά ρεαλιστικό το στόχο της πρωτιάς τονίζοντας πως «αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα έως τις εκλογές».

Μήνυμα φροντίζει να στείλει και σε όσους θεωρούν πως η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό κάποιοι άλλοι το λένε με ευκολία. Εμείς προσθέτουμε το πώς μπορεί πράγματι να επιτευχθεί.»

Ο κ. Βενιζέλος αρνείται να μπει στη λογική ενός διμέτωπου αγώνα κατά της ΝΔ και της Αριστεράς, κάνει λόγο για ουσιαστική ανανέωση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε ανοίγματα.

«Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Άρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές».

Δεν παραλείπει πάντως να ασκήσει έντονη κριτική στη ΝΔ τονίζοντας πως «υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με τις θυσίες και τις αγωνίες των πολιτών. Για αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μουρούτης: Περιθωριακός πολιτικός ο Ζώης!...



Σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Ζώη εξαπέλυσε χθες ο Γιώργος Μουρούτης χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ... περιθωριακό πολιτικό!

Συγκεκριμένα, σε... ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στον βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (και πρώην ΝΔ) είπε:

"Θέλει να συνεργαστεί με κόμματα που επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη. Δηλαδή με το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτός που ψήφισε με τα δυο του χέρια για πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, λέει τώρα ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος της χώρας αλλά και τα δάνεια που σπαταλούσε ως υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή..." Και καταλήγει με βαριές εκφράσεις εναντίον του: "Περιθωριακός; αντιευρωπαιστής; ή μπαταχτσής;", αναρωτήθηκε. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση απο τον βουλευτή Λάρισας...



Read more...

Ξεφουσκώνουν το ΔΗΜΑΡ.


Kουβέλης: Δεν πρόκειται να δώσουμε άλλοθι σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

«Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για την πολιτική που ακολούθησαν», τόνισε σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, «απαντώντας» στα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι εκ των έσω προτείνουν να μετάσχει η ΔΗΜ.ΑΡ σε μετεκλογικό κυβερνητικό σχήμα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η δήλωση αυτή και σκόρπισε απογοήτευση σε όσους μπροσχώρησαν στο κόμμα επί τούτου. Σημειώνεται ότι ο εσωτερικός διάλογος για την συμμετοχή ή όχι της ΔΗΜΑΡ στην επόμενη κυβέρνηση ξεκίνησε από όταν το ΔΗΜΑΡ καταγράφηκε με διψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό και βαίνει έκτοτε με αμείωτη ένταση όπως εύστοχα παρατηρούν οι αναλυτές μας.

«Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με την πολιτική αυτή, ούτε με την προωθούμενη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Κουβέλης δημιουργώντας ερωτηματικά για το λόγο ίδρυσης της ΔΗΜΑΡ. Όχι τυχαία το κόμμα του Φ Κουβέλη πατώντας σε δυο βάρκες από την δεύτερη θέση κατρακύλησε στην πέμπτη σε διάστημα δυο εβδομάδων. Οι δυο βάρκες έφυγαν και τα στελέχη του κόμματος αποχωρούν είτε προς σχήματα με κυβερνητική προοπτική είτε προς αμιγώς αντιμνημονιακα κόμματα θα πουν οι αναλυτές μας।

http://papaioannou


Read more...

Βάσω Παπανδρέου: “Ο Γιώργος δεν έκανε λάθη, αλλά εγκλήματα”


Βάσω Παπανδρέου: Ο Γιώργος δεν έκανε λάθη, αλλά εγκλήματα
Δυσοίωνο θεωρεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κινήματος, Βάσω Παπανδρέου, η οποία σε συνέντευξή της ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, η Βάσω Παπανδρέου, στη συνέντευξή της στη Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή, επισημαίνει την πεποίθησή της ότι το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» τονίζει η κυρία Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μεν καλές προσθέσεις αλλά αυτές είχαν καταστροφικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η Βάσω Παπανδρέου ασκεί κριτική και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη όταν ο Πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά».

Κατά την κυρία Παπανδρέου, ήταν η Νέα Δημοκρατία που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνει, την αποτελείωσε.

Τέλος, για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλώνει πως είναι ένα ικανό στέλεχος αλλά έχει μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και εκφράζει την εκτίμηση πως εγκλωβίστηκε πολιτικά μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου।

http://papaioannou


Read more...

«Όλοι στο Taxisnet» από εισόδημα 12.000 ευρώ και άνω

Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι και… ηλεκτρονικά αναλφάβητοι


Και επισήμως πλέον επιβάλλεται να καταθέτουν μέσω ίντερνετ τις δηλώσεις εισοδήματος όσοι είχαν το 2011 εισόδημα που ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2012, όσων δηλ. είχαν εισόδημα το 2011 από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ, θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου, εφόσον το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα ή μετέχουν σε εταιρίες. Οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Επίσης εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στο ίντερνετ. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας ή που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του διαδικτύου για πρώτη φορά), επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, αντιθέτως οι τροποιητικές ή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται εντύπως, χειρόγραφα και αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net.

Σε όσους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσης τους σε ηλεκτρονική υποβολή της και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η Γ.Γ.Π.Σ. θα αποστείλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωση τους μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 30η Ιουνίου 2012 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012. Συνεπώς, οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση .

Επισημαίνεται ότι, οι ετήσιες, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, για όσου ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσους μετέχουν σε νομικά πρόσωπα, εξακολουθούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου।
protothema.gr
Read more...

Εμείς "κόβουμε" μισθούς και στην Γερμανία δίνουν αυξήσεις

Γερμανία




Δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για μια περίοδο 24 μηνών, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος ηγείτο των διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο δημόσιο.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ που ηγείτο των συνομιλιών της κυβέρνησης με το συνδικάτο ver.di ανακοίνωσε τη συμφωνία σήμερα το πρωί, ύστερα από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσνταμ, ένα προάστιο του Βερολίνου.

Το συνδικάτο ver.di, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%.

Το συνδικάτο είχε απορρίψει κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%.

Η συμφωνία τερματίζει την απειλή για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Read more...

Τέλος στο «θρίλερ» του ταξί

Τέλος στο «θρίλερ» του ταξί
Δέκα μήνες μετά το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του κ. Δ. Ρέππα και εννέα από την μεγάλη ανατροπή του κ. Ι. Ραγκούση, η υπόθεση της «απελευθέρωσης» του ταξί ολοκληρώνεται πια από τον νυν υπουργό Υποδομών, κ. Μ. Βορίδη, με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε την Παρασκευή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



Ο κ. Βορίδης, καταθέτοντας βελτιώσεις, αλλά και τροπολογία, προχώρησε σε αλλαγή των συντελεστών, που θα λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση νέων αδειών ταξί, βάζοντας την τελευταία «πινελιά»στο πολυνομοσχέδιο για τα ταξί, τις τηλεπικοινωνίες και τα δημόσια έργα, πριν αυτό φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών συμπεριέλαβε νέα άρθρα στο σχέδιο νόμου, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις της αγοράς, ενώ έφερε και διατάξεις που «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας και θα συζητηθούν.

Πάντως, οι αλλαγές της Παρασκευής παραμένουν στο πνεύμα του νομοσχεδίου που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ακόμη και οι άδειες ταξί ειδικής μίσθωσης που θα δοθούν, απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε υφιστάμενους αυτοκινητιστές. Όμως, κ. Βορίδης απέσυρε την διάταξη, με την οποία όριζε τα ταξί ειδικής μίσθωσης ως πέντε θέσεων και θα ξεκινούν από τουλάχιστον έξι. Έτσι, θα πρόκειται για διακριτή υπηρεσία.

Τι αλλάζει στα ταξί

Συγκεκριμένα, τροποποιούνται οι συντελεστές ταξί ανά 1.000 κατοίκους ως έξης:

- Στην Αθήνα ο βασικός συντελεστής ορίζεται σε 3 και όχι 2,5 ανά χιλίους κατοίκους, με δικαίωμα αύξησής του κατά 0,5. Δηλαδή, τα ταξί θα μπορούν να φτάσουν τα 3,5 ανά 1.000 κατοίκους. Σήμερα, υπολογίζονται σε 4 ανά 1.000 κατοίκους στην Αττική, κάτι που συνεπάγεται ότι στην Αθήνα δεν θα εκδοθούν άλλες άδειες.
- Στην Θεσσαλονίκη, ο συντελεστής ορίζεται σε 1,8 με δικαίωμα αυξησής του κατά 0,7, ούτως ώστε να αγγίξει τα 2,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός από τον οποίο οριακά ίσως θα μπορούσαν να προκύψουν λίγες νέες άδειες.

- Στην περιφέρεια ο συντελεστής ορίζεται σε 1,5, με δικαίωμα αύξησής του κατά 0,5, για να φτάσει τα 2 ταξί ανά 1.000 κατοίκους. Σε αυτήν την περίπτωση, εκτιμάται ότι μπορούν να εκδοθούν κάποιες νέες άδειες ανάλογα με την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, ο περιφερειάρχης θα μπορεί να προσαυξάνει τον βασικό συντελεστή από 0,10 έως 0,50 για την Αθήνα, από 0,50 έως 0,70 για την Θεσσαλονίκη και από 0,10 έως 0,50 για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, το νομοσχέδιο θέτει ως κατώτατο όριο τον συντελεστή 1,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους και, μάλιστα, δεν επιτρέπει ποτέ να είναι μικρότερο από το εν λόγω ποσοστό.

Επίσης, με απόφαση υπουργού Υποδομών, κάθε δύο χρόνια θα μπορεί να επανακαθορίζεται ο βασικός συντελεστής ταξί ανά 1.000 κατοίκους. Δηλαδή, οι σημερινές αλλαγές θα μπορούν, θεωρητικά, να ανατραπούν το 2014.

Κάθε Ιανουάριο οι περιφερειάρχες θα προχωρούν σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση νέων αδειών ή την μετατροπή των υφισταμένων σε ειδικής μίσθωσης.

Οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο δίνουν περισσότερο μεταφορικό έργο στους αυτοκινητιστές ταξί σε Πάτρα (δημοτικές ενότητες Πατρών, Ρίου, Παραλίας, Μεσσάτιδος, Βραχνέϊκων), Αίγιο (δημοτικές ενότητες Αιγίου, Διακοπτού, Συμπολιτείας), Κέρκυρα(δημοτικές ενότητες Κερκυραίων, Αχιλλείων, Φαιάκων) και σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, περιοχές που αντιμετωπίζονται πλέον ως ενιαίες διοικητές μονάδες. Αυτή η πρόνοια εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των αστικών και των αγοραίων ταξί, όπως ήδη γίνεται στην Κρήτη.

Για την φορολόγηση της μεταβίβασης αδειών θα ισχύουν οι κείμενες διατάξεις, έως ότου εκπονηθεί νέος νόμος. Επίσης, θα χορηγηθεί μέρος των νέων αδειών, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, σε πολύτεκνους, τρίτεκνους και γονείς με παιδιά με αναπηρία άνω του 67%.

Ακόμη, σε ότι αφορά τα ταξί ειδικής μίσθωσης θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε ενεργούς αυτοκινητιστές:
- Τουλάχιστον 100 άδειες ειδικής μίσθωσης στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 30 θα πρέπει να έχουν δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ

- Τουλάχιστον 50 άδειες ειδικής μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι 15 με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ

- Τουλάχιστον 10 άδειες σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα, εκ των οποίων οι τρεις με δυνατότητα μεταφοράς ΑΜΕΑ

Εάν δεν καλυφθεί η προσφορά των εν λόγω αδειών από υφιστάμενους αυτοκινητιστές, που προθυμοποιούνται να μετατρέψουν τις άδειές τους από κανονικές σε ειδικής μίσθωσης, τότε θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να τις αποκτήσουν.

Τα κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών θα είναι:

- Ο συγκοινωνιακός ιστός εκάστης διοικητικής μονάδας

- Οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, σε συνδυασμό με τον βαθμό καλύψεώς του από τα ΜΜΜ και της δυνατότητας μεταφοράς του με ιδιωτικά μέσα

- Η αποφυγή υπέρμετρης συγκοινωνιακής επιβάρυνσης

- Ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων κατ' έτος και ο μέσος όρος ιδιοκτησίας ΙΧ

- Το ποσοστό των οχημάτων τεχνολογίας EURO V και νεώτερης

Τελικώς, απεσύρθη η διάταξη που επέτρεπε σε πενταθέσια οχήματα να είναι ειδικής μίσθωσης, τα οποία θα είναι τουλάχιστον έξι θέσεων.

Επίσης, μειώθηκε το ανώτατο όριο κατοχής αδειών από 10% σε 5% στην επαρχία και από 5% σε 3% στις μεγάλες πόλεις.

Ακόμη, τα ταξί με κυβισμό έως 1950 κυβικά θα αποσύρονται στα 15 χρόνια, ενώ τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα στα 18 χρόνια. Στην επαρχία θα αποσύρονται στα 20 χρόνια και σε διοικητικές μονάδες με λιγότερους από 3.000 κατοίκους στα 24 έτη.

Επίσης, το νομοσχέδιο επιτρέπει στα αυτοκινητιστές να υπογράφουν συμβάσεις ολικής ή μερικής μίσθωσης του αυτοκινήτου με το δημόσιο και με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, με προκαθορισμένο κόμιστρο.

Ακόμη, οι λιμουζίνες, ο κλάδος των οποίων «απελευθερώθηκε» αθορύβως, δεν χαρακτηρίζονται τελικά ως ταξί ειδικής μίσθωσης.

Ρυθμίσεις στις τηλεπικοινωνίες

Οι τροποποιήσεις του υπουργού Υποδομών επεκτείνονται και στις διατάξεις των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, όπου «μαλακώνει» μία εξαιρετικά σημαντική διατύπωση στο νομοσχέδιο, η οποία δίνει το δικαίωμα στην ΕΕΤΤ να προχωρά σε λειτουργικό διαχωρισμό επιχειρήσεων με σημαντική ισχύ στην αγορά, όπως ο ΟΤΕ.

Έτσι, όταν η ΕΕΤΤ διαπιστώσει αποτυχίες στην λειτουργία του ανταγωνισμού στην χονδρική αγορά, μπορεί να «σπάσει» τις δραστηριότητες χονδρικής σε ανεξάρτητη επιχειρησιακή μονάδα. Ωστόσο, ενώ η προηγούμενη διατύπωση ήταν «χονδρική παροχή προϊόντων πρόσβασης», η νέα έγινε «χονδρική παροχή ορισμένων αγορών προϊόντων πρόσβασης». Δηλαδή, (θεωρητικά πάντα) μικραίνει την «δαγκάνα» της ΕΕΤΤ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης, το υπουργείο Υποδομών βάζει «μπλόκο» στην φορητότητα της τηλεφωνίας, σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει τους λογαριασμούς του, των επιδοτήσεων συμπεριλαμβανομένων.

Ακόμη, το νομοσχέδιο φέρνει μικρές τροποποιήσεις, κυρίως επί των διατυπώσεων, στις διατάξεις για τα Δημόσια έργα και τον Κώδικα Απαλλοτριώσεων.

«Προστασία» στα βυτιοφόρα

Στο μεταξύ, σε τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Βορίδης, προβλέπεται ότι οι «άδειες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν. 3887/2010 », δηλαδή τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, «δεν μπορούν να μετατραπούν σε άδειες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και θερμής ασφάλτου» έως τις 27 Ιανουαρίου 2020.

Ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει για τις άδειες ΦΔΧ που τίθεται σε κυκλοφορία στο όνομα μεταφορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν, σύμφωνα με τον Ν.3887/2010 και διαθέτουν Άδεια Οδικών Μεταφορών. Πρόκειται για διάταξη, την ύπαρξη της οποίας κατήγγειλε την Πέμπτη η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), μιλώντας για αδικία και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Επίσης, η τροπολογία προβλέπει ότι «φορτηγά δημόσιας χρήσης, που κυκλοφόρησαν μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν.3887/2010 μπορούν να αντικαθίστανται με φορτηγά μεγαλύτερου ή μικρότερου μικτού βάρους», με την καταβολή για το επιπλέον ύψος

Αλλαγές σε πρατήρια καυσίμων και ΚΤΕΟ
Η ίδια τροπολογία περνάει μνημονιακές υποχρεώσεις, όπως η μείωση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας των πρατηρίων υγρών καυσίμων από χώρους συνάθροισης του κοινού, στα 30 μέτρα αντί των 80, όπως ισχύει σήμερα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι με αυτή την ρύθμιση η χώρα μας θα αποφύγει και καταδίκη της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την Κομισιόν.

Επίσης, ο κ. Βορίδης αντικαθιστά την διαπίστευση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) των ΚΤΕΟ με την απλούστερη πιστοποίηση με πρότυπο ISO 9001, παρέχοντας μεταβατική περίοδο, αλλά και δημιουργώντας, ταυτόχρονα, διχασμό στην αγορά των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
Τέλος, το νομοσχέδιο:
- «Μαλακώνει» τα πρόστιμα στα ΚΤΕΟ για παραβάσεις του νόμου.

- Κάνει «δωράκι» στα σχολικά λεωφορεία, καθώς επεκτείνει την απόσυρσή τους από τα 23 στα 27 έτη, εξομοιώνοντάς τα με τα υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία. Σημειωτέον ότι ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία θα αποσύρονται στα 27 έτη, σύμφωνα με ρύθμιση που υπάρχει στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου.

- Εισάγει την αρχή της αμοιβαιότητας στις διεθνείς λεωφορειακές γραμμές Ελλάδας - Αλβανίας, καθώς η απελευθέρωσή τους λειτούργησε εις βάρος των Ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες αποσύρθηκαν από την διαδρομή, με εξαίρεση το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Έτσι, κατόπιν μελέτης, θα καθοριστεί η βιώσιμη και ισομερής εκμετάλλευση, κατά 50%-50%, μεταξύ των δύο χωρών.


Πηγή: tovima।gr
http://newpost.gr

Read more...

Ανοίγει ο δρόμος και για τις απολύσεις εκπαιδευτικών...

Κατατέθηκε νύχτα η τροπολογία για την οποία πίεζε η Τρόικα



Την συμμετοχή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, φέρνει με τροπολογία που κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.

Σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζονται περικοπές εκπαιδευτικών η αξιολόγηση θα καθορίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από τα σχολεία. Δηλαδή όπως θα ισχύσει σε όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα, όπως είχε γράψει προ εβδομάδων το Πρώτο Θέμα.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργώ Διοικητικής Μταρρύθμισης και Παιδείας. Το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει και την «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».

Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την στιγμή δημοσίευσης του νόμου।
protothema.gr

Read more...

Κατάθεση αναφορών από την Μαρία Κυριακοπούλου 30/03/2012

Κατάθεση αναφοράς σχετικά με το Επιμελητήριο Αχαΐας

H Μαρία Κυριακοπούλου κατέθεσε αναφορά, προς την Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών που διατηρούσε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επισυνάπτεται το διαβιβασθέν με την αναφορά έγγραφο.

Κατάθεση αναφοράς σχετικά με την Αχαϊκή Συν. Τράπεζα

H Μαρία Κυριακοπούλου κατέθεσε αναφορά, προς τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με τα προβλήματα και την ανασφάλεια που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο, στους καταθέτες και μετόχους, σε συνταξιούχους και εργαζομένους, η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Τονίζει ότι έχουν γεννηθεί εύλογα ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, που χρήζουν άμεσης απάντησης και τακτοποίησης.

Επισυνάπτεται το διαβιβασθέν με την αναφορά έγγραφο.


ach.syn_.tr_..pdf375.76 KB

H Μαρία Κυριακοπούλου κατέθεσε δύο αναφορές, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να δοθεί παράταση (χωρίς προσαυξήσεις) στην καταβολή οφειλών προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, την Εφορία κλπ. από καταθέτες της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε, μέχρι να μεταφερθούν τα χρήματά τους στην Εθνική Τράπεζα και να ανακτήσουν ρευστότητα.

Επισυνάπτονται τα διαβιβασθέντα με τις αναφορές έγγραφα.


ofeiles1.pdf431.43 KB

ofeiles2.pdf392.54 KB

Read more...

Συναντήσεις της Προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Τ. Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη

Αθήνα, 30/03/12

Συναντήσεις της Προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Τ. Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της «Κοινωνικής Συμφωνίας», η Πρόεδρος του κόμματος Λούκα Τ. Κατσέλη, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς της Βορείου Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων η κα Κατσέλη συναντήθηκε:

  • με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος
  • με το Προεδρείο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Με τους παραπάνω φορείς συζήτησε διεξοδικά τα θέματα που τους απασχολούν, κυρίως την κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. «Η έλλειψη ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις έχει οδηγήσει σε μείωση των εξαγωγών τους πρώτους δύο μήνες του 2012» υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Η κα Κατσέλη τόνισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης του Ταμείου Εξωστρέφειας που είχε δημιουργηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατά τη δική της θητεία στο υπουργείο αυτό. Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών για τις εξαγωγές οι οποίες στους 2 πρώτους μήνες του 2012 παρουσιάζουν αρνητικούς δείκτες σε σύγκριση με αυτούς της ίδιας περιόδου του 2011.

Στη συζήτηση και με τους δύο φορείς αναδείχτηκε το πρόβλημα της διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους που τείνει να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας.

Καθώς η συνεχιζόμενη ύφεση, ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και το 7% ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Για να αποτραπεί μια γενικευμένη στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που θα δημιουργήσει κοινωνικές εκρήξεις και θα αποσταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η «Κοινωνική Συμφωνία» προτείνει την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού με ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010, δηλαδή:

  • Περίοδο χάριτος δύο ετών, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου.
  • Αναστολή επί διετία της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής.
  • Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατά τρία έτη

Αύριο Σάββατο, η κα Κατσέλη θα συναντηθεί με το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.


Read more...

"Θα ντρέπεστε για το υπόλοιπο της ζωής σας" ...




Τι έλεγε ο Χρυσοχοίδης το 2009 για στρατόπεδα παράνομων μεταναστών; ...
Ναι, αυτό ακριβώς έλεγε στην Τρέμη. Αν πάτε σε αυτά τα...

στρατόπεδα, θα ντρέπεστε για το υπόλοιπο της ζωής σας, για το πως συμπεριφερόμαστε στις ανθρώπινες υπάρξεις και τις ανθρώπινες ψυχές...
Δείτε το βίντεο.


pisoapotiscameres.blogspot.com



Read more...

Ουτε ο Μόσιαλος θα είναι ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ



Ουτε ο Μόσιαλος θα είναι ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μοσιάλος, αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος τις επικείμενες εκλογές.



Ο κ. Μόσιαλος διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του newpost.gr στις επόμενες εκλογές δεν θέσει υποψηφιότητα για βουλευτική έδρα।
http://newpost.gr

Read more...

Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων πολεοδομιών της Αττικής

Έρευνα για παρατυπίες


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων, με τις απώλειες του Δημοσίου να ανέρχονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είκοσι εκ των εμπλεκομένων υπαλλήλων είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.

Η έρευνα, για το χρονικό διάστημα 1-4-2004 έως 31-3-2009, έγινε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και η σχετική δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δώσει σχετικές ανωμοτί καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

90 εκατομμύρια τσεπώνουν οι νεκροθάφτες, οι τροϊκανοί...




Αμοιβή 90 εκατ. ευρώ πρόκειται να λάβουν τα τεχνικά στελέχη της Τρόικας για τις «δουλειές» τους στην Αθήνα. Την ώρα που...

στην Ελλάδα εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές μισθών, συντάξεων και με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι ελεγκτές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ βρήκαν τρόπο για το πώς θα αυξήσουν τις αποδοχές τους εκμευταλευόμενοι τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 90 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που πρόκειται να προσφέρουν στην χώρα μας τα στελέχη από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και αυτά που πρόκειται να έρθουν από Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών με άριστη ενημέρωση επί του θέματος επισημαίνουν ότι το ποσό αυτό θα φθάσει στις «τσέπες» των τεχνικών κλιμακίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τα έσοδα του οποίου πρόκειται να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες με το προηγούμενο ποσό. Δεν αποκλείεται το κονδύλι από την Ε.Ε. να φθάσει ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεδομένου η «πολυεθνική δύναμη» των τεχνοκρατών θα αυξηθεί απότομα έως το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ΕΕ στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ σε πρόσφατη συνέντευξη του έκανε λόγο για άφιξη 160 και πλέον ελεγκτών που θα φθάσουν στην Αθήνα το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 100 εφοριακών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε αποστολές στην Ελλάδα. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από πλευράς Κρατών Μελών για παροχής βοήθειας στα προβλήματα της Ελλάδας.

Συνολικά δήλωσαν πρόθυμες δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ). Και πώς να μην ήταν άλλωστε μετά την ενημέρωση που είχαν για την χρυσή αμοιβή που θα λάβουν για τις υπηρεσίες τους στην Αθήνα. Δικαίωμα σε αυτό το κονδύλι θα έχουν και οι εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία για την συνεισφορά τους στο θέμα της βελτίωση της είσπραξης οφειλών, όπως και οι εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία για τις συμβουλές που θα παράσχουν για τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου αλλά και για τις τεχνικές βοήθειας σε ότι αφορά στον καλύτερο φορολογικό έλεγχο.

Στην μοιρασιά θα μπουν και τα στελέχη από την Ισπανία για την τεχνική βοήθεια σχετικά με τη φορολόγηση των «σημαντικών» φορολογουμένων αλλά και για την είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Πολλοί από αυτούς τους τεχνοκράτες έχουν αρχίσει ήδη αρχίσει να έρχονται στην Αθήνα. Χθες τρία κλιμάκια ξένων αποτελούμενα από επτά ελεγκτές «έκοβαν βόλτες» στο Γενικό Λογιστήριο χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου να χάνουν πολύτιμο χρόνο για την ενημέρωση των γκρουπ της Τρόικας, η οποία τις περισσότερες φορές έπαιρνε τη μορφή σεμιναρίου…


tsantiri

anergoidimosiografoi.blogspot.com



Read more...

«Όχι» στα κέντρα κράτησης μεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

«Δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Λάρισα
«Όχι» στη δημιουργία κέντρων υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με κατά πλειοψηφία απόφαση του, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία μετείχαν και δήμαρχοι της Θεσσαλίας.

Στην σχετική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει αντίθετο στο σχέδιο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι δεν προτίθεται να υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία, καθώς κανένας χώρος δεν είναι διαθέσιμος, όπως αναφέρει.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δήμαρχοι που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση, δήλωσαν ότι στους Δήμους τους δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επισημαίνει ότι για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται μία ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, «ναι» υπό προϋποθέσεις είπε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας στα κέντρα κλειστής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ΠΕΔ τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πολιτικών αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, ωστόσο τονίζει ότι η επιλογή των χώρων λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων να γίνει έπειτα από ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και να ληφθεί μέριμνα ώστε να έχουν μηδενική όχληση, κάτι που αφορά τόσο στην απόσταση τους από τις κατοικημένες περιοχές, όσο και στη φύλαξη τους.

Ζητάει επίσης, την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης των κέντρων (σε προσωπικό, τροφοδότησης, εξοπλισμό) από τις τοπικές δυνάμεις.

Τέλος, σημειώνει ότι «ένα τόσο σοβαρό θέμα προωθείται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για προχειρότητες και λανθασμένες κινήσεις» και ότι «για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον ασφυκτικών προθεσμιών και με απειλές για τη χώρα εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...