Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Read more...

Θέλουμε η ψήφος των αποδήμων να έχει αξία


Δήλωση Α. Λοβέρδου σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ως προς τις "ευθύνες" του ΠΑΣΟΚ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού


31/3/2009

Δήλωση Χάρη Καστανίδη σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών για το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες


Ομιλία Γρ. Νιώτη επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού


Read more...

Θέλουμε η ψήφος των αποδήμων να έχει αξία





Ο Τηλέμαχος Χυτήρης απαντά σε όσους υποστηρίζουν οτι το ΠΑΣΟΚ, δεν επιθυμεί την ψήφο των αποδήμων. Θέλουμε η ψήφος τους να έχει ουσιαστική αξία για την λειτουργία της δημοκρατίας μας.
Read more...

Συνέλαβαν τον Σεραφείμ Φυντανίδη για δεύτερη φορά είναι δυνατόν;

http://troktiko.blogspot.com/
Για δεύτερη φορά συνελήφθη από την αστυνομία ο Σεραφείμ Φυντανίδης και βρέθηκε σε κρατητήρια...

"Κι αν την προηγούμενη φορά τον είχε συλλάβει η Ελληνική Αστυνομία λόγω του «τρομονόμου», αυτή τη φορά βρέθηκε στα «δίχτυα» της τουρκοκυπριακής αστυνομίας στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο δημοσιογράφος με τηλεοπτικό συνεργείο (έξι άτομα) και μία αρχαιολόγο βρίσκεται από προχθές στην Κύπρο για γυρίσματα της εκπομπής του «Χθες, σήμερα, αύριο», που μεταδίδεται από τη ΝΕΤ κάθε Κυριακή (16.00), καθώς επιχειρεί να διερευνήσει το επίπεδο των σχέσεων των δύο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχαν μεταβεί στην Αμμόχωστο για να καταγράψουν τι γίνεται σήμερα εκεί και πριν προλάβουν να κάνουν το παραμικρό γύρισμα, κυκλώθηκαν από περιπολικά και συνελήφθησαν καθώς, όπως τους είπαν, δεν είχαν άδεια για γυρίσματα και μαγνητοσκοπούσαν απαγορευμένες περιοχές. Παρά το ότι εξήγησαν ότι δεν έχουν τραβήξει τίποτε ακόμη καθώς έκαναν ρεπεράζ (προετοιμασία πιθανού γυρίσματος) τα τουρκοκυπριακά όργανα τάξης ήταν ανένδοτα. Τους συνέλαβαν, τους οδήγησαν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα, άρχισαν να εξετάζουν τα διαβατήριά τους, να τηλεφωνούν για να εξακριβώσουν στοιχεία και κατέσχεσαν τις κασέτες για να τις εξετάσουν. Παρέμειναν όλοι εκεί κάτι παραπάνω από ένα πεντάωρο, όπου τους απαγόρευσαν να κάθονται σταυροπόδι, ενώ χρειάστηκε παρέμβαση από την πρεσβεία και το γραφείο του Ταλάτ για την απελευθέρωσή τους.

Τελικά ο Σεραφείμ Φυντανίδης μαζί με το συνεργείο και την αρχαιολόγο αφέθησαν ελεύθεροι με την προειδοποίηση ότι αν συλληφθούν να κινηματογραφούν χωρίς άδεια θα προφυλακιστούν και θα παραπεμφθούν σε δίκη."

http://www.enet.gr

Read more...

Εκκένωσαν το Λευκό Οίκο



ΤΩΡΑ

Ύποπτο δέμα έξω από το Λευκό Οίκο σήμανε αμέσως συναγερμό και οι αρχές εκκένωσαν ένα μέρος του. Οι ειδικές δυνάμεις έχουν πάει εκεί και ελέγχουν τι έχει συμβεί



Read more...

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2

http://pressmme.blogspot.com/
ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Πολύ χοντρός καυγάς πριν από λίγο στην ημερίδα για την Διαφάνεια η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρώην υπουργός ο οποίος ήταν στο πάνελ της ημερίδας μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, άκουγε έκπληκτος την επίθεση που του εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ήταν ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ κατηγόρησε τον Ε. Βενιζέλο με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς ότι έδωσε χαριστικά τις πανελλαδικές άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια κατονομάζοντας το Mega και τον ANT1. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν πολύ επιθετικοί και εξόργισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον σφυροκόπησε άμεσα. "Συνήθως ο κιμάς κόβεται παρουσία του πελάτη, είπε και συνέχισε γι' αυτό να τον κόψουμε τώρα τον κιμά"! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι έδωσε άδεια στα κανάλια που είχαν από το 1989 και τις άδειες αυτές ψήφισαν 200 βουλευτές. "Για ποιο κανάλι λέτε κύριε Αλαφούζο. Μήπως για το δικό σας το οποίο πήρατε χαριστικά και μετατρέψατε το Seven X σε ΣΚΑΪ;", ρώτησε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος κονιορτοποίησε με τον γνωστό χειμαρρώδη λόγο του τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Χαμός...

Read more...

ΡΕΛΑΝΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗN SIEMENS!

http://pressmme.blogspot.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΩΡΑ

Οργισμένος ήταν το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου για όλα όσα διαρρέει η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση της Siemens. Πριν από λίγο, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pressmme,έδωσε εντολή σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπογράψουν για να καταθέσει αύριο πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Μιλήσαμε με δυο εξ΄αυτών οι οποίοι ειδοποιήθηκαν πριν από δέκα λεπτά. Η κυβέρνηση προσπαθεί ν' αλλάξει ατζέντα στην ειδησεογραφία μετά τις πολύ αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση Παυλίδη και οι δικογραφίες που θα διαρρεύσουν θα γίνουν φύλλο και φτερό.

Read more...

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

http://troktiko.blogspot.com/



Συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο για τις κουκούλες και τη χρήση καμερών στο κέντρο της Αθήνας καθώς και ενδεχόμενη κατάργηση του ασύλου πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Αθήνας.





Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Ερώτηση στη βουλή για τη δίκη Εφραίμ

http://greki-gr.blogspot.com/

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα: "Αίσθηση κατάστασης «ειδικών συνθηκών» υπέρ των κατηγορούμενων Εφραίμ, Αρσενίου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη στις δίκες του Εφετείου Θράκης για την υπόθεση Βατοπεδίου".
Στις 4 Φεβρουαρίου 2009 και κατόπιν αναβολής στις 31 Μαρτίου 2009 ορίστηκε να δικαστεί στο Εφετείο Θράκης η υπόθεση σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου με κατηγορούμενους τη Δικαστή Μαρία Ψάλτη και τους Μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο. Τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου 2009. Και στις δύο πρώτες δικασίμους όμως η κατάσταση στον ακροατήριο ήταν απαράδεκτη δικονομικά αλλά και ηθικά.
Χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης (λόγω Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων), με έντονη όμως παρουσία υπαλλήλων εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας (Security), οι οποίοι όλως αναρμοδίως ήλεγχαν ακόμη και την είσοδο δικαστικών υπαλλήλων στην αίθουσα. Κυκλοφορούσαν μάλιστα και στην ειδική αίθουσα των συνηγόρων δίπλα στο ακροατήριο. Ακόμη, κατά τη δεύτερη δικάσιμο είχαν προταχθεί στις δύο πρώτες σειρές του ακροατηρίου, μένοντας όρθιοι καθ΄όλη την διαδικασία « άνθρωποι της Μονής». Με όλα αυτά υπήρχε διάχυτη η αίσθηση κατάστασης «ειδικών συνθηκών».
Με δεδομένο ότι στις 4 Μαΐου 2009 ορίστηκε να εκδικαστεί η υπόθεση αυτή
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί
1. Εάν θα επιτραπεί ξανά να δημιουργηθεί η ιδία κατάσταση και στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2009.
2. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε η δίκη των παραπάνω κατηγορουμένων να διεξαχθεί όπως όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
Read more...

Από το "Ιδρυμα Α. Παπανδρέου"

http://press-gr.blogspot.com

Στην Τήλο φέτος το "Συμπόσιο της Σύμης"...
.
Του Χρήστου Μπουκάτη

Στο νησί Τήλος της Δωδεκανήσου θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το φετινό Συμπόσιο της Σύμης που οργανώνει κάθε χρόνο το "Ίδρυμα Ανδρέας Γ. Παπανδρέου" (ΙΑΠ) του ΠΑΣΟΚ. Το περσινό, 11ο Συμπόσιο, πραγματοποιήθηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, γίνεται σε διαφορετικό μέρος, κατά κανόνα σε νησί, με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων, διανοούμενων, επιχειρηματιών, πολιτικών, διπλωματών, επιστημόνων και ακτιβιστών από κάθε μέρος της γης που προωθούν το δημόσιο διάλογο για διάφορα θέματα.
Πέρυσι το καλοκαίρι, τον Μάιο και τον Ιούνιο, η Τήλος είχε βρεθεί στο...
επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος καθώς ο δήμαρχος της Τάσος Αλιφέρης είχε τελέσει τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων παρά τις αντιδράσεις. Όταν μάλιστα του ασκήθηκε δικαστική δίωξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου του εξέφρασε την υποστήριξή του τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Read more...

Καραμπινάτες "απιστίες" : Το Press-gr αρχίζει τις αποκαλύψεις!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Αποκάλυψη 1η...
. . . για την ανάθεση των άγονων γραμμών
από τον Αρ. Παυλίδη....
Από τον Λυκούργο Σκαμνιώτη

Η εικόνα που καλλιεργείται ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον Αρ. Παυλίδη κατά την έναρξη των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά τις πληροφορίες μας, εκτός από την έρευνα για το θέμα της εκβίασης, μείζον θέμα ανακύπτει και για τον τρόπο και τις διαδικασίες που δίνονταν οι άδειες για τις άγονες γραμμές.
Από τα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί, σε τέσσερεις τουλάχιστον περιπτώσεις δημιουργείται ζήτημα "καραμπινάτης" απιστίας κακουργηματικού χαρακτήρα για την ανάθεση των γραμμών, με την υπογραφή του κ. Παυλίδη, στην εταιρεία του Γερ. Αγούδημου. Αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα που απασχολεί τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ.
Η έρευνα θα γίνει με βάση τις αποφάσεις, τις ενστάσεις, τα δικαιολογητικά, τα πιστοποιητικά, τις ακυρώσεις και τις προκηρύξεις των διαγωνισμών όπου Αγούδημος και Μανούσης συγκρούονταν για τις άγονες γραμμές και τις επιδοτήσεις...
Βεβαίως αυτό σημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί, πέραν του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην εκβίαση που μέχρι τώρα βαρύνει τον κ. Παυλίδη. Πάνω σ' αυτό αναμένονται κόντρες.
Ως προς το θέμα της εκβίασης, σημαντική θεωρείται επί του παρόντος η αξιολόγηση της χρονολογικής σειράς των γεγονότων και ο συνδυασμός τους με άλλα που μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσιμα συμπεράσματα για το αν ή όχι δόθηκαν χρήματα και με ποιο τρόπο.
Το Press-gr κάνει στη συνέχεια και μερικές άλλες σημαντικές αποκαλύψεις εγκαινιάζοντας μια σειρά "καυτών" δημοσιευμάτων, όπως και σε όλες τις άλλες μεγάλες υποθέσεις. Πάντα πρώτοι, έγκυροι και αποκαλυπτικοί...

Αποκάλυψη 2η...

Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών... του πωλητή του διαμερίσματος
στην κόρη του Αρ. Παυλίδη στο Ψυχικό
.
Ένα σημείο - κλειδί για την έρευνα της υπόθεσης Παυλίδη, θεωρείται και το άνοιγμα των λογαριασμών σε συνδυασμό με τη κίνηση των διαφόρων χρηματικών ποσών. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο άνοιγμα των λογαριασμών του πωλητή του διαμερίσματος στην κόρη του κ. Παυλίδη στο Ν. Ψυχικό (στην οδό Αγγελου Σικελιανού 40-φωτογραφία), κατά το διάστημα πριν και μετά την πώληση. Από το άνοιγμα αυτό μπορεί να κριθούν πολλά για την ανακάλυψη της αλήθειας...
Λ.Σ.


Αποκάλυψη 3η...
Κατ' αντιπαράσταση... Παυλίδης και Μανούσης!
.
Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε κάποια φάση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής θα χρειαστεί να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης, Αρ. Παυλίδης και Φ. Μανούσης.
Λ.Σ.




Αποκάλυψη 4η...
Είπε ψέματα ο Παυλίδης!!!

Άλλα προκύπτουν από τα έγγραφα του φακέλου...

Από την αρχική μελέτη των στοιχείων του φακέλου που έχει στη διάθεσή της η Προανακριτική Επιτροπή ένα πρώτο συμπέρασμα που κατά τις πληροφορίες προκύπτει είναι ότι σε αρκετά κρίσιμα σημεία ο κ. Παυλίδης είχε ψέματα κατά την αγόρευσή του το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή. Τα έγγραφα δεν επιβεβαιώνουν όλους τους ισχυρισμούς του (αντιθέτως διαψεύδουν...) σχετικά με τις διαδικασίες για την ανάθεση άγονων γραμμών...
Λ.Σ.

Αποκάλυψη 5η...
Για δωροδοκία ο Μανούσης...
Σα να ήρθαν "νονοί" να μου σπάσουν τα πόδια,
δικαιολογήθηκε ο ίδιος!
.
Οι πρώτες εκτιμήσεις μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Φ. Μανούση, ύστερα από την πρώτη ημέρα κατάθεσής του, είναι ότι και ο ίδιος ο εφοπλιστής μπορεί να κατηγορηθεί για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Ο ίδιος ποια εξήγηση πρόβαλε για τα χρήματα, που όπως λέει, έδωσε;
Υποστήριξε το εξής:
-Όταν έχεις ένα μαγαζί και έρθουν "νονοί" και σε απειλήσουν ότι θα σου σπάσουν τα πόδια αν δεν τους δώσεις λεφτά, τι μπορείς να κάνεις; Ίδια περίπτωση είναι και η δική μου...
Λ.Σ.






Αποκάλυψη 6η...

Μην ψάχνετε για άλλο αδίκημα!!!
ζήτησε κορυφαίος του ΠΑΣΟΚ
στη γραμμή ...Πρετεντέρη
.
Κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να πείσει αν όχι να επιβάλει στους άλλους βουλευτές του κόμματος την άποψη ότι η έρευνα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παυλίδη πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά στο αδίκημα της ενδεχόμενης ηθικής αυτουργίας στην εκβίαση και σε κανένα άλλο. Δηλαδή ότι δεν μπορεί να διευρυνθεί η έρευνα και για άλλα αδικήματα (Την ίδια άποψη ανέπτυσσε λίγες ώρες αργότερα από τηλεοράσεως και ο Γ. Πρετεντέρης).
Γιατί. αλήθεια, έκανε αυτήν την προσπάθεια; Και ποιος είναι;
Λ.Σ.








Αποκάλυψη 7η...

Μανούσης: Ευεργέτης μου ο Μητσοτάκης
με την άδεια που μου έδωσε για τηλεοπτικό σταθμό...

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας ήταν πολύ επιθετικός στον Φ. Μανούση.
Κάποια στιγμή μάλιστα τον κατηγόρησε ότι στράφηκε εναντίον του κόμματος που τον ευεργέτησε.
Και τι απάντησε ο Μανούσης;
-Η μόνη ευεργεσία που είχα ποτέ από τη ΝΔ ήταν όταν πήρα από τον Μητσοτάκη πανελλαδική άδεια τηλεοπτικού σταθμού.
!!!!
Λ.Σ.







Αποκάλυψη 8η...
Ευνοϊκό προς Παυλίδη το ΚΚΕ...
.
Ευνοϊκή ήταν, εμμέσως πλην σαφώς, για τον Αρ. Παυλίδη η στάση της εκπροσώπου του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου.
Η πιο χαρακτηριστική ερώτηση προς τον Φ. Μανούση ήταν:
-Εκτός από εσάς έχει καταγγείλει κανείς άλλος τον κ. Παυλίδη για τέτοια θέματα;
Κι η απάντηση Μανούση:
-Ναι, ο Σπανός...
Λ. Σ.


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών, Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
9-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΠΡΩΙΝΕΣ






ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ







Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Read more...