Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δεν απέκλεισε νέα μείωση των συντάξεων ο Κουτρουμάνης

Δεν απέκλεισε νέα μείωση των συντάξεων ο Κουτρουμάνης
«Υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι τα ταμεία έχουν κουμπαρά από τον οποίο βγάζουν κάθε φορά για τις παροχές. Όμως κουμπαράς δεν υπάρχει, τα αποθεματικά είναι περιορισμένα και με βάση της εισροές διαμορφώνονται οι παροχές». Αυτό ανέφερε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης ανοίγοντας την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικής Υποθέσεων της Βουλής για τις εξελίξεις στο ΙΚΑ και το σχέδιο δράσης για το 2012.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι «δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις παρά την άνοδο της ανεργίας, εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρδος Σπυρόπουλος, εξάλλου, ανέφερε ότι η επιχορήγηση του 2012 για τις συντάξεις είναι 2,2 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών να μεταφερθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό, αν απαραστεί ανάγκη.

«Σήμερα το δημόσιο χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα σε ποσοστό πάνω από το 1/3 που είναι το κλάσμα για τα υγιή ταμεία και άρα πρέπει να δούμε τις άλλες πηγές χρηματοδότησης για να είναι βιώσιμα τα ταμεία», είπε ο κ. Κουτρουμάνης και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ποσοστό 45% δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 40%.

«Με καθαρό λόγο λοιπόν πρέπει να πούμε ότι η ασφαλιστική συνείδηση είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το 15% των επιχειρήσεων που υποβάλλουν περιοδική δήλωση δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: