Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές με Αιτία και Διακύβευμα


Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Είναι δυνατόν σε μία εκλογική διαδικασία να μένουμε στην αφορμή και όχι στην αιτία και στο διακύβευμα; Και όμως είναι δυνατόν.

Φαντάζομαι ότι δεν άκουσα μόνο εγώ πολλούς να αναρωτιούνται με ποιο πρόταγμα θα πήγαινε ο Πρωθυπουργός στις εκλογές. Το πρόταγμα κύριοι ήταν απλά η αφορμή. Αιτία είχαμε, την παρατεταμένη ακυβερνησία και την πολιτική απονομιμοποίηση της απερχόμενης Κυβέρνησης. Διακύβευμα επίσης έχουμε, η Ελλάδα και ο Έλληνας, το μέλλον και ο άνθρωπος.

Είναι η πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Η μεταπολίτευση ολοκληρώνει τον κύκλος της και τις λύσεις που μπορεί να δώσει, το νέο κεφάλαιο πρέπει να ανοίξει και μπορεί να ανοίξει. Το νέο κεφάλαιο δεν χρειάζεται στείρες και άναρθρες κραυγές για γροθιές στο δικομματισμό, αλλά ουσιαστική, σύγχρονη και αποτελεσματική πρόταση διακυβέρνησης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή και αυτοδύναμη δημοκρατική κυβέρνηση με σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα.

Οι διεκδικητές της εξουσίας;

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, ο άνθρωπος της πρισματικής αντιπολίτευσης. Ο άνθρωπος που δεν είχε ποτέ πρόγραμμα, ο άνθρωπος που δεν θέλει να κάνει ρήξεις, που δεν έχει όραμα και φυσικά μέλλον.

Από την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήπιος, ήρεμος, ώριμος με κυβερνητική εμπειρία και ανοιχτούς ορίζοντες. Με όραμα, πρόγραμμα και αντίληψη για τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Με το βλέμμα στον άνθρωπο και την κοινωνία. Με ξεκάθαρο πρόταγμα και θετική ενέργεια, ενέργεια για την Ελλάδα που θέλουμε, με πάθος για την Ελλάδα.

Αιτία υπήρξε, διακύβευμα υπάρχει, λύση υπάρχει, πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει. Τι μένει σε μας; Να αξιολογήσουμε, να επιλέξουμε και να συμμετέχουμε στη νέα σελίδα για την Ελλάδα.
Αναρτήθηκε από Akis Karatrantos

Δεν υπάρχουν σχόλια: