Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη αντίδραση Γκάμπριελ για ΟΛΠ: Μην κάνετε «μονομερείς ενέργειες»


spdchef-sigmar-gabriel
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να συζητά θέματα όπως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ προτού κάνει ανακοινώσεις, δήλωσε ρητά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Γερμανίας Sigmar Gabriel, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Δεν γίνεται τα πράγματα που δεν θέλει να κάνει η Ελλάδα να μετακινούνται στους φορολογούμενους και τους εργοδότες των γειτονικών χωρών», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος, ο κ. Gabriel δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν φαντάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Είναι σαφές ότι πρέπει να στοχεύουμε στην παραμονή της Ελλάδας εντός ευρωζώνης. Είναι όμως,επίσης σαφές ότι χρειάζεται να είμαστε δίκαιοι με το δικό μας λαό και με τα άλλα κράτη της ευρωζώνης» τόνισε.
«Οι πολίτες των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχουν δικαίωμα να δουν ότι τηρούνται οι συμφωνίες που συνδέονται με δικές τους πράξεις αλληλεγγύης. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει τη δική της ιστορία και δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτή με νέες εκλογές.
Για αυτό ελπίζουμε σε δίκαιες συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση με στόχο την τήρηση των τρεχουσών συμφωνιών» επεσήμανε ο Γερμανός αξιωματούχος που είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας.
Συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μετάδοσης όπως υπήρχε προ διετίας. Είναι σαφώς καλύτερα» και συμπλήρωσε: «Όλες οι αποφάσεις των τελευταίων ετών για τραπεζική ένωση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δείχνουν ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε όπως τότε».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: