Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καταθέσεις εκατομμυρίων € στους λογαριασμούς γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου...



Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις φέρονται να έχουν ο καθένας από τους δύο γιατρούς του ΙΚΑ Ηρακλείου, που εμπλέκονται στην υπόθεση των αναρρωτικών αδειών, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο διευθυντής του ...
ΣΔΟΕ Κρήτης, Στέλιος Λατζουράκης. Τα χρήματα αυτά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές τους δηλώσεις των γιατρών, εντοπίστηκαν ως πρωτογενείς καταθέσεις σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει ήδη στη δέσμευση αυτών των λογαριασμών, αλλά και των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ με την ολοκλήρωση της έρευνας θα ζητηθεί εισαγγελική παραγγελία για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης εμφανίζονται οι δύο γιατροί να λαμβάνουν κατά περίπτωση 200-300 ευρώ για να γράφουν τις αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε αλλοδαπούς.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει απόφαση για παύση από τα καθήκοντά τους από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ενώ ερευνάται η εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου.

Ταχυδρόμος


Δεν υπάρχουν σχόλια: