Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα αγορών αντί για αποδείξεις

Σε ηλεκτρονικό τσιπάκι όλες οι συναλλαγές μας


http://img.protothema.gr
Με ηλεκτρονική κάρτα όπου θα καταγράφονται οι αγορές τους θα εφοδιαστούν από το 2011 όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνστατντίνου μετά τη συνάντηση που είχε με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

Το μέτρο στοχεύει στην αντικατάσταση του συστήματος συλλογής αποδείξεων για έκπτωση φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι λοιπόν, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα προμηθευτούν μια μοναδική ηλεκτρονική κάρτα ο κάθε ένας, όπου θα είναι καταχωρημένο το ΑΦΜ τους και σε κάθε συναλλαγή τους θα περνάνε την κάρτα από τα αυτόματα συστήματα συναλλαγών που χρησιμοποιούν σήμερα οι επιχειρήσεις για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και εκεί θα καταγράφονται μέχρι το τέλος κάθε χρονιάς όλες οι συναλλαγές που θα δηλώνονται στο τέλος στη φορολογική δήλωση. Ετσι θα έχει το κράτος τη δυνατότητα να διασταυρώνει σε πραγματικό χρόνο την ειλικρίνεια των στοιχείων για τις δηλούμενες δαπάνες του φορολογούμενου αλλά και τον ΦΠΑ που θα οφείλουν να αποδώσουν κάθε μήνα ή τρίμηνο επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Φαίνεται προς το παρόν δηλαδή πως εγκαταλείπεται η ιδέα για δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικών διαστρώσεων των αποδείξεων λιανικής πώλησης μέσω bar code.
Read more...

Μειώνονται τα ελάχιστα ποσά για την περαίωση

Πιο εύκολα στη ρύθμιση οι επαγγελματίες


http://img.protothema.gr
Ευκολότερα στη ρύθμιση της περαίωσης θα μπορέσουν να μπουν μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση ο υπουργός οικονομικών, μειώνεται σημαντικά το ελάχιστο ποσό φόρου που απατιέται για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ του το protothema.gr, θα απαιτούνται:
- 300 αντί για 400 ευρώ για όσους δεν πληρούν βιβλία Α΄ κατηγορίας
- 500 αντί για 700 ευρώ για όσους έχουν βιβλία B΄ κατηγορίας
- 700 αντί για 1000 ευρώ για επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας.

Ωστόσο πολύ πιο σκληρή θα είναι η φορολογική μεταχείριση για τους ελεύθερους επαγγελματίες αφού θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 700 ευρώ αντί για 500 όσοι έχουν Β κατηγορίας βιβλία και τουλάχιστον 1000 αντί για 700 ευρώ όσοι έχουν βιβλία Γ΄ κατηγορίας.

Όσον αφορά εκείνους που έχουν κάνει ήδη αυτοπεραίωση τα προηγούμενα χρόνια, απαλλάσσονται από την νέα περαίωση, όσοι έως και το 2007 δεν είχαν επιλεγεί ως δείγμα προς έλεγχο. Ειδάλλως αν είχαν επιλεγεί, εντάσσονται με τους γενικούς όρους. Παρόλα αυτά όσοι είχαν κάνει αυτοπεραίωση το 2008 και 2009 θα κληθούν να υπαχθούν εθελοντικά στην νέα περαίωση αλλά με μειωμένο κατά 50% φόρο περαίωσης.
Read more...

"Αυτονόητη η ζημία του δημοσίου από το Βατοπέδι"


nooz.gr/"Αυτονόητο ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου από το σκάνδαλο", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις νέες εκτιμήσεις που παρήγγειλε η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο Γ. Πεταλωτής επισήμανε ότι οι επιτροπές αποφασίζουν κατά τη θεώρηση και τη βούλησή τους, εκτιμώντας ότι θα ήθελαν ακριβή προσδιορισμό της ζημίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμα και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς εκτίμησε ότι υπήρξε πολλή μεγάλη ζημία.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη ΝΔ, διερωτώμενος "πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια φυγομαχίας να ανακαλύψει αυτό το καινούριο εύρημα ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου".

Τόνισε, δε, ότι προσπάθησε να επενδύσει με πλαστά διλήμματα το μέγεθος της φυγής της από τις επιτροπές. Επιπλέον, έκανε λόγο για πολλαπλές μεταβιβάσεις μεγάλων εκτάσεων και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε οφ σορ εταιρείες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το λόγο", τονίζοντας ότι "είναι δεδομένη και προκλητική και η ζημία του δημοσίου και η στάση της ΝΔ".

Τι απαντά η ΝΔ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, απέδωσε τη διόγκωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου σε σκευωρία του ΠΑΣΟΚ για να ενοχοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή. "Το ΠΑΣΟΚ κατ’ ουσίαν επιχείρησε και επιχειρεί να σύρει τον πρωθυπουργό σε Ειδικό Δικαστήριο", είπε και πρόσθεσε: "Όταν δεν υπάρχει βλάβη για το Δημόσιο δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί έγκλημα".

"Έχουμε ευθύνη, το είπε και ο κ. Καραμανλής, γιατί στο επίπεδο των υπηρεσιακό παραγόντων υπήρξαν πράγματα που δεν τα προσέξαμε. Αλλά εδώ δεν συζητάμε πλέον αυτό. Σκάνδαλο όπως το καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος αφορά το πολιτικό επίπεδο δηλαδή τους υπουργούς και τον χρηματισμό τους", συμπλήρωσε, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι έχει αγνοήσει υπαρκτές εκθέσεις από το 2008.

- Εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί με επιστολή ο τέως πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

- Αναμένεται η κατάθεση στην Προανακριτική των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου.


Read more...

Ελεύθερος με όρους ο Γ. Τσουγκράνης


Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης της Siemens κ.Γ.Φιοράκη, ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη Γιώργος Τσουγκράνης. Η κατηγορία που βαρύνει τον κ. Τσουγκράνη αφορά το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζεται με τον τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα "Α. Rocos" σε ελβετική τράπεζα στον οποίο εμβάστηκαν από τη Siemens χρήματα για τον κ. Μαντέλη.

Ο κατηγορούμενος, τόσο στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσο και σε υπόμνημά του στον ανακριτή, παραδέχεται ότι για να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του άνοιξε το 1998 τον επίμαχο λογαριασμό αλλά τονίζει πως δεν γνώριζε και ούτε ποτέ σκέφτηκε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να σχετίζονται με παράνομες πράξεις. "Η συμμετοχή του στην υπόθεση ήταν άδολη και φιλική", δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το πέρας της απολογίας ο συνήγορος του κ. Τσουγκράνη, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.




Read more...

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείων Αμυνας-Περιβάλλοντος για «πράσινα» (αντί «χακί») στρατόπεδα...



Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι υπουργοί Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, για σειρά έργων στα στρατόπεδα της χώρας με έμφαση στη χρήση φυσικού αερίου και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.
Το ΥΠΕΚΑ, μέσω του ΕΣΠΑ, θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει έργα που αφορούν στην προώθηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε στρατόπεδα και νοσοκομεία.
Ακόμη, θα...
παρέχει τεχνογνωσία προς το ΥΠΕΘΑ για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγκαταστάσεών του.

Τα δύο υπουργεία θα συνεργαστούν σε θέματα δασοπροστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και το ΥΠΕΚΑ θα εξετάσει τη δυνατότητα διασύνδεσης στρατοπέδων με το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου.

Από τη πλευρά του το ΥΠΕΘΑ, θα εκπονήσει προμελέτες για την δημιουργία «πράσινων στρατοπέδων» και «πράσινων στρατιωτικών νοσοκομείων» και θα προχωρήσει στη σταδιακή μετατροπή υπαρχόντων στρατοπέδων.

Επιπλέον, θα παραχωρήσει στο ΥΠΕΚΑ μετεωρολογικές και γεωχωρικές πληροφορίες, οι οποίες θα αξιοποιηθούν σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, και θα εκπονήσει μελέτες για την εφαρμογή δημιουργίας συστήματος μεταφορών, φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Τα δύο υπουργεία, θα αναλάβουν από κοινού την ευθύνη της οργάνωσης εκδηλώσεων για την προώθηση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και την προβολή των προαναφερθέντων εγχειρημάτων.


Read more...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ο Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Επιεικώς απαράδεκτη κρίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος την εφαρμογή της διάταξης του μνημονίου σύμφωνα με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών.Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γ. Παναγόπουλος είπε ότι η εν λόγω διάταξη δεν προσκρούει μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, αλλά σε διεθνείς συμβάσεις εργασίας που έχει κυρώσει η Ελλάδα, καθώς και στη λογική του υγιούς ανταγωνισμού...
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη συμφώνησε με τις θέσεις αυτές και συνεπώς η διάταξη του μνημονίου δεν πρέπει επ' ουδενί να εφαρμοστεί."Δεν είναι οι συμβάσεις που λύνουν το ζήτημα. Προηγούνται οι αναδιαρθρώσεις. Οι επιχειρησιακές αναδιαρθρώσεις, οι αναδιαρθρώσεις των χρεών, ο ρόλος των τραπεζών. Είμαστε εντελώς αντίθετοι στο να υπάρχουν γενικοί κανόνες. Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση. Αν προκύπτει πρόβλημα κλεισίματος μιας επιχείρησης, μπορούμε να δούμε πώς θα σώσουμε τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας. Ο γενικός κανόνας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τραπεζικής υπερχρέωσης μιας συγκεκριμένης μονάδας", είπε χαρακτηριστικά.

Read more...

ΑΠ.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:ΜΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ


Την αντίθεσή του στη θεσμοθέτηση συντονιστικού οργάνου για το κυβερνητικό έργο εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διολίσθηση σε μη θεσμικές, σύμφωνα με τους κανόνες του πολιτεύματος, διαδικασίες...
"Το σύνταγμα αναγνωρίζει αρμοδιότητες συγκεκριμένων λειτουργών σε όλη την κλίμακα της πολιτειακής οργάνωσης και επίσης όργανα συλλογικής λειτουργίας. Μπορεί για επιμέρους προβλήματα να χρειάζεται μια άτυπη συνεργασία συναρμοδίων προσώπων, τα άλλα, ομολογώ, ότι δεν μπορώ να τα κατανοήσω", πρόσθεσε.Σχετικά με την περαίωση, θεώρησε λογικές τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες για ένα άδικό, όπως είπε, μέτρο. Εκτίμησε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία.
Read more...

ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Την τελευταία εβδομάδα τα έχουν σπάσει. Από κολλητοί έγιναν εχθροί. Αφορμή στάθηκε ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ζήτημα των ξένων επενδύσεων ο Χάρης Παμπούκης. Ο υπουργός Επικρατείας διατηρούσε προνομιακή σχέση με τον αδερφό του πρωθυπουργού. Συζητούσαν πολύ συχνά...
συνταξίδευαν παρέα στο Κατάρ και το Κουβέιτ, διατηρούσαν πολύ στενές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Το ρεπορτάζ έχει και συνέχεια. Και πολύ ενδιαφέρουσα μάλιστα...

Read more...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Β.ΚΙΚΙΛΙΑ


Υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στην Αττική κατεβάζει η Νέα Δημοκρατία τον πρώην βουλευτή και γραμματέα Συνδικαλισμού του κόμματος Γιάννη Μανώλη, στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κικίλια. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Ρηγίλλης αναφέρεται: «Μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα το πρωί, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ανακοινώνεται ότι...


ο Γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ κ. Γιάννης Μανώλης (πρώην βουλευτής και Γραμματέας της ΓΣΕΕ) θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον κ. Βασίλη Κικίλια».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Ρηγίλλης επιχειρεί να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του κ. Κικίλια με υποψηφίους που θα μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικότερα την «αντιμνημονιακή» στρατηγική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Read more...

ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...


Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εντός του 2011, εκτιμά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λ.Παπαδήμος, ο οποίος ταυτόχρονα αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. «Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αναμένουμε μία...
σταδιακή επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε ο κ. Παπαδήμος, σε συνέντευξή του, στις Βρυξέλλες, αργά το βράδυ της Δευτέρας.
«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν εξετάζεται ως επιλογή. Δεν είναι επιλογή για οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης», προσέθεσε. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν ο χρόνος είναι κατάλληλος», σημείωσε και επισήμανε ότι «το 2011 είναι μία χρονιά κατά την οποία θα περίμενα να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες και η πιθανότητα επιστροφής στις αγορές θα είναι πολύ υψηλή». Τέλος, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε «πολύ εντυπωσιακές» τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική προσαρμογή, σημειώνοντας, παράλληλα, πως οι επενδυτές θα περιμένουν περισσότερα για να πειστούν ότι θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων.
Read more...

ΤΕΛΗ : ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΟΔΗΓΟΥΣ...


Ρεπορτάζ : Ελένη Κωσταρέλου
(από την Ελευθεροτυπία)
Τέλη κυκλοφορίας δύο ταχυτήτων καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, με μειώσεις 12-330 ευρώ για τα παλαιά οχήματα, επιβαρύνσεις 16-88 ευρώ για τα νεότερα και νέο σύστημα υπολογισμού βάσει εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για όσα αγοραστούν από το 2011. Επειτα...
από εισήγηση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, το σύστημα τελών κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών και θα ισχύσει από φέτος για περισσότερους από 5.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, εμφανίζει τα εξής χαρακτηριστικά:
1Υιοθετείται νέα κλίμακα υπολογισμού βάσει του κυβισμού και με την προσθήκη νέων κλιμακίων για οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μέχρι τέλους του 2010. Κατ' ουσίαν επιστρέφουμε στο προ διετίας σύστημα με μικρές παρεμβάσεις.
Ξαναπαίρνουν τις πινακίδες τους
Το τέλος μειώνεται από 12 έως 330 ευρώ για παλαιά οχήματα που αγοράστηκαν μέχρι το 2004. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου, η μείωση αφορά περίπου 6 στους 10 (65%) ή πάνω από 3.180.000 κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η μείωση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την αθρόα προσέλευση ιδιοκτητών που πέρσι είχαν καταθέσει τις πινακίδες στην εφορία για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών.
Αντιθέτως για τα νεότερα, περισσότεροι από 2.000.000 ιδιοκτήτες, θα πληρώσουν τέλος αυξημένο από 16 έως 88 ευρώ σε σύγκριση με πέρσι, που είχε μειωθεί σημαντικά. Οι κάτοχοι που αγόρασαν τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας βάσει του κυβισμού του οχήματος.
Το νέο τέλος κυμαίνεται από 20 μέχρι 1.200 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό, δεδομένου ότι ενσωματώθηκε και ο ειδικός φόρος που ίσχυσε πέρσι για μεγάλα οχήματα άνω των 1.929 κυβικών.
Τα τέλη θα είναι αυξημένα κατά μέσο όρο 10% για τα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία κ.λπ.), καθώς έχουν να αυξηθούν από το 2009.
Με διοξείδιο ανά χιλιόμετρο
2Υιοθετείται το περιβαλλοντικό κριτήριο, το οποίο έχουν ήδη εφαρμόσει τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) το οποίο συνδέει τα τέλη με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Τα οχήματα ανεξαρτήτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κ.λπ.) που θα ταξινομηθούν (έκδοση άδειας κυκλοφορίας) από 1/1/2011 και μετά θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια διοξειδίου ανά χιλιόμετρο).
Και αυτό επιδιώκεται να λειτουργήσει ως κίνητρο για στροφή των καταναλωτών σε πιο καθαρής τεχνολογίας οχήματα, με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας, που θα πληρώνουν όσοι αγοράζουν όχημα με άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2011 και μετά, θα κυμαίνονται από 80,8 ευρώ και θα ξεπερνούν τα 753 ευρώ, ενώ για τα ταξί θα ξεκινούν από 202 ευρώ. Εξαιρούνται των τελών οχήματα με εκπομπές μέχρι 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.
Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ


Ονομάζομαι Μιχαηλίδη Μαρία και γεννήθηκα στο Γαλάτσι στις 22 Μαρτίου το 1992. Φοίτησα διαδοχικά στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου, στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και τελείωσα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Γαλατσίου το 2010. Πλέον είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καλαμάτα (ΤΕ.ΤΡΟ.).

Οι γονείς μου Μιχαηλίδης Γεώργιος, συνταξιούχος (πρώην δημόσιος υπάλληλος) και Παπαλεξοπούλου Χρυσούλα, ιδιωτικός υπάλληλος ζουν στο Γαλάτσι από το 1985. Πέραν από τους γονείς μου, έχω μια μικρότερη αδερφή, την Μιχαηλίδη Αγγελική, η οποία φοιτάει στο τελευταίο έτος του Λυκείου.

Υπήρξα Ενωμοτάρχης για 2 χρόνια στους Προσκόπους του 1ου Συστήματος Γαλατσίου. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Είμαι 18 χρονών και συζητώντας με τους συνομήλικούς μου, διαπίστωσα κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης μας. Έτσι με στόχο να αγωνιστώ για τα προβλήματα που απασχολούν εμάς τους νέους, αποφάσισα να κατέβω Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό Πράσινο Γαλάτσι με επικεφαλή την Υποψήφια Δήμαρχο την Έλενα Ζέρβα

Read more...

Συζητήθηκε η άρση της επίταξης των φορτηγών


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε σήμερα η αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας- Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον Π. Πικραμμένο και εισηγητή της υπόθεσης τον σύμβουλο Επικρατείας Αντ. Σταθάκη άκουσε τις θέσεις του νομικού παραστάτη του Δημοσίου που υποστήριξε ότι η επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της επίταξης.

Ακόμη, ο δικηγόρος του δημοσίου υποστήριξε ότι από την απεργία των φορτηγών έχει προκληθεί αδυναμία εφοδιασμού των νοσοκομείων με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος της ζωής των ασθενών, αλλά παράλληλα υπάρχει και πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αντίθετα, οι δικηγόροι των συνδικάτων τόνισαν ότι η επιστράτευση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς πλέον των άλλων, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ακόμη, ανέφεραν ότι όπως χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών των φορτηγών αυτοκινήτων, χωρίς διαπραγματεύσεις, οι ιδιοκτήτες τους ζημιώνονται. Η έκδοση της απόφασης αναμένεται.



Read more...

Αύριο η απόφαση για τα μπλόκα...


Στις 10 το πρωί αύριο, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των μεταφορέων, θα...

αποφασίσουν αν θα συνεχιστούν, ή όχι οι κινητοποιήσεις.
Θα στηθούν κάλπες, θα επικοινωνήσουν με τη βάση του Σώματος των φορτηγατζήδων και θα αποφασίσουν...


Read more...

ΑΥΡΙΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με αντικείμενο το προσχέδιο του Προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, και οι υπουργοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Λ. Κατσέλη, Α. Λοβέρδος, Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής.
Νωρίτερα, στις 13:00 ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με...
τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί η οικονομία.
Στις 10:00 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις.
Το πρωί ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις και με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τον Πρέσβη των ΗΠΑ.
Read more...

Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ!


Καινούργια πρόσληψη μας προέκυψε. Με χθεσινή ημερομηνία που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η πρόσληψη της νεαράς κυρίας που βλέπετε στην φωτογραφία. Τη προσέλαβε ο Πεταλωτής ως ειδική σύμβουλο στο γραφείο του! Μέσα σε 10 μήνες έφτασε από τον 14ο βαθμό υπαλλήλου του...
Δημοσίου στο 7ο! Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται περίπου 20 χρόνια για έναν... κανονικό δημόσιο υπάλληλο. Για την κυρία δεν ισχύουν τα ίδια...

Read more...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΚΑ







ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΝΑΣ ΖΕΡΒΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΚΑ.
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΙΚΑ



Read more...