Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Θα διασπασθεί η ΝΔ...Τριάδα μεταγραφών... Και εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ στον ΛΑΟΣ;


.
Του Μαρίνου Πουλάκη
..
Κι άλλοι μεταπηδούν στον ΛΑΟΣ, λόγω μη κάλυψης της φρασεολογίας του από τη ΝΔ και μη υποφαινόμενης στήριξης από τον κομματικό μηχανισμό. Μετά τον πρώην βουλευτή Λάρισας Γιώργο Γαρουφαλιά, ακούγεται και το όνομα ενός εν ενεργεία βουλευτή από νομό της Θεσσαλίας καθώς και του πρώην επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκου Καραχάλιου (Α΄ Αθηνών ή περιφέρεια Αττικής).




Read more...

"Πατιτούρα" κι άγιος ο Θεός....


Στο Δημοτικό, αυτό που έκανε ο Καραμανλής, το λέγαμε "πατιτούρα"...

Τόσο προβλέψιμο πια, το επικοινωνιακό του επιτελείο, που αρχίζει να χάνεται το ενδιαφέρον μου...
Τι σου φταίνε όμως κι αυτοί; Είχαν να διαχειριστούν έναν άβουλο και ανίκανο αρχηγό...


krogias

Read more...

Στις 4 Οκτωβρίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας


Θησείο, 3/09/2009

Εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων που διψάνε να ξαναδούν τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί.




Read more...

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε

Ας συμβάλλουμε όλοι σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον.


Read more...

Έτοιμος...

Βγήκε με σηκωμένα τα μανίκια. Τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου θύμιζαν Ανδρέα. "Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγαλειώδη παρουσία σας εδώ, 3η Σεπτέμβρη" . Ο Ευαγγελάτος, βέβαια, είπε ότι θύμιζε Ομπάμα. Εκτός από άσχετος, δε...

θυμάται κιόλας. Ο Παπανδρέου έχει προηγηθεί του Ομπάμπα. Και έχει ξαναβγεί έτσι, με πουκαμισάκι, γραβάτα και σηκωμένα τα μανίκια...

nonews-news


Read more...

EIKONA AΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...


Αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική ξέρουν ότι ο κόσμος στις συγκεντρώσεις δεν κρίνει τις εκλογές. Όπως δεν τις έκρινε ποτέ τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να σχολιάσουμε καμία πολιτική συγκέντρωση. Ούτε την πρώτη του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο στο Θησείο. Αυτό όμως που θα σχολιάσουμε είναι... την αλά Ομπάμα εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με λευκό πουκάμισο γυρισμένα μανίκια και σκουρόχρωμη χωρίς υπερβολές γραβάτα. Η οπτική αντίθεση του από τον Καραμανλή ήταν τεράστια. Ο Παπανδρέου έδειχνε πιο φρέσκος. Πιο ορεξάτος. Πιο μοντέρνος. Πιο δραστήριος. Πιο μάχιμος. Η οπτική σύγκριση κρίνει τις εκλογές. Οι συγκεντρώσεις ποτέ...
fimotro


Read more...

ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ... ΗΤΤΑΣ!


Ο Καραμανλής είναι εκ φύσεως εγωιστής. Θα την ταλαιπωρήσει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως έκανε και ο θείος του, ιδρυτής της Ν.Δ. Εάν και εφόσον αποχωρήσει (που κατά την γνώμη μας είναι το πιο πιθανό σενάριο και στοιχηματίζουμε γι αυτό) μετά τις εκλογές, θα αφήσει μεγάλες πληγές στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα είναι μόνο η βαριά ήττα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι και η... ψυχολογική διάσπαση που θα έχει συντελεστεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ο Καραμανλής θα θελήσει να αποδείξει ότι κανένας άλλος εκτός από αυτόν δεν θα μπορεί να φέρει το κόμμα της Ν.Δ. στην εξουσία. Ότι συνέβη επί 9 χρόνια (1981-1990) με τον Γ. Ράλλη, τον Ε. Αβέρωφ και τον Κ. Μητσοτάκη μέχρι που κέρδισε οριακά -με τον Θ. Κατσίκη- τις εκλογές. Θα προσπαθήσει να παίξει τον ρόλο του "εγγυητή" της ενότητας στο εσωτερικό της παράταξής του. Δεν είμαστε μέντιουμ. Η ιστορία, όμως, επαναλαμβάνεται. Και ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

fimotro

Read more...

Δεν έχει ούτε έναν φίλο να του πει πόσο γελοίος κατάντησε; Λίγη τσίπα ρεεεεεεεεεεεεε


Διάγγελμα: 6 χρόνια ΤΙΠΟΤΑ

Kαι ΝουΔού και Light




Read more...

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ


Σαν μέλισσες αρχίζουν και μαζεύονται γύρω από τη Ντόρα κομματικά στελέχη και βουλευτές. Το τι γλύψιμο πέφτει από σήμερα δεν περιγράφεται. Γλοιώδη υποκείμενα που μέχρι χθες την εξύβριζαν σήμερα φιλάνε κατουρημένες ποδιές. Η "Ψηλή" τους έχει ανάγκη. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.


Από τους μεγαλύτερους κωλοτούμπες που υπάρχουν στην κυβέρνηση Καραμανλή. Τώρα το στρίβει υπέρ της Ντόρας. Όμως, τον ξέρει καλά η "Ψηλή". Σήμερα για να πιστοποιήσει την εσωκομματική τούμπα του βγήκε στον Real fm στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και της Μαριάννας Πυργιώτη. Σε ερώτηση... της Κάτιας Μακρή ο Στυλιανίδης παραδέχθηκε ότι κακώς ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές ! Η Μακρή είπε ότι θα ήταν σαφώς καλύτερο η κυβέρνηση να παράγει έργο και κατά τον Φεβρουάριο με πρόσχημα την άποψη Παπανδρέου για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο Καραμανλής να προκηρύξει εκλογές. Η απάντηση του Στυλιανίδη -πριν αρχίσει να λέει αόριστα θετικά σχόλια για την απόφαση του Πρωθυπουργού- ήταν «κυρία Μακρή εμμέσως συμφωνώ μαζί σας». Αρχισε το γλύψιμο...



Tην είδηση μετέδωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real fm παρεμβαίνοντας στην εκπομπή της Μακρή και της Πυργιώτη. Ο Μιχάλης Λιάπης σε λίγο θα ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος γιατί διαφωνεί με τους χειρισμούς Καραμανλή και τις πρόωρες εκλογές. Πάει για διάλυση η Νέα Δημοκρατία!
fimotro
Read more...

3 Σεπτέμβρη 1974 - 3 Σεπτέμβρη 2009!!! Ημέρα μνήμης του ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου













Read more...

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

[karamanlis09.jpg]Τη διάλυση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα και εκλογές στις 4 Οκτωβρίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός,


Read more...

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Θησείο - 3 Σεπτέμβρη 2009


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
πηγαίνουμε λοιπόν σε εθνικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου. Και – είναι ευκαιρία – τις αμέσως επόμενες ημέρες να σκεφτούμε πως, από την αναμέτρηση αυτή, μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα. Ας μην αρκεστούμε σε ο,τιδήποτε λιγότερο.
Έτσι, η σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την 35η επέτειο ίδρυσης του Κινήματος αποκτά πρόσθετη, ξεχωριστή σημασία. Αναγορεύεται σε απόδειξη ότι το καλύτερο ...γίνεται !
Όπως ιδιαίτερη σημασία έχει και η δική μας παρουσία εκεί. Σήμερα, 3 Σεπτέμβρη 2009, στις 7.30 το απόγευμα, στο σταθμό των τραίνων στο Θησείο. Είναι άσκηση του δικαιώματός μας να ελπίζουμε. Θα είμαι και εγώ εκεί μαζί σας. Πιστεύω, ειλικρινά, ότι μπορούμε. Γίνεται!
Φιλικά
Παντελής Οικονόμου
Μέλος του ΠΑΣΟΚ Α Αθήνας



Read more...

3/9/2009 Άρθρο Σπύρου Κουβέλη στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Άρθρο Σπύρου Κουβέλη στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ!!!!



Βάσω Παπανδρέου


"Είπε ο κ. Καραμανλής ότι κάνει εκλογές για τρεις λόγους: Ο ένας είναι το νοικοκύρεμα του κράτους, ο δεύτερος η μείωση, η πάταξη της φοροδιαφυγής και ο τρίτος οι διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά τα είχε πει το 2004 και το 2007. Το ερώτημα είναι, 5,5 χρόνια τι έκανε; Τώρα τα είδε; Δεν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας χθες" δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "χρειάζονται διαφανείς κανόνες, οι οποίοι ωστόσο να δημιουργούν αίσθημα δικαίου στην κοινωνία".

Χρήστος Παπουτσής

"Έχω την αίσθηση ότι δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα για τη χώρα πέρα από την υπεύθυνη απόφαση του Πρωθυπουργού να παραιτηθεί η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Νομίζω ότι ο λαός είναι εκείνος ο οποίος θα κρίνει τη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θέλω και εγώ να ευχηθώ ο λαός να κρίνει όλους εξ υμών δίκαια, με βάση το έργο μας, την παρουσία μας, τη συνέπεια μας, τις αξίες, τα ιδανικά και τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων μας" δήλωσε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής.


Read more...

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η Ν.Δ. - ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΛΙΑΠΗΣ!



Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, τονίζοντας ότι λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και πολιτικής συνέπειας τού επέβαλαν την στάση αυτή.

Μιλώντας στο Mega είπε ότι έδωσε μια μάχη για να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά δεν την κέρδισε.

Πως είναι δυνατόν να ζητήσουμε την ψήφο του Ελληνικού λαού όταν χτες το βράδυ παραδεχτήκαμε πως απέτυχε η πολιτική μας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του Ο Μιχάλης Λιάπης.
Read more...

Εκλογές με Αιτία και Διακύβευμα


Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Είναι δυνατόν σε μία εκλογική διαδικασία να μένουμε στην αφορμή και όχι στην αιτία και στο διακύβευμα; Και όμως είναι δυνατόν.

Φαντάζομαι ότι δεν άκουσα μόνο εγώ πολλούς να αναρωτιούνται με ποιο πρόταγμα θα πήγαινε ο Πρωθυπουργός στις εκλογές. Το πρόταγμα κύριοι ήταν απλά η αφορμή. Αιτία είχαμε, την παρατεταμένη ακυβερνησία και την πολιτική απονομιμοποίηση της απερχόμενης Κυβέρνησης. Διακύβευμα επίσης έχουμε, η Ελλάδα και ο Έλληνας, το μέλλον και ο άνθρωπος.

Είναι η πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Η μεταπολίτευση ολοκληρώνει τον κύκλος της και τις λύσεις που μπορεί να δώσει, το νέο κεφάλαιο πρέπει να ανοίξει και μπορεί να ανοίξει. Το νέο κεφάλαιο δεν χρειάζεται στείρες και άναρθρες κραυγές για γροθιές στο δικομματισμό, αλλά ουσιαστική, σύγχρονη και αποτελεσματική πρόταση διακυβέρνησης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή και αυτοδύναμη δημοκρατική κυβέρνηση με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα.

Οι διεκδικητές της εξουσίας;

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, ο άνθρωπος της πρισματικής αντιπολίτευσης. Ο άνθρωπος που δεν είχε ποτέ πρόγραμμα, ο άνθρωπος που δεν θέλει να κάνει ρήξεις, που δεν έχει όραμα και φυσικά μέλλον.

Από την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήπιος, ήρεμος, ώριμος με κυβερνητική εμπειρία και ανοιχτούς ορίζοντες. Με όραμα, πρόγραμμα και αντίληψη για τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Με το βλέμμα στον άνθρωπο και την κοινωνία. Με ξεκάθαρο πρόταγμα και θετική ενέργεια, ενέργεια για την Ελλάδα που θέλουμε, με πάθος για την Ελλάδα.

Αιτία υπήρξε, διακύβευμα υπάρχει, λύση υπάρχει, πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει. Τι μένει σε μας; Να αξιολογήσουμε, να επιλέξουμε και να συμμετέχουμε στη νέα σελίδα για την Ελλάδα.
Αναρτήθηκε από Akis Karatrantos

Read more...

ΑΠΟΛΕΙΠΕΙΝ ο Πρωθυπουργός ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Παραφράζοντας τον Καβάφη...
Σαν έξαφνα ώρα μεσάνυχτα, ακουστεί
η απόφαση σου να κλείσεις τη Βουλή
και να κηρύξεις πρόωρες εκλογές
μην ανωφέλετα θρηνήσεις.
Η τύχη σου που σ’ εγκατέλειψε πιά, τα έργα σου
που βγήκαν όλα πλάνες μη κλάψεις για όλα αυτά.
Σαν έτοιμος από καιρό , σα θαρραλέος
αποχαιρέτα την Πρωθυπουργία που φεύγει.
Προπάντων να μη γελαστείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως σε απάτησαν οικτρά.
Τέτοιες ερμηνείες να μη καταδεχτείς
αλλά σα θαρραλέος που αξιώθηκε
μια τέτοια πρωθυπουργία
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο
κι άκουσε με συγκίνηση τους θρήνους των οπαδών σου
ως τελευταία απόλαυση των ήχων
και αποχαιρέτα τη Πρωθυπουργία που χάνεις…
Διονύσης Στ.
press-gr



Read more...

ΔΕΙΠΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


Γιάφκες παντού χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Υπουργοί, πρώην υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε δείπνα και συγκεντρώσεις έριχναν χολή για τον Καραμανλή και τον Σουφλιά. Δεν έκρυβαν τον... προβληματισμό τους και για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τρία ήταν τα δείπνα που μάζεψαν τον περισσότερο κόσμο. Το ένα στο σπίτι του Τσιτουρίδη. Το άλλο σε ρεστωράν βορείων προαστίων με οικοδεσπότη τον βουλευτή Αν. Καραμάριο και το τρίτο στο καφέ του ξενοδοχείου Caravel. Κοινή η διαπίστωση ότι η προσφυγή στις κάλπες ήταν πολιτική αυτοκτονία. Έχουμε πολλά παρασκήνια από τα δείπνα. Θα τα γράψουμε στην συνέχεια...
fimotro

Read more...

Εκθετος στην Εκθεση


Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικάτα που ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή το Σάββατο, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. «Ανατροπή τώρα» είναι το σύνθημα στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, και αυτό κάνει τη διαφορά από τις αντίστοιχες διαδηλώσεις στις προηγούμενες ΔΕΘ.

«Εμείς αποδείξαμε με στοιχεία ότι η πολιτική τής κυβέρνησης είναι οριστικά αδιέξοδη, αλλά ο πρωθυπουργός μας είπε ότι υπάρχουν αποτελέσματα και δεν θέλει να αλλάξει τίποτε, γι' αυτό και ζητάμε αλλαγή αυτής της πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Επισήμανε πως το συλλαλητήριο δεν είναι μια τυπική διεκδίκηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, καταγγελίας και ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής και παρατήρησε: «Δεν αρκεί να αλλάξει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αλλά να αλλάξει ριζικά η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση και να κοπούν με μαχαίρι τα σενάρια που μιλούν για συγκυβέρνηση, γιατί αυτή είναι η απαίτηση των ισχυρών προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) διαμαρτυρήθηκε ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Β. Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και αγνόησε το ΕΚΘ.

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι η χειρότερη δυνατή, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Νίκος Γιαννόπουλος. Η οργή τους για την ανεργία που καλπάζει (στη Θεσσαλονίκη είναι 20% και σε άλλους νομούς υψηλότερη), τα εργοστάσια που κλείνουν, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις ελαστικές μορφές εργασίας θα εκφραστεί στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Τα συνδικάτα θα δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, τα Εργατικά Κέντρα από νομούς της Β. Ελλάδας και άλλες περιοχές της χώρας ναυλώνουν λεωφορεία για τη μεταφορά των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη. Στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα. Παρούσα θα είναι και αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής παράταξης της Ν.Δ. (ΔΑΚΕ).

Χθες το συνδικάτο ιματισμού, κλωστοϋφαντουργίας και πλεκτικής Β. Ελλάδας οργάνωσε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για το «λουκέτο» στην πλεκτοβιομηχανία «ΝΟΒΑΚΝΙΤ», που άφησε 53 εργαζόμενους στο δρόμο, καθώς και για τα προβλήματα στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (πρώην όμιλος Λαναρά).

Αύριο στις 6 το απόγευμα θα διαδηλώσουν με τις στολές τους αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες ενώ αντιπροσωπείες τους θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί άλλα δύο συλλαλητήρια. Του ΠΑΜΕ στην πλατεία Σιντριβανίου, όπου θα συμμετέχουν και αγρότες, και σωματείων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα.

Τα συλλαλητήρια θα εξελιχθούν σε πορείες με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ, σε μικρή απόσταση από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» όπου ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει για την οικονομία. Η Αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη Θεσσαλονίκη και τον θεσμό της Διεθνούς Εκθεσης.

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ, στους οποίους θα απαγορευθεί η στάθμευση από τις 4 αύριο το απόγευμα μέχρι τις 4 μ.μ. της Κυριακής, ενώ τέσσερις εισαγγελείς θα είναι σε επιφυλακή. Το απόγευμα του Σαββάτου θα απαγορευθεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης όσο θα βρίσκονται σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια και θα είναι δύσκολη η μετακίνηση με αυτοκίνητο από την Ανατολική Θεσσαλονίκη προς τη Δυτική και αντιστρόφως.

Αστυνομικές δυνάμεις θα αποκλείσουν οποιαδήποτε είσοδο στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, που γειτνιάζει με τη ΔΕΘ, και δεν θα επιτραπεί σε αυτόν η στάθμευση αυτοκινήτων. *
enet.gr
Read more...

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Ο δρόμος του κ. Κων. Καραμανλή προς τις κάλπες δείχνει μοναχικός. Μέχρι το χθεσινοβραδινό διάγγελμα, τα κορυφαία στελέχη που στήριζαν την απόφασή του για επίσπευση των εκλογών ήταν μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Κι απέναντι βρισκόταν ανοικτά το... μισό Υπουργικό Συμβούλιο και σχεδόν σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός και η κομματική βάση. Στελέχη του Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι η γενικευμένη εξέγερση εξόργισε τον Πρωθυπουργό και στη βάση αυτή, όσοι έχουν συμπλεύσει την τελευταία περίοδο με τις επιλογές του είναι και οι κερδισμένοι στο γαλάζιο «μπρα ντε φερ» για τις κάλπες. Αναμφίβολα, πρόσωπο- κλειδί για την εκλογική ζαριά που αποφάσισε να ρίξει ο κ. Καραμανλής είναι ο κ. Γ. Σουφλιάς. Ακόμη κι αν ορισμένοι στη Ν.Δ. θεωρούν υπερεκτιμημένο τον ρόλο του δίπλα στον Πρωθυπουργό, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπήρξε βασικός εισηγητής του σχεδίου για επίσπευση των εκλογών και θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο και στην προεκλογική εκστρατεία. Οι οξύτατες δημόσιες επιθέσεις που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες, μάλλον ενίσχυσαν το προφίλ του στο εσωκομματικό πεδίο, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιτυχία ή όχι των επιλογών του δεν κρίθηκε με τη χθεσινή προκήρυξη των εκλογών, αλλά θα κριθεί στο αποτέλεσμα της κάλπης. Ο κ. Σουφλιάς είχε εισηγηθεί διπλές κάλπες τον Ιούνιο, εκτιμώντας ότι τότε ήταν καλύτερες οι συνθήκες για να πάρει ο Πρωθυπουργός το εκλογικό ρίσκο. Και με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο ενός οικονομικού «ναυαγίου», επέμενε ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να παρατείνει τον εκλογικό χρόνο έως τον προσεχή Μάρτιο. Η στρατηγική της μικρότερης δυνατής ζημιάς για το κόμμα ενοχλεί πολλούς στη Ν.Δ., που του αποδίδουν φιλοδοξίες για ανώτατα αξιώματα, αλλά ο ίδιος έσπευσε χθες να δώσει μιαν απάντηση στους επικριτές του, λέγοντας ότι «επειδή έχει μεγάλη εμπειρία στα πολιτικά πράγματα και επειδή είναι αυτός που είναι, δεν κάνει κάτι που να κρύβει κάποια άλλη σκοπιμότητα...».

/fimotro

Read more...

Επέλεξε την απόδραση μέσω της κάλπης

Υστερα από τη γενική διάλυση της χώρας, ο κ. Κ. Καραμανλής ζητεί πάλι... νωπή λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει

Χρησιμοποιώντας φράσεις και επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει προκηρύσσοντας και τις εκλογές του 2007- και αψηφώντας μέχρι τέλους τις κραυγές και τις εκκλήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών του- ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου.

Με μια μακροσκελή, αλλά νωθρή και άχρωμη δήλωση, ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε για μία ακόμη φορά «νωπή λαϊκή εντολή» για να κυβερνήσει, επισημαίνοντας ότι θεωρεί τις κάλπες τη μόνη λύση για τον τόπο, μετά την επιλογή του ΠαΣοΚ να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και λόγω των δύσκολων και επώδυνων αποφάσεων που απαιτούνται τους επόμενους μήνες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση.

Οπως είχε προαγγείλει με αναλυτικό ρεπορτάζ του «Το Βήμα», ο κ. Καραμανλής επέλεξε την τακτική του τηλεοπτικού «διαγγέλματος» την ώρα των βραδινών δελτίων ειδήσεων, για να ανακοινώσει στους πολίτες την απόφαση που είχε λάβει εδώ και δέκα ημέρες, όταν η καταστρεπτική πυρκαϊά στη Βορειοανατολική Αττική του «έκαψε» το χαρτί του ανασχηματισμού. O Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με επιστολή που θα του επιδώσει θα του ζητεί να προχωρήσει σε άμεση διάλυση της Βουλής και να υπογράψει προεδρικό διάταγμα για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου.

Τον ενημέρωσε χθες στις 6.45μ.μ. τηλεφωνικά για τις αποφάσεις του και έκλεισαν τη σημερινή συνάντηση.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», το προεδρικό διάταγμα θα θυροκολληθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι ώστε η εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου να είναι και απολύτως σύννομη, αφού το Σύνταγμα προβλέπει εκλογές εντός 30 ημερών από τη διάλυση της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει και πάλι τους λόγους που τον αναγκάζουν να καταφύγει στις κάλπες και θα επιτεθεί για μία ακόμη φορά στο ΠαΣοΚ, εξισορροπώντας με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση του κ. Γ. Παπανδρέου στην επέτειο ίδρυσης του Κινήματος.

O κ. Καραμανλής ενημέρωσε γύρω στις έξι το απόγευμα ορισμένους υπουργούς του, οι οποίοι ως τότε δεν γνώριζαν τις αποφάσεις του, αν και τουλάχιστον τρεις Ντόρα Μπακογιάννη, Πρ. Παυλόπουλος και Ευ. Μεϊμαράκης - ήταν ενήμεροι από το πρωί. Την απόφαση του Πρωθυπουργού να καταφύγει σε εκλογές γνώριζαν από την επομένη των πυρκαΐών οι κκ. Γ. Σουφλιάς, Ι. Αγγέλου, Ευ. Αντώναρος και Ι. Λούλης, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την ηγετική ομάδα της ΝΔ με την οποία ο Πρωθυπουργός θα καθορίζει τη στρατηγική του στην προεκλογική περίοδο.

Σε αντίθεση με τις φήμες και τις διαδόσεις που κυκλοφορούσαν ακόμη και χθες, ο κ. Καραμανλής ούτε μια στιγμή δεν ταλαντεύτηκε ή δεν υπαναχώρησε από τις αποφάσεις του λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που ξέσπασαν στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα από στελέχη τα οποία δεν επιθυμούσαν τις εκλογές.

Μάλιστα, έχει δυσαρεστηθεί από υπουργούς του οι οποίοι έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις του, προσπαθώντας ως έναν βαθμό να εκβιάσουν ή να προκαταλάβουν τις επιλογές του.

Οπως παρατηρούσαν κυβερνητικές πηγές, την εξυπνότερη στρατηγική ακολούθησαν η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Μεϊμαράκης, οι οποίοι κράτησαν μια στάση αναμονής και στη συνέχεια στήριξης των κυβερνητικών επιλογών.

tovima.gr

Read more...

«Απολογισμό της κυβέρνησης Καραμανλή κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ»


Το διεθνές ενδιαφέρον προκάλεσε το διάγγελμα και η χθεσινή εξαγγελία πρόωρων εκλογών, από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβαίνουν σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις για την Ελλάδα κάνοντας αναδρομές στην έως σήμερα πορεία της κυβέρνησης, ενώ κάποια από αυτά προβλέπουν ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Με τον τίτλο "Ο Ελληνας πρωθυπουργός προσφεύγει σε εκλογές-εξπρές" το BBC κάνει μια αναδρομή... εξπρές στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ.

"Η κυβέρνηση έχει πληγεί από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων, ενώ οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές έπληξαν επίσης τη δημοτικότητά της" αναφέρει το BBC, που ακολούθως αναφέρεται στην παραίτηση Γ. Μανώλη, στην υπόθεση Παυλίδη, στις παραιτήσεις δύο υπουργών για την υπόθεση Βατοπεδίου, αλλά και στις παραιτήσεις του Β. Μαγγίνα (για την απασχόληση ανασφάλιστων μεταναστών) και Σ. Τσιτουρίδη (για την υπόθεση των ομολόγων).

Το BBC κάνει, επίσης, μια σύντομη αναφορά στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

"Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός προκηρύσσει εκλογές, αναζητώτας 'νωπή λαϊκή εντολή' " είναι ο τίτλος που δίνουν οι New York Times στην ανταπόκριση της δημοσιογράφου της από την Αθήνα.

"Ο Κ. Καραμανλής... που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ευνοιοκρατία και με κατακραυγή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τις δασικές πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών..." σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως "ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν την κίνησή του ως ριψοκίνδυνη". προκηρύσσει πρόωρες εκλογές" επιλέγουν για τη δική τους ανταπόκριση από την ελληνική πρωτεύουσα οι Financial Times. H εφημερίδα εστιάζει σε οικονομικά θέματα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα "έχει ήδη δανειστεί από τις διεθνείς αγορές περισσότερα από 50 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το 7% του ΑΕΠ της.

Αντιμέτωπη με μια έλλειψη ρευστότητας η κυβέρνηση καθυστερεί την καταβολή εισφορών και συντάξεων, καθώς και την πληρωμή προμηθειών" σημειώνουν οι FT. Αναφέρονται, επίσης, στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι "η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά... Ωστόσο οι Σοσιαλιστές υπό τον Γ. Παπανδρέου, πρώην υπουργό Εξωτερικών, μπορεί να μην κατορθώσουν να αποκτήσουν αυτοδυναμία".

"Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν πως είναι απίθανο για την κυβέρνηση να επανεκλεγεί" σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswire, προσθέτοντας πως "τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση έχει δει τα ποσοστά αποδοχής της να υποχωρούν, εξαιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας για την οικονομική της πολιτική, μια σειρά σκανδάλων και, πιο πρόσφατα, τη διαχείριση των καταστρεπτικών πυρκαγιών στην Αθήνα".

enet.gr
Read more...

Νέα ενότητα για το μέλλον

Εχουμε τη βούληση και τη δύναμη να συγκρουστούμε με τα προβλήματα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στη μάχη των εκλογών με το προφίλ του αποφασισμένου ηγέτη που στηρίζεται σε μια «ήρεμη δύναμη»


Η Ιπποκράτους θα δώσει τη μάχη των εκλογών, επενδύοντας «όλα τα λεφτά» στο προφίλ του «αποφασισμένου ηγέτη» που στηρίζεται σε μια «ήρεμη δύναμη». Σε αντίθεση με τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος μίλησε για μάχη δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, ο Γ. Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να εξαιρέσει από τη σύγκρουση ακόμη και τα... δύο κόμματα! Η ΝΔ απουσίαζε από τη δήλωσή του, ενώ το ΠΑΣΟΚ το ανέφερε μονάχα μία φορά.

Νέα ενότητα για το μέλλον

Το κέντρο βάρους του διαγγέλματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν η φράση «νέα ενότητα για το μέλλον». Επιχειρεί έτσι να διαρρήξει τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές, να υπερβεί τα υφιστάμενα σχήματα και να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία με στόχο την αυτοδυναμία.

Μια επιλογή που έρχεται σε αντίθεση με τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή που φαίνεται (και είναι λογικό) να επιδιώκουν την πόλωση για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να κλείσουν την ψαλίδα. Η επιλογή αυτή εξηγείται και από έναν επιπλέον λόγο: το ΠΑΣΟΚ θέλει να εξορκίσει πιθανά κρούσματα αλαζονείας στο άμεσο μέλλον και να διαφοροποιηθεί από το μοντέλο διαχείρισης της εξουσίας που γνώρισαν τα τελευταία χρόνια οι πολίτες.

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος του κόμματος απέφυγε χθες να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός. Απέφυγε να πει το όνομα του αντιπάλου του και να επαναλάβει τους σκληρούς χαρακτηρισμούς περί «απόδρασης», που είχε χρησιμοποιήσει το μεσημέρι μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος. Προτίμησε να δώσει έμφαση στη φράση «έχουμε το σχέδιο, τη βούληση και τη δύναμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά καθηλωμένη τη χώρα».

Εβαλε έτσι απέναντί του τα προβλήματα και όχι την «κακή κυβέρνηση», σε αντίθεση με τον Κ. Καραμανλή που επέλεξε το «κακό και ανεύθυνο ΠΑΣΟΚ». Βέβαια, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με δημοσιογράφους, οι επιτελείς της Ιπποκράτους ασκούσαν σκληρή κριτική στο περιεχόμενο της δήλωσης του Κ. Καραμανλή. Η πρώτη λέξη που χρησιμοποιούσαν ήταν... «φριχτός»!

«Ο λόγος που διάβασε ήταν ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, αφού πέρασε την εικόνα πως ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και όπως θέλει» προσέθεταν, με αφορμή την παρατήρηση ότι ο πρωθυπουργός παρέκαμψε τα 5,5 χρόνια της δικής του διακυβέρνησης, επιρρίπτοντας όλα τα δεινά στη διεθνή κρίση και στις... δεκαετίες που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.

Ελεγαν ακόμη ότι ο Κ. Καραμανλής «ήταν απολογητικός και εξέπεμπε ηττοπάθεια». «Προσδιόρισε ως πεδίο της σύγκρουσης την οικονομία, αλλά ως διακύβευμα των εκλογών έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, δείχνοντας το άγχος του έναντι του Γ. Παπανδρέου».

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ
Μαζί θα πετύχουμε

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού με δήλωση από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος. Ο Γ. Παπανδρέου στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ελληνίδες, Ελληνες. Ηρθε η ώρα του λαού. Ηρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας. Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία. Η κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε.

Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή εμπιστοσύνης δύο φορές στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Εχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για τη βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα. Σήμερα, δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα.

Αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, αντιλήψεις και επιλογές. Μια νεοσυντηρητική επιλογή πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης της χώρας -που μας έφερε στη σημερινή κρίση- και από την άλλη η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας. Βασισμένη σε αξίες και αρχές δικαίου.

Η δική μας πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να το κάνουμε πράξη όλοι μαζί. Εχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική βούληση. Ξέρουμε τα προβλήματα. Εχουμε προτείνει λύσεις. Λύσεις αξιόπιστες, που σέβονται το βιος και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Λύσεις εφικτές, αλλά και δίκαιες. Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων. Εχουμε σχέδιο. Σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από τη σημερινή κρίση, που σε τόσους τομείς μαστίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Εχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη. Πάνω από όλα, όμως, έχουμε βαθιά πίστη στις δυνάμεις του κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας. Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης. Θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, όλων εκείνων που θέλουν να δουν αυτή τη χώρα να προοδεύει, να προστατεύεται ο πλούτος της, να αναπτύσσεται, να πρωταγωνιστεί. Γι αυτό απευθύνομαι σε όλους τους Ελληνες, σε όλες τις Ελληνίδες.

Στη μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Σας καλώ να συμβάλουμε όλοι σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε μια νέα ενότητα των Ελλήνων για το μέλλον. Σε μια νέα ενότητα, που θα βασίζεται στις αξίες που όλοι μας μοιραζόμαστε. Μαζί μπορούμε! Και μαζί θα πετύχουμε»! «θα περασουμε το 42%»

Αισιοδοξία για αυτοδυναμία
«41% και βλέπουμε»! Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν καθημερινά στην Ιπποκράτους, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι κοντά. «Αυτή την ώρα που μιλάμε είμαστε στο 41% και αν προκηρυχθούν εκλογές, θα περάσουμε το 42%», έλεγε χθες το μεσημέρι σε παρέα στελεχών ανώτερος κομματικός παράγοντας.

Οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν τους 151 βουλευτές ακόμη και με τον νόμο Σκανδαλίδη, αλλά έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο να αναζητήσουν συνεργασία ή να οδηγήσουν τη χώρα σε νέα αναμέτρηση με τον νόμο Παυλόπουλου. «Το ζήτημα είναι να υπάρχει μια πλατιά συμμαχία και μία ισχυρή κυβέρνηση», λένε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ


Read more...

«Στρατηγικό λάθος»


Το σχέδιο των εκλογών είχε προκρίνει και ο Ευαγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστήριζε ότι για το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί «στρατηγικό λάθος» που έκλεισε νωρίς κάθε παράθυρο για συναινετική επανεκλογή του κ. Παπούλια και δεν άφησε τον εκλογικό χρόνο να «τρέξει» έως τον Μάρτιο, ενώ σύμμαχος του Πρωθυπουργού στην απόφαση για κάλπες τον Οκτώβριο ήταν και η κ. Μπακογιάννη. Αν και απέφευγε να στηρίξει δημόσια το σχέδιο επίσπευσης των εκλογών, η υπουργός Εξωτερικών τόνιζε με νόημα ότι μέσα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η χώρα θα βγει ζημιωμένη.

Στα βήματα του κ. Σουφλιά κινήθηκαν και οι κ.κ. Ι. Παπαθανασίου και Σωτ. Χατζηγάκης. Το ισχυρό χαρτί του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ήταν η εκτίναξη των δημοσίων ελλειμμάτων, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνιζε με δημόσιες παρεμβάσεις ότι ο Πρωθυπουργός κρατά το κλειδί για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις κινήσεις του κ. Καραμανλή.

Δεν ήθελαν
Από τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., στον αντίποδα βρέθηκαν σχεδόν όλα τα στελέχη του λεγόμενου «καραμανλικού» πυρήνα και σχεδόν όλοι οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, που εισήλθαν στην κυβέρνηση το 2007 ή στον τελευταίο ανασχηματισμό, τον Ιανουάριο του 2008. Είναι κοινό μυστικό στη Ν.Δ. ότι οι κ.κ. Δημ. Σιούφας και Πρ. Παυλόπουλος δεν υπήρξαν οπαδοί της επίσπευσης των εκλογών, αλλά δεν μπήκαν στον κύκλο όσων πίεζαν τον Πρωθυπουργό για αλλαγή σχεδίων. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης. Στροφή εναντίον των πρόωρων εκλογών έκανε το τελευταίο διάστημα ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ενώ την παράταση του εκλογικού χρόνου προέκριναν οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς, Δημ. Αβραμόπουλος, Ευρ. Στυλιανίδης, Κων. Χατζηδάκης και Νικ. Δένδιας. Τέλος, κατά του κ. Σουφλιά ξιφούλκησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κων. Μαρκόπουλος.
tanea.gr

Read more...

Το χρονικό της χαμένης διετίας Οι σταθμοί που σημάδεψαν τη σύντομη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή


Μέσα σε δύο χρόνια από την επανεκλογή του Σεπτεμβρίου του 2007, ο Κων.

Καραμανλής σύρθηκε και πάλι στις κάλπες, καταγράφοντας ένα ακόμη ρεκόρ για τη Ν.Δ.: της κυβέρνησης με τον συντομότερο βίο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Οι βραχύβιες κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα, την περίοδο 1989-90, δεν είχαν λαϊκή εντολή.

Η δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή συγκροτήθηκε το 2007 μέσα στις στάχτες που είχαν καλύψει το ένα τρίτο της χώρας και φάνηκε από την αρχή ότι η πορεία της δεν θα είναι ανέφελη. Μέχρι τις νέες στάχτες, του 2009, που σκέπασαν το ένα τρίτο της Αττικής, η κυβέρνηση «μέτρησε» στην κατρακύλα της επτά μεγάλα σκαλοπάτια.
Read more...

ΚΛΙΚ ΣΕ "ΠΑΝΔΩΡΑ" ΚΑΙ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ"


fimotro.


Read more...

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ-ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


Ρεπορτάζ : Γιάννης Λ. Πολίτης

Προσωπική απόφαση του Κώστα Καραμανλή την οποία είχε αρχίσει να σχεδιάζει από την επομένη των ευρωεκλογών είναι η προκήρυξη των εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει μέσω του περιβάλλοντός του ότι «το χθεσινό διάγγελμα ήταν η αρχή μιας σειράς εκπλήξεων που επιφυλάσσει κυρίως για το κόμμα του αλλά και για το... πολιτικό σύστημα τις προσεχείς ημέρες». Η απόφαση έχει προκαλέσει πάντως παγωμάρα στη Ν.Δ. μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ πάνω από 6% ποσοστιαίες μονάδες. Πολλά γαλάζια στελέχη αλλά και υπουργοί συνέχισαν- και μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού- να μιλούν για «πολιτική αυτοκτονία». Κορυφαία στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν κάποια από τα σχέδια Καραμανλή προεξοφλούν ότι η πρώτη κίνηση είναι να βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων «όσοι ενεπλάκησαν με το έναν ή τον άλλον τρόπο σε σκάνδαλα και αμαύρωσαν την εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος με τα γνωστά αποτέλεσμα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις». Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι δεν θα διστάσει μέσα στην προεκλογική περίοδο να καταγγείλει και να συγκρουστεί με πρόσωπα και συμφέροντα από την παράταξή του, τα οποία τραυμάτισαν και εμπόδισαν την κυβέρνησή του να έχει μια καλή πορεία. Ο Πρωθυπουργός μόλις είδε τα δραματικά για το κόμμα του αποτελέσματα της ευρωκάλπης κατάλαβεόπως βεβαιώνουν οι συνομιλητές του- ότι αυτό το κλίμα δεν αντιστρέφεται με πολιτικές πρωτοβουλίες και εντατικοποίηση του κυβερνητικού έργου, όπως τον συμβούλευαν οι υπουργοί του. Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης- ένας από τους λίγους που ήθελαν εκλογές τώρα - είχε πει στα «ΝΕΑ» στις αρχές Μάιου (όταν αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή) ότι «αυτή η Βουλή δεν θα ανοίξει ποτέ ξανά. Να το θυμηθείτε, όταν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ο Καραμανλής θα προκηρύξει εκλογές». Ο κορυφαίος υπουργός όπως απεδείχθη, είχε από τότε διαβάσει ακριβώς τις προθέσεις του. Στην πορεία, με την άποψη του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές συντάχθηκε πλήρως ο Γιώργος Σουφλιάς και του προσέθεσε επιχειρήματα. Δεν είναι όμως εκείνος- όπως λένε με έμφαση οι συνεργάτες του- ο οποίος υπαγόρευσε τις κινήσεις Καραμανλή. Τρεις λόγοι Ο Κ. Καραμανλής σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είχε καταλήξει από τον Ιούνιο και στην ακριβή ημερομηνία που θα γίνουν εκλογές για τρεις βασικούς λόγους: Ο ΠΡΩΤΟΣ ήταν ότι η κυβέρνηση ήταν αδύνατο να αντέξει τους μεγάλους κλυδωνισμούς που επρόκειτο να υποστεί η Οικονομία του Φθινόπωρο. Και γνώριζε καλά ότι δεν είχε πλέον την πολιτική νομιμοποίηση να λάβει σκληρά μέτρα για τη μείωση των
fimotro


Read more...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ...


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος

Την απόδραση μέσω των πρόωρων εκλογών επέλεξε τελικώς ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος, «κόντρα» στην κομματική του βάση, στην επιθυμία της πλειονότητας των μελών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και του υπουργικού του συμβουλίου, αποφάσισε να «στήσει» κάλπες στις 4 Οκτωβρίου. Με την κίνησή του αυτή και με δεδομένο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη, κάτι που διεφάνη ξεκάθαρα στις... δημοσκοπήσεις της προηγούμενης Κυριακής («Εθνος» και «Πρώτο Θέμα»), ο κ. Καραμανλής επιβεβαιώνει την αδυναμία του να χειριστεί κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η οικονομία. Στο μήνυμα που απηύθυνε χθες στον ελληνικό λαό, επιχείρησε να εξηγήσει όχι τόσο στα μέλη της κομματικής του βάσης όσο στο σύνολο των πολιτών τούς λόγους που τον οδήγησαν στην προκήρυξη εκλογών, την ώρα που το κόμμα του βρίσκεται έξι ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
Στο μήνυμά του χθες:
Εθεσε την οικονομία ως το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. «Είναι σαφές πως το 2010 θα είναι ένας χρόνος πολύ δύσκολος, αλλά και καθοριστικός για την πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Αν δεν δράσουμε άμεσα, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», τόνισε.
Επέρριψε το σύνολο των ευθυνών για το προεκλογικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου. «Υιοθετεί» -είπε- «μία απαράδεκτη στάση: «Δεν ψηφίζω τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο, εκβιάζω εκλογές και μετά θα τον ψηφίσω». Πρόκειται για συμπεριφορά με πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα. Με τον εκβιασμό αυτό οδηγεί τη χώρα σε αναπόφευκτες εκλογές στις αρχές του 2010 και σε μακρά προεκλογική περίοδο». «Είναι συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας. Απέναντι στους θεσμούς, στην οικονομία, στον τόπο», κατέληξε.
Περιέγραψε γενικόλογα πολιτικές που θα πρέπει ν ακολουθηθούν στην οικονομία και στη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απαντήσει επαρκώς γιατί όλα αυτά δεν τα έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός επί πεντέμισι χρόνια.
Προσέδωσε χαρακτήρα αντιπαράθεσης μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. «Οι πολίτες» -είπε χαρακτηριστικά- «θα διαλέξουν τον πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, καθορίζοντας την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια».
Κινδυνολόγησε, ταυτίζοντας ουσιαστικά το συμφέρον της χώρας με την επανεκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση.
Περιέλαβε ψήγματα αυτοκριτικής, χωρίς και πάλι να αναφερθεί σε συγκεκριμένα λάθη και παραλείψεις της πενταετούς και πλέον διακυβέρνησής του.
Μίλησε κυρίως στο πρώτο ενικό πρόσωπο, θέλοντας να καταστήσει σαφές -κυρίως στους υπουργούς και στους βουλευτές της ΝΔ- ότι ο ίδιος πήρε την απόφαση -και αναλαμβάνει και την ευθύνη- για την προκήρυξη των εκλογών. «Η απόφασή μου αυτή είναι πράξη ευθύνης.
Μου είναι αδιανόητο να αφήσω τον τόπο να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μίας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας, μόνο και μόνο για να χρεωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πολιτικές συνέπειες της καταψήφισης του Κάρολου Παπούλια», σημείωσε.
Δεν αιφνιδίασεΣύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενα βήματα του πρωθυπουργού, ο οποίος με την τακτική που ακολούθησε ελάχιστους αιφνιδίασε, είναι κατ αρχάς ο έλεγχος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που παρουσίασε συμπτώματα διάλυσης τις τελευταίες ημέρες, η κωδικοποίηση των θέσεών του για την οικονομία, αλλά και ο απολογισμός της πενταετούς διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και η απόφασή του για τα λεγόμενα «καθαρά ψηφοδέλτια».
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αποδίδουν μεγάλη σημασία στην απήχηση που θα έχει στην κομματική βάση της ΝΔ η απόφαση που θα ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες για τον αποκλεισμό από τις εκλογικές λίστες των προσώπων που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς.
Ο κ. Καραμανλής σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια προκειμένου να του ζητήσει και τυπικά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών και στη συνέχεια θα προεδρεύσει στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί, εν μέσω των υπουργών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες κατά των πρόωρων εκλογών, αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Οπως τόνιζαν χθες στο «Εθνος» πρόσωπα που γνώριζαν εδώ και καιρό την απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές, η κρίσιμη παράμετρος που θα διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ο βαθμός συσπείρωσης των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων. «Η ΝΔ ξεκινά από το 62% και πρέπει με άμεσες κινήσεις αυτό το ποσοστό να φτάσει στο 85% - 88%», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
fimotro


Read more...

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΚΑΛΠΗΣ...

Print this post Ρεπορτάζ : Βασίλης Χιώτης

Χρησιμοποιώντας φράσεις και επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει προκηρύσσοντας και τις εκλογές του 2007- και αψηφώντας μέχρι τέλους τις κραυγές και τις εκκλήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών του- ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου. Με μια μακροσκελή, αλλά νωθρή και... άχρωμη δήλωση, ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε για μία ακόμη φορά «νωπή λαϊκή εντολή» για να κυβερνήσει, επισημαίνοντας ότι θεωρεί τις κάλπες τη μόνη λύση για τον τόπο, μετά την επιλογή του ΠαΣοΚ να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και λόγω των δύσκολων και επώδυνων αποφάσεων που απαιτούνται τους επόμενους μήνες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση. Οπως είχε προαγγείλει με αναλυτικό ρεπορτάζ του «Το Βήμα», ο κ. Καραμανλής επέλεξε την τακτική του τηλεοπτικού «διαγγέλματος» την ώρα των βραδινών δελτίων ειδήσεων, για να ανακοινώσει στους πολίτες την απόφαση που είχε λάβει εδώ και δέκα ημέρες, όταν η καταστρεπτική πυρκαϊά στη Βορειοανατολική Αττική του «έκαψε» το χαρτί του ανασχηματισμού. O Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με επιστολή που θα του επιδώσει θα του ζητεί να προχωρήσει σε άμεση διάλυση της Βουλής και να υπογράψει προεδρικό διάταγμα για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου. Τον ενημέρωσε χθες στις 6.45μ.μ. τηλεφωνικά για τις αποφάσεις του και έκλεισαν τη σημερινή συνάντηση. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», το προεδρικό διάταγμα θα θυροκολληθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι ώστε η εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου να είναι και απολύτως σύννομη, αφού το Σύνταγμα προβλέπει εκλογές εντός 30 ημερών από τη διάλυση της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει και πάλι τους λόγους που τον αναγκάζουν να καταφύγει στις κάλπες και θα επιτεθεί για μία ακόμη φορά στο ΠαΣοΚ, εξισορροπώντας με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση του κ. Γ. Παπανδρέου στην επέτειο ίδρυσης του Κινήματος. O κ. Καραμανλής ενημέρωσε γύρω στις έξι το απόγευμα ορισμένους υπουργούς του, οι οποίοι ως τότε δεν γνώριζαν τις αποφάσεις του, αν και τουλάχιστον τρεις Ντόρα Μπακογιάννη, Πρ. Παυλόπουλος και Ευ. Μεϊμαράκης - ήταν ενήμεροι από το πρωί. Την απόφαση του Πρωθυπουργού να καταφύγει σε εκλογές γνώριζαν από την επομένη των πυρκαΐών οι κκ. Γ. Σουφλιάς, Ι. Αγγέλου, Ευ. Αντώναρος και Ι. Λούλης, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την ηγετική ομάδα της ΝΔ με την οποία ο Πρωθυπουργός θα καθορίζει τη στρατηγική του στην προεκλογική περίοδο. Σε αντίθεση με τις φήμες και τις διαδόσεις που κυκλοφορούσαν ακόμη και χθες, ο κ. Καραμανλής ούτε μια στιγμή δεν ταλαντεύτηκε ή δεν υπαναχώρησε από τις αποφάσεις του λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που ξέσπασαν στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα από στελέχη τα οποία δεν επιθυμούσαν τις εκλογές. Μάλιστα, έχει δυσαρεστηθεί από υπουργούς του οι οποίοι έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις του, προσπαθώντας ως έναν βαθμό να εκβιάσουν ή να προκαταλάβουν τις επιλογές του. Οπως παρατηρούσαν κυβερνητικές πηγές, την εξυπνότερη στρατηγική ακολούθησαν η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Μεϊμαράκης, οι οποίοι κράτησαν μια στάση αναμονής και στη συνέχεια στήριξης των κυβερνητικών επιλογών.
fimotro


Read more...

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ...


Ρεπορτάζ : Χρ. Κοραή

Τη φυγή μετά το ναυάγιο της κυβέρνησής του και μπροστά στον φόβο να υποστεί πανωλεθρία τον Μάρτιο με την οικονομία υπό κατάρρευση επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής προκηρύσσοντας εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου. Εκλεισε τελικά τα αυτιά του στις πιέσεις που του ασκούσαν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη όλες τις προηγούμενες μέρες, που τον καλούσαν να μην κάνει πρόωρες εκλογές τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα τουλάχιστον έξι μονάδων χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα περίπου... αυτοκτονικό (Λιάπης, Τσιτουρίδης, Σαμαράς, Κ. Μητσοτάκης κ.ά.). Από χθες βέβαια άρχισαν ένας ένας να επιστρέφουν στο μαντρί. Πρώτος έκανε δήλωση ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ενώ ήταν εναντίον των πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι «μετά την απόφαση του πρωθυπουργού πρώτιστο καθήκον και χρέος όλων μας είναι η νίκη στις εκλογές με γνώμονα το καλό της χώρας μας και η προοπτική της μεγάλης παράταξής μας».
Ομως αυτό, εκτός από αναμενόμενο, θα είναι και πρόσκαιρο. Η επόμενη μέρα της μη αναστρέψιμης ήττας δεν θα είναι ρόδινη για τον Κώστα Καραμανλή. Το μέγεθός της θα συνδεθεί και με την υστεροφημία του αφού πάντα θα πλανάται το ερώτημα γιατί προσέφυγε στις κάλπες ενώ είχε άλλους έξι μήνες μέχρι τον Μάρτιο και θα μπορούσε να το «παλέψει». Επίσης και αυτοδύναμο να μη βγει το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου, όπως ελπίζουν οι γαλάζιοι, στις επαναληπτικές που θα γίνουν με τον νόμο Παυλόπουλου, που δίνει επιπλέον 10 έδρες στο πρώτο κόμμα, ενδεχομένως να ξεπεράσει και τις 160 έδρες. Τα επιχειρήματα που έλεγαν χθες κορυφαίοι υπουργοί ότι θα στριμώξουν τον ΛΑΟΣ και θα συσπειρώσουν τη βάση της Ν.Δ. δεν έχουν και μεγάλη βάση. Στην καλύτερη περίπτωση θα μειωθεί η διαφορά της ήττας. Το τοπίο δεν θα αλλάξει για τη Ν.Δ. που θα μείνει εκτός εξουσίας.
Το επόμενο βήμα του Κώστα Καραμανλή αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ την Κυριακή. Συνεργάτης του υποστήριζε ότι θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση των ψηφοδελτίων. «Αφού τα παίζει όλα για όλα τώρα, θα κόψει πολλούς», τόνιζε, και όχι μόνο τους «Βατοπεδινούς» και τον Παυλίδη.
Στις 11 το πρωί επρόκειτο να συνεδριάσει για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο και στις 12 ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να του επιδώσει επιστολή με την οποία θα του ζητάει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου.
Από τις δηλώσεις του διαφάνηκε ότι με την προσφυγή στις κάλπες επιχειρεί να κάνει μια «ηρωική έξοδο». Κάλεσε τους πολίτες να τον ψηφίσουν, γνωρίζοντας όμως ότι θα πάρει σκληρά μέτρα. Πρόκειται, όμως, για μια καθαρή απόφαση ομολογίας της αποτυχίας του. Τρεις νίκες πέτυχε (εθνικές 2004 και 2007 και ευρωεκλογές του 2004), που σημαίνει ότι είχε λευκές επιταγές να κάνει όλα αυτά που υποσχόταν, αλλά επέλεξε την αδράνεια, την αναβλητικότητα και την αναποτελεσματικότητα.
Το βασικό του επιχείρημα ήταν η κατάσταση της οικονομίας και η συναίνεση που δεν έχει από το ΠΑΣΟΚ. Το τρίπτυχο που έθεσε προκειμένου να σωθεί η οικονομία είναι ο αυστηρότερος έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα θίγουν προνόμια. «Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή», είπε για να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ποιος τον εμπόδισε, όμως, μέχρι τώρα να πετύχει αυτούς τους στόχους; Ο μόνος του αντίπαλος ήταν ο κακός εαυτός της κυβέρνησής του, οι παθογένειες και η αναποτελεσματικότητά της, τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που την ταλάνιζαν.
Ο Κώστας Καραμανλής θα στηρίξει τον προεκλογικό του αγώνα στο δίλημμα «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες ότι η Ν.Δ. διαλέγει τον δύσκολο δρόμο των σκληρών αποφάσεων ενώ το ΠΑΣΟΚ, της υποσχεσιολογίας, παρά το γεγονός ότι καταστροφολογεί, όπως τόνισε χθες. Την ίδια στρατηγική είχε και στις ευρωεκλογές αλλά έχασε με 4,4 μονάδες διαφορά.
Προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο της προκήρυξης των εκλογών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την απόφασή του πήρε πριν από τις φωτιές ακούγοντας τις συμβουλές του Γιώργου Σουφλιά και του Γιάννη Λούλη. Ο αρνητικός αντίκτυπος που υπήρξε για τις φωτιές τον έκαμψε για λίγο βάζοντας στο τραπέζι το χαρτί του ανασχηματισμού, το οποίο όμως τελικά κρίθηκε ανίσχυρο για να αναστρέψει το βαρύ κλίμα. Την περασμένη Παρασκευή στην πρωινή σύσκεψη του Μαξίμου εξέφρασε και πάλι έναν προβληματισμό λόγω της μεγάλης διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ (έξι μονάδες) που έδειχναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Εναν κλονισμό είχε και χθες μετά τον καταιγισμό των τηλεφωνημάτων που έγινε στον Γιάννη Αγγέλου, από τη «διαρροή» ότι σκέφτεται πρόωρες ακόμη και στις 27 Σεπτεμβρίου. Ακούστηκαν υβριστικοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό του από κομματικά στελέχη.
Στον μαραθώνιο συσκέψεων έπεσε η πρόταση ο πρωθυπουργός να στείλει επιστολή στον Δ. Σιούφα και να ζητεί έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας για την οικονομία, να καλούσε σ' αυτήν τον Παπανδρέου να συναινέσει για δύσκολα μέτρα και δεδομένου ότι εκείνος θα του ξαναζητούσε εκλογές, θα άρπαζε το γάντι και θα του απαντούσε «ελάτε να πάμε». Τελικά ανακοίνωσε στους συνεργάτες του αργά το απόγευμα ότι θα κάνει το διάγγελμα και θα ζητήσει εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου ώστε να υπάρχει λίγο παραπάνω χρόνος για τον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων.
fimotro


Read more...

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ...


Ο κ. Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι το δίλημμα της αναμέτρησης είναι ποιος πρωθυπουργός θα διαχειριστεί την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών μεταξύ «νεοσυντηρητικών επιλογών και προοδευτικών λύσεων». Σε τροχιά εκλογών εισήλθε και επισήμως η... χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες στις 4 Οκτωβρίου.
Με το χθεσινό του διάγγελμα ο κ. Καραμανλής ανέδειξε ως αποκλειστικό διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, μετακυλίοντας την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών στην εκπεφρασμένη αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι δεν θα προβεί σε προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες, ενώ έθεσε ως προτεραιότητες τις διαρθρωτικές αλλαγές και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ομως, οι σχετικές αναφορές του υπήρξαν ασαφείς, καθώς μάλιστα η Ν.Δ. έχει από το 2004 την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Εξίσου ασαφής ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος «παρέκαμψε» πλήρως την ευθεία βολή του κ. Καραμανλή ότι με τις επιλογές του οδηγούσε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε».
Της χθεσινής εξαγγελίας των πρόωρων εκλογών προηγήθηκε «σιωπή» ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πυροδότησε πλήθος σεναρίων σχετικά με τις τελικές επιλογές του πρωθυπουργού και προκάλεσε βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στους κόλπους της οποίας το κλίμα σε επίπεδο βουλευτών αλλά και κομματικής βάσης ήταν και χθες σχεδόν εκρηκτικό.

fimotro

Read more...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΤΑ ΝΕΑ
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΒΗΜΑ
ΤΟ ΒΗΜΑ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ




ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
ΕΘΝΟΣ
ΕΘΝΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ






























Read more...

Κυρίες και Κύριοι η Παράσταση έλαβε Τέλος!





Read more...

3 Σεπτέμβρη 2009!!!



ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ
19.30 Στο
ΘΗΣΕΙΟ





Read more...

3 Σεπτέμβρη 1974 - 3 Σεπτέμβρη 2009: ημέρα μνήμης του ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου













Γιατί οι στόχοι κι οι ιδέες της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον…

Η διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη 1974, δεν προήλθε από παρθενογένεση

Πρόγραμμα ΠΑΚ - Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη 1974

«Φοιτητική Πρωτοπορεία»: ΣTOXOI TΩN IMΠEPIAΛIΣTIKΩN ΔYNAMEΩN

Το χρέος του ΠΑΣΟΚ προς την Κύπρο και οι παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου


http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Read more...