Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Προωθείται διάταξη στη Βουλή Στο Διαδίκτυο τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ στο Δημόσιο


Στο Διαδίκτυο τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ στο Δημόσιο

Αθήνα
Ολοι όσοι χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ, είτε σε φόρους είτε σε ασφαλιστικές εισφορές είτε ευρύτερα στο Δημόσιο, απειλούνται πλέον με διαδικτυακή διαπόμπευση, ενώ κατόπιν εντολής εισαγγελέα και υπό την προϋπόθεση παρουσίας δικαστικού λειτουργού οι ελεγκτές της Εφορίας θα μπορούν να διενεργούν και ελέγχους κατ' οίκον.
Η δυνατότητα των ελεγκτικών οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης να εισέρχονται και στην κατοικία των φορολογουμένων για διενέργεια ελέγχου -κατόπιν σχετικής εντολής εισαγγελέα- προβλέπεται ήδη από το 2013 με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Νόμου 4174.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τώρα, με διατάξεις τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εισηγούνται τα επιτελεία τόσο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη όσο και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, γίνονται τροποποιήσεις ώστε να είναι απαραίτητη για την είσοδο στα σπίτια των φορολογουμένων και η παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις εισπράξεις από μεγαλο-οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών προωθεί ειδική διάταξη στη Βουλή με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία και των ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Οι σχετικές διατάξεις θα προωθηθούν σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όταν και αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο το οποίο ετοίμασε ο Αλεξιάδης αναφορικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στάχτη μεγάλη έκταση πευκοδάσους Μαίνεται για τρίτη ημέρα η μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτη από το βράδυ του Σαββάτου, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. Η οσμή καμένου είναι έντονη σε όλο το Λεκανοπέδιο.
Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, σε μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αποτελούν δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Από το πρωί της Δευτέρας συμμετέχουν και πάλι στο έργο της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Η εξασθένηση των ανέμων βοηθά το έργο των πυροσβεστών.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των δήμων και από αέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλος.
Ανησυχία για το αν οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τις αντιπυρικής περιόδου, λόγω των σημαντικών ελλείψεων, εξέφρασε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99.5 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών, Γιάννης Σταμούλης.
«Όλα βασίζονται στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των ανδρών μας. Δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΑΕΠΙ: «Φρένο» στον... χωροφύλακα...


Επιασε τόπο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» της Παρασκευής για την... οδύσσεια του χαμένου εκείνου εγγράφου που ανακαλούσε τη «μετατροπή» της ΑΕΠΙ σε...
ελεγκτική αρχή, τη «μετατροπή» της σε χωροφύλακα με άλλα λόγια. Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε επιτέλους υπόψη τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και την έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και έσπευσε με εγκύκλιο να αποκαταστήσει τη «χαμένη τιμή» του εγγράφου. Και εστάλη αυτή η «ταλαιπωρημένη» ανάκληση με μεγάλη καθυστέρηση και με κατεπείγουσα εγκύκλιο προς τους δήμους όλης της Ελλάδας.

Το νέο έγγραφο-εγκύκλιος, που φέρει την υπογραφή του γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. Κώστα Πουλάκη, αναφέρει με δυο λόγια ότι μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την Εκθεση Ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης κρίνονται μη σύννομες η ανάκληση και η αντικατάσταση προηγουμένου εγγράφου του ΥΠ.ΕΣ. από την επικεφαλής της διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


efsyn.gr

Read more...

Ισπανία: Νικητής ο Ραχόι χωρίς αυτοδυναμία...


Ισπανία: Νικητής ο Ραχόι χωρίς αυτοδυναμία - Σε νέα περίοδο ακυβερνησίας η Ισπανία; - Media

...Σε νέα περίοδο ακυβερνησίας η Ισπανία;...
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία χθες, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων, αλλά υστερεί στην...
απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.

Ενώ το Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανέβασε τις έδρες του σε 137 έναντι 123 το Δεκέμβριο, απέχει μακράν από την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

Το χθεσινό αποτέλεσμα προσεγγίζει αυτό των εκλογών του Δεκεμβρίου, όταν ο κατακερματισμός των ψήφων μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο και στην προκήρυξη νέων εκλογών σε έξι μήνες.

Η συμμετοχή στις εκλογές κυμάνθηκε στο 69,84%.

Ciudadanos: Θα αρχίσουμε συνομιλίες με το Λαϊκό Κόμμα

Το νεόκοπο φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos είναι έτοιμο να αρχίσει αμέσως συνομιλίες με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο ηγέτης των Ciudadanos Αλμπερτ Ριβέρα. 

Το PP κέρδισε τις εκλογές με 137 έδρες, ενώ οι Ciudadanos έλαβαν 32 έδρες. Μια συνεργασία των δύο κομμάτων δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών, καθώς λείπουν ακόμη επτά έδρες. Ωστόσο, τα δύο κόμματα θα μπορούσαν έπειτα από διεργασίες να εξασφαλίσουν άλλες έξι έδρες από περιφερειακά κόμματα από τη Χώρα των Βάσκων και τα Κανάρια Νησιά.

Read more...

«Το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50...


...της ευρωπαϊκής συνθήκης όταν θα είναι έτοιμο»...

Η βρετανική οικονομία «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίς το πρωί, πριν από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι...
το Λονδίνο θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης όταν θα είναι έτοιμο.

«Μόνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50. Κατά την άποψή μου, πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους ευρωπαίους γείτονές μας», εξήγησε.

Βεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνι από την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης εάν χρειασθεί.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ομολόγους του, τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Ευρώπης και την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και τις ηγεσίες των μεγάλων βρετανικών χρηματοπιστωτικών θεσμών.

Ημασταν έτοιμοι για το απροσδόκητο και είμαστε εξοπλισμένοι για ό,τι συμβεί», διαβεβαίωσε ο Τζορτζ Οσμπορν.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αποσαφηνίσει εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος τις προσεχείς ημέρες.


avgi.gr

Read more...

Σαπέν: Brexit… άμεσα...


Σαπέν: Brexit… άμεσα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, δήλωσε...
σύμφωνα με το Reuters, ότι η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησής της από την ΕΕ, το συντομότερο δυνατό.

Read more...

Στενός συνεργάτης Μέρκελ: Δεν θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης η Βρετανία...



Στενός συνεργάτης Μέρκελ: Δεν θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης η Βρετανία


Η Βρετανία δεν πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης στη διαπραγμάτευση της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
«Δεν θα υπάρξει...
ιδιαίτερη μεταχείριση, δεν θα υπάρξουν δώρα», δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Παράλληλα, ο Κάουντερ δήλωσε ότι η Βρετανία είναι σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και ότι είναι ζωτικής σημασίας η ΕΕ να διεξαγάγει συνομιλίες εξόδου με τη Βρετανία διασφαλίζοντας τη συνέχιση των καλών σχέσεων.

Συμφωνώντας με την Μέρκελ, τάχθηκε υπέρ μίας περισσότερο χαλαρής στάσης ως προς το χρονοδιάγραμμα της επίκλησης του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης από τη Βρετανία, ωστόσο δήλωσε ότι θα ήταν καλό το Λονδίνο να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σύντομα.



protothema.gr

Read more...