Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Νέα μέτρα 1,3 δισ. ευρώ στο παζάρι...




Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα πολύωρη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ τρόικας του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση. Συνεχίζεται το παζάρι για...
τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό, καθώς στενεύουν τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας. Προωθείται λίστα μέτρων ύψους 1,3 δισ. ευρώ σύμφωνα με την «Ε».
Κορυφαίο στέλεχος του υπ. Εργασίας δήλωσε πως η συζήτηση με την τρόικα έγινε συνολικάΠροσεγγίζουν στα 700 εκατ. ευρώ τις παρεμβάσεις, τα διαρθρωτικά μέτρα δηλαδή, τόνισε και επανέλαβε πως δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις. Οι επαφές είπε θα συνεχιστούν. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", η κυβέρνηση υπαναχώρησε των αρχικών εκτιμήσεων περί δημοσιονομικού κενού 500 εκατ.ευρώ και πλέον θα παρουσιάσει λίστα με μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει τον προϋπολογισμό, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό παράθυρο για την αναθεώρηση των συμπεφωνημένων μέτρων εντός του 2014. 
 
Στα μέτρα περιλαμβάνονται η πάταξη της φοροδιαφυγής, η εφαρμογή εναίου μισθολογίου στο Δημόσιο, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και περικοπή δαπανών από Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και ΔΕΚΟ που δεν καταθέτουν προϋπολογισμό.
 
Ανοιχτά εξάλλου παραμένουν τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης ΛΑΡΚΟ-ΕΑΣ-ΕΛΒΟ, της κινητικότητας στο δημόσιο και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με την τρόικα, απέρριψε όμως το ενδεχόμενο να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία.
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: