Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η νέα δανειακή σύμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Πλούσια ατζέντα


Από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Η έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων στην πλούσια ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη στις 15:00 στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και θα εγκριθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

ΜΕΡΟΣ Α’
ΘΕΜΑ 1: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Έγκριση της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΘΕΜΑ 2: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος).

ΘΕΜΑ 3: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (εισηγητές: Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης).

ΜΕΡΟΣ Β’
ΘΕΜΑ 1: Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.

ΘΕΜΑ 2: Κύρωση της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος).

ΘΕΜΑ 3: Σχέδιο Νόμου για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες (εισηγητής: Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ.Παπαϊωάννου).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: