Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Απορρίπτει τις επικρίσεις Αντιδρά η Ε.Ε. στην κριτική της κυβέρνησης για την ανακοίνωση περί κυρώσεων στη Ρωσία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, που επισήμανε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με αυτήν σχετικά με μια ανακοίνωση που καλεί να υπάρξει προεργασία για την ενδεχόμενη επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
European Union flags fly in front of the European Commission headquarters in Brussels
Οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ εξέδωσαν αυτή την ασυνήθιστη κοινή ανακοίνωση αντιδρώντας στην κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, μία ημέρα αφότου ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα επισήμανε χθες ότι η ΕΕ θα έπρεπε να είχε ζητήσει τη συναίνεση της ελληνικής πλευράς πριν προχωρήσει στην έκδοση της ανακοίνωσης αυτής, σημειώνοντας ότι ο νέος έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, τη Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ένας εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανέφερε ότι το Συμβούλιο λυπάται που η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την ανακοίνωση αυτή.
«Διαβουλευθήκαμε με όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου ενός εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας. Εξ όσων αντιληφθήκαμε υπήρχε συμφωνία από όλους όσον αφορά την ανακοίνωση αυτή το απόγευμα της Δευτέρας», είπε ο εκπρόσωπος.
«Όταν πληροφορηθήκαμε την επιφύλαξη της Ελλάδας το πρωί της Τρίτης (...) προτείναμε να προστεθεί μια υποσημείωση στην οποία θα εξηγείται πως η Ελλάδα δεν καλύπτεται από την ανακοίνωση αυτή. Καθώς η Ελλάδα δεν ήθελε να προστεθεί μια τέτοια υποσημείωση, ήταν σαφές σε εμάς ότι μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε την ανακοίνωση, όπως είχε συμφωνηθεί το απόγευμα» της Δευτέρας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
ΑΜΠΕ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Μηνύματα και “κόκκινες γραμμές” από τον Σόιμπλε


0,,18215665_302,00
Οι ευρωπαίοι εταίροι τηρούν αρχικά στάση αναμονής έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος» στο χθεσινό ECOFIN των Βρυξελλών.
Λίγο μετά την ανάληψη του πρωθυπουργικού αξιώματος από τον Αλέξη Τσίπρα, το Βερολίνο έστειλε σαφή μηνύματα ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική γραμμή που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα στο θέμα της Ελλάδας. Αυτό κατέστη σαφές και στο χθεσινό ECOFIN, με τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να υποδέχονται ψύχραιμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Σε πρώτη φάση φαίνονται να τηρούν στάση αναμονής έως ότου διασαφηνιστούν οι προθέσεις του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά την περαιτέρω συνεργασία στο ζήτημα της ελληνικής χρηματοδότησης.
O γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατύπωσε μία από τις «κόκκινες γραμμές» του Βερολίνου, αποκλείοντας εκ νέου τα σενάρια δεύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους, κάτι που διεκδικεί μεταξύ άλλων η ελληνική κυβέρνηση. «Όποιος συζητά το θέμα ενός κουρέματος, αποκαλύπτει στην πραγματικότητα μόνο ότι δεν ξέρει καθόλου για τι πράγμα μιλάει. Είμαστε εντός του προγράμματος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» επεσήμανε ο Β. Σόιμπλε.
Οι υπαίτιοι δεν βρίσκονται εκτός Ελλάδας
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρεί άστοχο να αναζητούνται στο εξωτερικό οι υπαίτιοι για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Όπως επεσήμανε «οι αιτίες δεν βρίσκονται ούτε στις Βρυξέλλες ούτε κάπου αλλού εκτός Ελλάδας, αλλά στο παρελθόν. Η σημερινή ηγεσία δεν φέρει καμία ευθύνη».
Ο κ. Σόιμπλε αναγνώρισε ότι «ο ελληνικός λαός υποφέρει». Παράλληλα όμως έστειλε σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά πιθανές απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνηση έναντι της ΕΕ και της Γερμανίας. «Σε αντίθεση με το 2010 οι αγορές έχουν -δικαίως- εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του ευρώ. Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να πιστέψει κανείς ότι είναι τόσο εύκολο να δεχθούμε πιέσεις».
Η αναζωπύρωση των συζητήσεων περί ενός νέου κουρέματος και πρόσθετης χρηματοδότησης της Ελλάδας φαίνεται να προκαλεί εκνευρισμό στον Β. Σόιμπλε. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «αισθάνομαι κάθε φορά σαν να οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελλάδα για το γεγονός ότι χορηγήσαμε μια ασυνήθιστα μεγάλη βοήθεια στη χώρα. Θέλω να πω ρητά ότι ο γερμανός φορολογούμενος έχει ήδη συμβάλει πολύ στο κούρεμα χρέους».
Bernd Riegert / Άρης Καλτιριμτζής
Πηγή: Deutsche Welle
http://lykavitos.gr/

Read more...

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor’s


standard1505
Tις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υποβαθμίζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Συγκεκριμένα ο οίκος θέτει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «credit watch negative» με προοπτική υποβάθμισης.
Στην ανάλυσή του αναφέρει ότι:
“Μερικές από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση της χώρας δεν συμβαδίζουν με το συμφωνηθέν πλαίσιο πολιτικής μεταξύ της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της χώρας. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο αδύναμη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.”
http://lykavitos.gr/

Read more...

Tο εκλογικό αποτέλεσμα όπως το είδαν ξένοι σκιτσογράφοι...


Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο αποτύπωσαν την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ οι σκιτσογράφοι στα διεθνή ΜΜΕ.

Δείτε...
τα σκίτσα:








@Apomor

greki-gr.blogspot.gr

Read more...

Γ. Σταθάκης: Δεν θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων...

Η νέα κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων ξεκαθάρισε ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κατά την...
ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Γ. Σταθάκης επαναδιατύπωσε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα των παραχωρήσεων, των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα), όσον αφορά στον τομέα των δημοσίων έργων και των υποδομών. Επεσήμανε όμως ότι ο κύκλος των έργων που έχει αρχίσει πρέπει να κλείσει.

Ναυαρχίδα της ανάπτυξης χαρακτήρισε το υπουργείο υποδομών ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι η επιλογή του πρωθυπουργού, στο πρόσωπό του, τιμά τον τεχνικό και τον επιστημονικό κόσμο της χώρας...
topontiki.gr

Read more...

Γιώργο (τρόπος του λέγειν) χάσατε…


Ο Δραγασάκης, βγαίνοντας από το Μαξίμου, μετά την σύσκεψη που είχε με τους συναδέλφους του των οικονομικών υπουργείων, τα ‘πε, ξεκινώντας από το Χρηματιστήριο, έξω από τα δόντια.

Κραχ έχουμε ζήσει πολλά. Αυτοί που...
επένδυσαν λανθασμένα, σε ιδιωτικοποιήσεις που δεν θα γίνουν, χάσανε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης:

«Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και το χρηματιστήριο. Σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η άνοδος των μετοχών των τραπεζών και η εύρυθμη λειτουργία τους. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών». 

«Εάν κάποιοι επενδυτές είχαν λανθασμένα επενδύσει σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν κατεύθυνση. Ετοιμάζουμε ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Γιατί πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει «ούτε ρήξη ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή».

«Έχουμε σχέδιο. Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μία χώρα που έχει τη δική της άποψη και γνώμη και κατανοούμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν τα δικά τους κοινοβούλια. Γι’ αυτό μιλούμε για διάλογο και όχι τσαμπουκάδες»...

Read more...

Δρίτσας: Θα επαναδιαπραγματευούμε με την COSCO για πιο επωφελή συμφωνία...


BINTEO...


Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπ. Ναυτιλίας, ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι η αυτοτέλεια του χαρτοφυλακίου είναι αδιαπραγμάτευτη και...
τόνισε ότι αντίθετα θα αυξηθεί το βάρος και ο ρόλος του υπουργείου. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Θεοδωρής Δρίτσας σημείωσε ότι θα γίνει διαπραγμάτευση για πιο επωφελή συμφωνία με την COSCO.

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρος Δρίτσας σημείωσε ότι δεν κρύβει την συγκίνησή του που ως πειραιώτης αναλαμβάνει αυτό το υπουργείο της θάλασσας και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς με αυτή την πολιτική διαφωνεί το σύνολο των φορέων των δύο πόλεων.



Για την κινεζική COSCO είπε πως κάθε σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα μας με άλλες χώρες είναι σεβαστή και με σοβαρότητα θα επιχειρηθεί μια επαναδιαπραγμάτευση με την COSCO, ώστε να γίνει πιο επωφελής η συμφωνία για την χώρα μας. Αυτό που πρέπει να είναι ο μεγάλος μας στόχος κατέληξε ο Θοδωρής Δρίτσας είναι να επανασυνδέσουμε την ναυτοσύνη με την Ελλάδα.

Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας τον απολογισμό του σημείωσε ότι είναι υπερήφανος για το έργο που παραδίδει και ζήτησε αναφερόμενος στην COSCO να μην διαταραχτεί με επαναδιαπραγμάτευση η σχέση με την Κίνα, γιατί είναι στρατηγικής σημασίας. Ζήτησε τέλος να μη θιγεί η αυτοτέλεια του υπουργείου...
tvxs.gr

Read more...

Σεισμός 5 R στην Κρήτη...


Σεισμός εντάσεως 5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την...
αυτόματη προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 17:54 και είχε επίκεντρο 79 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Τυμπακίου...


enikos.gr

Read more...

Στις 13 Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


bouli-olomeleia_5
Για τις 13 Φεβρουαρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να διεξαχθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή.
Πηγές προσκείμενες στην απερχόμενη διοίκηση της Βουλής διέρρευσαν ότι το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη, αλλά δεν ελήφθη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί με συνεννόηση της κυβέρνησης και της Βουλής, και συγκεκριμένα με το νέο προεδρείο της Βουλής.
Επισημαίνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί σύνοδος κορυφής και θα είναι η πρώτη στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει:
-5 Φεβρουαρίου: ορκωμοσία των βουλευτών.
-6 Φεβρουαρίου: εκλογή του Προεδρείου της Βουλής σε δύο συνεδριάσεις. Στην πρωινή θα εκλεγεί Πρόεδρος και στην απογευματινή τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.
-6 Φεβρουαρίου: εκδίδονται δύο ημερήσιες διατάξεις α) για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και β) για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
-7, 8 και 9 Φεβρουαρίου: ανάγνωση προγραμματικών δηλώσεων, συζήτηση και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου.
-13 Φεβρουαρίου: εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κον-Μπεντίτ: Σκάνδαλο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας παίζει με τη φωτιά



Σοκαρισμένος εμφανίζεται ο θρυλικός κόκκινος Ντάνι από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Liberation και υπάρχει μεταφρασμένη στα ελληνικά στο Europe-ecology.gr, αναφέρει:

Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Είναι σκάνδαλο. Ακόμα και στις πιο αντι-αριστερές ριζοσπαστικές, παραδοσιακές εκφάνσεις μου, δεν θα είχα φανταστεί ποτέ ότι η πρώτη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν με τον Π. Καμμένο, έναν ομοφοβικό, έναν αντισημίτη και ρατσιστή. Τον οποίο επιπλέον «τσίμπησε» ο ΣΔΟΕ, γιατί ήταν ιδιοκτήτης ενός σκάφους, που δεν είχε δηλώσει και για φόρους που δεν είχε πληρώσει. Το κόμμα του είναι υπερεθνικιστικό. Είναι σαν να έκανε συμμαχία ο Μελανσόν με τον Ντιπόν-Ενιάν, αν και ο τελευταίος είναι πιο δημοκράτης από τους ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν κοινό ότι αρνήθηκαν την πολιτική λιτότητας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι προέκυψαν με διάσπαση από την  ελληνική δεξιά (Νέα Δημοκρατία), είναι ταυτισμένοι και εμποτισμένοι από αυτή την παλιά πολιτική. Στην περίπτωση, όπως λέγεται, που οι ΑΝΕΛ αναλάβουν το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι μια από τις μήτρες της διαφθοράς λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν βλέπω πως αυτό θα είναι σημάδι ανανέωσης. Είναι στην παράδοση του κλασσικού ελληνικού εθνικισμού.

(...)

Νομίζω ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την παράδοση του πατέρα Παπανδρέου. Ήταν μια αριστερά υπερεθνικιστική, αντι-ιμπεριαλιστική και αντι-αμερικανική. Ήταν επίσης κατά την περίοδο του πολέμου στα Βαλκάνια το επίκεντρο της υποστήριξης των Ορθόδοξων χριστιανών στους Σέρβους  ενάντια στους Βόσνιους, που είναι μουσουλμάνοι, και αυτό από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Αυτή η συμμαχία, είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/kon-bhendit-skandalo-i-sygkybernisi-syriza-anel-o-tsipras-paizei-me-ti-fotia.html#sthash.eizV3fF8.dpuf

Read more...

Αποδέχεται τη στρατηγική Κοτζιά υπέρ της Ρωσίας και η Χρυσή Αυγή



Μετά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, η εντυπωσιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Ρωσία βρίσκει σύμφωνη και τη Χρυσή Αυγή.

Σε σημερινή ανακοίνωση της., η νεοναζιστική οργάνωση αναφέρει:

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα.(...)

Θυμίζω ότι ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον φασίστα μέντορα του Πούτιν που στη συνέχεια συνάντησε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα ενώ τα δυο κόμματα τήρησαν ίδια στάση απέναντι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τότε, η Παραπολιτική έγραφε:

Δεν έχω απολύτως καμία προβοκατόρικη διάθεση εξίσωσης ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς με ένα νεοναζιστικό μόρφωμα αλλά μπορούν να μας εξηγήσουν λίγο στην Κουμουνδούρου τι ακριβώς τους συμβαίνει; Ακόμα και ο Μαριάς έκρινε ότι είναι προτιμότερο να επιλέξει το λευκό παρά να καταψηφίσει. Σε τι ακριβώς ελπίζουν από τη Ρωσία του Πούτιν ως αυριανή κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη το χρέος της χώρας;
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/apodexetai-ti-stratigiki-kotzia-yper-tis-rosias-i-xrysi-aygi.html#sthash.DSDtGXXF.dpuf

Read more...

Και η (συνιστώσα) ΔΕΑ του Νταβανέλου κράζει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ


DAVANELOS DEA SYRIZA
Με ανακοίνωσή της, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά(ΔΕΑ), που έχει ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως επικεφαλής της τον συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ Αντώνη Νταβανέλο,αναφέρει ότι η απόφαση «της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου», δεν ήταν μια υποχρεωτική απάντηση στα δεδομένα που δημιούργησαν οι εκλογές, «καθώς υπήρχε ο δρόμος της διεκδίκησης ψήφου ‘ανοχής’ από τη Βουλή, με βάση τις δεσμεύσεις της Θεσ/νίκης και ορίζοντα το πρόγραμμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ».
Ειδικότερα, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «οι κόκκινες γραμμές’ των ΑΝΕΛ έρχονται σε αντίθεση με τις διαθέσεις ενός μεγάλου τμήματος των μελών και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα λειτουργούν ως ιμάντας μεταβίβασης των πιέσεων του συστήματος πάνω στην κυβέρνηση της Αριστεράς».
Στο πλαίσιο αυτό και «υπό αυτούς τους όρους, η συμφωνία για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ δημιουργεί κίνδυνο για το πολιτικό σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με μεταβατική πολιτική και στρατηγική». Η ΔΕΑ  υπενθυμίζει με νόημα τις αποφάσεις του κόμματος αναφορικά με την κατεύθυνση των πολιτικών συμμαχιών, που θα έπρεπε να επιδιωχθούν. «Η Συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσε την ιδρυτική διακήρυξη του, επαναλαμβάνοντας την απόρριψη αναζήτησης πολιτικών συμμαχιών προς την κεντροαριστερά, πιστεύουμε ότι ισχύει (πολύ περισσότερο!) σχετικά με την κεντροδεξιά».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη ΔΕΑ αντίστοιχη θέση έλαβε και η «Κομμουνιστική Τάση» του ΣΥΡΙΖΑ.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Νέα προειδοποίηση Κατάινεν (Κομισιόν): Δεν αλλάζουμε την πολιτική λόγω των ελληνικών εκλογών


20130416PHT07368_original
Δύσκολο χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ΕΕ, Jyrki Katainen, το να δεχθεί η πλειονότητα του Eurogroup να υποστηρίζει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν περιμένει πολλές αλλαγές από την δική της πλευρά προς την Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αλλάζουμε την πολιτική μας εξαιτίας των εκλογών».
Πρόσθεσε ακόμη ότι και η ελληνική οικονομία δεν έχει αλλάξει μετά από τις εκλογές. «Η Κομισιόν έχει μια ομόφωνη θέση για την Ελλάδα. Περιμένουμε από την χώρα να τηρήσει όλα όσα υποσχέθηκε να τηρήσει».
Τόνισε δε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, έχει προσκαλέσει τους Έλληνες υπουργούς στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη ημερομηνία. «Οι δεσμεύσεις δεν έχουν αλλάξει, και ο καιρός τελειώνει».
Επίσης, σχολίασε ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Eurogroup και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως προκειμένου να αυξηθεί η σταθερότητα αντί η ανησυχία.
«Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την ελληνική οικονομία, καθώς είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ΕΕ, αν και η ανεργία παραμένει σε υψηλό επίπεδο.
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που έχει δώσει ο ένας στον άλλο, «διαφορετικά δεν υπάρχει ΕΕ βασισμένη στο κράτος δικαίου».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Πρώτη αντίδραση Γκάμπριελ για ΟΛΠ: Μην κάνετε «μονομερείς ενέργειες»


spdchef-sigmar-gabriel
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να συζητά θέματα όπως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ προτού κάνει ανακοινώσεις, δήλωσε ρητά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Γερμανίας Sigmar Gabriel, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Δεν γίνεται τα πράγματα που δεν θέλει να κάνει η Ελλάδα να μετακινούνται στους φορολογούμενους και τους εργοδότες των γειτονικών χωρών», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος, ο κ. Gabriel δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν φαντάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Είναι σαφές ότι πρέπει να στοχεύουμε στην παραμονή της Ελλάδας εντός ευρωζώνης. Είναι όμως,επίσης σαφές ότι χρειάζεται να είμαστε δίκαιοι με το δικό μας λαό και με τα άλλα κράτη της ευρωζώνης» τόνισε.
«Οι πολίτες των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχουν δικαίωμα να δουν ότι τηρούνται οι συμφωνίες που συνδέονται με δικές τους πράξεις αλληλεγγύης. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει τη δική της ιστορία και δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτή με νέες εκλογές.
Για αυτό ελπίζουμε σε δίκαιες συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση με στόχο την τήρηση των τρεχουσών συμφωνιών» επεσήμανε ο Γερμανός αξιωματούχος που είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας.
Συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μετάδοσης όπως υπήρχε προ διετίας. Είναι σαφώς καλύτερα» και συμπλήρωσε: «Όλες οι αποφάσεις των τελευταίων ετών για τραπεζική ένωση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δείχνουν ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε όπως τότε».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ρέει το “αίμα” στο Χρηματιστήριο – Στο -23% οι Τραπεζικές μετοχές! (ανανεωμένο)

krax-sto-xrimatistirio-athinwn.w_hr

Μια ανάσα πριν από το κραχ βρίσκεται το ελληνικό Χρηματιστήριο, αφού στις 14.20 το μεσημέρι όλοι οι κλάδοι καταγράφουν πολύ μεγάλες απώλειες με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στο -8,20%.
Εκεί όπου όμως όπου πραγματικά συμβαίνει… μακελειό είναι οι Τραπεζικές Μετοχές,ο δείκτης των οποίων κινείται στο -23% και η αξία των χαρτιών να έχει σχεδόν εξαϋλωθεί.
O Γενικός Δείκτης έσπασε νωρίτερα σήμερα το χαμηλό 52 εβδομάδων που είχε σημειωθεί την 29η Δεκεμβρίου, ενώ ο δείκτης τραπεζών “διανύει” την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες άνω του 10%.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 14.20 η Πειραιώς και Εθνική σημειώνουν πτώση -25%  ενώ Αlpha και Eurobank κινούνται στο -17 και -19% αντίστοιχα!
New Picture (2)
 http://lykavitos.gr/

Read more...

Βαρουφάκης: Θα βάλουμε φρένο στα σενάρια Φαρ Ουεστ...



BINTEO...
Οσοι περιμένουν μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν, είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, η συζήτηση με τον Γέρουν Νταϊσελμπλουμ έγινε σε...

πολύ καλό κλίμα και ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να έρθει στην Αθήνα.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπήρξε επικοινωνία και κλείστηκε ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κο Σαπέν αλλά και τον ιταλό ομολογό του κο Παντοάν.


Οπως είπε, το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους.

Δείτε το βίντεο:




Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δηλωσε πως «οι εκλογές μας πέτυχαν ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί».
Η αβεβαιότητα έχει εκλείψει πλέον, κάτι που -όπως είπε- είναι αβάντα της νέας κυβέρνησης, ειπε και συνέχισε:
«Το θέμα της κρίσης δεν επιλύεται από τη μία μέρα στην άλλη, το 2014 επιτέλους σταθεροποιήθηκε η οικονομία». «Υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχει πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι Ιούνιο - Ιούλιο».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούλιο. Το Μάρτιο έχουμε ανάγκες. Από τα 7,2 δισ. της δόσης το 1,9 δισ. ευρώ δεν είναι δάνειο. Μας τα επιστρέφουν από τα κέρδη που είχαν από την αγορά ομολόγων. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε στο τραπέζι» σημείωσε...

Read more...

Η ανθοδέσμη του Μεϊμαράκη, στην Ζωή...


Η ανθοδέσμη του Μεϊμαράκη στην Κωνσταντοπούλου – ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ...
Άτυπη συνάντηση είχαν νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος της βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία και υποδέχθηκε, μαζί με...
τον Γιάννη Τραγάκη, με μια ανθοδέσμη. 
Δείτε τις φωτογραφίες...

 φωτο ΑΜΠΕ

Read more...

Μέσω Twitter Σκληρή επίθεση του Φερχόφσταντ στον Τσίπρα


Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε μέσω Twitter ο επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ.
ferxofstant
«Ελπίζω η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει πιο αναπτυξιακά σχέδια που θα πηγαίνουν μακριά και όχι αντιευρωπαικό λαϊκισμό» , έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.
verh
Εξάλλου σε άλλο tweet του ο Βέλγος αξιωματούχος επισημαίνει ότι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η νέα κυβέρνηση δεν έχει λύσεις παρά μόνο στρατηγική κατά της Ευρώπης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υγείας Καταργείται το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία


Σε καλό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υγείας.
xanthos
Ο νέος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του τόνισε ότι, κύριος στόχος του είναι  να φανεί χρήσιμος στους πολίτες και μάλιστα άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν προσδοκίες, αλλά απαιτήσεις του λαού.
«Ξέρετε, δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» τόνισε ο νέος υπουργός, ο οποίος είπε ότι η βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα στον χώρο της υγείας.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα. Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη,είπε χαριτολογώντας: «Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένα Πληβείος».
Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει. «'Εχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, με τις δικές τους απόψεις» σημείωσε.
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε ότι προτεραιότητα είναι να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι μειώνοντας τη συμμετοχή τους στα φάρμακα. Ο κ. Ξανθός είπε ότι, με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ με το οποίο επιβαρύνεται κάθε συνταγή. «Πρώτα απ όλα είναι σημαντικό να ανακουφίσουμε τους ανασφάλιστους, μετά να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών και στη συνέχεια να αναδιοργανώσουμε το ΕΣΥ» επισήμανε ο κ. Ξανθός.
http://www.matrix24.gr/

Read more...