Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, απαντά ο Γ.Παπακωνσταντίνου για τα περί Τιτανικού

Απάντηση για την κατάθεση Χριστοδούλου


Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μετά τις αιχμές που άφησε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, χαρακτηρίζοντας ατυχείς δηλώσεις του Γ.Παπακωνσταντίνου και του Γ.Παπανδρέου, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε: «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».


Στην κατάθεσή του, ο Π.Χριστοδούλου ανέφερε: «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε: «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».

«Εμένα να δείτε τι ταμπλάς μου ήρθε» δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης.

«Η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο όχι λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Όχι επειδή ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χώρα ήταν σαν τον Τιτανικό με έναν καπετάνιο που κοιμόταν στο τιμόνι -γιατί αυτό είχα πει. Οι αβλεψίες αλλά και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά. Όσον αφορά στις καταγγελίες του στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ Ζ.Γεωργαντά, για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως η κ. Γεωργαντά δεν έχει φέρει στοιχεία για όσα υποστηρίζει.

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως δεν θέλησε να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου, τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος επιθυμεί από τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίξει την προσπάθεια που έχει γίνει τα δύο τελευταία χρόνια.

«Και χαίρομαι γιατί ο Ευ.Βενιζέλος έχει σηκώσει τόσο βάρος σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται και θα την στηρίξει» σημείωσε.

Για την ίδρυση κόμματος από τη Λουκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, καθώς και για τα αντιμνημονιακά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και η κ. Κατσέλη θα κριθεί για το κόμμα που κάνει».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: