Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΩΣ ΚΑΙ 8.200 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι αποδοχές των βουλευτών - Αναλυτικοί πίνακες


sth-dhmosiothta-dothhkan-oi-apodoxes-twn-boyleytwn-analytikoi-pinakesΤις ακριβείς αποδοχές των βουλευτών δημοσιοποίησε για πρώτη φορά η Βουλή, εν μέσω των αντιδράσεων για τη μη περικοπή σε αυτές.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές, ανάλογα με τη γεωγραφική κατανομή τους εντάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες. 
Οι απολαβές συμπεριλαμβάνουν την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης. Η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στα 5.706,60 ευρώ, μεικτά.
Η πρώτη και η τρίτη κατηγορία παραμένουν σταθερές, ενώ οι άλλες δύο εξαρτώνται από το νομό στον οποίο εκλέγεται ο βουλευτής.
Σημειώνεται ότι το υψηλότερο ποσό (μηνιαίως) που μπορεί να λάβει βουλευτής είναι περίπου 8.198 ευρώ (βουλευτές Κυκλάδων - Δωδεκανήσων) ενώ το χαμηλότερο είναι περίπου 7.645 ευρώ.
Από το έγγραφο πάντως δεν γίνονται γνωστά τα εισοδήματά από τη συμμετοχή των βουλευτών σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών, ποσό που διαφοροποιεί αρκετά το συνολικό εισόδημα.
Παράλληλα, δεν καταγράφονται οι ατέλειες για τα κινητά και σταθερά τους τηλέφωνα, καθώς και οι παροχές όπως αυτοκίνητααεροπορικά εισιτήριαδιόδια και διαμονή για τους βουλευτές επαρχίες, αφού δεν υπολογίζονται σε χρηματικά ποσά.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις αποδοχές.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: