Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα… ΠΑΣΟΚ!- Πού πάνε οι διαγραμμένοι βουλευτές

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα… ΠΑΣΟΚ!- Πού πάνε οι διαγραμμένοι βουλευτές
Στα τέσσερα κινδυνεύει να σπάσει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουλευτών που άλλοι δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά και άλλοι συζητούν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άσχετα με τη δυναμική των βουλευτών και στελεχών που αποχωρούν, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως απογοητευτική για το πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα σήμερα, που πριν δυόμισι χρόνια είχε κερδίσει τις εκλογές με σαρωτικό ποσοστό.

Το… πρώτο ΠΑΣΟΚ, είναι το… οριτζινάλ, το ΠΑΣΟΚ της Ιπποκράτους και (πλέον και) του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σε αυτό παραμένει η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των στελεχών. Το πρώτο τεστ θα δοθεί την Κυριακή, οπότε η προσέλευση στις κάλπες για το νέο αρχηγό θα αποτελέσει και δείγμα για την συσπείρωση που μπορεί να υπάρξει στο μέλλον.

Το… δεύτερο ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ανακοινώσουν σήμερα η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης. Μαζί τους θα βρίσκονται τουλάχιστον πέντε διαγραφέντες βουλευτές, οι Λ. Μίχος (Β΄Αθηνών), Α. Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Γ. Κασσάρας (Δωδεκανήσου) και οι κυρίες Βούλα Τεκτονίδου (Α΄Θεσσαλονίκης) και Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐας). Οι ιδρυτές του νέου κόμματος, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανακόψουν το ρεύμα των δυσαρεστημένων προς τα κόμματα της Αριστεράς.

Τρίτο ΠΑΣΟΚ είναι η… ΔΗΜΑΡ και όχι μόνον γιατί οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που έχουν απογοητευτεί από τη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Στη ΔΗΜΑΡ έχουν προσχωρήσει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον προθάλαμο του κόμματος βρίσκονται και έξι διαγραμμένοι βουλευτές, οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Μάντατζη Τσετίν (Ξάνθης), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλης) και Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), οι οποίοι θα συναντηθούν με τον κ. Κουβέλη την Παρασκευή.

Με τον Φώτη Κουβέλη «φλερτάει» και ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσέσας Βουδούρης ο οποίος γνωρίζεται από παλιά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Τέταρτο… ΠΑΣΟΚ, αυτό του Χρήστου Παπουτσή. Δηλαδή οι δυσαρεστημένοι από την διαδικασία στο Εθνικό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι αισθάνονται ότι αποκλείστηκαν και καλούν τον κ. Παπουτσή να τους οδηγήσει σε… άλλες πολιτείες. Άσχετα με την τελική απόφαση του Χρ. Παπουτσή η πλειοψηφία των υποστηρικτών του, δύσκολα θα παραμείνουν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς διαφωνούν εκ διαμέτρου σε κεντρικές πολιτικές επιλογές.



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: