Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

«Στρατηγικό λάθος»


Το σχέδιο των εκλογών είχε προκρίνει και ο Ευαγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστήριζε ότι για το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί «στρατηγικό λάθος» που έκλεισε νωρίς κάθε παράθυρο για συναινετική επανεκλογή του κ. Παπούλια και δεν άφησε τον εκλογικό χρόνο να «τρέξει» έως τον Μάρτιο, ενώ σύμμαχος του Πρωθυπουργού στην απόφαση για κάλπες τον Οκτώβριο ήταν και η κ. Μπακογιάννη. Αν και απέφευγε να στηρίξει δημόσια το σχέδιο επίσπευσης των εκλογών, η υπουργός Εξωτερικών τόνιζε με νόημα ότι μέσα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η χώρα θα βγει ζημιωμένη.

Στα βήματα του κ. Σουφλιά κινήθηκαν και οι κ.κ. Ι. Παπαθανασίου και Σωτ. Χατζηγάκης. Το ισχυρό χαρτί του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ήταν η εκτίναξη των δημοσίων ελλειμμάτων, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνιζε με δημόσιες παρεμβάσεις ότι ο Πρωθυπουργός κρατά το κλειδί για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις κινήσεις του κ. Καραμανλή.

Δεν ήθελαν
Από τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., στον αντίποδα βρέθηκαν σχεδόν όλα τα στελέχη του λεγόμενου «καραμανλικού» πυρήνα και σχεδόν όλοι οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, που εισήλθαν στην κυβέρνηση το 2007 ή στον τελευταίο ανασχηματισμό, τον Ιανουάριο του 2008. Είναι κοινό μυστικό στη Ν.Δ. ότι οι κ.κ. Δημ. Σιούφας και Πρ. Παυλόπουλος δεν υπήρξαν οπαδοί της επίσπευσης των εκλογών, αλλά δεν μπήκαν στον κύκλο όσων πίεζαν τον Πρωθυπουργό για αλλαγή σχεδίων. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης. Στροφή εναντίον των πρόωρων εκλογών έκανε το τελευταίο διάστημα ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ενώ την παράταση του εκλογικού χρόνου προέκριναν οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς, Δημ. Αβραμόπουλος, Ευρ. Στυλιανίδης, Κων. Χατζηδάκης και Νικ. Δένδιας. Τέλος, κατά του κ. Σουφλιά ξιφούλκησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κων. Μαρκόπουλος.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: