Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΩΣ ΚΑΙ 8.200 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι αποδοχές των βουλευτών - Αναλυτικοί πίνακες


sth-dhmosiothta-dothhkan-oi-apodoxes-twn-boyleytwn-analytikoi-pinakesΤις ακριβείς αποδοχές των βουλευτών δημοσιοποίησε για πρώτη φορά η Βουλή, εν μέσω των αντιδράσεων για τη μη περικοπή σε αυτές.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές, ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή τους εντάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες. 
Οι απολαβές συμπεριλαμβάνουν την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης. Η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στα 5.706,60 ευρώ, μεικτά.
Η πρώτη και η τρίτη κατηγορία παραμένουν σταθερές, ενώ οι άλλες δύο εξαρτώνται από το νομό στον οποίο εκλέγεται ο βουλευτής.
Σημειώνεται ότι το υψηλότερο ποσό (μηνιαίως) που μπορεί να λάβει βουλευτής είναι περίπου 8.198 ευρώ (βουλευτές Κυκλάδων - Δωδεκανήσων) ενώ το χαμηλότερο είναι περίπου 7.645 ευρώ.
Από το έγγραφο πάντως δεν γίνονται γνωστά τα εισοδήματά από τη συμμετοχή των βουλευτών σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών, ποσό που διαφοροποιεί αρκετά το συνολικό εισόδημα.
Παράλληλα, δεν καταγράφονται οι ατέλειες για τα κινητά και σταθερά τους τηλέφωνα, καθώς και οι παροχές όπως αυτοκίνητααεροπορικά εισιτήριαδιόδια και διαμονή για τους βουλευτές επαρχίες, αφού δεν υπολογίζονται σε χρηματικά ποσά.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις αποδοχές.
http://newpost.gr

Read more...

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Θ. Τζάγκρη μέσω tweeter


20131118-225257.jpg
Επίθεση στη Θεοδώρα Τζάκρη έκανε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τις αντιφατικές δηλώσεις της για το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η Κουμουνδούρου έχει αναλάβει ρόλο συνηγόρου της.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται στη δήλωση της κυρία Τζάκρη το πρωί στον ΑΝΤ1, όπου είπε ότι αν ήθελε να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε φύγει από το 2011 και την αντιπαραβάλλει με αυτή που έκανε πριν από λίγο «Στο Κόκκινο», όπου μεταξύ άλλων είπε : «Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης που εκφράζεται με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».
«Μιλάμε τα παιδιά της Κουμουνδούρου έχουν αναλάβει και την υπεράσπιση της κυρίας Τζάκρη…σας καταλαβαίνω …καμία δουλειά δεν είναι ντροπή», σημειώνει στο τελευταίο του tweet ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Read more...

Merrill Lynch: Ελάφρυνση ελληνικού χρέους, αλλά όχι κούρεμαΟι προβλέψεις της Bank of America για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό τον τίτλο: "Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα". Διαβάστε αναλυτικά
Όσο η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα η απειλή των δανειστών να σταματήσουν το πρόγραμμα καθίσταται «μη αξιόπιστη», τονίζει η Bank of America σε έκθεσή της υπό τον τίτλο: «Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα».
Ταυτόχρονα, στην ίδια έκθεση προβλέπει ελάφρυνση του χρέους, αλλά όχι και "κούρεμα", για να πληρωθούν οι δανειστές.
Αν το ελληνικό χρέος αποδειχθεί μη βιώσιμο, και υποθέτοντας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται "εντός τροχιάς", τότε η Ευρώπη μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει σε μια μερική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σχολιάζει η Bank of America Merrill Lynch.
Όπως επισημαίνει, εάν η Ευρώπη δεν διευκολύνει την Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της, τότε η χώρα μπορεί να μην καταφέρει να την αποπληρώσει. Όσο η Ελλάδα εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, οι απειλές της τρόικας να σταματήσει το πρόγραμμα αντί να συμφωνήσει σε "κούρεμα" του επίσημου τομέα, δεν είναι αξιόπιστες, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, καθώς η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις εσωτερικές ανάγκες της εάν πολύ απλά σταματούσε να εξυπηρετεί το χρέος της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου απαρτίζεται από δάνεια που έχει λάβει από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Bank of America Merrill Lynch, πριν από έναν χρόνο η Ευρώπη υποστήριζε πως το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας βασίζονταν σε ένα τέλειο προφίλ χρέους. Υπέθετε πως η Ελλάδα θα ανταποκρινόταν στους στόχους που έχουν τεθεί και πως η υπόλοιπη Ευρώπη θα κάλυπτε το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό και θα αντιμετώπιζε τις όποιες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα η Ευρώπη να τηρήσει τη δική της πλευρά της συμφωνίας», αναφέρει ο οίκος.
Στην ανάλυσή του στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιεί τώρα η Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού της κενού και των απαιτήσεων του ΔΝΤ για "κούρεμα" του επίσημου τομέα, ο οίκος αναφέρεται στα ζητήματα που προκύπτουν.
Όπως επισημαίνει, το βασικό σενάριο είναι ότι η τρέχουσα δυναμική του ελληνικού χρέους ως προς την ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη, όμως συμπεραίνει πως δεν αναμένει "κούρεμα" του επίσημου τομέα, αλλά παράταση των λήξεων των δανείων και κάποια μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, εάν οι μακροπρόθεσμες επιδόσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη είναι απογοητευτικές και ευθυγραμμιστούν με τις προβλέψεις του οίκου, και οι μεταρρυθμίσεις καθυστερήσουν ή δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα, τότε ενδέχεται να χρειαστεί ελάφρυνση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, κάτι που θα απαιτούσε όχι μόνο χαμηλότερα επιτόκια EFSF, αλλά και μια σημαντική παράταση στις λήξεις των δανείων. Ωστόσο, η αλλαγή στα επιτόκια που χρεώνονται στα δάνεια από το EFSF πιθανότατα θα είναι πολύ δύσκολη πολιτικά, διότι αυτό θα σήμαινε ότι το EFSF θα υποστεί απώλειες όταν αυξηθεί το επιτόκιο χρηματοδότησής του από την αγορά, αναλόγως των συνθηκών στις αγορές.
Η Bank of America Merrill Lynch εκφράζει ανησυχία ότι η ημι-σταθεροποίηση στην Ελλάδα έχει αφαιρέσει την αίσθηση του επείγοντος σε ό,τι αφορά την διευκόλυνση ενός πακέτου ελάφρυνσης του χρέους που και θα δίνει κίνητρα για μεταρρυθμίσεις και θα τονώνει τις επενδύσεις. Όπως υποστηρίζει, μια ελάφρυνση χρέους που θα θέτει ως όρο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, και όχι οι τριμηνιαίες αναθεωρήσεις του προγράμματος, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες περί ηθικού κινδύνου και να αυξήσει τις πιθανότητες μιας βιώσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον οίκο, το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος ανέρχεται σε 10,9 δισ. ευρώ (4,4 δισ. το 2014 και 6,5 δισ. ευρώ το 2015). Θεωρεί πως υπάρχουν κίνητρα και για τις δυο πλευρές να συμφωνήσουν σε μέτρα λιτότητας για του χρόνου και για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, και πως υπάρχουν πολλές επιλογές, μεταξύ των οποίων η περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος, η χρήση των υπολοίπων από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η έκδοση ομολόγων, η περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή ή η (απίθανη) μετακύλιση των ωριμάνσεων από τις κεντρικές τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Πολλά κομματικά φλερτ ...Η Ν.Δ. φλερτάρει με τη ΔΗΜΑΡ για να επιστρέψει στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ κάνουν...
τα  γλυκά μάτια στον Αλέξη Τσίπρα, στους Ανεξάρτητους Ελληνες άλλοι έλκονται από τη Ν.Δ. και άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δεσμός του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο δείχνει πιο στέρεος από ποτέ.
 Αν μη τι άλλο, ο ερωτισμός στην πολιτική ζωή το τελευταίο διάστημα είναι διάχυτος. Τώρα πόσα φλερτ θα γίνουν ερωτικοί δεσμοί και πόσοι θα καταλήξουν σε γάμο, μένει να το δούμε.
Αν και ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα.


Read more...

Δ. Αλεξ/πολης: Μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το camping και τα λουτρά.

175234369a90afee.jpg
Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία.
 
Στο Ταμείο  Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. μεταβιβάστηκε το ακίνητο του Δήμου Αλεξανδρούπολης «ΛΟΥΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ CAMPING ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ».
Η απόφαση για τη μεταβίναση του ακινήτου δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ, τεύχος Β’.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο εκτάσεως 151.359,00 τ.μ. μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία.

Εξαιρούνται όμως οι εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται μπροστά από το ακίνητο.

Στο 9ο άρθρο του αναφερόμενου ΦΕΚ:

Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο «ΛΟΥΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ CAMPING ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ», κείμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, εκτάσεως 151.359,00 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτού (συμπεριλαμβανομένων των λουτρικών εγκαταστάσεων, του Camping κ.λπ), το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της «Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» («ΕΤΑΔ»), όπως το ακίνητο αυτό εμφαίνεται και απεικονίζεται στη Μελέτη με Αριθμό 615 (Αριθμός Σχεδίου 77/Αριθμός Αρχείου 24978/04.02.1971) Τοπογραφικό Διάγραμμα με κλίμακα 1:500 του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ,το οποίο προσαρτάται σε φωτοσμίκρυνση στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.
.e-evros.gr

Read more...

Βολές κατά διοικητικών και Αρχών Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει πάλι το υπουργείο Παιδείας για τα κλειστά ΑΕΙ


Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει πάλι το υπουργείο Παιδείας για τα κλειστά ΑΕΙ
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ παρατείνουν την απεργία τους για 11η εβδομάδα  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το υπουργείο Παιδείας προσφεύγει την Τρίτη εκ νέου στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να συνεχίσουν την απεργία τους για 11η εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το Παιδείας προσφεύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη «για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία. «Παραβιάζουν τον νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, «η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».

Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανήκει στον ελληνικό λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ


Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπακωστόπουλοςΘα μπορούσε να είναι μια απο τις πολλές γκάφες και γελοιότητες στις οποίες μας έχουν συνηθίσει πολιτικοί. Μακάρι τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας να μπορούσαμε να τα κατατάξουμε στα φαιδρά της πολιτικής. Το...
κακό είναι οτι τα όσα δήλωσε, είναι άκρως σοβαρά και εκτός πλαισίου πολιτικής ηθικής. Το να καλείς αντιπάλους να ρίξουν την κυβέρνηση με αντάλλαγμα μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός της προτροπής σε αποστασία, είναι προσκλητήριο πολιτικής ανηθικότητας στα κοινοβουλευτικά απόνερα για βατράχια πολιτικούς. Προς εκείνους που αφού ψήφισαν τα πάντα, ψάχνουν να δούν σε ποιά γούρνα έχει νερό για να πηδήσουν και να επιβιώσουν πολιτικά. Προσκλητήριο προς βουλευτές βατράχους έστειλε ο Τσίπρας ο Αριστερός! Μπράβο του! Αντί να πρωτοστατήσει να πεταχτούν έξω απο την βουλή όσοι βουλευτές σκέφτονται σαν βάτραχοι, τάζει επαίνους και βραβεία! Είναι αυτό Αριστερή ηθική; Η απόλυτη ξεφτίλα είναι κ. Τσίπρα. Αν είναι να το περάσει κι αυτό η έρμη η χώρα, ας το περάσει. Πάντως εσείς κ. Τσίπρα μας ταράξατε στη νομιμότητα και στην ηθική! Συνέπεσαν δε οι δηλώσεις σας προς βατράχους για αποστασία με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Προφανώς θα σκεφτήκατε, οτι το Πολυτεχνείο έγινε για να κάνετε σήμερα εσείς πολιτικές συναλλαγές με έπαθλο την εξουσία! Συνεχίστε λοιπόν το προσκλητήριο για αποστασία. Ποιός ξέρει; Όλο και κάποια βατράχια μπορεί να βρεθούν. Κατάντια. Μεγάλη κατάντια Αλέξη...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2036.html

Read more...

ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΠ - COSCO...


Υπεγράφη σήμερα και επισήμως η συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (Cosco) για τη νέα επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στον δυτικό προβλήτα III.
Συγκεκριμένα, μονογραφήθηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη...
και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΠ Α.Ε. Cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και ΑιγαίουΜιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της ισχύουσας Σύμβασης Παραχώρησης.Μετά τη μονογραφή του, το ιδιωτικό συμφωνητικό θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, στην DG Comp της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για γνωστοποίηση, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ μετά την ολοκλήρωση των βημάτων (α) και (β) για επικύρωση και υπογραφή και μέσω του Υ.Ν.Α. στη Βουλή των Ελλήνων.
«Με πλήρη σεβασμό στις αρχές διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις με τη ΣΕΠ Α.Ε., μιας επιχειρηματικής συμφωνίας Σύμβασης Παραχώρησης στο εμπορικό λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε.», δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης.
Όπως σημείωσε, «μαζί με τις επενδύσεις του ΟΛΠ Α.Ε. στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Car-Terminal, τους επιλιμένιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την κρουαζιέρα και τις επενδύσεις της ΣΕΠ Α.Ε. στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον ΟΛΠ Α.Ε. και τις εγκαταστάσεις του πρωτοπόρο λιμάνι της Μεσογείου».
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/cosco.html

Read more...

ΑΡΓΙΑ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΣΕ 116 ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ...


Στους 116 ανέρχονται οι εφοριακοί που απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες τους, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα, επειδή τους επιβλήθηκε το μέτρο της αργίας ή ποινή οριστικής παύσης...
Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας 111 εφοριακοί υπάλληλοι, λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης ένεκα αμετάκλητης ποινικής καταδίκης τέσσερις εφοριακοί υπάλληλοι και λόγω εκτέλεσης της πειθαρχικής ποινής ένας εφοριακός υπάλληλος. Στοιχεία σχετικά με το προσωπικό των ΔΟΥ είχε ζητήσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ, φαινόμενο που οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες φορολογούμενους. Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, από τον Ιούνιο του 2012 και έως τις 8 Οκτωβρίου 2013, παραιτήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών 897 εφοριακοί υπάλληλοι και απολύθηκαν αυτοδικαίως, ομοίως λόγω συνταξιοδότησης, 46 εφοριακοί υπάλληλοι. Ωστόσο, από 1ης Ιανουαρίου 2012 έως και σήμερα, διορίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων κλάδου Εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ, 449 υπάλληλοι. Επί του παρόντος είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση διαδικασίας διορισμού, βάσει της τελευταίας προκήρυξης για την πρόσληψη 52 υπαλλήλων. Επίσης, με τις διατάξεις του Ν. 2643/98 έγινε πρόσληψη οκτώ υπαλλήλων. Όπως σημειώνει πάντως ο κ. Μαυραγάνης, «σε κάθε περίπτωση δίνεται έμφαση στη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για την επίτευξη των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας (μετακινήσεις αποσπάσεις, μεταθέσεις υπαλλήλων), ώστε να στελεχωθούν οι ανωτέρω υπηρεσίες με το απαιτούμενο προσωπικό, να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το ελεγκτικό δυναμικό τους και να ασκείται αποτελεσματικά το έργο τους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».
 Πηγή: ΑΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/116-1.html

Read more...

Ήταν τελικά …γελοιότητες;...

Μπορεί μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί, η Θεοδώρα Τζάκρη να χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα σενάρια περί ένταξής της στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας όμως στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο 105,5», διαβεβαίωσε ότι...
θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης που «εκφράζεται με κορμό των ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.
«Η επίθεση από τους Πάπες της διαπλοκής, τα Μέσα του συστήματος, προσωπικά προς τον κ. Τσίπρα δείχνει τον πανικό τους μπροστά στη προοπτική της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης που όμως αυτή τη φορά δεν την έχουν στο τσεπάκι τους τα λαμόγια. Αυτή η λυσσαλέα επίθεση είναι η ίδια επίθεση που δέχονταν τη δεκαετία του 80′ ο Ανδρέας Παπανδρέου», δήλωσε η ίδια, προσφέροντας τις παραπάνω «πολιτικές δυνάμεις» της για την ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης.
«Οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα, πρέπει να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους», συνέχισε, ερχόμενη ακόμα πιο κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές μπροστά στα νέα μέτρα.

matrix24.gr

Read more...

Ποτέ και κανείς δεν μιλούσε και δεν μιλάει εκ μέρους του Παπανδρέου ...

Μετά την...αποστασία Τσίπρα, κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν και το σενάριο μιας εναλλακτικής αποστασίας, αυτή τη...
φοράς «παπανδρεϊκής», σε περίπτωση που δεν πετύχει το παραμύθι της πρώτης.

Το κωμικό ψηφιδωτό αυτής της νέας αποστασίας περιλαμβάνει διάφορες ψηφίδες, εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Για παράδειγμα, συνδέεται ένα προσωπικό tweet του Γιάννη Πανάρετου με τη στάση της...Θεοδώρας Τζάκρη, βάζουμε και λίγο Σηφουνάκη κι έδεσε το γλυκό!

Η αλήθεια βέβαια είναι,κι αυτό δεν μπορεί παρά να το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται τις τελευταίες δεκαετίες με την ελληνική πολιτική σκηνή, ότι ουδέποτε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναγνωρίσει στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος του.Όταν θέλει κάτι να πει το λέει και το έχει ήδη κάνει, διαφοροποιούμενος ακόμα και στη Βουλή, με τελευταίο παράδειγμα την ψηφοφορία για τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών.

Εξάλλου, το know-how των αποστασιών δεν το διαθέτει η οικογένεια Παπανδρέου, ούτε εντός ΠΑΣΟΚ ούτε κι εκτός.

parapolitiki.com

Read more...

Θα περιληφθεί σε ειδική διάταξη επόμενου νομοσχεδίου «Παγώνουν» ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ για όσους χρωστάνε στα Ταμεία


Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν το πρωί οι εκπρόσωποι της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν το πρωί οι εκπρόσωποι της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ - Θετική, κατ' αρχήν η Τρόικα - Επιφυλακτικοί οι εκπρόσωποι των δανειστών για την αύξηση  των 48 δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών


Στο «πάγωμα», σύμφωνα με πληροφορίες, των κάθε είδους ενισχύσεων, των επιδοτήσεων και των επιστροφών ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Με τον τρόπο αυτό, οι οφειλέτες δεν θα μπορούν να εισπράξουν εάν δεν έχουν τακτοποιήσει προηγουμένως τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέτρο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την Τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και έγινε κατ' αρχήν δεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το μέτρο θα θεσμοθετηθεί με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, έως το τέλος της εβδομάδας.

Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ από τα 700 που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα των ταμείων και να μην θιγούν οι συντάξεις, καθώς μόνο στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) οι οφειλέτες υπερβαίνουν τις 200.000 και οι οφειλές τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά να εισπράξει ακόμη 200 εκατομμύρια ευρώ, από τους οφειλέτες του ΙΚΑ για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί διαφορές ανάμεσα στις εισφορές που καταβάλλουν και στο περιεχόμενο των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλουν. Στην περίπτωση αυτή οι οφειλέτες, προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών πάντως φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την αύξηση των 48 δόσεων που ισχύουν σήμερα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
.protothema.gr

Read more...

Παπούλιας: Οι αρνητές του Άουσβιτς δεν έχουν θέση στην Ευρώπη

papoulias-karolos-660_0Σαφές μήνυμα κατά του ναζισμού στέλνει, για μια ακόμα φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Με αφορμή την απονομή, στον κ. Παπούλια, του μεταλλίου της εκατονταετηρίδας του ιδρύματος «Raoul Wallenberg», ο ίδιος ο Πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι, «στα χρόνια της ναζιστικής θηριωδίας, Χριστιανοί και Εβραίοι Έλληνες, συστρατεύθηκαν στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας. Η Γερμανία του Χίτλερ και οι συνεργοί του, δολοφόνησαν έξι εκατομμύρια Εβραίους. Ολόκληρες κοινότητες αφανίσθηκαν, μέσα σε αυτές και η εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Ο ελληνικός φόρος αίματος στο Ολοκαύτωμα ήταν 65.000 Έλληνες Εβραίοι».
«Τον περασμένο Ιούλιο» υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας, «επισκέφθηκα το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. Δήλωσα, και το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι όποιοι αρνούνται τη μεγάλη αυτή θυσία των χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να συγκαταλέγονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο ελληνικός λαός, πολιτεία και κοινωνία, έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση. Έχουμε χρέος να αντλούμε διδάγματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στα φαινόμενα λόγων ή έργων μίσους, αντισημιτισμού, μισαλλοδοξίας, θρησκευτικού φανατισμού ή ρατσισμού».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Read more...

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

eopyy2Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα και ενδεχόμενες απολύσεις. Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει διαμηνύσει πως οι γιατροί, των οποίων οι ειδικότητες θα καταργηθούν από την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα τεθούν σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα και στη συνεχεία θα αξιολογηθούν.
Όσον αφορά τα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τη Δευτέρα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι οι 400 επιμελητές Β’ θα προσληφθούν έως 31 Δεκεμβρίου και οι υπόλοιποι μέσα στο 2014.
ΠΗΓΗ: skai.gr

Read more...

Ετοιμάζεται μίνι θεσμικό πλαίσιο για τη μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ


Νομοθετική ρύθμιση για το «ξεφούσκωμα» των τιμών πώλησης των προϊόντων, με σκοπό να υπάρξει διαφάνεια στις παροχές που κάνουν μεταξύ τους η βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο, ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα έχουν ετοιμάσει μίνι θεσμικό πλαίσιο με διατάξεις οι οποίες: 
  • Θα υποχρεώνουν τους προμηθευτές να αναγράφουν στα τιμολόγια πώλησης των προϊόντων τους προς τις αλυσίδες καταστημάτων και τα σούπερ μάρκετ τα πιστωτικά σημειώματα που δίνουν. Πρακτική που ακολουθείται όταν οι επιχειρήσεις λιανικής πετυχαίνουν πωλήσεις – στόχους και παίρνουν δώρο είτε επιπλέον προϊόντα είτε καλύτερες τιμές.
  • Θα βάζουν προϋποθέσεις για το πότε οι αλυσίδες θα εκδίδουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στις βιομηχανίες. Για την ακρίβεια θα ορίζεται πως οι επιχειρήσεις λιανικής θα πρέπει να αποδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο κόβουν αυτά τα τιμολόγια.
Να σημειωθεί ότι στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, ο οποίος και θα παρουσιάσει με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έρευνα για 308 εμπόδια στον ανταγωνισμό που κρατούν υψηλά τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Read more...

Μανιάτης: Αδιανόητο αυτό που είπε ο Τσίπρας


maniatisΟ υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή το «άνοιγμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Αδιανόητο αυτό που ελέχθη από τον κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα ζητά αποστασία των βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα, με λέξεις και μια κατεύθυνση η οποία δείχνει ανευθυνότητα. Η πρόσκληση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες από όταν απέτυχε η θεσμική προσπάθεια για τη μομφή κατά της κυβέρνησης», σχολίασε αρχικά ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε:
«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις εκλογές πήρε μια βασική απόφαση. Ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουμε από το 2010 προκειμένου να στηριχθεί η χώρα όρθια. Δεν πρόκειται να δεχθούμε νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν πρόκειται να δεχθούμε μαζικές απολύσεις, δεν πρόκειται να δεχθεί πλειστηριασμούς στα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα».
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη μεγάλη στροφή για την έξοδο από τα μνημόνια. Είναι απόδειξη στρατηγικού αδιεξόδου για την αξιωματική αντιπολίτευση», σχολίασε ακόμα ο κ. Μανιάτης, ενώ τόνισε:
«Όταν εκλεγόμαστε βουλευτές, εκλεγόμαστε βουλευτές ασφαλώς με την προσωπική προσπάθεια του καθενός, ταυτόχρονα όμως είμαστε μέλη μιας ευρύτερης παράταξης. Εγώ αν διαφωνήσω με την παράταξη, θα παραδώσω και την έδρα μου και θα πάω σπίτι μου».

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Read more...

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο από το Θάνο Μωραϊτη


mwraitisΟ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, αναφερόμενος στην συνέντευξη Τσίπρα στην «Αυγή» και στα σενάρια δήθεν αποστασίας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανήρτησε πριν λίγο την εξής δήλωση στην ιστοσελίδα του και στα προφίλ του στα social media.
«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανάγκη ούτε «υποδείξεων», ούτε «υψηλής προστασίας» από κανέναν. Τα σενάρια αποστασίας δεν αφορούν (νυν και πρώην) βουλευτές οι οποίοι με τεράστιο πολιτικό κόστος αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για την χώρα από το 2009, κάθε μέρα με κάθε τρόπο. Το έκαναν συνειδητά, άμεσα, πάντοτε και δεν χρειάστηκαν ούτε Ζάππεια, ούτε ταξίδια στο Τέξας.
Τα σενάρια αφορούν αποκλειστικά τους διακινητές τους: Όσους δεν έχουν καμία πρόταση για την χώρα αλλά και όσους βολεύονται στον μνημονιακό αυτόματο πιλότο.
ΥΓ. Ένα βίντεο προς τους διακινητές των σεναρίων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ: Πρώτα ένα παλιό απόσπασμα του 2001, επίκαιρο όσο ποτέ το οποίο αποτελεί προσωπική πολιτική πυξίδα. Το άλλο απόσπασμα, από την ομιλία μου στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

[ρεπορτάζ] Τι πραγματικά συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ τι λένε στελέχη του για τη κυβέρνηση

20131118-160948.jpg
Το Ρόλο του Ντάστιν Χόφμαν στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» φαίνεται να επιλέγουν ορισμένοι εντός του ΠΑΣΟΚ, μη έχοντας αποφασίσει ακόμη τι θέλουν: Να είναι βουλευτές και να συγκυβερνούν με τη η Ν.Δ ή να ρίξουν τη κυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται απειλώντας με καταψήφιση κάθε νομοσχέδιο που δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω τους και είναι αντίθετα προς τα συμφέροντα των πολιτών . Ακόμη δεν ξέρουν τι θέλουν και επειδή προσπαθούν να είναι και με τον «αστυφύλακα και με το χωροφύλακα» η λιγοστοί πλέον (27) βουλευτές που έχουν απομείνει στην Κ.Ο ταράζουν καθημερινά τα νερά της κυβέρνησης με τις δημόσιες δεσμεύσεις τους περί καταψήφισης σημαντικών νομοσχέδιων.
Δεν ήταν μόνο η κ. Θ. Τζάγκρη που συνειδητά καταψήφισε την κυβέρνηση υπερψηφίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια σειρά άλλων βουλευτών που διαφοροποιούνται, είτε προς όφελος του κόμματός τους παρεμβαίνοντας στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με πίεση προς την Τρόικα είτε εναντίον της κυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ πραγματικά η ηγετική του ομάδα, έχει πλέον αρχίσει να αντιμετωπίζει με αδιαφορία όλα τα συμπτώματα κοινοβουλευτικής ανταρσίας. Πιστεύει πως ότι και να κάνει ή να παρέμβει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, γνωρίζει ότι αργά η γρήγορα αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί από τη μία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος να πιστεύει και να έχει συγκεκριμένα παραδείγματα στις εκτιμήσεις του ότι πολύ γρήγορα το κλίμα στην κυβέρνηση και τη κοινωνία θα είναι διαφορετικό και από την άλλη να καλείται να απαντήσει στις διάφορες διαφωνίες των στελεχών του. Φαίνεται όμως πως οι διαφωνίες αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο επι της ουσίας, αλλά έχουν σχέση και με το γενικότερο πολιτικό σκηνικό όπως αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί από εδώ και πέρα.
Ανακατεύουν την κυβερνητική τράπουλα σενάρια νέου πρωθυπουργού χωρίς εκλογές από τη παρούσα βουλή
Δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία η πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη που ανακατεύει την τράπουλα και βάζει στο καρέ τη ΔΗΜΑΡ για την οποία υποστηρίζει πως θα πρέπει να ξανά μπει στη κυβέρνηση. Παρόμοια άποψη εκφράζουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος. Άλλοι ωστόσο από το πράσινο στρατόπεδο βλέπουν ακόμη και τη δυνατότητα σύμπλευσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας κάτι που ασφαλώς δεν αφήνει ασυγκίνητη την Κουμουνδούρου σε μ ια τέτοια προοπτική που φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ξέρει ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές , όπως επίσης ξέρει μια μερίδα στελεχών του ότι χωρίς τον Σαμαρά, δύσκολα μπορεί μόνο του όπως είναι σήμερα να κρατηθεί πολιτικά. Άλλοι πάλι βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και καταδικάζουν την πολιτική συνεργασία με τη ΝΔ πιστεύοντας πως έτσι το ΠΑΣΟΚ χάνεται και απορροφάται, από τον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει για εκλογές πιστεύοντας και εκείνο όμως στο σενάριο για αλλαγή του πολιτικού συστήματος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μάιου.
Δημ. Ρέππας: το Ενδιάμεσο είναι τερατογέννηση το καινούργιο δεν γεννήθηκε ακόμη
Η τρόικα με τις παράλογες απαιτήσεις που έχει , πιέζει τη βάση των κομμάτων, τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς, πιέζει και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με αποτέλεσμα γαλάζιοι και πράσινοι να εκτοξεύουν απειλές εναντίον της συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι πιέσεις αυτές συνδέονται άρρηκτα και με τις διάφορες συζητήσεις που άνοιξαν για τα καλά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανάμεσα σε διάφορα στελέχη που κινούνται σε διαφορετική γραμμή από την ηγεσία τους.
Οι αντιδράσεις από τους πράσινους βουλευτές κατά του νόμου για τα ακίνητα ή τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία εξακολουθούν και υφίστανται όπως ακριβώς ίδιες αντιδράσεις σημειώνονται και στη ΝΔ. Αυτές οι αντιδράσεις ακουμπάνε τις πολιτικές ηγεσίες των δύο κομμάτων και γι αυτό είχαμε πρόσφατα την αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που με επιστολή τους τάχθηκαν υπέρ του κ. Βενιζέλου και φωτογραφίζοντας τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους βουλευτές που διαφοροποιούνται, και από την ΝΔ. οι συζητήσεις που άρχισαν παρασκηνιακά περί αλλαγής του Α. Σαμαρά χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή και το σπουδαιότερο επαναφοράς του Κ. Καραμανλή, όπως φαίνεται να πιέζει μια μερίδα στελεχών προς αυτή τη κατεύθυνση, είναι το παζλ που αρχίζει να ενώνει όλα τα κομμάτια του νέου πολιτικού σκηνικού σύμφωνα με εκείνους όλους που το προωθούν.
Στα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού επανέρχεται το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος με μεγάλη ψυχραιμία και συναινετική διάθεση τα αντιμετωπίζει πέραν του Ατλαντικού που βρίσκεται χωρίς φυσικά να λέει οτιδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον αφήνουν αδιάφορο.
Βέβαια όλα αυτά τα σενάρια είναι μόνο συζητήσεις και τίποτε άλλο, δεν υπάρχει καμία κατάληξη. Ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ αλλά όμως συζητούνται , ανάμεσα σε διάφορα στελέχη. Στο ΠΑΣΟΚ όλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να αναπτύξει ενεργό ρόλο ο Κ. Λαλιώτης ο οποίος συνομιλεί τακτικά με τον Δημήτρη Ρέππα και όχι μόνο. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου διατυπώνει το επιχείρημα ότι «το παλιό πέθανε, το καινούργιο δεν γεννήθηκε ακόμη και το ενδιάμεσο αποτελεί τερατογέννηση» που σημαίνει πως ακόμη ο κ. Ρέππας δεν έχει πειστεί ότι θα πρέπει να παρέμβει μαζί με άλλα στελέχη που συνομιλεί μαζί τους τακτικά: Βάσω Παπανδρέου, Κ. Σκανδαλίδης, Κ. Λαλιώτης Απόστολος Κακλαμάνης κλπ. έτσι ώστε να παίξουν καταλυτικό ρόλο για το κόμμα τους. Με τα στελέχη αυτά συνομιλεί και ο κ. Βενιζέλος φυσικά ο οποίος εμφανίζεται τελευταία αποφασισμένος για μεγάλες και συγκρουσιακές αλλαγές στο κόμμα του, αφού δεν πείστηκε πλέον ότι θα μπορεί να αναπτερωθεί πολιτικά και δημοσκοπικά.
Σαμαράς έτοιμος για όλα και aπάντηση Βενιζέλου
Στο γαλάζιο στρατόπεδο ο κ. Σαμαράς με πρόσχημα τη σύγκρουση με την οποία ετοιμάζεται να κάνει με την τρόικα, φαίνεται κατά ορισμένους πως είναι έτοιμος για όλα ακόμη και με το πιο ακραίο ενδεχόμενο. Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη του αλλά και με άλλους παράγοντες το λέει ανοικτά: θα συγκρουστώ μαζί τους. Δεν θα κάνω τη ΝΔ ΠΑΣΟΚ όπως έκανε ο Γιώργος. Η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα από τον κ. Βενιζέλο με το ίδιο νόμισμα: Και εμείς έχουμε συγκρουστεί με την τρόικα όταν γινόταν το PSI οπότε ξέρουμε και εμείς από πιέσεις, μάχες και σκληρή στάση κατά των δανειστών.
Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα παρασκήνιο το Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Read more...

Νέα δημοσκόπηση: Με 3,3% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ


Κατά 3,3 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση που διενεργεί κάθε μήνα η Palmos Analysis για το Tvxs.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 22%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,3%, εμφανίζοντας μικρή άνοδο στο ποσοστό της.
Ανύπαρκτη θεωρεί τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα το 54%των ερωτηθέντων, σε μια έρευνα που διερευνά όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την κοινή γνώμη: από το φόρο ακίνητης περιουσίας και την αναγκαιότητα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, μέχρι την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Ευρωπαική Ενώση.
Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση (20,9%) της Palmos Analysis για τοTvxs, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κατά 1,1 μονάδα.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χ.Α, με ποσοστό 8,3%, κατά μία μονάδα δηλαδή ενισχυμένη σε σχέση με τη δημοσκόπηση της 6ης Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η παρούσα δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τη δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι ΑΝ.ΕΛ με 3,8%, το ΚΚΕ με 3,7%, και η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 1,8%.
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής -με την προσθήκη των αναποφάσιστων και την αναγωγή επί των εγκύρων- ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30%, αφήνοντας δεύτερη τη ΝΔ με 26,5%, με διαφορά δηλαδή 4 μονάδων.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι ΑΝ.ΕΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% που μόλις αγγίζει το όριο εισόδου στη Βουλή.
Παράσταση νίκης – Καταλληλότερος πρωθυπουργός. 
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41% έναντι της ΝΔ (40%).
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 37%. «Κανένα από τους δύο» απάντησε το 31%, και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%.
Η κυβερνητική θητεία
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα για την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας. Το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να την εξαντλήσει, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 44%.
Η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο
Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το μνημόνιο, απαντά το 74%. Ανύπαρκτη θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54%) τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.
Πάντως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει πείσει τους πολίτες για την διαπραγματευτική του στρατηγική:  στην ερωτήση για το πόσο αποτελεσματική θα ήταν διαπραγμάτευση με την τρόικα αν υπήρχε σήμερα μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 36% απαντά «λιγότερο αποτελεσματική», το 30% «το ίδιο αποτελεσματική» και το 25% «περισσότερο αποτελεσματική».
Ενιαίος Φόρος Ακινήτων
Για το νέο «Ενιαίο Φόρο Ακινήτων», το 64%  (53+11%) των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα είναι δικαιότερος από τους υφιστάμενους φόρους ακινήτων, ενώ το 66%  (58+8%) διαφωνεί με τη φορολόγηση αγροτικών εκτάσεων και οικοπέδων.
Παράλληλα, ο 54% (45+9%) θεωρεί ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων μονιμοποιεί το «χαράτσι».
Υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν
Θετικά βλέπουν οι περισσότεροι πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστερός.
Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ενισχύει το ηγετικό προφίλ του (76%), καθώς και ότι αποτελεί επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ (73%), ενώ αρκετά υψηλό είναι και το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας (49%), ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 40%.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Υπόθεση υποβρυχίων
Σχετικά με το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την υπόθεση των υποβρυχίων η συντριπτική πλειοψηφία, με ποσοστό 77%, θεωρεί ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή από τη Βουλή.

Read more...