Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εκτός χρηματιστηρίου θα γίνει η πώληση ποσοστού της ΔΕΗ

«Βλέπουν» επενδύσεις στην ενέργεια

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
«Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω του Χρηματιστηρίου, καθώς υπάρχουν προσφορότερες επιλογές περισσότερο αποδοτικές οικονομικά» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ι.Μανιάτης μιλώντας στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές αγορές, τα άρθρα του οποίου ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός μετά τις δημόσιες αντιρρήσεις, που διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ.Κακλαμάνης, για το ενδεχόμενο πώλησης του 17% της ΔΕΗ, μέσω του χρηματιστηρίου, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση «θα πρόκειται για δώρο προς τους ιδιώτες».

Από την πλευρά του, ο υπουργό κ. Γ.Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα έρθουν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές, στον χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΥΠΕΚΑ θα αποτελέσει το κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία αποδοχή που συναντά το θέμα του τρίτου ενεργειακού πακέτου, της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την έρευνα για υδρογονάνθρακες, αφού πολλές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν την θετική γνώμη βουλευτών και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Ανακοίνωσε, εξάλλου, σειρά νομοτεχνικών αλλαγών με τις οποίες περιορίζεται η δυνατότητα αποσπάσεων για το προσωπικό της ΔΕΗ και απαλλάσσεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) από την ευθύνη αναζήτησης των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι μία επένδυση για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνεται σε χώρο που είναι στον έλεγχο του επενδυτή. Η υποχρέωση παραμένει, αλλά δεν είναι πλέον ευθύνη της ΡΑΕ, ανέφερε ο υπουργός.

Ανακοινώνοντας αλλαγές και στο άρθρο 197 του νομοσχεδίου για τις Μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε την αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία, όπως είπε, γίνεται απολύτως σαφές ότι «πρέπει να υπάρξει προσαρμογή με την κοινοτική νομοθεσία ως προς το ύψος των 35MW για την εισαγωγή στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, που κρίνεται υψηλό και αντικοινοτικό».

Για την ΕΕ, οι ΑΠΕ και οι Μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης μπαίνουν κατά προτεραιότητα στο σύστημα ενέργειας και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, είπε ο υπουργός. Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι με την αναδιατύπωση για την τιμολόγηση ενέργειας που παράγεται μέσω ΣΗΘΥΑ θα επιβαρύνονται ελάχιστα οι λογαριασμοί. Βάλαμε έναν τρόπο τιμολόγησης που προσδιορίζει μόνο τις ΣΗΘΥΑ και δίνει προτεραιότητα και υψηλότερη τιμή στις μικρές μονάδες, ενώ για τις μεγάλες μονάδες έχει φθίνουσα τιμή.

Για το άρθρο αυτό είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση διευκρινίσεις, όχι μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, κ. Θ.Χαντάβας.

Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν, όμως, στην πορεία της συζήτησης και για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που αναφέρονται στα μεταλλεία. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται νέος λατομικός νόμος, ενώ σύντομα ολοκληρώνει το έργο της και επιτροπή, που συγκροτήθηκε για το θέμα της μεταλλευτικής πολιτικής.

Χρέος, ταξί

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αξιοποίησαν τη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να αναφερθούν στις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Το μήνυμα από την Ευρώπη είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκολλήσει από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ.Καρατζαφέρης. Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες επενδυτικές στον τομέα της ανάπτυξης, οι οποίες, όμως, θα δώσουν και δουλειά και θα έχουν και εργαζόμενους.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε, επίσης, σε λάθη και αστοχίες στο θέμα των ταξί, ενώ παρατήρησε ότι δεν βλέπει, αυτές τις κρίσιμες ώρες, διάθεση από την πλευρά των τραπεζών να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. «Φοβάμαι ότι οι τράπεζες πάνε σε κρατικοποίηση, με κίνδυνο να χάσουμε ένα ακόμη εργαλείο», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε για μία ακόμη φορά τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν αν ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας.

Η αποστροφή του κ. Καρατζαφέρη στο θέμα των ταξί, έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Περιβάλλοντος να τονίσει ότι οι αντιδράσεις αυτές δυσφημίζουν τη χώρα. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, έφερε τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, με έναν τρόπο, που να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Η πρόβλεψη ήταν, στις 2 Ιουλίου να έχουν ανοίξει όλα τα επαγγέλματα, εκτός αν προχωρούσαν με Προεδρικά Διατάγματα, θύμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, και για τις δεσμεύσεις η Ελλάδα έχει αναλάβει έναντι των εταίρων. Μεσολάβησε ο ανασχηματισμός και η απόφαση του νέου υπουργού Υποδομών ήταν να ξαναδεί το θέμα, ώστε να εναρμονίζεται καλύτερα με το πλαίσιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας οι ιδιοκτήτες ταξί πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι με το υπουργείο και να βρουν λύση στο πλαίσιο της απελευθέρωσης.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κ.Μουσουρούλης, για την υπόθεση του χρέους. «Είπατε για τον Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής. Εσείς, όμως, θα μείνετε στην ιστορία ως πρωθυπουργός της εθνικής κατάθλιψης και του διασυρμού», είπε ο κ. Μουσουρούλης.

«Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί λύση για το χρέος, εγείρατε τεχνικά εμπόδια και είπατε να μην υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Γιατί; Για να προστατεύσουμε τους πιστωτές;», αντέτεινε στη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ.Πρωτόπαπας, και πρόσθεσε: «Αν εσείς θέλετε να είστε πρωθυπουργοί της δραχμής, εμείς θέλουμε την Ελλάδα ισχυρή και όχι φτωχή και μίζερη».

Την εκχώρηση του εγχώριου φυσικού πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω της «ευρωενωσιακής πολιτικής», κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος. Τέλος, για «άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, με την απόσυρση της τροπολογίας για το τέμενος», έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη. Για ξεπούλημα του φυσικού πλούτου, μίλησε και ο κ. Π.Λαφαζάνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στην Άρτα αύριο ο πρωθυπουργός

newpost.gr
Στην Άρτα αύριο ο πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Άρτα.

Στις 11.00 πμ ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων

Read more...

Κόντρα στο ΔΝΤ για την βοήθεια την Ελλάδα

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση


http://img.protothema.gr/D18C9402CBA582B09857262464B9ADC5.jpg
Συνεδριάζει το "Συμβούλιο των Διοικητών" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στον απόηχο της ένστασης εκ μέρους του αντιπροσώπου της Βραζιλίας Πάολο Μπατίστα, επί του να δοθούν νέα κονδύλια στην Ελλάδα.

Οικονομικοί κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του κ. Μπατίστα, προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων - μελών ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει "αβέβαιες προοπτικές", ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για συμμετοχή των ιδιωτών έχει "στοιχεία ασάφειας" και "είναι ανεπαρκής".

Ο κ. Μπατίστα θεωρεί επίσης ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς "το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

Όπως δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας, η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μια "ιδανική ευκαιρία" για να διαλύσει τις υποψίες για μεροληψία προς όφελος ευρωπαϊκών χωρών και ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα είναι η "πρώτη μεγάλη απόφαση" που θα λάβει ως επικεφαλής του Ταμείου.

Read more...

Όταν ο Πεταλωτής συνάντησε τον... Κουφοντίνα

newpost.gr
Όταν ο Πεταλωτής συνάντησε τον... Κουφοντίνα
Τα είπαν (δεν ξέρουμε και αν τα συμφώνησαν) Πεταλωτής και Κουφοντίνας στις φυλακές.

Ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γ. Πεταλωτής την Τετάρτη σε μια συνάντηση που χαρακτηριστήκε «εντελώς τυχαία». Η συνάντηση ακολούθησε το ραντεβού του υφυπουργού με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, όπου συζητήθηκε η σοβαρή πλέον προοπτική της απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Πεταλωτής επισκέφτηκε την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου γίνονται επισκευές και γκεμίσματα κτιρίων. Λίγο πιο μακριά κρατούνται μέλη της 17Ν μετά την καταδίκη τους, τον Δεκέμβριο του 2003. Ο υφυπουργός θέλοντας να ακούσει από πρώτο χέρι τις συνθήκες κράτησής τους, που είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές των άλλων κρατουμένων, δέχτηκε να συναντήσει τον Δημ. Κουφοντίνα και είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί του.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτε από το καθεστώς κράτησής τους», εκτός και αν το επιβάλλουν οι γενικότερες συνθήκες μεταφοράς των γυναικείων φυλακών. Δεν αντιμετωπίζει επίσης, σε αυτή τη φάση, ούτε την περίπτωση χορήγησης αδειών, όπως γίνεται με πολλούς ισοβίτες.

Όπως και να έχει, ήταν μια συνάντηση με πολύ ενδιαφέρον ( περισσότερο επειδή είμαστε να περίεργοι να μάθουμε τι συζήτησαν) και λόγω της ανομοιογένειας των δύο προσώπων. Ελπίζουμε μόνο ο κ. Κουφοντίνας να μην άσκησε πολιτική κριτική για το Μεσοπρόθεσμο στο κ. Πεταλωτή....
Read more...

Προσφυγή κατά του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού

Από το δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είναι παράνομο
Ο Δήμος υποστηρίζει ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είναι παράνομο (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Παράνομο ζητάει να κριθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού (οι δύο Δήμοι συνενώθηκαν με τον Καλλικράτη).

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είναι παράνομο, καθώς δεν έγιναν αποδεκτές οι παρατηρήσεις που είχαν κατατεθεί από τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Παπάγου και Χολαργού (πριν από τη συνένωση).

Ακόμη, ο Δήμος υπογραμμίζει ότι το διάταγμα είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/42/ΕΚ -η οποία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας- καθώς δεν διενεργήθηκε «στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση».

Η εκπόνηση «στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης» προβλέπεται -όπως αναφέρεται στην αίτηση του Δήμου- στις περιπτώσεις σχεδίων και προγραμμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πολεοδομικό ή χωροταξικό σχεδιασμό, ή χρήσεις γης, και τα οποία καθορίζουν το πλαίσιο για την έκδοση οικοδομικών αδειών».

Εξάλλου, και το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας προβλέπει ότι για ανάλογες περιπτώσεις απαιτείται να προηγηθεί η εκπόνηση στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης, προσθέτει ο Δήμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Να στείλουμε συνταξιούχους ειδικούς στην Ελλάδα!»

Μας πήραν στο «ψιλό» οι Γερμανοί...


http://img.protothema.gr/203BF5842AE701A81E845190C1092F73.jpg

Ο Γερμανός κοινοτικός Επίτροπος, αρμόδιος για ζητήματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, πρότεινε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» την αποστολή συνταξιούχων ειδικευμένων σε διαφόρους τομείς, από άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, για να βοηθήσουν στην αναδόμηση της Ελλάδας.

«Φαντάζομαι ότι καθηγητές επαγγελματικών σχολών και έμπειροι και ειδικευμένοι τεχνίτες που βρίσκονται στη σύνταξη θα μπορούσαν σε εθελοντική βάση να σταλούν (στην Ελλάδα) για μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο» δήλωσε ο Επίτροπος.

Απηχώντας αντίστοιχες επισημάνσεις του Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Έτινγκερ πρότεινε «ένα σχέδιο αναδόμησης της Ελλάδας», αντίστοιχο εκείνου που είχε εφαρμόσει η Γερμανία κατά τη συνένωσή της με την τέως Ανατολική Γερμανία, το 1990. «Θα μπορούσαμε να αποστείλουμε αξιωματούχους και άλλους ειδικούς στην Αθήνα, ώστε να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει την αποδοτικότητά της» πρότεινε ο κ. Έτινγκερ.

«Οι Ευρωπαίοι ειδικοί θα είναι σε θέση να καθοδηγήσουν τους Έλληνες στο αντικείμενό τους στη διάρκεια της επομένης δεκαετίας. Το κόστος θα μπορούσαν να το επωμιστούν από κοινού η Αθήνα και οι χώρες προέλευσης τους» πρόσθεσε.

Read more...

«Βλέπουν το μέλλον» στην ΝΔ...


newpost.gr
«Βλέπουν το μέλλον» στην ΝΔ...
Προδιαγεγραμμένες θεωρούν λίγο- πολύ τις εξελίξεις των επομένων μηνών στην ΝΔ, διαπιστώνοντας ότι οι κυβερνητικές θριαμβολογίες μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, είχαν τελικά διάρκεια ζωής μικρότερη ακόμη και από εκείνη που ανέμεναν στην Συγγρού.


Οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά θεωρούν ότι πολύ σύντομα «το πρόγραμμα μάλλον ξέφτισε» και επικαλούνται την πλειονότητα των ξένων δημοσιευμάτων και την αρθρογραφία μεγάλων εφημερίδων Ευρώπης και Αμερικής, που εν πολλοίς συνοψίζεται στο συμπέρασμα ότι «έγιναν πολύ λίγα και πολύ αργά». Ως εκ τούτου, στην ΝΔ πιθανολογούν ότι η κυβέρνηση, με το ξεσκόνημα του φθινοπώρου θα κληθεί να αντιμετωπίσει κύμα κοινωνικής αντίδρασης, κυρίως λόγω της εφαρμογής των αποφάσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που αφορούν στη φορολόγηση των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων.

Το ζήτημα της φορολογίας άλλωστε δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος και στη σημερινή συνάντηση που θα έχει χαμηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικας με τους οικονομικούς επιτελείς-Χρ. Σταϊκούρα, Χρ. Λαζαρίδη και Γ. Μουρμούρα- του Α. Σαμαρά στην Συγγρού. Στην ΝΔ αναμένουν από την πλευρά των τροϊκανών μια πρώτη βολιδοσκόπηση της διάθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις αποφάσεις των Βρυξελλών και στην Συγγρού είναι προετοιμασμένοι να τοποθετηθούν επί των «γκρίζων σημείων» της συμφωνίας. Η ιδανική εξέλιξη πάντως θα ήταν να συζητηθεί και το θέμα της φορολογίας, σημείο στο οποίο εμφατικά επιμένουν στην ΝΔ, ούτως ώστε να καταγραφεί εκ νέου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο πρόγραμμα ης κυβέρνησης και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το κούρεμα το ξεκινάς από 25-30% και πάνω. Όταν προχωράς με ημίμετρα και ασχολείσαι με τα δευτερούσης σημασίας ζητήματα, όπως οι όροι αποπληρωμής, είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα φτάσεις στα ίδια. Ουσιαστικά το μόνο που καταφέραμε ήταν να επιστρέψουμε στην εποχή που ήμασταν, αμέσως μετά το Μνημόνιο» λέει στο Newpost.gr στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ, προσθέτωντας χαρακτηριστικά: «Από την ώρα που δεν κάνεις κάτι που θα αποδώσει στην πραγματική οικονομία και θα εκκινήσει τα γρανάζια της ανάκαμψης και, συν τω χρόνω, της ανάπτυξης, απλώς κάνεις κύκλους γύρω από το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να σου μοιράζουν διαρκώς ψάρια. Το θέμα είναι να σε αφήσουν να ψαρέψεις».

Τέτοια πρόθεση από πλευράς Βρυξελλών αλλά και την απαιτούμενη διάθεση σχετικών διεκδικήσεων από ελληνικής πλευράς, η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν τη διαπιστώνει. Και προεξοφλούν το μέλλον εκτιμώντας ότι αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, η κυβέρνηση θα επαναφέρει τα εκβιαστικά διλήμματα για την έκτη δόση, εισαγάγοντας και το νέο μνημόνιο που ουσιαστικά θα θέτει στόχους μη επιτεύξιμους που θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα δρομολογώντας τις γνωστές διαδικασίες για την έβδομη δόση και πάει λέγοντας.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στη Συγγρού εκτιμούν ότι αυτή η «στρατηγική» της κυβέρνησης δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά, κυρίως λόγω και των ενδοκυβερνητικών τριβών που ήδη προκαλούνται αλλά και της προσωπικής στρατηγικής του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα διεκδικήσει να έχει τη μικρότερη δυνατή φθορά από την ηλεκτρική καρέκλα του επικεφαλής του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, χαράσσοντας στο κατάλληλο χρόνο τη διαχωριστική γραμμή από τις επιλογές Παπανδρέου.

Read more...

Παραγράφηκε η παθητική δωροδοκία, στη δικαιοσύνη για το ξέπλυμα

Η εισήγηση του ανακριτή του Αρείου Πάγου για τον Άκη


http://img.protothema.gr/B7EC01F0D513872E252CEEC34B2D29B9.jpg
Παραγραμμένο αφού έχουν παρέλθει δυο κοινοβουλευτικές σύνοδοι θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής του Πενταμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Βασίλης Λαμπρόπουλος το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για το οποίο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε αποφασίσει την δίωξη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε ότι αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο ανακριτής διατυπώνει την άποψη ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να δικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη και όχι από το Ειδικό Δικαστήριο. Τον τελικό λόγο έχει τώρα το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Θα προηγηθεί πρόταση που θα καταθέσει ο εισαγγελέας στο συμβούλιο.
Read more...

Στάση πληρωμών για 4 μέρες με τις ευλογίες του Καπελέρη!


newpost.gr
Στάση πληρωμών για 4 μέρες με τις ευλογίες του Καπελέρη!
Μια εγκύκλιος που είδε σήμερα το φως της δημοσίοτητας εγείρει ποικίλλα ερωτήματα και ενισχύειι τη φημολογία περί επίσημης στάσης πληρωμών από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ του υπ. Οικονομικών, Καπελέρης, καλούνται όλες οι εφορίες να μην πληρώσουν για δύο μέρες, 28 και 29 Ιουλίου( ακολουθεί και σαββατοκύριακο, οπότε συνολικά τέσσερις μέρες), τους υπαλλήλους των υπηρεσιών στις οποίες προϊστανται. Η απόφαση αφορά σε πολλές χιλιάδες υπαλλήλους που πληρώνονται με λίστες από τις ΔΟΥ. Εννοείται ότι η ίδια εγκύκλιος δίνει εντολή να μην πληρωθεί τίποτα άλλο δηλαδή ούτε δαπάνες, ούτε επιστροφές φόρων.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ι. Βρούτσης ο οποίος και δήλωσε:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις»

Read more...

Στα 15 δισ. ευρώ δίνουν στην Ελλάδα οι Γάλλοι

Γαλλία


http://img.protothema.gr/835BAD15D54DBDE25D865B1797E15FE0.jpg
Την πρόταση των γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών να συμμετέχουν στο νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 15 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός οικονομίας Φρανσουά Μπαρουά, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους διευθύνοντες των μεγαλύτερων τραπεζικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων.

"Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους όργανα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στις 21 Ιουλίου, και στο ύψος τους συνόλου των ποσών με τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα με χρόνο ωρίμανσης έως το 2020, ήτοι περίπου 15 δις ευρώ" εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Μπαρουά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, "που επιβεβαιώνει την αποφασιστική θέληση του γαλλικού τραπεζικού συστήματος να συμμετέχει πλήρως στην κινητοποίηση για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη"
Read more...

Η κατάργηση οργανισμών συζητήθηκε στο Υπουργικό

Επιδιώκουν να μην γίνουν απολύσεις

(Φωτογραφία: ΑΠE )
Αθήνα
Η κατάργηση και η συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που απασχολούν περίπου 7.500 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 3.500 βρίσκονται στην ΕΡΤ, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών και της διυπουργικής συνεργασίας για το θέμα αυτό.

Οι λεπτομέρειες θα τεθούν σε διμερείς συναντήσεις των αρμόδιων υπουργών με τον Ευ.Βενιζέλο, που πλέον αναλαμβάνει τη σχετική αρμοδιότητα και τον συντονισμό της διαδικασίας, έργο που μέχρι πρότινος «έτρεχε» ο άλλος αντιπρόεδρος Θ.Πάγκαλος.

Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις και ως εκ τούτου -όπως είπαν- ετέθη και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Ωστόσο, διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων ιδιαίτερα για τους φορείς που θα καταργηθούν και θα πάψουν να υπάρχουν.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως τις 5 Αυγούστου, ενώ ειδικά για την ΕΡΤ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες θα γίνεται αναφορά και στο σύνολο των ΜΜΕ που είναι υπό την εποπτεία του.

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες αναδιοργανώσεις χωρίς να θίγεται το μόνιμο προσωπικό.

Ειδικότερα, με βάση την εξουσιοδότηση που του έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Βενιζέλος ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα διμερείς επαφές και συνεννοήσεις με τους υπουργούς για τους υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμούς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.

Φουλ οι μηχανές για ιδιωτικοποιήσεις

Το κρίσιμο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ετέθη επίσης στο Υπουργικό με τους αρμοδίους να διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν και ότι τηρείται το χρονοδιάγραμμα του μεσοπρόθεσμου.

Διαφαίνεται πάντως μια αλλαγή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της περίπτωσης του ΟΠΑΠ, για τον οποίο ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ότι «δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα πωλήσουμε τον ΟΠΑΠ».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος για τη δήλωση αυτή είπε ότι ο προγραμματισμός για τον ΟΠΑΠ δεν έχει αλλάξει, ωστόσο πρόσθεσε ότι τις συνθήκες ιδιωτικοποίησης θα τις εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομικών.

Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθούν θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

Επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού έγινε αναφορά στην απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο για ίδρυση Ειδικής Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ και την τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.

Αυτό θα γίνει κατ' αρχήν για την Ελλάδα και ίσως επεκταθεί σε άλλες χώρες που χρειαστούν βοήθεια.

Σημειώθηκε επίσης ότι θα υπάρχει και κλιμάκιο της διεύθυνσης στην Ελλάδα. Αυτό, εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι, συμφέρει την Ελλάδα διότι έτσι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα οποία θα παρακολουθούνται και καλύτερα.

Σε ερώτηση εάν ο νέος EFSF (ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης) πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι εάν η δημιουργία του μηχανισμού συνιστά νέα ευρωπαϊκή συνθήκη τότε πρέπει να περάσει από όλα τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση αφορά τον μηχανισμό καθεαυτό και όχι το περιεχόμενο του προγράμματος στήριξης οποιαδήποτε χώρας

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο για επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης φόρων που θα περιλαμβάνει και διοικητικά μέτρα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών κλπ.

Δεν μιλάμε για νέους φόρους, αλλά για αναδιοργάνωση του μηχανισμού διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, ενώ πρόσθεταν ότι θα υπάρξει ανάλογη σύσκεψη και την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παραιτήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση...



Παραιτήθηκαν σήμερα όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης στην Κύπρο μετά την σχετική έκκληση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια προκειμένου να... σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις επικρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση.

Εν μέσω επικρίσεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση της Κύπρου και την οικονομική κρίση στη χώρα που την οδηγεί σύντομα στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραιτήθηκε σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση.

Τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησης είχε ζητήσει στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σήμερα και 11 υπουργοί της κυβέρνησης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για να σχηματιστεί σε λίγες ημέρες κυβέρνηση εθνικής ενότητας από προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων, ικανή να αντιμετωπίσει τη σοβούσα οικονομική και πολιτική κρίση στην Κύπρο.
TANEA



Read more...

Τρεις σεισμοί σε μία ώρα στην Πάτρα - 4,3 ρίχτερ ο τελευταίος...



Ανάστατη η Πάτρα από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που σημειώνονται από το πρωί.

4,3 ρίχτερ ο τελευταίος που σημειώθηκε στις 12:18, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καστριτσίου.

Στις... 10:57 είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση 3,3 ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, ενώ στις 12:11 είχε σημειωθεί σεισμός 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας.
thebest.gr



Read more...

Δέκα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα για να ξαναγίνει ανταγωνιστική, δηλώνει ο Β.Σόιμπλε

«Μακρύς ο δρόμος»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βερολίνο, Γερμανία
Την εκτίμηση ότι ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε γερμανική εφημερίδα την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o Β.Σόιμπλε εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Παράλληλα, απαντώντας σε επικρίσεις από το εσωτερικό της χώρας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τα πακέτα βοήθειας.

«Η απραξία περιέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, φέροντας ως παράδειγμα την κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%, δηλαδή κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρατήρησε ότι οι τράπεζες αποδέχθηκαν ένα «κούρεμα» 21% και δεσμεύθηκαν για 30 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Ευκαιρία για τη χώρα οι Βρυξέλλες»

«Υπάρχει μομέντουμ» λέει ο Βενιζέλος


http://img.protothema.gr/BAA7269B355EC4D3470F60120F2171B9.jpg
Ως «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χώρα και τους Έλληνες, χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώθηκε πλέον με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος διεμήνυσε ότι "μεγάλη σημασία έχει πια η αποτελεσματικότητά μας και η σταθερότητά μας να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις, αλλά και το κλίμα της συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας".

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε την Βουλή ότι για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Μετά την ευοίωνη αυτή διαπίστωση, ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε από το βήμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές να καταθέσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες (είτε επαναπατρίζοντας τες είτε … βγάζοντας τες κάτω από το μαξιλάρι). Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε το κάλεσμα αυτό με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το ασφαλέστερο.

Με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, ενημέρωσε αναλυτικά τους βουλευτές - μέλη για τα αποτελέσματα της Συνόδου, επισημαίνοντας πως «φθάσαμε σε μια απόφαση που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα, είναι θαρραλέα, γενναιόδωρη και ριζοσπαστική».

«Είπα ότι χρειάζεται να μπει πάτος στο βαρέλι του δημόσιου χρέους, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες λαού και αυτό σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται με το σχήμα που διαμορφώθηκε», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι «έχει διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα. Υπάρχει ένα μομέντουμ, ένα παράθυρο ευκαιρίας, αν πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, αν μείνουμε σταθεροί θα βγούμε από το τούνελ, θα βγούμε από τη «στρούγγα» αυτή".

Για πρώτη φορά την εβδομάδα αυτή είχαμε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κάτι που σημαίνει ότι η αγορά αντιδρά θετικά, ο Έλληνας πολίτης το ίδιο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές, καταφεύγοντας στην ρητορική ερώτηση: «Πού θα βρουν ασφαλέστερο τραπεζικό σύστημα; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά;» και διαβεβαιώνοντας: «Οι ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες από την ΕΚΤ από το IFSF, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και από την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό αφορά τις τράπεζες ως οντότητες και τις καταθέσεις απολύτως. Ούτε να τις έχουμε κάτω από το μαξιλάρι συμφέρει, ούτε στο εξωτερικό συμφέρει γιατί εδώ βοηθώντας την Οικονομία βοηθούμε τελικά το σπίτι μας και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το μήνυμα αυτό είναι ένα ομόθυμο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more...

Εντείνει τις προσπάθειες για απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα ο Δ.Αθηναίων

Επιχείρηση για την καθαριότητα της πλατείας

(Φωτογραφία: Icon )
Αθήνα
Πρόοδο στην προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος βλέπει ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους «Αγανακτισμένους» παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν δηλαδή «κλείσει» για τη θερινή περίοδο η Βουλή.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δ.Αθηναίων, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους «Αγανακτισμένους» και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, βολές για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος εξαπέλυσε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που «ανθούν» στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε «καραγκιόζ μπερντέ» την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, για το θέμα των σκηνών στο Σύνταγμα.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκαταστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Θρίλερ το rollover για τις ελληνικές τράπεζες

Ζητείται λύση για να μην γράψουν μεγάλες ζημιές


http://img.protothema.gr/5A46772BCCDB357AE1A7FE48C191587C.jpg
Όταν οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατέληγαν στην μεθοδολογία περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, στη Σύνοδο της περασμένης Πέμπτης στις Βρυξέλλες, περιελάμβαναν στο σκεπτικό τους την συμμετοχή του τραπεζικού κλάδου στην διαδικασία μετακύλισης του ελληνικού χρέους. Εκ των ουκ άνευ φυσικά θεωρείτο η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών…

Μια εβδομάδα αργότερα, η συνάντηση στην Αθήνα, του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, του IIF που εκπροσωπεί το σύνολο των χρηματοπιστωτικών οίκων που θα εμπλακούν στην διαδικασία στήριξης της Ελλάδας, με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και των ελληνικών τραπεζών, αναδεικνύεται όχι σε τυπική διαδικασία, αλλά σε ουσιαστικό, κομβικό, σε μείζον θέμα για την … επιβίωση των ελληνικών τραπεζών, σε σημείο καμπής για τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα! Κι αυτό γιατί οι ελληνικές τράπεζες δείχνουν αδύναμες να διαχειρισθούν τις ζημίες που ενέχει η συμμετοχή τους στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.

Στη συνάντηση του επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα με τους εκπροσώπους του ΟΔΔΗΧ, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, των εκπροσώπων των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα αφιχθούν επί τούτου στην Αθήνα και πιθανότατα και του ίδιου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, το ερώτημα ΔΕΝ θα είναι να πεισθούν οι ξένοι τραπεζίτες να συνδράμουν την προσπάθεια μετακυλιοντας το χρέος που διακρατουν, αλλά να πείσουν οι Έλληνες τραπεζίτες τους ιθύνοντες του ΙΙF πως πρέπει να αλλάξουν οι όροι συμμετοχής για να μην εξαναγκαστούν οι ελληνικές τράπεζες να προστρέξουν – ξανά – στην κρατική αρωγή ή να βρεθούν αντιμέτωπες με ΜΗ διαχειρίσιμες ζημίες!!!

Πάνε όλοι ...Ταμείο!

Με δυο λόγια και με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραπεζίτες ήδη ασκούν πιέσεις προς την Κυβέρνηση να αλλάξουν οι όροι συμμετοχής στο roll over, καθώς θεωρούν πως το σενάριο που προκρίνεται, ιδίως μετά την επιλογή της Deutsche Bank να εγγράψει στον ισολογισμό της ζημίες από τα ελληνικά ομόλογα που παραπέμπουν σε haircut 21%, οδηγεί τις ελληνικές τράπεζες σε σωρευτικές ζημίες (από τη συμμετοχή τους) ύψους άνω των 9 δις ευρώ! Ποσό που με μαθηματική ακρίβεια θα τις υποχρεώσει να καταφύγουν στο Εθνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας! Κάτι που δεν θέλει ούτε η κυβέρνηση, αφού με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ακόμα ένα μεγάλο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών κρατικοποιείται (με την έκδοση προνομιούχων μετοχών έναντι των ... δανείων από το ταμείο Σταθερότητας)

Η κυβέρνηση λοιπόν αναζητάει λύση για την διάσωση των τραπεζών και οι τελευταίες θα εμφανιστούν στην κρίσιμη συνάντηση με ένα ακόμα «χαρτί». Την απολογιστική έκθεση που έχουν κάνει ήδη οι ορκωτοί ελεγκτές της PriceWaterHouseCooper, που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να αποτιμήσει με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα τα χαρτοφυλάκια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών και να «βγάλει» πόρισμα για τις ζημίες που θα επιφέρει μια συμμετοχή τους στο roll over. Οι «ειδικοί» αποφάνθηκαν πως οι ελληνικές τράπεζες εάν υποχρεωθούν σε «κούρεμα» θα έχουν συνολική ζημία 9 δις, ενώ με βάση το … καλό σενάριο (ανταλλαγή στην ονομαστική αξία) η εμπλοκή των ελληνικών τραπεζών στην αναδιάταξη του χρέους θα φέρει ζημίες 2,6 δις ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα 9 δις δεν υπάρχουν από καμία τράπεζα και ΟΛΕΣ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κεφαλαιακής επιβίωσης! Κάπως έτσι οι Έλληνες τραπεζίτες κατεβαίνουν σε … ενιαίο μέτωπο, ενώ πληροφορίες θέλουν ακόμα και τους βασικούς μετόχους να ασκούν πιέσεις σε πολιτικούς για «ελαστική ερμηνεία των προτάσεων του IIF του διεθνούς χρηματοοικονομικού ινστιτούτου»!

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους τραπεζίτες να μετέφεραν ήδη την πρόθεση τους στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον κύριο Βενιζέλο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο.

Λιγότερη ...Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ


Το διακύβευμα βέβαια από μια τέτοια εξέλιξη είναι η αντιμετώπιση που θα επιφυλάξουν σε μια «ελαστική ερμηνεία» της εθελοντικής συμμετοχής οι οίκοι αξιολόγησης και η ISDA. Το κατά πόσον δηλαδή θα ερμηνεύσουν την όποια λύση προκριθεί ως «πιστωτικό γεγονός» ή όχι. Από αυτή την … ερμηνεία εξάλλου ίσως κριθεί και η τελική στάση του ΔΝΤ (!) στην όλη υπόθεση.

Γιατί μπορεί το ΔΝΤ να δήχθηκε να συμμετάσχει στη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας αλλά με όρους που μάλλον πέρασαν στα … ψιλά. Όρους που συνοπτικά λένε ότι το Ταμείο εφεξης θα δίνει για τη χώρα μας λιγότερα χρήματα αναλογικά προς εκείνα που δίνουν οι Ευρωπάιοι. Τα … ευρώ των Ευρωπαίων ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ένα ποσοστό κεφαλαίων ως κέρδος από την ανταλλαγή χρέους (το roll over δηλαδή).

Ποιο roll over όμως; Το … «κανονικό» των προτάσεων της τελευταίας Συνόδου, ή το … κουτσουρεμένο που θα επιθυμούσαν οι τράπεζες ; …
Read more...

Επενδύσεις και καταργήσεις φορέων στην «καυτή» ατζέντα του υπουργικού


newpost.gr
Επενδύσεις και καταργήσεις φορέων στην «καυτή» ατζέντα του υπουργικού
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα στις 2.00 μ.μ., το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα.

Eπί τάπητος, μεταξύ άλλων, θα τεθούν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν τα εξής θέματα (με τον αρμόδιο υπουργό σε παράνθεση):

1.Ενημέρωση και απόφαση για αναδιάρθρωση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Ε. Βενιζέλος)
2.Ενημέρωση και απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις, (Ε. Βενιζέλος)
3.Σχέδιο νόμου: Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος. (Μ. Παπαϊωάννου)
4.Σχέδιο νόμου: Πρώτα ο Μαθητής - Πρώτα η Σχολική Μονάδα - Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο, (Α. Διαμαντοπούλου)
5.Σχέδιο νόμου: Σύσταση και λειτουργία Επικουρικής Ακτοφυλακής, (Χ. Παπουτσής)
6.Σχέδιο νόμου για τη βελτίωση της Ρυθμιστικής Διακυβέρνησης, (Δ. Ρέππας)
7.Προεπιλογή Συμβούλων της Επικρατείας για την πλήρωση της κενής θέσης Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, (Μ. Παπαϊωάννου)
8.Προεπιλογή Αρεοπαγιτών για την πλήρωση της κενής θέσης Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, (Μ. Παπαϊωάννου)
9.Ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο για θέματα αρμοδιότητας του.

Εν τω μεταξύ, τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, ανά υπουργείο και με χρονοδιάγραμμα ως το τέλος Αυγούστου, έθεσε, χθες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολές που έστειλε σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς, όπως είπε, «η τύχη μας είναι στα χέρια μας».

Σημειώνεται ότι στις 7.00 μ.μ., ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ημερίδα των Ελλήνων Πρέσβεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Read more...

Υποβιβάζονται στη Β' Εθνική Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου

Βαρύς ο πέλεκυς για τα στημένα

http://img.protothema.gr/136BD36B4B5EC78CB96FF18D75A02C27.jpg
Τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα" αποφάσισε σήμερα τα ξημερώματα, Πέμπτης η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 4:50 το πρωί μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρει ότι υποβιβάζονται στη Β' Εθνική ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Εκτός ποδοσφαίρου εφ' όρου ζωής μένουν οι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος! Επίσης επεβλήθησαν πρόστιμα από 300.000 ευρώ σε κάθε ΠΑΕ και από 90.000 ευρώ στα πρόσωπα. Αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας ενώ σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός αφού ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία!

Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Για την Καβάλα, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη.

Όσο αφορά τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.


Read more...

Συσκέψεις για τα φορολογικά και τις τράπεζες πριν το Υπουργικό Συμβούλιο

Επαφές στο Μαξίμου

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό για την Εθνική Τράπεζα και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πραγματοποιούνται πριν τη συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Β.Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Απόστολο Ταμβακάκη.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για θέματα φορολογικών εσόδων και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ποιοι είναι οι «τεμπέληδες» τώρα, κυρία Μέρκελ;

Η «δικαίωση» των Νοτιοευρωπαίων...


http://img.protothema.gr/129D3E8797A1AA13D12132799B501152.jpg
Η γερμανική πολιτική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους Νοτιοευρωπαίους ότι «καλοπερνούν» υπερβολικά και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας, καθώς φαίνεται, που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound). Μόνο οι Δανοί μπορούν να παίρνουν τόση άδεια στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο, όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα (το ευρώ), με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες» είχε δηλώσει σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία. «Μακροπρόθεσμα, αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από χώρες της Μεσογείου επέκριναν σφοδρά την κυρία Μέρκελ, διότι χρησιμοποίησε το χάσμα Βορρά-Νότου στην Ευρώπη, για να μετριάσει την αγανάκτηση των Γερμανών ψηφοφόρων για την παροχή δανείων, με σκοπό τη «διάσωση» χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Πάντως, η έρευνα του Eurofound έδειξε, συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών, ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, ήτοι, μαζί με εκείνους στη Δανία, τις περισσότερες στην Ευρώπη. Οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες συγκριτικά κατά μέσο όρο έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο, συνυπολογιζομένων και των αργιών και των επίσημων εορτών.

Οι Ρουμάνοι κάνουν τις λιγότερες διακοπές στην ΕΕ των «27», με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες να φτάνουν συνολικά τις 27 ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα αυτή.

Read more...

Κλείστηκε το ραντεβού Ραγκούση- ιδιοκτητών ταξί

newpost.gr
Κλείστηκε το ραντεβού Ραγκούση- ιδιοκτητών ταξί
Συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γ.Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί ώστε να βρεθεί μία λύση στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ταυτόχρονα, κυκλοφοριακό χάος και απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών και τουριστών είναι η εικόνα που επικρατούσε από τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι οδηγοί ταξί.

Ένα μόλις 24ωρο μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τους ιδιοκτήτες ταξί να προσέλθουν σε διάλογο, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα έχει αύριο κιόλας διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο κ.Ραγκούσης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί και μία ώρα αργότερα με τα σωματεία των οδηγών. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων.

Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, οι οποίες όπως έχει ανακοινώσει θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των ταξί προσέρχονται στη συνάντηση αυτή με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Το ζητούμενο από την αυριανή συνάντηση είναι αν οι δύο πλευρές θα βρουν κοινά σημεία συνεννόησης, καθώς οι προτάσεις τους διαφέρουν σημαντικά.

Σημειώνεται, τέλος, πως την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

Eπεισόδια και πορεία στον Πειραιά


Οι οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά και είχε αρχικά προορισμό το δημαρχείο. Στη συνέχεια, όμως οι οδηγοί ταξί κατευθύνθηκαν προς τηλεοπτικό σταθμό στο Φάληρο. Εκεί δημιουργήθηκε μικροένταση ενώ με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτράπηκαν τα επεισόδια.

Eνταση
επικράτησε το πρωί και στην Ακτή Ξαβερίου όπου αστυνομικοί των ΜΑΤ απομάκρυναν τους ταξιτζήδες που είχαν αποκλείσει από τις 6.30 τις δυο πύλες εμποδίζοντας να την έξοδο τουριστικών λεωφορείων που πρόκειται να μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Χατζηκυριακού θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Η αστυνομία επενέβη και τους απώθησε χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.

Το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες, οι οποίοι για ακόμη μία φορά βιώνουν την άσχημη πλευρά της ελληνικής καθημερινότητας.

Αξιοσημείωτο είναι πως νωρίτερα άγνωστοι έριξαν λάδια στην οδό Χατζηκυριακού και έστηναν οδοφράγματα με ξύλα και σκουπιδοτενεκέδες, προκειμένου να εμποδίσουν τα τουριστικά λεωφορεία να βγουν από το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί από τις 06:30 το πρωί ιδιοκτήτες ταξί.

Η αστυνομία έριξε πριονίδι και χώματα στο οδόστρωμα πάνω για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα χωρίς πρόβλημα.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και πραγματοποιούν πεζή πορεία στην πόλη.

Μάλιστα, οι αυτοκινητιστές περνούν από τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπου με συθήματα αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, τις οικονομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου απέκλεισαν από το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί, στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν, αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι ταξιτζήδες που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός του έστειλαν χθες επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με την οποία ζητούν να συναντηθούν άμεσα μαζί του.
Read more...

Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανταλλαγή ομολόγων επιθυμεί η κυβέρνηση

Βέβαιος για τη στήριξη του ΔΝΤ ο Ευ.Βενιζέλος

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την επιθυμία της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων, εξέφρασε από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα όσο αυτή πληροί τους στόχους της.

«Σήμερα το πρωί άρχισε η επιχείρηση εφαρμογής της απόφασης (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου). Η συζήτηση ξεκίνησε πάρα πολύ ενθαρρυντικά γιατί θέλουμε το σχήμα να εφαρμοστεί αμέσως και θέλουμε η διάρκεια εφαρμογής να είναι η μικρότερη δυνατή» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε, επίσης, ότι για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

«Για πρώτη φορά την εβδομάδα αυτή είχαμε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κάτι που σημαίνει ότι η αγορά αντιδρά θετικά, ο Έλληνας πολίτης το ίδιο» ανέφερε.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές, καταφεύγοντας στην ρητορική ερώτηση: «Πού θα βρουν ασφαλέστερο τραπεζικό σύστημα; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά;» και διαβεβαιώνοντας:

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες από την ΕΚΤ από το EFSF, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και από την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό αφορά τις τράπεζες ως οντότητες και τις καταθέσεις απολύτως. Ούτε να τις έχουμε κάτω από το μαξιλάρι συμφέρει, ούτε στο εξωτερικό συμφέρει γιατί εδώ βοηθώντας την Οικονομία βοηθούμε τελικά το σπίτι μας και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το μήνυμα αυτό είναι ένα ομόθυμο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...