Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες κάλπες χωρίς αυτοδυναμία, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς

«Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή»

Η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα σύστημα που καταρρέει, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς
Η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα σύστημα που καταρρέει, δηλώνει ο Αντ.Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αυτοδυναμία ζητά ο Αντ.Σαμαράς, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής , ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει».

Μάλιστα επαναλαμβάνει τη θέση του πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη τονίζοντας: «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή.»

Επίσης, αφήνει να εννοηθεί ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απαντά σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέα πακέτο.

«Από τα 3 δισ. ευρώ που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους.»

Επαναφέρει την πρότασή του για συστράτευση, αφήνοντας να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια.»

Τέλος, επαναλαμβάνει πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και στέλνει μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα κέντρα για τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής.

«Κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: