Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στις 5 Απριλίου το δώρο Πάσχα, στις 22 Μαρτίου η σύνταξη από το ΙΚΑ

Ξεχωριστά φέτος λόγω στενότητας



Αθήνα
Ξεχωριστά θα καταβληθούν φέτος σύνταξη και δώρα Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, το οποίο λαμβάνει δάνεια με τον μήνα για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Έτσι το επίδομα Πάσχα θα καταβληθεί στις 5 Απριλίου και η σύνταξη κανονικά στις 22 Μαρτίου.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με δηλώσεις του, έχει διαβεβαιώσει ότι οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά.

Τα απαιτούμενα ποσά, με νέα απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ, θα εξασφαλισθούν με δάνειο 14 ημερών (από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου) που θα λάβει το ΙΚΑ από το επικουρικό του, ΕΤΕΑΜ, (150 εκατ. ευρώ) και τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ ΔΕΗ) (50 εκατ. ευρώ), «προκειμένου να διενεργηθούν ομαλά οι πληρωμές».

Αυτού του είδους ο δανεισμός γίνεται για τρίτο συνεχή μήνα καθώς το ΙΚΑ είχε δανειστεί αντίστοιχα τα ίδια ποσά από τα δύο προαναφερόμενα Ταμεία, τον Ιανουάριο (από 17/1 έως 2/2) και τον Φεβρουάριο (από τις 17/2 έως τις 2/3).


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ισχυρό ΚΚΕ και όχι ισχυρή κυβέρνηση-οδοστρωτήρα ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα...



Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές είναι «ή θα προκύψει μία κυβέρνηση, η οποία θα είναι ισχυρή και κυριολεκτικά θα γίνει οδοστρωτήρας απέναντι στο λαϊκό κίνημα ή θα προκύψει ένα ισχυρό εκλογικά ΚΚΕ, το οποίο θα αποτελέσει πραγματικά την... εμπροσθοφυλακή, ούτως ώστε το λαϊκό κίνημα να γίνει η δύναμη αποτροπής των χειρότερων μέτρων και πάνω απ' όλα η δύναμη της ρήξης και της αλλαγής» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Τετάρτη σε εργαζόμενους στην φαρμακοβιομηχανία Boehringer - Ingelheim Ελλάς Α.Ε.

H κ. Παπαρήγα τόνισε ότι όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση. Και αυτό, πρόσθεσε, είναι το σύγχρονο περιεχόμενο της σημερινής εκλογικής μάχης σε συνθήκες κρίσης και σε συνθήκες που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, είτε δεν ψήφισαν, αναγνωρίζουν ότι αποτελούν συνέχεια.

Η γγ του ΚΚΕ υποστήριξε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης όσο κανείς μένει ενσωματωμένος στα πλαίσια της οικονομίας των μονοπωλίων και της ΕΕ.



Read more...

Κατάρρευση των δυο μεγάλων κομμάτων

Νέα Δημοσκόπηση

Βουλή οκτώ κομμάτων μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 10 %, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 % , η Χρυσή Αυγή 3,5% ,το ΛΑΟΣ 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%।
protothema.gr

Read more...

Καταθέσεις εκατομμυρίων € στους λογαριασμούς γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου...



Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις φέρονται να έχουν ο καθένας από τους δύο γιατρούς του ΙΚΑ Ηρακλείου, που εμπλέκονται στην υπόθεση των αναρρωτικών αδειών, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο διευθυντής του ...
ΣΔΟΕ Κρήτης, Στέλιος Λατζουράκης. Τα χρήματα αυτά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές τους δηλώσεις των γιατρών, εντοπίστηκαν ως πρωτογενείς καταθέσεις σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει ήδη στη δέσμευση αυτών των λογαριασμών, αλλά και των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ με την ολοκλήρωση της έρευνας θα ζητηθεί εισαγγελική παραγγελία για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης εμφανίζονται οι δύο γιατροί να λαμβάνουν κατά περίπτωση 200-300 ευρώ για να γράφουν τις αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε αλλοδαπούς.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει απόφαση για παύση από τα καθήκοντά τους από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ενώ ερευνάται η εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου.

Ταχυδρόμος



Read more...

Αίτημα διερεύνησης ποινικών ευθυνών του Μιχάλη Λιάπη για συμβάσεις του ΟΣΕ

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Ο κ. Μ.Λιάπης
Ο κ. Μ.Λιάπης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Αίτημα διερεύνησης ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη υπέβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με έγγραφό της προς την Βουλή, σχετικά με εισαγγελική έρευνα που αφορά την περίοδο 2004-2007.

Η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που διενήργησε τη δικαστική έρευνα «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού και εκ του νόμου υποχρεούται να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Βουλή, παρά το γεγονός ότι τα όποια αδικήματα ενδεχομένως έχουν τελεστεί, παραγράφηκαν μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής τον Μάιο του 2009.

Η έρευνα, βέβαια, συνεχίζεται για 20 μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη ΔΣ και Επιτροπών του ΟΣΕ) τα οποία αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων τις επόμενες ημέρες. Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από καταγγελίες του τότε βουλευτή και νυν υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, αλλά και έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε «πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στον ΟΣΕ».

Τα τέσσερα σκέλη της δικογραφίας είναι:

1. Η αλλαγή προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, κόστους 3,2 δισ. ευρώ, η οποία έγινε ουσιαστικά εν κρυπτώ από τη διοίκηση του Οργανισμού και χωρίς διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προδιαγραφές είχαν εγκριθεί ομόφωνα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

2. Η ενοικίαση 8 συρμών (αμαξοστοιχία Ντεσίρο) που είχε παραδώσει η Siemens πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και κόστισε όσο και η τιμή αγοράς, δηλαδή 8 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

3. Η καθυστερημένη παράδοση των αυτόματων πωλητών εισιτηρίων, καθυστέρηση για την οποία δεν ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες, μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση δωρεάν των Ντεσίρο.

4. Ο διαγωνισμός για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ για χρονικό διάστημα 2 ετών, αξίας περίπου 6 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η επισημη ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης της «Κοινωνικής Συμφωνίας»...




Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο...
Η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην ... κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» δεσμεύεται να υπηρετήσει μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέσει στο επίκεντρο της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας.

Με ιδεολογικές αρχές που εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τις ιδεολογικές ρίζες της να βρίσκονται στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού, με τις αξίες της να συμπυκνώνονται στις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να εκφράσει τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, της νέας γενιάς, και όλων όσων επιζητούν την πρόοδο με αξιοπρέπεια και με δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα επιδιώκει να καταστεί η συνείδηση και η διαχρονική φωνή των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Πιστεύουμε ότι οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι μόνον απότοκες της λειτουργίας του αχαλίνωτου καπιταλισμού, αλλά και συνέπεια ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο οι ολιγαρχίες του πλούτου, τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και τα εξωθεσμικά κέντρα ασκούν υπέρμετρη επιρροή. Για την προοδευτική παράταξη η πολιτική είναι υπεράνω της οικονομίας και το δημόσιο συμφέρον υπεράνω των οικονομικών ελίτ.

Υποστηρίζουμε:

• την προστασία των «δημόσιων αγαθών» τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια οικονομία.

• Την εξεύρεση μιας νέας ισορροπίας μεταξύ οικονομίας και πολιτικής, δηλαδή μεταξύ οικονομίας και δημοκρατίας.

Η πολιτική ταυτότητα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και ο προγραμματικός λόγος της πρέπει να απαντούν σε δύο κορυφαία ερωτήματα:

α) Μπορεί να υπάρξει μια ρεαλιστική πολιτική εξόδου της χώρας μας από την κρίση, πέρα από τα διλήμματα περί «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» και τις θεωρίες των «μονόδρομων»;

β) Ποια είναι τα περιθώρια ρύθμισης και οργάνωσης των αγορών, ώστε να προάγεται το δημόσιο συμφέρον και η Δημοκρατία;

Επιτακτικό στόχο της πολιτικής μας, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση, με την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης το οποίο ανατρέπει τη συλλογιστική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης και προωθεί την πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων που αντιρροπούν τον αρνητικό προσανατολισμό του Νέου Μνημονίου.

Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, η έξοδος από την κρίση και την υπερχρέωση και η σωτηρία της πατρίδας μέσα από ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πολιτικές κοινωνικής προστασίας που μπορούν να επιτευχθούν και να υλοποιηθούν εντός της Ευρωζώνης σε συνθήκες νομισματικής σταθερότητας και εθνικής ασφάλειας.

Το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης συνοδεύεται από πολιτικές που προωθούν:

• Την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους

• Τη βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη

• Μια εθνική στρατηγική σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον

• Συμμαχίες για μία προοδευτική Ευρώπη

Στο εγχείρημα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» καλούνται να συμβάλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των Ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια εκείνου που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων. Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επινοήσουμε ένα μέλλον διαφορετικό, χωρίς προσχεδιασμένες αλήθειες, ένα μέλλον φτιαγμένο με μέτρο την ανθρώπινη αξίωση για ευημερία με δικαιοσύνη και όχι προεξοφλημένο από την απληστία της αγοράς.

Για τις προοδευτικές δυνάμεις, η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών. Ο Ελληνικός Λαός πάνω από τους κερδοσκόπους και τα παιχνίδια τους. Οι αγορές είναι ένα εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας και της δημοκρατίας για την επίτευξη κοινωνικών και οικονομικών στόχων.

Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο.



Read more...

129η επέτειος του θανάτου του Καρλ Μαρξ...


Επικήδειος ομιλία στον τάφο του Μαρξ, απο τον Ένγκελς

Του Θωμα Ακρωτηριανακη

Με την ευκαιρια της 129ης επετείου του θανάτου του Καρλ Μαρξ, πεθανε στο Λονδινο την Τεταρτη 14 Μαρτη 1883 (στην Ελλαδα,που ειχε ακομα το παλαιο ημερολογιο, ηταν Τεταρτη 2 Μαρτη 1883), παραθετω την ομιλια του Φρήντριχ Ένγκελς στον ταφο του,που εγινε 3 μερες μετα, και που είναι παντα νεα, επικαιρη:
Στις 14 του Μαρτη στις 3 παρα τεταρτο το απογευμα,ο μεγαλυτερος εν ζωη στοχαστης επαψε να σκεφτεται. Ειχε αφεθει μόνος για μολις δυο λεπτα,και οταν...
γυρισαμε τον βρηκαμε στην πολυθρονα του ειρηνικα κοιμισμενο, αλλά για παντα.
Μια ανυπολογιστη απωλεια εχουν υποστει και το μαχητικο προλεταριατο της Ευρωπης και της
Αμερικης και η ιστορικη επιστημη, με το θανατο αυτου του ανθρωπου. Το κενο που εχει μεινει με την αναχωρηση αυτου του ρωμαλεου πνευματος αρκετα συντομα θα γινει αισθητο.
Ακριβως οπως ο Δαρβίνος ανακαλυψε το νομο της εξελιξης της οργανικης φυσης,ετσι και ο Μαρξ
ανακαλυψε την εξελιξη της ανθρωπινης Ιστοριας : το απλο γεγονος, μεχρι τωρα συγκαλυμμενο απο
την υπεραναπτυξη της ιδεολογιας, οτι η ανθρωποτητα πρεπει πρωτα απ΄ολα να φαει, να πιει, να
στεγαστει και να ντυθει, πριν μπορεσει να συνεχισει την πολιτικη, την επιστημη,τη θρησκεια
κ.τ.λ. · οτι γι' αυτο η παραγωγη των άμεσων υλικων μεσων συντηρησης και κατα συνεπεια η εκαστοτε βαθμιδα της οικονομικης εξελιξης που εχει επιτευχθει απο εναν συγκεκριμενο λαο ή κατα τη διαρκεια μιας συγκεκριμενης εποχης,διαμορφωνουν το θεμελιο ,απ' οπου ανελιχθηκαν οι κρατικοι θεσμοι,οι αντιληψεις για το δικαιο,την τεχνη,ακομα και οι θρησκευτικες παραστασεις,των ανθρωπων αυτης της εποχης , τη βαση απ' οπου επομενως,και κατω απο το φως της οποίας,πρεπει να εξηγηθουν,και οχι αντιστροφα,οπως γινοταν μεχρι τωρα.
Μα αυτο δεν ειναι ολο.Ο Μαρξ επίσης ανακαλυψε τον ειδικο νομο της κίνησης που διεπει τον
σημερινο καπιταλιστικο τροπο της παραγωγης,και την αστικη κοινωνια που αυτος ο τροπος παραγωγης εχει δημιουργησει. Η ανακαλυψη της υπεραξιας ξαφνικα εριξε φως στο προβλημα, που προσπαθωντας να το επιλυσουν ολες οι προηγουμενες ερευνες,τοσο των αστων οικονομολογων,οσο και των κοινωνικων κριτικων,ψηλαφουσαν στο σκοταδι.
Δυο τετοιες ανακαλυψεις θα ηταν αρκετες στη διαρκεια μιας ζωης. Ευτυχης ο ανθρωπος που θα ειχε
αξιωθει να κανει εστω και μια τετοια ανακαλυψη. Μα σε καθενα ξεχωριστο τομεα που ερευνουσε ο
Μαρξ--και ερευνουσε πάρα πολλους τομεις,κανεναν επιφανειακα--σε καθε τομεα,ακομα σ'αυτον των
μαθηματικων,εκανε πρωτοτυπες ανακαλύψεις.
Τετοιος ηταν ο ανθρωπος της επιστημης. Αυτο ομως δεν ηταν ουτε το μισο του ανθρωπου.Η επιστημη ήταν για τον Μαρξ μια ιστορικα κινητήρια,επαναστατικη δυναμη.Ομως οσο μεγαλη κι αν ηταν η χαρα του που καλωσοριζε καθε νεα ανακαλυψη σε καποια θεωρητικη επιστημη,της οποίας οι πρακτικες
εφαρμογες ηταν ισως αδυνατο να οραματιστεις,δοκιμαζε μια τελειως διαφορετικου ειδους χαρα οταν
η ανακαλυψη ειχε ως συνεπεια αμεσες επαναστατικες αλλαγες στη βιομηχανια και στην ιστορικη εξελιξη γενικα.Για παραδειγμα,παρακολουθουσε απο κοντα την πορεια των ανακαλυψεων στον τομεα του ηλεκτρισμου και προσφατα εκεινες του Marcel Deprez.
Διοτι ο Μαρξ ηταν πριν απο καθε τι αλλο επαναστατης.Η πραγματικη αποστολη του στη ζωη ηταν να
συνεισφερει,με τον εναν ή αλλον τροπο,να ανατραπει η καπιταλιστικη κοινωνια και οι κρατικοι θεσμοι που εχει φερει,δημιουργησει,να συνεισφερει στην απελευθερωση του συγχρονου προλεταριατου,που
αυτος ήταν ο πρωτος να κανει συνειδητο της δικης του θεσης των δικων του αναγκων,συνειδητο των
ορων της χειραφετησης του.Ο αγωνας ηταν το στοιχείο του.Και αγωνιζοταν με ενα παθος,ενα πεισμα,
και μια επιτυχια τετοια που τοσο λιγοι μπορουσαν να φανουν εφαμιλλοι.Η πρωτη Rheinische Zeitung
(1842),την παριζιανη Voerwarts (1844),την Deutsche Brusseler Zeitung (1847),την Neue Rheinische
Zeitung (1848-49),την New York Tribune (1852-61) και,επιπροσθετα σ'αυτα,μια στρατια απο μαχητικα
φυλλαδια,δουλειά σε οργανωσεις στο Παρισι,στις Βρυξελλες,στο Λονδινο,και τελικα,κορωνιδα ολων,το σχηματισμο της μεγαλης «Διεθνους Ενωσης Εργατων» ---αυτο μαλιστα ηταν ενα επιτευγμα για το οποίο ο δημιουργος του καλλιστα θα μπορουσε να υπερηφανευεται ακομα και αν δεν ειχε κανει τιποτ' αλλο.
Νά γιατί, ο Μαρξ ηταν ο πιο εντονα μισητος και συκοφαντημενος ανθρωπος του καιρου του.Οι
κυβερνησεις, και απολυταρχικες και δημοκρατικες,τον απελαυναν απο τα εδαφη τους.Οι αστοι,ειτε
συντηρητικοι ειτε υπερδημοκρατικοι,συναγωνίζονταν μεταξυ τους στο να σωριαζουν δυσφημισεις
πανω του. Ολ' αυτα τα παραμεριζε σαν να ηταν ιστος αραχνης,αγνοωντας τα,απαντωντας μόνο οταν
μεγαλη αναγκη τον ωθούσε.
Και πεθανε αγαπημενος, τιμημενος, και θρηνουμενος απο εκατομμυρια επαναστατων συντροφων
εργατων--απο τα ορυχεια της Σιβηριας ώς την Καλιφορνια,σε ολα τα μερη της Ευρωπης και της
Αμερικης--και τολμω να πω οτι αν και μπορει να ειχε αποκτησει πολλους αντιπάλους, δεν ειχε σχεδον καθολου ουτε εναν προσωπικο εχθρο.
Το ονομα του θα ζησει δια μεσου των αιωνων, οπως επισης και το εργο του.

Read more...

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των «16» της Ν.Δ. ...



Οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές που διεγράφησαν από τη Ν.Δ. βρίσκονται ήδη στη Βουλή, στο γραφείο που τους παραχωρήθηκε προκειμένου να κάνουν τη σύσκεψη για τις ... οριστικές αποφάσεις τους σχετικά με το πολιτικό τους μέλλον.

Οι Μαρκόπουλος, Κουντουρά, Γαληνός, Μελάς, Σταμάτης, Ιατρίδη, Γιαννάκης, Κόλλια, ήδη βρίσκονται εκεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και ο ίδιος ο Παναγιώτης Καμμένος.
parapolitika.gr



Read more...

Δεν απέκλεισε νέα μείωση των συντάξεων ο Κουτρουμάνης

Δεν απέκλεισε νέα μείωση των συντάξεων ο Κουτρουμάνης
«Υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι τα ταμεία έχουν κουμπαρά από τον οποίο βγάζουν κάθε φορά για τις παροχές. Όμως κουμπαράς δεν υπάρχει, τα αποθεματικά είναι περιορισμένα και με βάση της εισροές διαμορφώνονται οι παροχές». Αυτό ανέφερε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης ανοίγοντας την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικής Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις στο ΙΚΑ και το σχέδιο δράσης για το 2012.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι «δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις παρά την άνοδο της ανεργίας, εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρδος Σπυρόπουλος, εξάλλου, ανέφερε ότι η επιχορήγηση του 2012 για τις συντάξεις είναι 2,2 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών να μεταφερθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αν απαραστεί ανάγκη.

«Σήμερα το δημόσιο χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα σε ποσοστό πάνω από το 1/3 που είναι το κλάσμα για τα υγιή ταμεία και άρα πρέπει να δούμε τις άλλες πηγές χρηματοδότησης για να είναι βιώσιμα τα ταμεία», είπε ο κ. Κουτρουμάνης και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ποσοστό 45% δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 40%.

«Με καθαρό λόγο λοιπόν πρέπει να πούμε ότι η ασφαλιστική συνείδηση είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το 15% των επιχειρήσεων που υποβάλλουν περιοδική δήλωση δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές।
http://newpost.gr
Read more...

Πράσινο φως από την Ευρωζώνη για την αποδέσμευση 39,4 δισ. ευρώ από το νέο πακέτο στήριξης

Εγκρίθηκε το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ


Τα 39,4 δισ. ευρώ θα δοθούν σε πολλές δόισεις, είπε ο κ. Γιούνκερ
Τα 39,4 δισ. ευρώ θα δοθούν σε πολλές δόισεις, είπε ο κ. Γιούνκερ (Φωτογραφία: Reuters )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι χώρες της Ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως την Τετάρτη το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ, έως το 2014, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

«Τα κράτη της Ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Όλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες σε εθνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν ολοκληρωθεί» σημείωσε.

Επίσης, είπε πως τα κράτη της Ευρωζώνης εξουσιοδότησαν τον EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει την πρώτη δόση ύψους 39,4 δισ. ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε αρκετές δόσεις.

«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας είναι μία μοναδική ευκαιρία που η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν τη δέσμευσή τους και να συνεχίσουν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τομέα του προϋπολογισμού, της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα βοήιθειας» τόνισε.

«Αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο δρόμο, που είναι προς ρο συμφέρον όλων», κατέληξε.

Η επίσημη ολοκλήρωση της διαδικασίας για το νέο πακέτο βοήθειας στη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup ακολούθησε την πολιτική συμφωνία που υπήρξε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εκτος του Σπυρου Κουβελη, το παρών δινουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτες Οδυσσέας Βουδούρης, και Πέμη Ζούνη...



Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος που ανακοινώθηκε από την κα Κατσέλη, πρόεδρος του κόμματος είναι η ίδια, και πρόεδρος της Κ.Ο. ο Χάρης Καστανίδης,

Ιδρυτικά μέλη εκτός από τους δύο παραπάνω είναι και οι... εξής βουλευτές:

Γιώργος Κασάρας, βουλευτής Δωδεκανήσου

Μαρία Κυριακοπούλου βουλευτής Αχαΐας

Λάμπρος Μίχος Βουλευτής Β’ Αθήνας

Κυριακή Τεκτονίδου Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος Βουλευτής Αχαΐας

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτος απο τον βουλευτη Σπυρο Κουβελη, παρών έδωσαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτες, ο Οδυσσέας Βουδούρης, και η Πέμη Ζούνη.



Read more...

«Κοινωνική Συμφωνία» το όνομα του κόμματος Κατσέλη - Καστανίδη

Ιδρυτική διακήρυξη




Αθήνα
«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» ονομάζεται ο πολιτικός φορέας, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.

Η κ. Κατσέλη και ο κ. Καστανίδης παρουσίασαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου την Αίγλη του Ζαππείου, την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η ίδρυση της Κοινωνικής Συμφωνίας «φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα», ενώ επισημαίνεται πως το νέο κόμμα «δεσμεύεται να υπηρετήσει μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέσει στο επίκεντρο της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».

Γίνεται επίκληση στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμού, ενώ επισημαίνεται ότι «οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι μόνον απότοκες της λειτουργίας του αχαλίνωτου καπιταλισμού, αλλά και συνέπεια ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο οι ολιγαρχίες του πλούτου, τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και τα εξωθεσμικά κέντρα ασκούν υπέρμετρη επιρροή».

Δανείζεται τον όρο «δημοκρατική παράταξη», λέγοντας ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι «η πολιτική είναι υπεράνω της οικονομίας και το δημόσιο συμφέρον υπεράνω των οικονομικών ελίτ».

«Επιτακτικό στόχο της πολιτικής μας, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση, με την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης το οποίο ανατρέπει τη συλλογιστική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης και προωθεί την πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων που αντιρροπούν τον αρνητικό προσανατολισμό του Νέου Μνημονίου.

» Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, η έξοδος από την κρίση και την υπερχρέωση, και η σωτηρία της πατρίδας μέσα από ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πολιτικές κοινωνικής προστασίας που μπορούν να επιτευχθούν και να υλοποιηθούν εντός της Ευρωζώνης σε συνθήκες νομισματικής σταθερότητας και εθνικής ασφάλειας».

Ακόμη, τονίζεται πως το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης συνοδεύεται από πολιτικές που προωθούν: α) την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους, β) τη βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη, γ) μια εθνική στρατηγική σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλο, δ) συμμαχίες για μία προοδευτική Ευρώπη.

Η Κοινωνική Συμμαχία καλεί να συμμετάσχουν «αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων».

«Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012

Ρευστότητα στην αγορά


Η καταβολή των οφειλών θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο, όπου προβλέπεται να δοθούν 2,7 δισ. ευρώ
Η καταβολή των οφειλών θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο, όπου προβλέπεται να δοθούν 2,7 δισ. ευρώ (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου ύψους 4 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει, μεταξύ άλλων η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης και θα προσφέρει πολύτιμη στήριξη σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα.

Ωστόσο, η καταβολή των οφειλών θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο, όπου προβλέπεται να δοθούν 2,7 δισ. ευρώ, ενώ στο τέτρτο τρίμηνο θα δοθούν άλλα 1,3 δισ. ευρώ.

Εντός του 2013, θα δοθούν συνολικά 3,2 δισ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις των 800 εκατ. ευρώ ανά τρίμηνο.

Σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ορίζεται ότι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (και τα υπουργεία) πρέπει μέχρι τις 30 Μαρτίου να στείλουν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τον ειδικό πίνακα για τις υφιστάμενες υποχρεώσεις και απαιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Οι φορείς που θα ενισχυθούν για να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (5,7 δισ. ευρώ το 2011) θα πρέπει να έχουν ορίσει προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών, να τηρούν λειτουργικό μητρώο δεσμεύσεων για τουλάχιστον τρεις μήνες, να εξοφλήσουν μέρος των υποχρεώσεων από δικούς τους πόρους και να δεσμευθούν ότι εφεκής δεν θα δημιουργήσουν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Όργιο προνομιακών αποσπάσεων με την υπογραφή Βενιζέλου στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Tον Αύγουστο του 2011 με τα ΜΜΕ να σιωπούν, ψηφίστηκε νόμος, με εισηγητή υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και προέβλεψε τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων με βάση έναν "ανενεργό" νόμο του 2004. Προστέθηκε δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό η δαπάνη λειτουργίας μιας ακόμα κρατικής δομής.

Χωρίς καμία προφανή αιτία, η ΕΕΕΠ μετατράπηκε γρήγορα σε ανεξάρτητη αρχή και ο Εύαγγελος Βενιζέλος διόρισε στη θέση του Προέδρου (με μισθό 5.856 ευρώ) τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, έναν άνθρωπο που "κουβαλάει" μαζί...


...του σε διάφορα κρατικά πόστα, από το 1993. Η σχετική ανάρτηση της Παραπολιτικής εδώ.

Μιας και ο συνεργάτης του Βενιζέλου εξασφάλισε τον παχυλό αυτό μισθό, δεν θα έπρεπε να βολευτούν και μερικά ακόμα δικά μας παιδιά και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο;

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο, την Επιτροπή Ελέγχου κι Εποπτείας των Παιγνίων θα στελεχώσουν πρώην υπάλληλοι του υπό κατάργηση ΕΟΜΜΕΧ και μάλιστα διαφορετικής κατάρτισης. Ένας τεχνολόγος μηχανικός, ένας οικονομολόγος, ένας μηχανολόγος μηχανισμός, ένας χημικός μηχανικός και μια φιλόλογος. Τι σχέση έχουν άραγε όλοι αυτοί με τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων;


Μιας και δεν φτάνουν οι υπάλληλοι από τον ΕΟΜΜΕΧ , ας βολέψουμε κι έναν υπάλληλο από τον ΗΣΑΠ Α.Ε κι έναν από την ΕΘΕΛ Α.Ε.

Με λίγα λόγια, το Δημόσιο κυνηγάει την ουρά του μεταφέροντας το βάρος της μισθοδοσίας των υπεράριθμων υπαλλήλων σε νέες κρατικές δομές οι οποίες στελεχώνονται αναξιοκρατικά κι αδυνατούν να κάνουν σωστά και τη δουλειά τους.

Προτιμούμε να αναθέσουμε στον "κηπουρό" ενός υπουργού, σε μια φιλόλογο, σ' έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ κτλ τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων παρά να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε, αν χρειάζεται, μερικούς από τους 1.000.000 ανέργους. Καλύτερα να παραμείνει άνεργος ένας νεαρός οικονομολόγος με μεταπτυχιακά παρά να χάσει τη δουλειά της μια φιλόλογος του ΕΟΜΜΕΧ.

Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Ευάγγελος Βενιζέλος!
http://www.parapolitiki.com/2012/03/blog-post_14.html
Read more...

Η 25η Μαρτίου ανήκει στον ελληνικό λαό, όχι στους πολιτικούς, δηλώνει ο Μ.Θεοδωράκης

Νέα σκληρή δήλωση


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Σε νέα σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης προχώρησε την Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης. Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, και απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης ο Μ.Θεοδωράκης λέει: «Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την τιμή της πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε».

Η δήλωση του Μ.Θεοδωράκη αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.

«Η 25η Μαρτίου ανήκει στον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν».

Παράλληλα, ο Μ.Θεοδωράκης καταγγέλλει προσπάθεια «εξομοίωσης των τραμπούκων του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης τρόικα και της ντόπιας κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους».

Ο κ. Θεοδωράκης κάνει λόγο για μια «ουσιαστικά και τυπικά παράνομη κυβερνητική εξουσία που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ».

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο Μ.Θεοδωράκης λέει πως η κυβέρνηση «ξέχασε» ότι «πριν λίγες μέρες εσείς οι ...'δημοκράτες' δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά».

«Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την εθνική μας ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια» προσθέτει.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αυτό είναι το επιτελείο του Πάνου Καμμένου!...



Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποιοι τελικά διαγραφέντες βουλευτές από τη ΝΔ θα προσχωρήσουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Μετά την Έλενα Κουντουρά και τον Παύλο Μελά που ήδη έχουν προσχωρήσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, την...

Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες εντάσσονται οι:



Σπύρος Γαληνός

Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Μιχάλης Γιαννάκης

Χρήστος Ζώης

Δημήτρης Σταμάτης



Παραμένουν αναποφάσιστοι οι:



Γιώργος Βλάχος

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Μίκα Ιατρίδη

Γιώργος Βαγιωνάς



Σιγά σιγά συμπληρώνεται το παζλ με τους βουλευτές που θα απαρτίζουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου…

prionokordela.gr



Read more...

Χάλασαν τα ψυγεία στο κεντρικό φαρμακείο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)...



Καταστράφηκαν πανάκριβα φάρμακα!
Χάλασαν τα ψυγεία στο ... κεντρικό φαρμακείο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής...

Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)-Χάλασαν πανάκριβα φάρμακα!
www.onair24.gr



Read more...

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής ετοιμάζει ο Ευ.Βενιζέλος

Στήνονται 1.000 κάλπες σε όλη τη χώρα


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι η συμμετοχή στη διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής είναι μία «πρόβα» για τις εθνικές εκλογές
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι η συμμετοχή στη διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής είναι μία «πρόβα» για τις εθνικές εκλογές (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στη διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματας αναμένεται να απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την Πέμπτη, μάλιστα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να εξειδικεύσει τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει τρεις τηλεοπτικές και δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις με στόχο να απευθυνθεί κυρίως στους ψηφοφόρους και να τους πείσει για τη σημασία συμμετοχής τους στην διαδικασία της Κυριακής.

Η Ιπποκράτους και το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν αναλάβει να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα και θα στήσουν τουλάχιστον 1.000 κάλπες ανά την Ελλάδα.

Ο κ.Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι η συμμετοχή στη διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής είναι μία «πρόβα» για τις εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι άμεσες προτεραιότητες του μετά την εκλογή του είναι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση και αμέσως μετά η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου.

Θα συγκροτήσει δύο κεντρικές εκλογικές επιτροπές, μία διευρυμένη στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη και μία επταμελή, η οποία θα απαρτίζεται εκτός του κ.Βενιζέλου από τους Κ.Σκανδαλίδη, Π.Ευθυμίου, Δ.Ρέππα, Ά.Διαμαντοπούλου και τον νέο γενικό γραμματέα ή εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η μικρή εκλογική επιτροπή, κατά πληροφορίες, θα λειτουργεί προσωρινά ως ενδιάμεσο όργανο στο Πολιτικό και Εθνικό Συμβούλιο και θα χαράζει τη στρατηγική του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Κλειδώνουν» για αρχές Μαΐου οι εκλογές...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Πιο κοντά στις 6 Μαΐου, παρά στις 29 Απριλίου, φαίνεται ότι οδηγεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα έχει συζητηθεί και μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι πιστεύουν ότι η 6η Μαΐου είναι η...
πιθανότερη ημερομηνία να στηθούν οι κάλπες, εκτός αν συμβούν έκτακτα γεγονότα που θα επηρεάσουν τον χρόνο των εκλογών.



Οπως όλα δείχνουν, η Βουλή θα διαλυθεί αρχές Απριλίου οπότε απομένουν τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για την επίσημη προεκλογική περίοδο. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη δανειακή σύμβαση και ως εκ τούτου η προκήρυξη των εκλογών είναι σχεδόν απίθανο να γίνει πριν από την 25η Μαρτίου.
Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή δύο σημαντικά νομοθετήματα: τη νέα δανειακή σύμβαση και ένα πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες των υπουργείων που πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, για παράδειγμα η απελευθέρωση σε κάποιες κατηγορίες κλειστών επαγγελμάτων. Σήμερα πάντως συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση και τους όρους που εμπεριέχονται σε αυτήν.
Ούτως ή άλλως, η Βουλή πρέπει να κλείσει για τις ημέρες του Πάσχα την Παρασκευή 6 Απριλίου, δηλαδή πριν από την Κυριακή των Βαΐων, λένε αρμόδιοι παράγοντες. Αρα, το διάστημα που απομένει μέχρι τότε πρέπει η κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει ουσιαστικά το νομοθετικό έργο της.
Υπάρχει ωστόσο ακόμη μία εκκρεμότητα που σχετίζεται με την καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων, που είναι η 12η Απριλίου. Ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν επηρεάζεται από τη διάλυση της Βουλής.
Οι ίδιοι παράγοντες εξηγούν ότι από τη στιγμή που θα διαλυθεί η Βουλή, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο τις επόμενες 30 ημέρες. Ωστόσο, η πρακτική προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων δείχνει ότι ποτέ προεκλογική περίοδος δεν κράτησε λιγότερο από 25 - 26 ημέρες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα - αν συνυπολογιστεί η εβδομάδα του Πάσχα - ότι πιο πιθανή ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες είναι η 6η Μαΐου.
«Παρακαταθήκη για το μέλλον», χαρακτήρισε χθες την κυβέρνηση Παπαδήμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, από τη ΝΕΤ. «Φαντάζομαι ότι εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία πιθανότατα θα μετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Το εάν θα επιλέξουν ή θα προτείνουν στον κ. Παπαδήμο και αν ο κ. Παπαδήμος θα αποδεχθεί, δεν το ξέρω. Ασφαλώς, όμως, αυτή η κυβέρνηση νομίζω ότι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον». ...
ΝΕΑ.



Read more...

Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, απαντά ο Γ.Παπακωνσταντίνου για τα περί Τιτανικού

Απάντηση για την κατάθεση Χριστοδούλου


Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μετά τις αιχμές που άφησε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, χαρακτηρίζοντας ατυχείς δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου και του Γ.Παπανδρέου, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε: «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».


Στην κατάθεσή του, ο Π.Χριστοδούλου ανέφερε: «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε: «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».

«Εμένα να δείτε τι ταμπλάς μου ήρθε» δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης.

«Η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο όχι λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Όχι επειδή ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χώρα ήταν σαν τον Τιτανικό με έναν καπετάνιο που κοιμόταν στο τιμόνι -γιατί αυτό είχα πει. Οι αβλεψίες αλλά και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά. Όσον αφορά στις καταγγελίες του στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ Ζ.Γεωργαντά, για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως η κ. Γεωργαντά δεν έχει φέρει στοιχεία για όσα υποστηρίζει.

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως δεν θέλησε να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου, τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος επιθυμεί από τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίξει την προσπάθεια που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια.

«Και χαίρομαι γιατί ο Ευ.Βενιζέλος έχει σηκώσει τόσο βάρος σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται και θα την στηρίξει» σημείωσε.

Για την ίδρυση κόμματος από τη Λουκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, καθώς και για τα αντιμνημονιακά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και η κ. Κατσέλη θα κριθεί για το κόμμα που κάνει».


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λεηλασία χωρίς τέλος στα Ταμεία...



Μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των Ταμείων συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια. Μεγάλα θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι, που βλέπουν τις αποδοχές τους να περικόπτονται δραστικά. Εργοδότες δεν καταβάλλουν τις εισφορές. Πρόσωπα που δεν ...

δικαιούνται εισπράττουν συντάξεις και επιδόματα. Σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Αν η εικόνα των εσόδων δεν βελτιωθεί, θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, με τον «λογαριασμό» να πηγαίνει στους συνταξιούχους. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς εργοδότες δεν καταβάλλουν μισθούς και κατ΄ επέκταση εισφορές, ασφαλισμένοι-φαντάσματα παίρνουν συντάξεις και επιδόματα και σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά για χρόνια ήταν σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένων λεηλασία των Ταμείων και τελικά αυτοί που πλήρωσαν ήταν οι ασφαλισμένοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται. Μάλιστα η τρόικα θα επιστρέψει τον Ιούνιο στη χώρα μας, οπότε και ανάλογα με την πορεία των εσόδων θα υπάρξει και νέο πακέτο μέτρων.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, προκύπτει πως:

Ενα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο χάνουν τα Ταμεία από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε συνταξιούχους-μαϊμού.
Λεηλασία χωρίς τέλος στα Ταμεία
Σε 400.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει κανονικά τον μισθό τους για παραπάνω από έναν μήνα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις χρωστάνε μισθούς τριών ή και περισσοτέρων μηνών. Αυτό επηρεάζει άμεσα τα Ταμεία, καθώς δεν καταβάλλονται και ασφαλιστικές εισφορές.
Λεηλασία χωρίς τέλος στα Ταμεία
Πάνω από 800.000 άτομα χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ποσό της οφειλής να αγγίζει πλέον τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα αυτά το υπουργείο Εργασίας εκτιμά πως μπορούν να αναζητούν τα 2/3, δηλαδή σχεδόν 7 δισεκατομμύρια.
Σχεδόν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας στους τρεις αγρότες δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στον ΟΑΕΕ μόνο το 54,14% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Την ίδια στιγμή στον ΟΓΑ πληρώνει κανονικά εισφορές το 62%, ποσοστό που ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις σε επίπεδο νομών.
Περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονταν τα προηγούμενα χρόνια από τις σπατάλες στην υγειονομική περίθαλψη και κυρίως στον χώρο του φαρμάκου. Για να μπει «φρένο» σε ανάλογα φαινόμενα το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει σε ισχύ μία σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Χθες ο υπουργός Εργασίας συνέδεσε άμεσα την πορεία του Ασφαλιστικού με τις εξελίξεις στο οικονομικό «μέτωπο», την πάταξη της σπατάλης, την αναπλήρωση των απωλειών των Ταμείων (δημιουργείται εταιρεία γι' αυτό το θέμα) και την ομαλή καταβολή των εισφορών.

Την ίδια στιγμή η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγήσει σε νέα απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «την πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος, αφού μεταφέρονται πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από τους εργαζόμενους στους εργοδότες».

Σημειώνεται πως η μείωση στον κατώτατο μισθό φτάνει το 22%, ενώ η περικοπή αγγίζει το 32% για νέους κάτω των 25 ετών (που περιορίζονται στα 510,95 ευρώ μεικτά).

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
ΕΘΝΟΣ.



Read more...

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα… ΠΑΣΟΚ!- Πού πάνε οι διαγραμμένοι βουλευτές

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα… ΠΑΣΟΚ!- Πού πάνε οι διαγραμμένοι βουλευτές
Στα τέσσερα κινδυνεύει να σπάσει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουλευτών που άλλοι δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά και άλλοι συζητούν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άσχετα με τη δυναμική των βουλευτών και στελεχών που αποχωρούν, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως απογοητευτική για το πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα σήμερα, που πριν δυόμισι χρόνια είχε κερδίσει τις εκλογές με σαρωτικό ποσοστό.

Το… πρώτο ΠΑΣΟΚ, είναι το… οριτζινάλ, το ΠΑΣΟΚ της Ιπποκράτους και (πλέον και) του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε αυτό παραμένει η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των στελεχών. Το πρώτο τεστ θα δοθεί την Κυριακή, οπότε η προσέλευση στις κάλπες για το νέο αρχηγό θα αποτελέσει και δείγμα για την συσπείρωση που μπορεί να υπάρξει στο μέλλον.

Το… δεύτερο ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ανακοινώσουν σήμερα η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης. Μαζί τους θα βρίσκονται τουλάχιστον πέντε διαγραφέντες βουλευτές, οι Λ. Μίχος (Β΄Αθηνών), Α. Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Γ. Κασσάρας (Δωδεκανήσου) και οι κυρίες Βούλα Τεκτονίδου (Α΄Θεσσαλονίκης) και Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐας). Οι ιδρυτές του νέου κόμματος, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανακόψουν το ρεύμα των δυσαρεστημένων προς τα κόμματα της Αριστεράς.

Τρίτο ΠΑΣΟΚ είναι η… ΔΗΜΑΡ και όχι μόνον γιατί οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που έχουν απογοητευτεί από τη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Στη ΔΗΜΑΡ έχουν προσχωρήσει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον προθάλαμο του κόμματος βρίσκονται και έξι διαγραμμένοι βουλευτές, οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Μάντατζη Τσετίν (Ξάνθης), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλης) και Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), οι οποίοι θα συναντηθούν με τον κ. Κουβέλη την Παρασκευή.

Με τον Φώτη Κουβέλη «φλερτάει» και ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσέσας Βουδούρης ο οποίος γνωρίζεται από παλιά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Τέταρτο… ΠΑΣΟΚ, αυτό του Χρήστου Παπουτσή. Δηλαδή οι δυσαρεστημένοι από την διαδικασία στο Εθνικό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι αισθάνονται ότι αποκλείστηκαν και καλούν τον κ. Παπουτσή να τους οδηγήσει σε… άλλες πολιτείες. Άσχετα με την τελική απόφαση του Χρ. Παπουτσή η πλειοψηφία των υποστηρικτών του, δύσκολα θα παραμείνουν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς διαφωνούν εκ διαμέτρου σε κεντρικές πολιτικές επιλογές.



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Την ακύρωση της συμφωνίας συγχώνευσης με την Eurοbank προτείνει η Alpha Bank στη Γενική Συνέλευση

Το PSI έσπασε τον «γάμο»


Αναμενόμενη θεωρείται από την αγορά η εξέλιξη στο μέτωπο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών
Αναμενόμενη θεωρείται από την αγορά η εξέλιξη στο μέτωπο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών (Φωτογραφία: AΠΕ )


Aθήνα
Πρόταση για σύγκληση γενικής συνέλευσης για την ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με την Eurobank θα φέρει προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η διοίκηση της Alpha Bank, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημέρωσε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ότι, μετά και την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement – PSI) και τις επιπτώσεις αυτής επί του τραπεζικού τομέα, προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης της 15ης Νοεμβρίου 2011.»

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη από την αγορά, καθώς ήταν προφανές ότι το «κούρεμα» των ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, είχε οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων των δύο τραπεζών.

Η συμφωνία συγχώνευσης είχε ανακοινωθεί στις 29 Αυγούστου και επικυρώθηκε από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών στις 15 Νοεμβρίου.

Στις 30 Ιανουαρίου, η Alpha Bank είχε ανακοινώσει ότι το χρονοδιάγραμμα και γενικότερα η εξέλιξη της συγχώνευσης με την Eurobank δεν ήταν δυνατόν να προσοδιορισθεί όσο ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ από την πλευρά της η Eurobank είχε πει ότι είναι σε διαβούλευση με την Alpha για να ολοκληρώσει τη διαδικασία και εκτιμούσε ότι δεν υπάρχουν λόγοι καθυστέρησης της συγχώνευσης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Aυτοί είναι οι 189 που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα Βενιζέλου


λίστα, ονόματα, μέλη, Εθνικό Συμβούλιο, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικώ

Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι συζητήσεις σχετικά με το ποια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ συνυπέγραψαν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι 189 που στηρίζουν τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών στη θέση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η λίστα λοιπόν με τα 189 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου περιλαμβάνει τους εξής:

Αγάτσα Αρια, Αγγελούδης Στέλιος, Αηδόνης Χρήστος, Αλεξανδρίδου Βασιλική, Αλευράς Αθανάσιος, Αναγνωστοπούλου Μαρία, Ανδρέου Βασιλική, Ανδρουλάκης Νίκος, Αντωνακόπουλος Παναναγιώτης, Αντωνίου Αντωνία, Αποστολίδης Λουκάς, Αρβανιτίδης Γιώργος, Αργύρης Ευάγγελος, Ασλανίδης Δημήτρης, Αυξεντίου Κατερίνα,

Βαγιάκος Ηρακλής, Βαρδακαστάνης Γιάννης, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Βισκαδούρος Γιώργος, Βλατής Ιωάννης, Βογανάτσης Δημήτρης, Βούγιας Σπύρος, Βούρος Ιωάννης, Βρεττός Κώστας, Βυλλιώτη-Τσόνογλου Βασιλική,

Γαζή Παναγιώτα, Γάλλου-Δαλκαφούκη Χρυσάνθη, Γαρυφαλλής Σπύρος, Γεράκης Γιώργος, Γερανίδης Βασίλης, Γιαννακά Σοφία, Γιαννακοπούλου Νάντια, Γικόνογλου Αθανάσιος, Γκερέκου Αντζελα, Γκόγκας Χρήστος, Γράψα Ελσα, Γρηγοράκος Λεωνίδας,

Δαδούδης Παναγιώτης, Δαμιανάκης Ευτύχης, Δανιηλίδης Συμεών, Δημαδάμα Ζαφειρούλα, Δημητρακοπούλου-Σιούνα Μαρία, Διαμαντής Κωνσταντίνος, Δόλλης Δημήτρης, Δρέττα Αθηνά, Δριβελέγκας Ιωάννης,

Εμινίδης Σάββας, Ευθυμίου Σούλα,

Ζαρπαλάς Σωτήρης, Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, Ζώγας Κωνσταντίνος, Ζωίδης Νίκος, Ζώτος Σωτήρης,

Ηρακλείδης Αριστοτέλης,

Θεοχάρη Μαρία, Θεοχαρίδης Αθανάσιος,

Ιωάννου Βασίλης,

Καϊλή Ευδοξία-Εύα, Κανελλόπουλος Λάμπρος, Καρασαββίδου Συλβάνα, Καρδίμη Μαρία, Καρδίμης Θεοφάνης, Καρτάλης Κώστας, Καρύδης Δημήτρης, Κασσοπούλου Λωρέν, Καστρινάκης Γιώργος, Κατρίνης Μιχάλης, Κατσαρού Αννα, Κατσικαρέλης Λευτέρης, Κατσικόπουλος Δημήτρης, Κεγκέρογλου Βασίλης, Κεγκέρογλου Χρυσούλα, Κεδίκογλου Συμεών, Κεφαλίδου Χαρά, Κίτσιος Βασίλης, Κλαυδιανού Μαρία, Κοστανιάν Ελίνα, Κούκος Επαμεινώνδας, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουρκούτας Αναστάσιος, Κουσελάς Δημήτρης, Κουτμερίδης Στάθης, Κουτρουμάνης Γιώργος, Κουτσούκος Ιωάννης, Κοψαχείλης Νίκος, Κριθαρίδης Νίκος, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Κωνσταντόπουλος Δημήτρης,

Λάμπρος Γιώργος, Λαπιδάκης Ματθαίος, Λιντζέρης Δημήτρης, Λοβέρδος Ανδρέας, Λοΐζου Δήμητρα, Λυμπερόπουλος Γιώργος, Λύτρας Ιωάννης,

Μακρυπίδης Ανδρέας, Μάνεσης Σωτήρης, Μάνη Ευαγγελία, Μανιάτης Γιάννης, Μανωλάκης Αγγελος, Μανωλιά Χρυσάνθη, Μανωλοπούλου Χριστίνα, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μελίδη Ελένη, Μερεντίτη Σούλα, Μίχου Μαρία, Μοσχόπουλος Σπύρος, Μπάλκας Ζηρ, Μπαλτά-Μπέκου Ευτυχία, Μπάφα Ελευθερία, Μπεγλίτης Πάνος,

Ναούμ Χρήστος, Νεονάκης Μιχάλης, Νιάβης Ιωάννης, Νικητιάδης Γιώργος, Νικολάου Αννα, Νταλάρα Αννα,

Ξενοκώστας Χρήστος,

Οικονόμου Αθανάσιος, Οικονόμου Αντώνης, Οφίδης Αλέξανδρος,

Παντούλας Μιχάλης, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Παπαδάκη Κυριακή, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπάζογλου Γιάννης, Παπακωνσταντίνου Θόδωρος, Παπανικολάου Χριστίνα, Παπουτσής Δημήτρης, Παρασύρης Φραγκίσκος, Πέππας Ιωάννης, Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη, Πετρίδης Γιώργος, Πολίτης Φώτης, Πρωτόπαπας Χρήστος,

Ράπτη Συλβάνα, Ρενταρή-Τέντε Ολγα, Ρήγας Παναγιώτης, Ρόδη Ελένη, Ροκοφύλλου Αννα,

Σαλαγιάννης Νίκος, Σαουλίδης Αντώνης, Σηφουνάκης Νίκος, Σιάκας Γιώργος, Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, Σιλαμιανός Χαράλαμπος, Σιώζιου Σεβαστή, Σκανδαλίδης Κώστας, Σκραφνάκη Μαρία, Σμπόνια Αγνή, Σμυρλής-Λιακατάς Χρήστος, Σουλαδάκης Ιωάννης, Σπάθης Στέλιος, Σπηλιόπουλος Κώστας, Σπυρόπουλος Βασίλης, Σταυρακάκης Γιώργος, Συγγελάκη Δέσποινα, Συναδινός Πέτρος, Σχοιναράκη Ευαγγελία, Σωτηρίου Αλέξανδρος,

Τερζής Αθανάσιος, Τζάκρη Θεοδώρα, Τζελέπης Μιχάλης, Τιμοσίδης Μιχάλης, Τριανταφύλλου Ελένη, Τσατσάνη Εβίνα, Τσιαούση Ελένη, Τσιλίκης Στέλιος, Τσίπης Θεόδωρος, Τσιρώνης Δημήτρης, Τσολάκης Σάββας, Τσόλιας Γιώργος, Τσουρή Ελπίδα,

Φαρμάκη-Γκέκη Κατερίνα, Φελώνης Γρηγόρης, Φραγκίδης Γιώργος, Φράγκος Δημήτρης,

Χάιδος Χρήστος, Χαλβατζόγλου Γιώργος, Χαλκιώτης Δημήτρης, Χανταβάς Αθανάσιος, Χαραλαμπίδης Κωνσταντίνος, Χαραλαμπόπουλος Βασίλης, Χαραλαμπόπουλος Γιώργος, Χατζημιχάλης Νικόλαος- Φώτης, Χατζηοσμάν Αχμέτ, Χειβιδόπουλος Αναστάσιος, Χριστοφιλοπούλου Εύη, Χρυσοχοΐδης Μιχάλης

http://papaioannou


Read more...

Αλέξανδρος Λογοθετίδης – Παραίτηση απο μέλος της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και από μέλος ΠΑΣΟΚ


ΠΡΟΣ : ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 13-3-2012
ΘΕΜΑ : ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ
Σύντροφοι και Συντρόφισσες
Η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική των τελευταίων τριάντα μηνών, που υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ, με το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς νόμους, όχι μόνο αποστασιοποιήθηκε πλήρως από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ του 2009, αλλά συγκρούσθηκε με το ιδεολογικό περιεχόμενο και τις διακηρυκτικές αρχές της 3ης Σεπτέμβρη 1974, παίρνοντας σαφές διαζύγιο από τα κοινωνικά στρώματα των μη προνομιούχων, που στήριζαν το ΠΑΣΟΚ σε όλη την μεταπολίτευση. Η ταξική αυτή κυβερνητική πολιτική συνοδεύτηκε και από τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές της διαγραφής εκλεγμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γατί καταψήφισαν στη Βουλή τους σχετικούς νόμους υπακούοντας στην πολιτική συνείδηση τους και στις δεσμεύσεις τους απέναντι στους πολίτες.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (απερχόμενη και επερχόμενη σε αγαστή συνεργασία), εξοβελίζοντας κάθε διαφορετική και κριτική φωνή, μεταμορφώνει το πάλαι ποτέ ρωμαλέο κίνημα σε ένα συρρικνωμένο ιδεολογικό μόρφωμα του νεοφιλελευθερισμού, απαξιωμένο στη κοινωνική συνείδηση και αποξενωμένο από τις γενέθλιες αρχές του.
Οι εξελίξεις αυτές ισχυροποίησαν τους έντονους προβληματισμούς μου για την ιδεολογική και πολιτική μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ και θεμελίωσαν την απόφαση μου να υποβάλλω την παραίτηση μου από εκλεγμένο μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και από μέλος του ΠΑΣΟΚ, μένοντας σταθερά πιστός στις γενέθλιες αρχές της 3ης Σεπτέμβρη 1974, με παρακαταθήκη τους μακροχρόνιους ωραίους αγώνες που όλοι μαζί δώσαμε και συμμετοχή σε νέους πολιτικούς και
κοινωνικούς αγώνες.
Συντροφικά
Αλέξανδρος Λογοθετίδης

http://papaioannou


Read more...

Η νέα δανειακή σύμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Πλούσια ατζέντα


Από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Η έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων στην πλούσια ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη στις 15:00 στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και θα εγκριθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

ΜΕΡΟΣ Α’
ΘΕΜΑ 1: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Έγκριση της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΘΕΜΑ 2: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος).

ΘΕΜΑ 3: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (εισηγητές: Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης).

ΜΕΡΟΣ Β’
ΘΕΜΑ 1: Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.

ΘΕΜΑ 2: Κύρωση της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος).

ΘΕΜΑ 3: Σχέδιο Νόμου για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες (εισηγητής: Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ.Παπαϊωάννου).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Χαριστική βολή για Παπακωνσταντίνου από τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ

Και αιχμές κατά Παπανδρέου για τις δηλώσεις περί ΔΝΤ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμείλικτος παρουσιάστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου για τους εγκληματικούς χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι οποίοι οδήγησαν άνευ όρων την χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου διορίστηκε στον οργανισμό διαχείρισης δημόσιου χρέους από τον κ. Παπακωνσταντίνου και παρακολούθησε από κοντά όλους τους κυβερνητικούς χειρισμούς τους κρίσιμους μήνες του 2009- 2010 κατά τους οποίους η χώρα επιχειρούσε εναγωνίως να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Το γεγονός αυτό καθιστά την μαρτυρία του ως ουσιώδη και τις ευθύνες που προσδίδει στον κ. Παπακωνσταντίνου εξαιρετικά επιβαρυντικές.

Ειδικότερα ο κ. Χριστοδούλου μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή ξεκαθάρισε ότι ήταν «ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού» όπως «ατυχείς ήταν και οι δηλώσεις για το ΔΝΤ όταν η χώρα έψαχνε να δανειστεί από τις αγορές» ενώ παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «μου ήρθε ταμπλάς» όταν «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση»!

Στην ουσία ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ περιέγραψε μια εικόνα που παραπέμπει σε «κυβέρνηση παρωδία» η οποία έπεφτε σε αλλεπάλληλες εγκληματικές γκάφες την ώρα που η χώρα έπαιζε την τύχη της κορώνα γράμματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι «όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις τη ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ. Ήταν τότε που ενώ είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση της δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο IMF. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές…» και συμπλήρωσε «Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ, ξαφνικά έλεγαν «καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;». Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».

Πάντως, ο κ. Χριστοδούλου απέφυγε να πει ευθέως ποίος ήταν αυτός που έκανε τις δηλώσεις περί ΔΝΤ σημειώνοντας ότι «Εγώ απλώς αρκέστηκα σαν τεχνοκράτης να πω «μη μου χαλάτε την αγορά»». Όμως με την συγκεκριμένη παρατήρηση «φωτογράφισε» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καθώς αυτός ήταν που για πρώτη φορά μίλησε για ΔΝΤ. Ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε ότι «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς».

Κοντοπυράκης: «ο Παπακωνσταντίνου έψαχνε για αποδιοπομπαίο τράγο»
Αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου άφησε όμως στην κατάθεση του και ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επί κυβερνήσεως ΝΔ, κ. Μανώλης Κοντοπυράκης. Ο κ. Κοντοπυράκης υποστήριξε ότι ενώ ο ίδιος ήταν έτοιμος να αποστείλει στην Eurostat στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του 2009 θα ήταν 6%, ο κ. Παπακωνσταντίνου του ζήτησε να μην αποστείλει τα στοιχεία αυτά γιατί όπως του είπε «επρόκειτο να τα αλλάξει» και να αποστείλει στη Εurostat άλλα στοιχεία. Μάλιστα, ο κ. Κοντοπυράκης στην κατάθεση του ανέφερε ότι στο Υπουργείο Οικονομικών, λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, είχαν στα χέρια τους «τέσσερα διαφορετικά σενάρια, για να δουν ποιο βόλευε καλύτερα να το στείλουν».

Παράλληλα, ο κ. Κοντοπυράκης στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ο υπολογισμός του ελλείμματος είναι απόφαση πολιτική και ότι ο ρόλος που είχε ο ίδιος ήταν μόνο διεκπεραιωτικός. «Ήξερα ότι η μία πρόβλεψη είναι 6% και η άλλη 12,5%. Φαντάζομαι ότι κάθε πρόβλεψη βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα. Ποια είναι τα σωστά; Είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Τέλος, ο κ. Κοντοπυράκης κατήγγειλε ότι σε επικοινωνία που είχε με αξιωματούχους της ΕΕ τον Οκτώβριο του 2009 του μετέφεραν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αποφασισμένος να τον απομακρύνει καθώς «έψαχνε για αποδιοπομπαίο τράγο».
protothema.gr
Read more...

Τρία ανακριβή «πόθεν έσχες» εντόπισε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής

Στέλνονται στον εισαγγελέα εφετών


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποφάσισε ομοφώνως να στείλει στον εισαγγελέα εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τρεις από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που περιλαμβάνονται στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 στο εξωτερικό και οι οποίες ελέγχθηκαν από τους ορκωτούς λογιστές.

Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, «για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το 'πόθεν έσχες'».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ανέφερε επίσης ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την ανάρτηση όλων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στο Διαδίκτυο και δεν θέλησε να πει περισσότερα σε ό,τι αφορά όλους όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

«Δεν προτίθεμαι να παίξω το παιχνίδι της ονοματολογίας» είπε ο κ. Αργύρης, διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες στις οποίες ανήκουν, οι οποίες και θα χειριστούν ανάλογα τις περιπτώσεις των μελών τους.

«Η όποια παράβαση διαπιστώθηκε, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων και των παραστατικών, πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προδημοσιεύσουμε τις περιπτώσεις. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Δεν μπορεί να γίνει επιλεκτική δημοσιοποίηση».

«Δεν έκρυψα τίποτα, ούτε είχα λόγο να κρύψω» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δρούτσας, αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής. «Εκ παραδρομής, στη δήλωση του Πόθεν έσχες αναφέρεται ότι το εν λόγω ποσό βρίσκεται κατατεθειμένο στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ταυτόχρονα στα συνοδευτικά δικαιολογητικά της δήλωσης του Πόθεν έσχες καταθέτω τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρίσκεται σε τράπεζα του εξωτερικού» συμπληρώνει ο κ. Δρούτσας στη δήλωσή του και καταλήγει: «Το ποσό προήλθε από πώληση περιουσιακών μου στοιχείων».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Πράσινο φως και από το Ecofin για την επόμενη εκταμίευση

Με ενισχυμένη, όμως, εποπτεία


(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
«Ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα», έχει τίτλο η ανακοίνωση του Ecofin που συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες την Τρίτη. Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από ενισχυμένη εποπτεία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και οι δόσεις θα δίνονται μόνο αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις, σπεύδει να τονίσει το Ecofin και ζητά από την Ελλάδα τριμηνιαίες εκθέσεις για τα μέτρα που λαμβάνει. Την ίδια στιγμή η Κομισιόν διευκρινίζει ότι για την εξασφάλιση των 130 δισ. ευρώ απαιτείται η λήψη νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-14.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, το Ecofin υιοθέτησε σήμερα απόφαση, η οποία αφορά στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να λάβει η Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη ανάμεσα στην Τρόικα και στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της χρηματοοικονομικής βοήθειας, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Ecofin.

Σημειώνεται, δε, ότι η πρώτη δόση της βοήθειας προς τη χώρα, πρέπει να εκταμιευθεί πριν από τη λήξη των δανειακών υποχρεώσεών της, στις 20 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται, στη συνέχεια, ότι στόχος του νέου προγράμματος είναι η μείωση του δημοσιονομικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ ως το 2020 και πως η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα φτάσει τα 130 δισ. ευρώ, σταδιακά, ως το τέλος του 2014 και εφόσον εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις.

«Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από ενισχυμένη εποπτεία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», υπογραμμίζει ακόμα στην ανακοίνωσή του το Ecofin.

Επιπλέον, το Συμβούλιο τονίζει ότι η σημερινή απόφαση διατηρεί το στόχο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, κάτω από το 3% του ΑΕΠ, το 2014 και ζητά από την Ελλάδα να παρουσιάζει τριμηνιαία έκθεση για τα μέτρα που λαμβάνει.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι το πρωτογενές έλλειμμα της Ελλάδας δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1% του ΑΕΠ το 2012, ενώ θα πρέπει να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 1,8% του ΑΕΠ το 2013 και 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

Τέλος, το Ecofin αναφέρει ότι με την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, οι παραπάνω στόχοι συνάδουν με τους στόχους του δημοσιονομικού ελλείμματος που είναι 7,3% του ΑΕΠ για το 2012, 4,7% του ΑΕΠ το 2013 και 2,2% του ΑΕΠ το 2014.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...