Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ '' ΤΟΞΟΒΟΛΟΥ '' ΜΕ 2η ΛΗΣΤΕΙΑ...


Ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη, του γνωστού και ως "τοξοβόλου", ο οποίος συνελήφθη στην ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει...
στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012,  με λεία 110.000 ευρώ.
Τότε, ένας από τους δράστες, ο Μιχαηλίδης, όπως προέκυψε από το DNA, είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της ληστείας.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

«Δεν βγήκαν στην αγορά» Και η Ελλάδα στο πελατολόγιο ιρλανδικής εταιρείας με κρέας αλόγου


Τα μπιφτέκια δεν βγήκαν στην αγορά, λέει η εταιρεία (φωτ.αρχείου)
Τα μπιφτέκια δεν βγήκαν στην αγορά, λέει η εταιρεία (φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Και δεύτερη ιρλανδική εταιρεία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή μπιφτεκιών γιατί, μετά από ελέγχους, εντοπίστηκε στο κρέας τους DNA αλόγου, αναφέρουν οι Αρχές της χώρας.

Πρόκειται για την εταιρεία Rangeland Foods, η οποία αναφέρει ότι έχει πελάτες στη Βρετανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Γιβραλτάρ, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Κατά την εταιρεία η ποσότητα του κρέατος παραλήφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τα μπέργκερ δεν μπήκαν στην τροφική αλυσίδα, διαβεβαιώνει η εταιρεία και προσθέτει ότι το 90% του κρέατος που χρησιμοποιεί είναι ιρλανδικής προέλευσης

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Γεωργίας Σάιμον Κόβενεϊ, υπογράμμισε ότι στις έρευνες για το κρέας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία βρέθηκε 75% DNA αλόγου

Το υπουργείο δηλώνει «110% βέβαιο» ότι τα αποτελέσματα των τεστ είναι ορθά.

Το επίμαχο κρέας είχε εισαχθεί στη χώρα από ιρλανδική εταιρεία, ερευνάται όμως από το υπουργείο αν είναι πολωνικής προέλευσης.

Το θέμα ανέκυψε καθώς το ιρλανδικό Κοινοβούλιο συζητά για την αγροτική πολιτική της χώρας καθώς η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

Τον Ιανουάριο σε δοκιμές που είχαν γίνει στα προϊόντα που διέθεταν αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες κρέατος αλόγου. Τα προϊόντα (που ήταν ιρλανδικής προέλευσης) αποσύρθηκαν ενώ οι ιρλανδικές υγειονομικές Αρχές είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΕΣΚΙΣΕ ΠΑΛΙ!


ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ
ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
Ότι προσπάθησε να περάσει ο Ραγκούσης παρουσιάζοντάς το ως μεγάλη μεταρρύθμιση απέτυχε παταγωδώς. Το ίδιο και το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Σήμερα η Ολομέλεια τουΣυμβουλίου της Επικρατείας έκρινε...
αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Η τελική απόφαση επιβεβαιώνει τις αρχικές εισηγήσεις που είχαν υποχρεώσει την κυβέρνηση να παγώσει τις σχετικές διαδικασίες έως την έκδοσή της. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν (παρανόμως βάση της απόφασης του ΣΤΕ) χιλιάδες μετανάστες που ενδεχομένως σε ορισμένες περιοχές έκριναν το αποτέλεσμα! Πως το κατάφερε πάλι αυτό;
http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7451.html

Read more...

ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗΝ;


Γράφει ο Γιώργος Παπαλάμπρου
Αγαπητό Fimotro,
Παλαιότερα είχε γίνει σάλος με την συνεργάτιδα του Σίμου ΚεδίκογλουΜατίνα Ρέτσα. Ήταν αυτή που από πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας ενός χωριού κοντά στο Αλιβέρι, απόφοιτος ΙΕΚ , πρώην...
μέλος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια της ΝΔ, προσελήφθη εντελώς ξαφνικά ένα βράδυ στην ΕΡΤ. Θα ήθελα να ρωτήσω που ακριβώς εργάζεται και από που πληρώνεται, δεδομένου ότι άνθρωποι με τους οποίους έχω επαφές, μου επισημαίνουν ότι ξημεροβραδιάζεται στο υπουργείο Επικρατείας! Για τέτοιο χάλι μιλάμε;

Read more...

Από 12:00 έως 16:00 Τετράωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό την Τετάρτη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον προαστιακό (στις γραμμές Κιάτο-Αεροδρόμιο και Πειραιάς-Ανω Λιόσια), συμμετέχοντας στην παναττική κινητοποίηση που κήρυξαν τα συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστράτευση των ναυτεργατών.

Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ) δηλαδή το Μετρό, το Τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, οι εργαζόμενοι των οποίων είναι επιστρατευμένοι.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Στουρνάρας...




Αμιγώς πολιτική δήλωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις...

Βγαίνοντας από το Μαξίμου και χωρίς να του κάνει κάποιος σχετική ερώτηση, μπήκε κατευθείαν στο "ψητό" , σε στυλ κυβερνητικού εκπροσώπου: γι' αυτά, που...

συμβαίνουν στους δρόμους θέλω να πω ότι θυμίζουν παλαιοκομματικές πρακτικές και κατευθύνονται από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Όσον αφορά τα θέματα της αρμοδιότητάς του, άφησε να εννοηθεί πως ο φόρος ακινήτων θα αντιμετωπισθεί από την κυβέρνηση λίγο αργότερα...


Read more...

Άρση ασυλίας Κασιδιάρη για τα χαστούκια στην Κανέλλη...




Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για την χειροδικία κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, πρότεινε η αρμόδια Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής.

Την...

οριστική απόφαση θα λάβει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής. Εναντίον του, άλλωστε, έχει ασκήσει αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη η Εισαγγελία Αθηνών.

Άρση ασυλίας εισηγήθηκε η Επιτροπή και για την βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, μετά από καταγγελίες εναντίον της για πολεοδομικές παραβάσεις, καθώς και για τον βουλευτή της Ν.Δ. Μιχάλη Ταμήλο, που κατηγορείται για μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου Τρικκαίων όσο ήταν δήμαρχος εκεί...


Read more...

Ένταση στη Θεσσαλία ΜΑΤ κατά αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λάρισα
Ένταση προκλήθηκε στον κόμβο της Νίκαιας ότα αργά το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι αγρότες επιχείρησαν να κάνουν σύντομη συμβολική πορεία στην Εθνική Οδό, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Μετά από μία δεκάλεπτη διαμαρτυρία κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη γέφυρα. Τότε παρενέβησαν τα ΜΑΤ με ασπίδες και γκλομπ, ενώ στις διαμαρτυρίες των αγροτών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης. Η ένταση κράτησε περίπου ένα δεκάλεπτο.

8 φωτογραφίες


«Δημιουργήθηκαν μικρής ένταση επεισόδια την ώρα που αποχωρούσαμε από το οδόστρωμα της εθνικής οδού. Αναίτια. Κανείς δεν τους προκάλεσε. Κι αν κάποιος το έκανε δεν το αντιληφθήκαμε» λέει ο θεσσαλός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας».

Όπως τονίζεται σε ανκοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος «τώρα ο λαός πρέπει να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει για την επιβίωσή της. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης».

Αποκλεισμοί υπουργείου και δρόμων
Την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα κλείσουν αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. οι αγρότες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους στους εργαζόμενους.

Μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12.00 με 13.00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14.00 με 15.00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι νέοι επικεφαλής στο σιδηρόδρομο...





Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι διοικήσεις στις εταιρίες ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΑΙΑΟΣΕ και ... ROSCO (πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι):
ΟΣΕ

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ παραμένει ο κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος

Απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Από τον Απρίλιο του 2010 είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμένει ο κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος

Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού και Μεταπτυχιακού διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Τέξας των ΗΠΑ. Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (από 2004) και Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Northwestern University των ΗΠΑ (1996 – 2004). Διετέλεσε υψηλόβαθμο μέλος του Transportation Research Board των ΗΠΑ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. από τον Απρίλιο του 2010.

ΕΡΓΟΣΕ

Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος.

Απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε ως πολιτικός μηχανικός μέχρι το 2003. Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου και Αντινομάρχης Αχαίας το 1994. Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (Ιούνιος 2011-Μάιος 2012).

ΓΑΙΑΟΣΕ

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ αναλαμβάνει ο κ . Αθανάσιος Σχίζας.

Απόφοιτος Πολυτεχνικού Ινστιτούτου (IPTVT) της Τιμισοάρα Ρουμανίας και κάτοχος master Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Έχει εργασθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, σύμβουλος διαχείρισης έργων, σύμβουλος σε ενεργειακά θέματα και κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Εταιρία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ROSCO)

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ROSCO) αναλαμβάνει ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου

Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Aston University Business School (Birmingham, Μεγ. Βρετανία). Ήταν επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Wolverhampton, Lancashire και Staffordshire της Μεγ. Βρετανίας και τακτικός καθηγητής στο Strategic Management στο SIU ΗΠΑ (παράρτημα Λονδίνου). Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ως οικονομολόγος έχει διατελέσει σύμβουλος διεθνών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Read more...

Τι χρειάζεται για το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης...



Κάθε αυτοκινητιστής που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό (ειδικά σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση), πρέπει να εφοδιαστεί με το διεθνές δίπλωμα.

Αυτό εκδίδεται από την ΕΛΠΑ, η διάρκεια του είναι μονοετής ή τριετής και...
εξαρτάται από τον τόπο προορισμού του ενδιαφερόμενου.

Για την έκδοσή του απαιτούνται μία έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου, παρουσίαση του Ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, καθώς και το διαβατήριο ή η νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα (όποιο από τα δύο χρησιμοποιηθεί και στο ταξίδι). Το διεθνές δίπλωμα εκδίδεται αυθημερόν σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, ενώ επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ΕΛΠΑ δεν είναι σε θέση να εκδώσει διεθνές δίπλωμα παρά μόνο σε όσους επιδεικνύουν την πρωτότυπη, εν ισχύ, ελληνική άδεια οδήγησης.

Τέλος, το κόστος για την έκδοση διεθνούς διπλώματος μονοετούς ισχύος είναι 50 ευρώ, και για αντίστοιχο τριετούς ισχύος είναι τα 90 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr

Read more...

Ρυθμίσεις για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς προανήγγειλε ο Χατζηδάκης στη Βουλή ...




Τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις περιέγραψε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης προαναγγέλοντας ουσιαστικά τις..
. νέες ρυθμίσεις είπε πως «ξέρω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις» συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας».

«Ηδη και αυτά η Τρόικα τα δέχεται με το ζόρι», πρόσθεσε και κάλεσε όσους βουλευτές έχουν διαφορετικές προτάσεις να τον συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα μήπως και μπορέσουν να τους πείσουν.

Καταλήγοντας τόνισε πως οι «ρυθμίσεις γίνονται με γνώμονα την κατάσταση των οικονομικά και κοινωνικά ασθενεστέρων...

Read more...

Σε ισχύ από τις 6 τα ξημερώματα Την επιστράτευση των πληρωμάτων αποφάσισε η κυβέρνηση



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πειραιάς
Την επιστράτευση των πληρωμάτων των πλοίων αποφάσισε η κυβέρνηση, ξεκινώντας άμεσα τη διαδικασία επίδοσης φύλλων πορείας. Η επιστράτευση θα ισχύσει από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μουσουρούλης τόνισε: «Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών. Κάναμε εξαντλητικό διάλογο και δώσαμε συγκεκριμένες λύσεις. Όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ, η οποία ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν δίνουν περιθώρια για διάλογο» είπε ο κ. Μουσουρούλης.

Ο υπουργός επανέλαβε τις λύσεις που έδωσε σε συγκεκριμένα αιτήματα της ΠΝΟ, όπως την καταβολή των δεδουλευμένων σε δύο δόσεις, καθώς και την ανεξαρτησία του Οίκου Ναύτου -τον φορέα υγειονομικής περίθαλψης των ναυτικών- αλλά και την αυτοτέλεια του γραφείου ευρέσεως εργασίας.

«Υπό αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη νησιωτική Ελλάδα, με απόφαση του πρωθυπουργού, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κηρύσσεται πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων και εξουσιοδοτείται ο υπουργός να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτωντων ανωτέρω πλοίων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον κ. Μουσουρούλη για το πότε θα σταλούν τα φύλλα πορείας, απάντησε ότι αυτή ξεκινά άμεσα.

Διευκρίνισε δε ότι αν σε ένα πλοίο το πλήρωμα εμφανιστεί μέχρι το βράδυ (όπως για παράδειγμα με τα πλοία της Κρήτης), το πλοίο ενδεχομένως να αναχωρήσει άμεσα.

Οι ναυτεργάτες από την πλευρά τους ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλουν, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών».

Ζητούν, επίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.

Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ραντεβού στο λιμάνι του Πειραιά στην προβλήτα απέναντι από τον Αγιο  Διονύσιο στις 6 το απόγευμα.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Οι κερδοσκόποι «ληστεύουν αναγκαία εισοδήματα από τους λαούς μας» Γ. Παπανδρέου: Πολέμησα τους «ολιγάρχες»

«Αγωνίστηκα για να ενδυναμώσω τους δημοκρατικούς θεσμούς προς όφελος των πολιτών και της δημοκρατικής λογοδοσίας. Έδωσα μάχη ενάντια σε μία ισχυρή ομάδα ολιγαρχών που συγκέντρωναν οικονομική και πολιτική δύναμη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Οργάνωσης, η οποία λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην Πορτογαλία.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και υποστήριξε πως, αν και αρχικά πήγαινε καλά, δεν είχε την αρωγή της Ευρώπης. 

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στη διαφθορά, ενώ σε σχέση με το θέμα, είπε ότι ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές μπορεί να γίνει πράξη, «βάζοντας στο στόχαστρο τους κερδοσκόπους, φέρνοντας σημαντικούς πόρους στις κοινωνίες μας» και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και σε άλλους τομείς, όπως η καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων και η καταπολέμηση της διαφθοράς». 

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως οι κερδοσκόποι «ληστεύουν αναγκαία εισοδήματα από τους λαούς μας. Πόρους που θα πήγαιναν στην ευημερία, στην ανάπτυξη».

Επιπλέον, αποστάσεις κράτησε από τις εκτιμήσεις του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σε άρθρο αναγνώρισε ευθύνες και στην τότε κυβέρνηση για το γεγονός της αποτυχίας του προγράμματος. Μίλησε «για έλλειψη εμμονής, αποφασιστικότητας, συναίνεσης και στήριξης που κατανέμονται μεταξύ της τότε κυβέρνησης και της τότε “αντιμνημονιακής” αντιπολίτευσης».

Σε άλλο μήκος κύματος, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι «και εμείς στην Ελλάδα πηγαίναμε καλά τον πρώτο χρόνο. Όλοι μας έβλεπαν σαν παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά όταν οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, η κυβέρνησή μου κατηγορήθηκε εσφαλμένα. Αν η ΕΕ είχε αντιδράσει άμεσα και δυναμικά τότε, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, θα είχαμε αποφύγει πολύ πόνο».

Υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησής του, δήλωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη να «καθαρίσει» το χάος της κυβέρνησης Καραμανλή και ότι αυτό έκανε.

«Εγώ έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη να "καθαρίσω" το χάος που άφησε πίσω της η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το έκανα. Υποχρεώθηκα να αναλάβω δράση για να αποφύγω τη χρεοκοπία της χώρας μου, να πολεμήσω τους φόβους των αγορών ή τη κερδοσκοπία και το έκανα με τη βοήθεια των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα επιβίωσε, η Ελλάδα είναι σήμερα ζωντανή, η Ελλάδα έχει προοπτική».

Πάντως και οι δύο, Παπανδρέου και Βενιζέλος, αποδίδουν ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο κ. Παπανδρέου συγκεκριμένα στη Λισαβόνα υπογράμμισε: «Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιδρούσε πριν όπως κάνει τώρα, παρεμβαίνοντας στην αγορά ομολόγων, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την ανάγκη να προσφύγουμε στο λεγόμενο μηχανισμό στήριξης».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να στρέψει για μια ακόμη φορά τα βέλη του στις συντηρητικές ηγεσίες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, λέγοντας ότι «η συντηρητική Ευρώπη ήταν απλά πολύ συντηρητική. Πίστευε στην “μαγεία” των αγορών και το πληρώνουμε ακριβά αυτό. Και οι λαοί μας που υποφέρουν από τα εκτεταμένα προγράμματα προσαρμογής, αλλά και αυτοί που μας στηρίζουν με τα δάνειά τους».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και ότι υπάρχει ο κίνδυνος  «ακόμα και σήμερα, αν η Ευρώπη δεν κάνει επιπρόσθετες ενέργειες, οι θυσίες των Πορτογάλων, των Ελλήνων, των Ισπανών και άλλων, μπορεί να χαθούν και να ζητηθούν περισσότερες»
protothema.gr

Read more...

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


... 3 ΕΚΑΤ. € ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΣΤΟΥΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η απάθεια των διοικούντων ξεπερνάει κάθε όριο. Έναν ολόκληρο χρόνο με επιχορηγήσεις από την χρηματοδότηση για τις εκλογές και τον τακτικό...
προϋπολογισμό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ούτε μισό σεντ, εκτός από αυτά που αν δεν καταβληθούν συνεπάγονται αυτόφωρη διαδικασίας (δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων, επίδομα αδείας).
Έναν χρόνο απλήρωτοι και σε απόγνωση οι εργαζόμενοι είναι θεατές σε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, όπου μικρομέγαλοι παραγοντίσκοι, τρέχουν για να πάρουν μια θεσούλα ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου, έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν για το ποιος θα ιδιοποιηθεί ακόμα και τα συντρίμμια ενός κόμματος "φάντασμα".
Που είναι τα κλιμάκια της ΓΣΕΕ;
Που είναι τα κλιμάκια της ΠΑΣΚΕ;
Πως περιμένετε να αντιδράσουν οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι;
Εμείς δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τη δράση μας με ό,τι μέσα μπορούμε, γνωρίζοντας ότι δεν είναι πολλά, γνωρίζοντας ότι ο συντονισμός με το σύνολο των συναδέλφων στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις είναι δύσκολος.
Ρωτάμε τους εργαζόμενους από τα άλλα κόμματα, πόσο καιρό είναι (αν είναι) απλήρωτοι.
Ρωτάμε την ηγεσία του κόμματος, τι γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ. Μήπως θα έχουμε εκπλήξεις από τον άλλον μήνα που θα ξεκινήσουμε ανανεώσεις στα βιβλιάρια ασθενείας;
Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και με πιο χρονοδιάγραμμα;
Γίνεται προσπάθεια να απευθυνθούμε ακόμα και στα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ώστε να λάβουν γνώση της άθλιας κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.
Καλούμε όσους συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, να θέτουν έντονα και επίμονα το θέμα των επί ένα χρόνο απλήρωτων εργαζόμενων.
Καλούμε τους συναδέλφους σε δυναμικές αντιδράσεις πριν και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου μαζί με όσους συνέδρους και μέλη του κόμματος μας στηρίζουν (και από τα mail που μας στέλνουν είναι εκατοντάδες).
Δεν θα κάνετε συνέδριο πάνω στα πτώματά μας!
Πουλήστε τις βόλες και τα κότερά σας και πληρώστε τους εγαζόμενους σας!
(Πρίν λίγο το facebook κατέβασε το προφίλ μας ίσως προσωρινά ίσως οριστικά... εμείς θα συνεχίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ..)".
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΑ '' ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ '' ΑΚΙΝΗΤΑ...


Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα κληθούν να βάλουν και πάλι οι 500.000 περίπου πολίτες που τακτοποίησαν τα αυθαίρετα τους, αφού όλα πλέον δείχνουν ότι οι τακτοποιημένοι χώροι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις...
και να προσμετρηθούν στα τεκμήρια για την ακίνητη περιουσία.
Στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις τακτοποιημένων χώρων, το τεκμήριο σχεδόν διπλασιάζεται.
Ενδεικτικά, για ένα διαμέρισμα που ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στους δυο συζύγους (50%-50%), σε τιμή ζώνης έως 2.799 ευρώ, και στα συμβόλαια αναγράφεται ως κύριος χώρος κατοικίας 80 τ.μ. και έχουν αλλάξει χρήση (τακτοποιηθεί) βοηθητικοί χώροι 40 τ.μ., θα πρέπει να δηλωθούν τώρα 120 τ.μ. ως κύριοι χώροι. Κι ενώ έως πέρυσι το τεκμήριο θα ήταν 1.600 ευρώ τώρα αυτό αυξάνεται κατά 1.500 ευρώ και διαμορφώνεται στα 2.900 ευρώ.
Για την ίδια περίπτωση, σε μέση τιμή ζώνης (έως 4.999 ευρώ) το τεκμήριο από 2.240 ευρώ αυξάνεται σε 4.060 ευρώ και στις ακριβές τιμές ζώνες (άνω των 5.000 ευρώ) το τεκμήριο από 2.720 ευρώ αυξάνεται κατά 2.210 ευρώ και διαμορφώνεται σε 4.930 ευρώ.
Τα τεκμήρια εκτινάσσονται σε περιπτώσεις που το διαμέρισμα ανήκει κατά 100% σε έναν φορολογούμενο. Σε αυτή τη περίπτωση και με το παραπάνω παράδειγμα, το τεκμήριο για τη χαμηλή τιμή ζώνης, αυξάνεται από 3.200 ευρώ σε 5.800 ευρώ, για τη μέση τιμή ζώνης, από 4.480 ευρώ σε 8.120 ευρώ και στην υψηλή τιμή ζώνης από 5.440 σε 9.860 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει σχέδιο για νομιμοποίηση εκατομμυρίων αυθαιρέτων. Όλα δείχνουν ότι με ένα φτηνό πρόστιμο θα δοθούν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίες σε όλες τις περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων σε κτίρια με νόμιμη άδεια υπό τη προϋπόθεση να μην ξεπερνούν το νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου (ιδεατό στερεό).
Ήδη σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται τα περίπου 350.000 από τα 500.000 αυθαίρετα που έχουν ήδη μπει σε διαδικασία τακτοποίησης. Κι αυτοί ενδέχεται, σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, να ειναι οι πρώτοι που θα πάρουν αυτόματα τη νομιμοποίηση. Για τις μεγαλύτερες αυθαιρεσίες, η νομιμοποίηση αναμένεται να δοθεί μέσω από διάφορα εργαλεία, όπως ενδεχομένως οι "τράπεζες γης", μέσω των οποίων οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ανάλογα με τα τετραγωνικά που έχει υπερβεί, αγοράζοντας συντελεστή δόμησης ως "άϋλο τίτλο".
Εξάλλου, αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα νομιμοποίησης μέσω ενός παραβόλου 500 ευρώ σε όσους έχουν πολεοδομικές παραβάσεις που αίρονται με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, όπως για παράδειγμα η αλλαγή χρήσης στο 50% των υπόγειων χώρων που ενώ θεωρούνταν παράβαση με τον παλιό ΓΟΚ πλέον μπορεί να γίνει νόμιμα.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ GPO Προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 0,3% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς



proigeitai-i-nea-dimokratia-me-03-katalliloteros-prothypoyrgos-o-samaras 
Με 0.3% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPOγια την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.
Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 21,1%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, η Χρυσή Αυγή με 10%, τοΠΑΣΟΚ με 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4,8% Στο 14,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός  εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει το 46,1% των προτιμήσεων, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 27,8%.

Το 49,4% θεωρεί ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, τη στιγμή που το 49,9% θεωρεί ότι δεν θα ξεπεραστεί. Την ίδια ώρα 6 στους 10 πολίτες (63,3%) θεωρούν ότι θα χειροτερέψει το βιωτικό τους επίπεδο στο άμεσο μέλλον, ενώ 35,3% θεωρεί το αντίθετο.

Το 66,7% των πολιτών θεωρούν αποτυχημένη την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται όταν το 31,1% τη θεωρούν πετυχημένη.

Παράλληλα, το 89% θεωρεί άδικη τη φορολογική πολιτική.
http://newpost.gr/

Read more...

Διάλογος από μηδενική βάση Επωνυμία και σύμβολα του ΠΑΣΟΚ επί τάπητος στον προσυνεδριακό διάλογο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η επωνυμία και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται ανάμεσα στα βασικά ερωτήματα του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξάγει το ΠΑΣΟΚ, εν όψει του 9ου συντακτικού συνεδρίου του Κινήματος που θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εγκύκλιος που απέστειλε η Οργανωτική Γραμματεία σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος, παραθέτει τα «βασικά ερωτήματα» της προσυνεδριακής  διαδικασίας, στα οποία τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος καλούνται να απαντήσουν με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Οι απαντήσεις «θα ληφθούν υπ' όψιν για την τελική διαμόρφωση των προτάσεων που θα έρθουν στο Συνέδριο».

Τα ερωτήματα αφορούν την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης, την οργανωτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, τις στρατηγικές επιλογές της χώρας, αλλά και το εάν πρέπει να αλλάξουν ή να διατηρηθούν η επωνυμία και τα σύμβολα του κόμματος.

Η εγκύκλιος

«Κεντρικός στόχος του Συνεδρίου μας είναι η συγκρότηση ενός κόμματος ικανού να εγγυηθεί τη μετεξέλιξη της Ελλάδας σε μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ χώρα. Πως συγκροτείται το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής;» αναφέρει η εγκύκλιος, που υπογράφει ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Π.Κουκουλόπουλος.

«Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε προφανής, ούτε πολύ περισσότερο μπορεί να απαντηθεί με την επιστροφή στο παρελθόν. Απευθυνόμαστε σε μια άλλη κοινωνία, σε μια άλλη χώρα» προστίθεται.

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα, Η οργανωτική μας φυσιογνωμία, Η θέση μας για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας είναι τα κεντρικά σημεία του διαλόγου που πρέπει να διεξαχθεί με τόλμη και ειλικρίνεια και με τη μέγιστη δημοσιότητα και συμμετοχή. Οι εισηγήσεις μας αποτελούν την αρχική πρότασή μας. Χρειάζεται όμως να τοποθετηθούν και τα μέλη μας και όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της παράταξης και της χώρας.»

» Για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας σας στέλνουμε κείμενο με τα βασικά ερωτήματα του προσυνεδριακού διαλόγου. Περιμένουμε απαντήσεις με τη συμμετοχή μέσα από τις προσυνεδριακές διαδικασίες ή και απευθείας μέσω του διαδικτύου» αναφέρεται ακόμη.

Βασικά ερωτήματα του προσυνεδριακού διαλόγου

Τα βασικά ερωτήματα του προσυνεδριακού διαλόγου είναι τα ακόλουθα:

Α. Για την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της παράταξης


1. Η θέση του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό φάσμα - Πώς προτείνετε να αυτοπροσδιορίζεται το ΠΑΣΟΚ (πολλές επιλογές ή συνθέσεις):

Δημοκρατική παράταξη
Δημοκρατική προοδευτική παράταξη
Κεντροαριστερά
Ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα
Πατριωτικό ,λαϊκό κίνημα
Ριζοσπαστικό κίνημα
Εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας
Ο πολιτικός χώρος του κέντρου
Ευρωπαϊκή δύναμη
Υπεύθυνη εθνική δύναμη
Εκφραστής των προοδευτικών δημιουργικών δυνάμεων του τόπου

2. Σε ποιους πρέπει να απευθύνεται και ποιους να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ (πολλές επιλογές ή συνθέσεις):

Τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου
Τους μη προνομιούχους της σημερινής εποχής
Τους νέους
Τους συνταξιούχους
Τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα
Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Τους ανέργους
Την επιχειρηματικότητα
Την προοδευτική αστική τάξη
Τους μικρομεσαίους
Τη μεσαία τάξη
Τους ελεύθερους επαγγελματίες
Τους ανθρώπους που πιστεύουν στις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού
Τους ανθρώπους που πιστεύουν στην ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό κράτος

3. Ποιες πρέπει να είναι οι θεμελιώδεις αξίες του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή εποχή (πολλές επιλογές ή συνθέσεις):

Η ανάπτυξη
Η δημοκρατία
Η Πολιτική συμμετοχή
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου
Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
Η κοινωνική δικαιοσύνη
Η αλληλεγγύη
Η απασχόληση
Η αναδιανομή
Η διαφάνεια
Η εθνική ανεξαρτησία
Οι ίσες ευκαιρίες
Οι νέες ευκαιρίες
Η ελευθερία
Η ισότητα
Η ασφάλεια
Ο πατριωτισμός
Η πρόοδος
Η αποκατάσταση των αδικιών
Η αποκατάσταση του ρόλου της πολιτικής
Ο κοινοβουλευτισμός
Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Η παραμονή της χώρας στο ευρώ
Η δημοσιονομική ισορροπία

Β. Για την οργανωτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ - Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει:


Μέλη μόνο
Φίλους μόνο
Μέλη με πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά και φίλους με δικαίωμα εκλέγεσθαι
Δημοτικές οργανώσεις (μια ανά δήμο ή δημοτική κοινότητα) μόνο
Οργανώσεις και στους χώρους δουλειάς
Νεολαία με δική της οργανωτική δομή
Τους νέους μέσα στις κομματικές οργανώσεις
Ισχυρά κεντρικά όργανα
Ισχυρά περιφερειακά όργανα
Ολιγομελή όργανα σε όλα τα επίπεδα
Πολυμελή όργανα σε όλα τα επίπεδα
Εσωτερικά ρεύματα σκέψης
Εσωκομματικές τάσεις που οργανώνονται και εκφράζονται συλλογικά
Διαδικασίες άμεσης εκλογής του Προέδρου του από τη βάση
Κανόνες αυστηρής κομματικής πειθαρχίας
Κανόνες χαλαρής κομματικής πειθαρχίας
Κανόνες κομματικής πειθαρχίας μόνο για τους βουλευτές του
Τρία επίπεδα οργάνωσης: δημοτικό, νομαρχιακό/περιφερειακό, εθνικό ή περισσότερα;
Συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις για διάφορα θέματα
Αποκεντρωτικά χαρακτηριστικά
Ψηφιακές διαδικασίες και όχι μόνο συμβατικές
Εσωκομματικά δημοψηφίσματα

Β1. Η επωνυμία και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ: 


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατηρήσει την επωνυμία του και τα σύμβολα του:
- ως στοιχείο ιστορικής συνέχειας
- ως εγγύηση ενότητας
- ως εκλογικό πλεονέκτημα
- Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το όνομα και τα σύμβολα αλλά οι πολιτικές επιλογές και οι συμπεριφορές των στελεχών

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει την επωνυμία και τα σύμβολα του:
- ως σηματοδότηση της τομής με το παρελθόν, χωρίς φυσικά να αποσιωπά ότι είναι συνέχεια της ίδιας παράταξης (του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γέρου της Δημοκρατίας, του Ανδρέα Παπανδρέου)
- ως εκλογικό πλεονέκτημα μέσω της επαναπροσέγγισης πολιτών που έχουν απομακρυνθεί
- ως αφορμή για την ενεργοποίηση στελεχών της κοινωνίας που δεν θέλουν σχέση με τα παλιά κόμματα

Γ. Για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας - το ΠΑΣΟΚ θεωρεί θεμελιώδη επιλογή:


-Τη συμμέτοχη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ζώνη του ευρώ/την συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

-Την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό κράτος, μια κανονική οικονομία, μια κανονική κοινωνία

- Την ανάγκη η Ελλάδα να επανέλθει το ταχύτερο και να παραμείνει σε ικανοποιητικούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα

- Την ανάγκη να διαμορφωθούν το συντομότερο οι προϋποθέσεις σταδιακής αποκατάστασης των εισοδημάτων και των άλλων απωλειών της κρίσης

- Την ανάγκη να στηριχτεί η νέα γενιά ώστε να μπορεί να ασκεί ουσιαστικά το δικαίωμα της στο μέλλον της πατρίδας

- Την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ξανά δημοσιονομικά αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη μέσα στη Ευρώπη

- Την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που βασίζεται σε ένα νέο εθνικό παραγωγικό σχήμα που αξιοποιεί τους ενδογενείς πόρους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας

- Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα εθνικό φορολογικό σύστημα: σταθερό, απλό, κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακό

- Την ανάγκη να στηριχθούν οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας με στόχο τη γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας, ιδίως της ανεργίας των νέων

-Την ανάγκη να θωρακιστεί η δημοκρατία και το κράτος δικαίου απέναντι στα φαινόμενα ναζιστικής βίας

- Την ανάγκη να είναι η Ελλάδα μια χωρά ασφαλής για τους πολίτες της, ανοικτή στον κόσμο

- Την ανάγκη να διασφαλίσουν οι θεσμοί και τα επιμέρους συστήματα ενός σύγχρονου και λειτουργικού κοινωνικού κράτους

- Την ανάγκη ριζικής ανανέωσης των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών μέσα από την αναθεώρηση Συντάγματος

- Την ανάγκη αποκατάστασης της Εθνικής ισχύος, προστασίας της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας και της διασφάλισης όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Εθνικού πλούτου της χώρας


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Θα τον υπερασπιστώ μέχρι τέλους» Υπερήφανη για το γιο της δηλώνει η μητέρα του Νίκου Ρωμανού


Με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης, ο Νίκος Ρωμαανός οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης
Με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης, ο Νίκος Ρωμαανός οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Υπερήφανη για τον γιο της «που αγωνίζεται ενάντια στη σάπια κοινωνία» δηλώνει η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κατηγορείται γα τη ληστεία με τα Καλάσνικοφ στην Κοζάνη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha είπε «είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία και άνομη και θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου».

Κατήγγειλε επίσης «τη βάναυση κακοποίηση του γιου της και των τριών άλλων συλληφθέντων από τους αστυνομικούς». Όπως είπε, «τα παιδιά είναι πολύ χτυπημένα. Χτυπήθηκαν όλα μέσα στην Aσφάλεια, δεν χτυπήθηκαν κατά τη συμπλοκή, όπως γράφουν οι εφημερίδες, χτυπήθηκαν όλα μέσα στην ασφάλεια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με τον ισχυρισμό της Αστυνομίας, ότι χτυπήθηκαν στη διάρκεια της συμπλοκής, επειδή είχαν όπλα, είπε: «Ναι, η Αστυνομία ανακοίνωσε ψέματα. Τα παιδιά χτυπήθηκαν μέσα στην Ασφάλεια».

Η μητέρα του 20χρονου ερωτηθείσα αν και πόσο επηρεάστηκε από την υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς ήταν μαζί του όταν δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, είπε ότι «όλα από εκεί ξεκίνησαν».

Παιδί των βορείων προαστίων ο Νίκος Ρωμανός γνώρισε τον κολλητό του Αλέξη σε σχολείο του Ψυχικού.

Ο 20χρονος είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο αποκαλούμενο «έγκλημα στο Κολωνάκι».

Η μητέρα του Παυλίνα Νάσιουτζικ, διδάκτωρ Φιλοσοφίας, έχει περάσει από τις ιστορικές μελέτες στη συγγραφή μπεστ σέλερ με τίτλους «Μαμάδες βορείων προαστίων» και «Μύκονος μπλουζ».

Ο παππούς του Αθανάσιος Νάσιουτζικ από τις Σέρρες εντάσσεται στην ΕΠΟΝ και μετά τον Εμφύλιο συλλαμβάνεται και περνάει οκτώ χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλβανία. Υπήρξε διανοούμενος, γνωστός συγγραφέας και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην οποία γενικός γραμματέας το ίδιο διάστημα ήταν ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, επίσης συγγραφέας, έμπορος και μέλος του ΚΚΕ. Η γνωριμία τους θα αποδειχθεί μοιραία και για τους δύο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1984, ο 73χρονος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος βρίσκεται δολοφονημένος στο πίτι του με 97 χτυπήματα στο κεφάλι με σφυρί.

Ως δράστης για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και έμεινε γνωστό ως «έγκλημα στο Κολωνάκι», κατηγορήθηκε ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ.

Η δικαστική διαμάχη που έφτασε δύο φορές μέχρι τον Αρειο Πάγο, ύστερα από ισάριθμες αθωωτικές αποφάσεις, έληξε έπειτα από μια δεκαετία με την αμετάκλητη καταδίκη του Νάσιουτζικ.

Όπως η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημάδεψε τον Νίκο Ρωμανό, έτσι και για τη μητέρα του Παυλίνα Νάσιουτζικ υπήρξε καθοριστική η δικαστική περιπέτεια του πατέρα της, που την έζησε από τα 18 της χρόνια. «Ηταν η μέρα που ο Γιώργος μου είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Επίσης ήταν η μέρα που έκλεινα τα 18. Και φυσικά η μέρα που έμαθα ότι ο πατέρας μου κατηγορείται για φόνο», περιγράφει η Παυλίνα Νάσιουτζικ, στο βιβλίο της «Τόση λίγη αλήθεια, η υπόθεση Νάσιουτζικ εκ των έσω».

Μεγαλωμένος στο περιβάλλον αυτό, η πρώτη επαφή του Νίκου Ρωμανού με τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές ήρθε με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, στην οποία ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Αρνήθηκε ωστόσο να καταθέσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, το οποίο καταδίκασε τους δράστες της δολοφονίας αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Τις πρώτες ημέρες της δίκης είχε παραστεί στο ακροατήριο μαζί με τους γονείς του.

Μόνο όταν έφτασε η σειρά της κατάθεσής του επέλεξε να απουσιάζει και έστειλε επιστολή. «Δεν είχα κανένα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου» ανέφερε μεταξύ των άλλων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ηράκλειο: Αποσπασμένοι υπάλληλοι της ΔΕΗ με προκλητικές αμοιβές χιλιάδων ευρώ!..




http://www.tokarfi.gr
Την ώρα που η ΔΕΗ αυξάνει τα κόστη των τιμολογίων της,απόρροια των ζημιών που καταγράφει, η διοίκηση της επιχείρησης δεν εμφανίζεται το ίδιο ”σφιχτή” και με τους εργαζομένους της, με τις παροχές προς ορισμένους να είναι τουλάχιστον προκλητικές.

Έτσι τη ...
στιγμή που οι καταναλωτές αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να ανταποκριθούν στις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια, η ΔΕΗ αποσπά υπαλλήλους ”χρυσοπληρώνοντας” τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, στο Ηράκλειο έχουν αποσπαστεί εργαζόμενοι της επιχείρησης από την Μεγαλόπολη της Πελοποννήσου οι οποίοι αμείβονται… πλουσιοπάροχα.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- οι εργαζόμενοι εκτός τον μισθό τους, λαμβάνουν ανα κάθε μήνα, 1500 ευρώ για εκτός έδρας, 1000(!!)ευρώ για διαμονή και 1800(!!) ευρώ για φαγητό.

Το θέμα φαίνεται πως θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και σε πολιτικό επίπεδο το προσεχές διάστημα...


Read more...