Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

"Αυτονόητη η ζημία του δημοσίου από το Βατοπέδι"


nooz.gr/"Αυτονόητο ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου από το σκάνδαλο", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις νέες εκτιμήσεις που παρήγγειλε η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ο Γ. Πεταλωτής επισήμανε ότι οι επιτροπές αποφασίζουν κατά τη θεώρηση και τη βούλησή τους, εκτιμώντας ότι θα ήθελαν ακριβή προσδιορισμό της ζημίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμα και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς εκτίμησε ότι υπήρξε πολλή μεγάλη ζημία.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη ΝΔ, διερωτώμενος "πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια φυγομαχίας να ανακαλύψει αυτό το καινούριο εύρημα ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου".

Τόνισε, δε, ότι προσπάθησε να επενδύσει με πλαστά διλήμματα το μέγεθος της φυγής της από τις επιτροπές. Επιπλέον, έκανε λόγο για πολλαπλές μεταβιβάσεις μεγάλων εκτάσεων και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε οφ σορ εταιρείες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το λόγο", τονίζοντας ότι "είναι δεδομένη και προκλητική και η ζημία του δημοσίου και η στάση της ΝΔ".

Τι απαντά η ΝΔ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, απέδωσε τη διόγκωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου σε σκευωρία του ΠΑΣΟΚ για να ενοχοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή. "Το ΠΑΣΟΚ κατ’ ουσίαν επιχείρησε και επιχειρεί να σύρει τον πρωθυπουργό σε Ειδικό Δικαστήριο", είπε και πρόσθεσε: "Όταν δεν υπάρχει βλάβη για το Δημόσιο δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί έγκλημα".

"Έχουμε ευθύνη, το είπε και ο κ. Καραμανλής, γιατί στο επίπεδο των υπηρεσιακό παραγόντων υπήρξαν πράγματα που δεν τα προσέξαμε. Αλλά εδώ δεν συζητάμε πλέον αυτό. Σκάνδαλο όπως το καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος αφορά το πολιτικό επίπεδο δηλαδή τους υπουργούς και τον χρηματισμό τους", συμπλήρωσε, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι έχει αγνοήσει υπαρκτές εκθέσεις από το 2008.

- Εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί με επιστολή ο τέως πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

- Αναμένεται η κατάθεση στην Προανακριτική των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: