Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

«Οι επιλογές είναι περιορισμένες» Δεν αποκλείει ο Γ.Σταθάκης το φόρο επί τραπεζικών συναλλαγών


Δεν αποκλείει ο Γ.Σταθάκης το φόρο επί τραπεζικών συναλλαγών
O υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Ανοικτό ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές άφησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω», είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον RealFM.
«Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, πρέπει να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.
Διευκρίνισε ακόμη ότι πριν από τις 15 Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί νέος νόμος, ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές.
«Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι' αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.
Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από τους δανειστές για τη λήψη επιπλέον μέτρων το 2016.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο προγραμματισμός της ΓΓΔΕ Ποιες υπηρεσίες του Taxis θα κλείσουν και για πόσο λόγω αλλαγής του έτους


Ποιες υπηρεσίες του Taxis θα κλείσουν και για πόσο λόγω αλλαγής του έτους

Αθήνα
Εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών για το κλείσιμο του έτους, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ εξέδωσε αναλυτικό προγραμματισμόμε τις ημερομηνίες διακοπής και επαναλειτουργίας λειτουργίας βασικών εφαρμογών του Taxis.

Ο προγραμματισμός έχει ως εξής:
  • Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Εν.Φ.Ι.Α. 2014 και 2015 θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30/12/2015 ώρα 23:00 (ενδεικτική ημερομηνία ανοίγματος 8/1/2016).
  • Η υποβολή αρχικών & τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. 2010 – 2013, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
  • Η εκκαθάριση δηλώσεων Φ.Α.Π. 2010-2013 για υποβολές μέχρι και 29/12/2015, θα είναι διαθέσιμη στις 31/12/2015, ενώ η επόμενη εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Η εφαρμογή για την έκδοση Πιστοποιητικών Εν.Φ.Ι.Α. 2016 θα είναι διαθέσιμη την 1/1/2016.
  • Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικών & τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2014 θα κλείσει οριστικά στις 30/12/2015ώρα 23:00. Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται μόνο στη Δ.Ο.Υ.
  • Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για το φορολογικό έτος 2014 (σύμφωνα με την ΠΟΛ 1051/2015) θα κλείσει οριστικά στις 31/12/2015.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για «ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους» Ο σχεδιασμός του α' εξαμήνου 2016 στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου


Ο σχεδιασμός του α' εξαμήνου 2016 στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016 αναλύθηκαν στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεσή του, σημειώνει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Κεντρικός στόχος του ΚΥΣΚΟΙΠ για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα, προσθέτει.
Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ωστόσο ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό, θέμα που αποκλείεται να μην συζητήθηκε εκτενώς, καθώς οι δανειστές αναμένουν το email με την κυβερνητική πρόταση πριν έρθουν στην Αθήνα στις αρχές του νέου έτους για να ξεκινήσουν εκ του σύνεγγυς τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό.
Η αντιπροεδρία της κυβέρνηση αρκείται στην επισήμανση ότι «οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. στα πεδία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, της  Απασχόλησης και της Κοινωνικής Οικονομίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες».
Πάντως, στην συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, αναμενόταν να εξεταστούν αναλυτικά οι κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό. Ωστόσο, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν το επιβεβαίωσε, τουλάχιστον κατά την αποχώρησή τους μετά το τέλος της συνάντησης, αφού ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις.
Στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου, υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (υπουργός Αν. Ξάνθος, αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης), ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ουρές στα ειρηνοδικεία...


Ουρές στα ειρηνοδικεία από δανειολήπτες για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη... από δανειολήπτες για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Αγωνία επικρατεί στις τάξεις των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα δάνεια» καθώς στις 31 Δεκεμβρίου αλλάζουν, προς το αυστηρότερο, οι...
όροι για την προστασία της α΄ κατοικίας.

Για το λόγο αυτό σχηματίζονται ουρές στα Ειρηνοδικεία καθώς καθημερινά τουλάχιστον 150 πολίτες υποβάλουν την αίτηση που περιλαμβάνει συνολικά 17 έγγραφα προκιμένου να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη».

Την αγωνία επιτείνει αφενώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την αντιμετώπιση των δανείων για την α΄ κατοικία και το αν τελικά θα δοθούν στα κοράκια των funds και αφετέρου η τακτική των τραπεζών να στέλνουν επιστολές προς τους δανειολήπτες καλώντας τους να ρυθμίσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους.





Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι συνολικά ανάλογες επιστολές θα λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο δανειολήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση έχει ανοίξει η πόρτα στα κοράκια των funds για τα «κόκκινα» μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια ενώ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλα τα δάνεια (στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων) με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. 

Read more...

Σοκ! Έσβησε 4χρονη που χειρουργήθηκε για «κρεατάκια»...


Σοκ! Έσβησε 4χρονη που χειρουργήθηκε για «κρεατάκια» - «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει ο τραγικός πατέρας «Θέλω να μάθω την αλήθεια», λέει ο τραγικός πατέρας...
Σοκ σήμερα τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς εξέπνευσε ένα 4χρονο κοριτσάκι μετά από μια επέμβαση ρουτίνας.

Σύμφωνα με τις...
πρώτες πληροφορίες, το παιδί εισήχθη σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να αφαιρεθούν «κρεατάκια». Tα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και το κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές.

Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή. Δεν τα κατάφεραν όμως και τις πρώτες πρωινές ώρες το κοριτσάκι εξέπνευσε. 

«Το παιδί μου μπήκε στο Βενιζέλειο για μια απλή εγχείρηση κρεατάκια και σωληνάκια στα αυτιά δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ούτε γνωρίζαμε αν είχε κάποια αλλεργία. Θέλω να μάθω την αλήθεια». 

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού ζητά να μάθει την αιτία που το μικρό αγγελούδι έσβησε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με το «flashnews.gr», δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω περιμένοντας τη νεκροψία - νεκροτομή. Οι γονείς του 4χρονου κοριτσιού έβαλαν μάλιστα και τεχνικό σύμβουλο την Ελπίδα Σπανουδάκη η οποία θα παρεβρεθεί στην νεκροψία - νεκροτομή που αναμένεται να διενεργηθεί το απόγευμα. 

Read more...

Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Τετάρτης...



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς, από το πρωί της Τετάρτης, η θερμοκρασία θα πέσει 10 με 12 βαθμούς, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και...
οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις τοπικές χιονοπτώσεις: 

Αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυλάδων και της Κρήτης.
Την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
2. Την σημαντικά πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

3. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

Read more...

Ένας αστικός μύθος...


"Ο Καραμανλής για πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Ηχηρή» παρέμβαση Καραμανλή στα εσωτερικά της Ν.Δ.

Επιστρέφει ο...
Καραμανλής

Καραμανλής υπέρ Μεϊμαράκη για την προεδρία της Ν.Δ.

Το τηλεφώνημα Καραμανλή σε Τσίπρα

Ο Καραμανλής αποφασίζει αν θα μείνει ή θα φύγει ο Καμμένος από τη συγκυβέρνηση

Σχέδιο Πυθία 1 για δολοφονία Καραμανλή"

Εδώ ο Καραμανλής, εκεί ο Καραμανλής, μα παντού ο Καραμανλής;

Δεν μας έφθανε που στελέχη, βουλευτές, media και παρατρεχάμενοι της Νέας Δημοκρατίας «μνημονεύουν» συχνά πυκνά τον πρώην πρωθυπουργό ως ρυθμιστή των εξελίξεων, αισίως το πράττουν ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι όπως η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης.

Εάν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν τόσο παρών τότε που έπρεπε (την πενταετία με Βατοπέδι, πυρκαγιές, Γρηγορόπουλο, Ζαχόπουλο, ομόλογα, απαγωγές Πακιστανών, υποκλοπές, διόγκωση ελλείμματος κ. α. ) ίσως η... αφήγηση να ήταν διαφορετική σήμερα.

Χρήστος Καλλιμάνης

"Παρασκήνια" (efsyn.gr)

Read more...