Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ερώτηση στη βουλή για τη δίκη Εφραίμ

http://greki-gr.blogspot.com/

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα: "Αίσθηση κατάστασης «ειδικών συνθηκών» υπέρ των κατηγορούμενων Εφραίμ, Αρσενίου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη στις δίκες του Εφετείου Θράκης για την υπόθεση Βατοπεδίου".
Στις 4 Φεβρουαρίου 2009 και κατόπιν αναβολής στις 31 Μαρτίου 2009 ορίστηκε να δικαστεί στο Εφετείο Θράκης η υπόθεση σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου με κατηγορούμενους τη Δικαστή Μαρία Ψάλτη και τους Μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο. Τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου 2009. Και στις δύο πρώτες δικασίμους όμως η κατάσταση στον ακροατήριο ήταν απαράδεκτη δικονομικά αλλά και ηθικά.
Χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης (λόγω Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων), με έντονη όμως παρουσία υπαλλήλων εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας (Security), οι οποίοι όλως αναρμοδίως ήλεγχαν ακόμη και την είσοδο δικαστικών υπαλλήλων στην αίθουσα. Κυκλοφορούσαν μάλιστα και στην ειδική αίθουσα των συνηγόρων δίπλα στο ακροατήριο. Ακόμη, κατά τη δεύτερη δικάσιμο είχαν προταχθεί στις δύο πρώτες σειρές του ακροατηρίου, μένοντας όρθιοι καθ΄όλη την διαδικασία « άνθρωποι της Μονής». Με όλα αυτά υπήρχε διάχυτη η αίσθηση κατάστασης «ειδικών συνθηκών».
Με δεδομένο ότι στις 4 Μαΐου 2009 ορίστηκε να εκδικαστεί η υπόθεση αυτή
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί
1. Εάν θα επιτραπεί ξανά να δημιουργηθεί η ιδία κατάσταση και στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2009.
2. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε η δίκη των παραπάνω κατηγορουμένων να διεξαχθεί όπως όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: