Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Κυρία Mάγια Τσόκλη,παρακαλώ διαψεύστε..



Μετά τα όσα ακούστηκαν για τις σπατάλες και τους υπέρογκους μισθούς της ΕΡΤ, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ψαλίδισμα.Αποφάσισαν, τρόπος του λέγειν, αφού από το… ψαλίδισμα αυτό τη γλίτωσε η εκπομπή «Ταξιδεύοντας» της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγιας Τσόκλη, της οποίας το budget αντί να μειωθεί αυξήθηκε και από 22.000 ευρώ πήγε στα 24.000 ευρώ το επεισόδιο!http://royfianos.blogspot.com/2010/01/blog-post_5747.html

yperpasok

Read more...

Ακαρπη η συνάντηση Μπατζελή με αγρότες

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 14 μπλόκων, μετά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι έκριναν ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους.

«Σεβόμενοι τις αρχές του διαλόγου και μένοντας πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας και της αγωνιστικής διεκδίκησης, όπως αυτές σηματοδοτήθηκαν από το πολιτικό μήνυμα της βιωσιμότητας, και λαμβάνοντας απαντήσεις που δεν δίνουν άμεσες λύσεις στη δεινή οικονομική και κοινωνική θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ελληνας αγρότης, αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα», ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή.

Από την πλευρά της η Κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων, αλλά υπάρχει η δυνατότητα με τις θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, να εξοικονομηθούν πόροι, όπως από το κόστος των εισροών, από τις καλύτερες εμπορικές τιμές και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα».

«Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων, των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα» ανέφερε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει η αγορά, η οικονομία και η ίδια η κοινωνία. Οι αγρότες είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό στρώμα που γνωρίζει τα προβλήματά του, γνωρίζει την οικονομική του κατάσταση. Νομίζω ότι θα δώσουν τις σωστές λύσεις για την κατάσταση αυτή που αιχμαλωτίζει το σύνολο της κοινωνίας», επισήμανε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο», δήλωσε ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο διάλογος που ξεκινάει, θα είναι εποικοδομητικός και δημιουργικός. Πρόσθεσε ότι «οι αγρότες είναι άνθρωποι με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, πιστεύω πως θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα δώσουν τη λύση που πρέπει».

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας είπαν ότι δεν άκουσαν κάτι καινούριο από την κ. Μπατζελή. Μάλιστα, έχουν αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα, τη Δευτέρα, με λεωφορεία, για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο.

Το Σάββατο, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να κλείσουν από τις 11.00 έως τις 15.00, Δευτέρα και Τρίτη, κεντρικές οδούς και παρακαμπτήριους, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ, ενώ θα διεξάγεται η διημερίδα για το αγροτικό.

Εκλεισαν τον μεθοριακό σταθμό στον Προμαχώνα

Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα έκλεισαν τον μεθοριακό σταθμό, μετά τις δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, δηλώνουν δυσαρεστημένοι και όπως ανέφεραν θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα.

Επίσης, προγραμματίζουν στις 8.00 το πρωί της Δευτέρας να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

«Δεν υπάρχει συνέντευξη» δήλωσε η Κ. Μπατζελή

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής. «Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ όταν δεν υπάρχει συνέντευξη, να μην γίνεται αναφορά», δήλωσε.

Στην εφημερίδα, η κ. Μπατζελή εμφανίζεται να χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις κατά των αγροτών, όπως στο ερώτημα ποιοι τελικώς στήνουν τα μπλόκα και τι πραγματικά εκπροσωπούν, λέει ότι «πρόκειται για ένα συνονθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση».

«Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι εκπροσωπούν τους αγρότες, το πανελλαδικό συντονιστικό είναι αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού, με τον οποίο συντονίζονται συνδικαλιστές του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας», προσθέτει, επισημαίνοντας πως «οι περισσότεροι είναι επιχειρηματίες ή ορίζονται από προσωπικές στρατηγικές, τρελαίνονται από τη δημοσιότητα, περιφρονούν την πολιτική ηγεσία της χώρας και θεωρούν εαυτούς μικρούς ανεξάρτητους ηγέτες, που δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν».

Για τον διάλογο του Ζαππείου προαναγγέλλει ότι θέλει να συζητήσει την κατάρτιση πέντε νομοσχεδίων τα οποία, κατά την άποψή της, είναι προαπαιτούμενα για τη ζητούμενη αλλαγή στην ελληνική γεωργία.

Θ. Πάγκαλος κατά ΚΚΕ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε ερώτηση τους Εθνους της Κυριακής αν υπάρχει κομματική υποκίνηση, απαντά: «Είναι προφανές ότι εντάσσεται η τακτική ορισμένων κομμουνιστών αγροτών στη λογική της κυρίας Παπαρήγα ΄΄έχουμε πόλεμο΄΄. Ο εμφύλιος πόλεμος ήταν μια τραγωδία την προηγούμενη φορά, αυτήν τη φορά τείνει να είναι τραγωκωμωδία!».

ΝΔ


«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος των αγροτών και τη σοβαρότητα της κατάστασης», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.

«Επί των συγκεκριμένων αιτημάτων των παραγωγών καμία ξεκάθαρη απάντηση, καμία συγκεκριμένη απόφαση. Οι ευθύνες της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ανήκουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Αλ. Παπαρήγα


«Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος στον γκαιμπελισμό που έχει υιοθετήσει, γιατί κάθε φορά που συναντάει απεργίες εργαζομένων και ιδιαίτερα μπροστά στα μπλοκα των αγροτών, σπέρνει συκοφαντίες. Συκοφαντεί τον αγώνα τους, όταν ξέρει πολύ καλά ότι για το μεγαλύτερο μέρος της αγροτιάς η ΚΑΠ είναι ένας μεγάλος εχθρός, όπως και οι προσαρμογές που έχει κάνει η ΝΔ και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην ΚΑΠ στην Ελλάδα», δήλωσε από την Πάτρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Εμείς για άλλη μια φορά θα πούμε στους αγρότες, επειδή βρίσκεται ο αγώνας τους στην κόψη του ξυραφιού, να αποδείξουν ότι έχουν βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και ότι δεν θα επιτρέψουν να τους τυλίξει η κυβέρνηση σε μια κόλα χαρτί με κοροϊδίες και με την τρομοκρατία για τη νέα δομή του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος», πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Το Σάββατο, η γ.γ. του ΚΚΕ περιόδευσε στα μπλόκα του Κάστρου, της Αλαμάνας, της Νίκαιας. Δικαιολόγησε τη μορφή κινητοποίησης που επιλέγουν οι αγρότες, οι οποίοι στηρίζονται από το κόμμα της.

Γ. Καρατζαφέρης

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι να κινητοποιήσει το φιλότιμο των αγροτών. Πρέπει η Ελλάδα να πάει μπροστά και για να πάει, χρειάζονται λύσεις και όχι αποκλεισμοί. Δυστυχώς υπάρχει ένας κοινωνικός αποκλεισμός σε πολλές ομάδες και μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι αγρότες», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Αλ. Τσίπρας

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την Κυριακή στο μπλόκο της Αλαμάνας τις δηλώσεις Μπατζελή στο Βήμα, λέγοντας ότι «αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση, που έχει χαρακτηριστεί ως κυβέρνηση του διαλόγου, να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Απαξιώνοντάς τες».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση «αντί να αντιμετωπίσει απαξιωτικά, να σκύψει στα προβλήματά και να καταλάβει ότι το παιχνίδι με τους πράσινους, κόκκινους και γαλάζιους αγρότες έχει τελειώσει προ πολλού. Το χρώμα της γης είναι καφέ. Αυτό το παιχνιδάκι να σταματήσει κάποια στιγμή, γιατί δεν μπορούμε να κρυβόμαστε διαρκώς πίσω από το δάκτυλό μας».

Επίσης, έκανε έμμεση αναφορά και στο συνεταιριστικό κίνημα τονίζοντας πως «υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η μία είναι η Ελλάδα τις μίζας, της διαφθοράς, της ρεμούλας, της διαπλοκής, των υψηλόβαθμων στελεχών στο συνεταιριστικό κίνημα, που παίρνουν 65.000 μισθό ετησίως. Υπάρχει και η Ελλάδα του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας. Η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει με ποια από τις δύο Ελλάδες θα προχωρήσει. Με ποιους θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι να συζητήσει».
nooz.gr

Read more...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ...


Ρεπορτάζ : Κ. Π. Παπαδιόχος
(από την Κυριακάτικη Καθημερινή)


Η «βαθμολογία πρώτου τριμήνου» των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτυπώνεται σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Κ». Στην αξιολόγηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου, με άριστα το 10, όλοι οι υπουργοί περνούν τη «βάση» του 5, με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να προηγείται, και με την ιδιότητα του υπουργού...
Εξωτερικών, με 7,2. Ακολουθούν ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος με 7,1 και οι κ.κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Παπακωνσταντίνου με 6,7.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αξιολογείται ως «το καλύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σήμερα» με ποσοστό 23% και ακολουθούν οι κ. Ευάγγ. Βενιζέλος με 9%, ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος επίσης με 9%, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης με 7% και ο κ. Θ. Πάγκαλος με 3%.
Σε αντίστοιχο ερώτημα για τα στελέχη της Ν.Δ., εξαιρουμένου του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 14%. Ακολουθεί ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος με 4%, οι κ. Π. Παναγιωτόπουλος και Κ. Χατζηδάκης με 3% και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με 2%.
Η αναγνωρισιμότητα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της έρευνας της Public Issue αναφορικά με την αξιολόγηση των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2003 - 2010 με βάση τους μέσους όρους βαθμολογίας των υπουργών τους. Στη σχετική κατάταξη «προηγείται» η κυβέρνηση Καραμανλή του 2004, με 6,5 βαθμούς. Ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με 6,3 και η κυβέρνηση Σημίτη του 2003 με 6,1. Τις τελευταίες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η κυβέρνηση της Ν.Δ. του 2005 με 5,5 και η κυβέρνηση της Ν.Δ. του 2009 με 5,1.
Αναφορικά με την αναγνωρισιμότητα των υπουργών της κυβέρνησης, ευλόγως τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν είτε στελέχη με πολυετή παρουσία στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, είτε πρόσωπα που εκ της ιδιότητός του βρίσκονται το τελευταίο τρίμηνο στην αιχμή της επικαιρότητας: Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και οι κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ανδρ. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Λ. Κατσέλη, Θ. Πάγκαλος και Αννα Διαμαντοπούλου.
Αντιθέτως, σαφώς μικρότερη αναγνωρισιμότητα καταγράφουν υπουργοί που έφερε στο προσκήνιο μέσω του σχηματισμού της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, όπως οι κ.κ. Τίνα Μπιρμπίλη, Κατερίνα Μπατζελή, Π. Γερουλάνος και Χ. Παμπούκης.

fimotro.

Read more...