Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Νέα προειδοποίηση Κατάινεν (Κομισιόν): Δεν αλλάζουμε την πολιτική λόγω των ελληνικών εκλογών


20130416PHT07368_original
Δύσκολο χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην ΕΕ, Jyrki Katainen, το να δεχθεί η πλειονότητα του Eurogroup να υποστηρίζει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν περιμένει πολλές αλλαγές από την δική της πλευρά προς την Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αλλάζουμε την πολιτική μας εξαιτίας των εκλογών».
Πρόσθεσε ακόμη ότι και η ελληνική οικονομία δεν έχει αλλάξει μετά από τις εκλογές. «Η Κομισιόν έχει μια ομόφωνη θέση για την Ελλάδα. Περιμένουμε από την χώρα να τηρήσει όλα όσα υποσχέθηκε να τηρήσει».
Τόνισε δε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, έχει προσκαλέσει τους Έλληνες υπουργούς στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμη ημερομηνία. «Οι δεσμεύσεις δεν έχουν αλλάξει, και ο καιρός τελειώνει».
Επίσης, σχολίασε ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Eurogroup και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως προκειμένου να αυξηθεί η σταθερότητα αντί η ανησυχία.
«Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την ελληνική οικονομία, καθώς είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ΕΕ, αν και η ανεργία παραμένει σε υψηλό επίπεδο.
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που έχει δώσει ο ένας στον άλλο, «διαφορετικά δεν υπάρχει ΕΕ βασισμένη στο κράτος δικαίου».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: