Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο εκπρόσωπος τύπου του Α. Λοβέρδου διευκρινίζει

Ο εκπρόσωπος τύπου του Α. Λοβέρδου διευκρινίζει
Ο εκπροσωπος τύπου της συμφωνίας για τη νέα ελλαδα Ευθύμης Καρδαρας διευκρινίζει με ανακοινωσή του : Μετά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της επανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, με την δημιουργία κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας στο πρότυπο της Ελιάς.
Προφανώς μιλάμε για συνεργασία και κοινή δράση εντός του κοινοβουλίου Ευχόμαστε σύντομα να ακουληθησουν και άλλοι. Για τις λεπτομεριες συγκρότησης της κοινής κοινοβουλευτικής ομαδας θα υπάρξουν συνενοησεις τις επόμενες ημέρες.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Αποχωρεί από την πολιτική ο Μουσουρούλης...


Την αποχώρησή του από την πολιτική ανακοίνωσε ο Κωστής Μουσουρούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και πρώην υπουργός.

"Θέλω να ...
ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τώρα, για μια τελευταία φορά. Κλείνω τη θητεία μου στην πολιτική ζωή, κρατώντας με συγκίνηση στη σκέψη μου όλα όσα περάσαμε αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα" τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του. Σημειώνεται ότι ο κ. Μουσουρούλης είχε παραιτηθεί από βουλευτής (εκλέγεται στη Χίο) για να κατέβει στις ευρωεκλογές.



Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του



"Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που με στήριξαν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής για μένα, 48 πόλεις σε 13 περιφέρειες, ολόκληρη η Ελλάδα σε εικόνες και ανθρώπους.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τώρα, για μια τελευταία φορά. Κλείνω τη θητεία μου στην πολιτική ζωή, κρατώντας με συγκίνηση στη σκέψη μου όλα όσα περάσαμε αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν σταμάτησα λεπτό να δουλεύω για το κοινό καλό της Χίου, των Ψαρών, των Οινουσσών, αλλά και της χώρας συνολικά. Η Ελλάδα και η Χίος θα είναι πάντα κίνητρό μου, ακόμα κι αν δεν είναι η δουλειά μου. Αυτό το πιστεύω και το οφείλω σε αυτούς με τους οποίους συμπορευθήκαμε για ένα καλύτερο σκοπό και αύριο.

Συγχαίρω θερμά τις νέες δημοτικές αρχές στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά και τη νέα περιφερειακή αρχή για την εκλογή τους. Εύχομαι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη των νησιών μας.

Εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και την παράταξή μας, προς μια σύγχρονη νέα πορεία για τη χώρα και τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια. Συγχαρητήρια για την εκλογή και καλή επιτυχία στους νέους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"...
enikos.gr

Read more...

Εντολή στον Γιούνκερ Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν


Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν
O Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πρόσω ολοταχώς για την εκλογή νέου προέδρου η ΕΕ. Η Διάσκεψη των Προέδρων πριν από την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δώσουν σαφή εντολή στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του ΕΛΚ, της πρώτης δύναμης, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, στη νέα Ευρωβουλή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον υποψήφιο με την μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σαφή εντολή να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές ομάδες» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερούν οι διαδικασίες» τονίσε ο Σβόμποντα, υπογραμμίζοντας ότι είναι ώρα οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να απαντήσουν στις ανησυχίες των ψηφοφόρων μετά την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών και των ακροδεξιών δυνάμεων.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - παρά τις σημαντικές απώλειες - εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει ως εκ τούτου το σαφές δικαίωμα να αρχίσει διαπραγματεύσεις για να αναζητήσει την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρει.

«Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να προτείνει ένα πρόγραμμα εργασίας με το οποίο θα καθορίσει σαφείς προτεραιότητες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων, πρόταση για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ενσωμάτωσης και πρόταση για την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» πρόσθέτει.

Ωστόσο, τόνισε οτι οι σοσιαλιστές θα στηρίξουν τον Γιούνκερ μόνο εάν το πρόγραμμά του «ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών της ΕΕ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι Στους Σοσιαλιστές - Δημοκράτες οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού


Στους Σοσιαλιστές - Δημοκράτες οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού
Ο Σταύρος Θεοδωράκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού» θα ενταχθούν στην «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως σημειώνουν, η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης του Ποταμιού στην Ευρώπη, ενώ Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και τον Νότο, συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές προτεραιότητές τους.

Ταύτιση, προσθέτουν από το Ποτάμι, επικρατεί και στην εκτίμηση ότι σε μία εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο και ταυτόχρονα να συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαρατίθεται σε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη.

Τέλος, αποσαφηνίζεται ότι το Ποτάμι δεν θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.

Μετά την εκλογική επιτυχία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του, προκειμένου να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφού τους ευχαρίστησε, τους διαβεβαίωσε ότι η επικοινωνία και ο διάλογος μαζί τους θα συνεχιστούν, αφού είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια για μία δίκαιη Ευρώπη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το υπουργείο προαναγγέλλει Έλεγχοι για το υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού


Έλεγχοι για το υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού
Το υπουργείο κατέστησε σαφές στους αρτοποιούς ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ελέγχους για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Η σχετική διάταξη στον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού παρουσία του πελάτη καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα.
«Η σχετική διάταξη», επισημαίνει το ΥΠΑΑΝ, «ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα».
Τονίζει ακόμη ότι σε πρόσφατη επικοινωνία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους για επιβολή κυρώσεων.
Το υπουργείο καλεί τέλος τους καταναλωτές να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για καταγγελίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Γκρινιάζει" ο Στουρνάρας...


...για την κριτική που δέχεται από στελέχη της ΝΔ...

Έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, φέρεται να έχει εκφράσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από...
κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είναι τόσο ενοχλημένος, σε βαθμό που να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες, συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Επίσης, ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, "μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος". Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός...
newsbeast.gr

Read more...

Μάρκος Μπόλαρης: Δεν συμμετέχω στη δεξιά ολίσθηση του ΠΑΣΟΚ – Ελιά...


Με αφορμή διάφορα σενάρια ότι που θέλουν ο Μάρκος Μπόλαρης να εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Ελιά, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Στην πολιτική μου διαδρομή λειτουργώ κι επιλέγω με κριτήρια πολιτικά.

Η απόστασή μου από το ...
υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ, δεν υπαγορεύτηκε από προσωπικές αντιθέσεις, αλλά από τη μετάλλαξή του και την προς τα δεξιά ολίσθηση. Όταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται συνεχώς τότε δεν είναι λάθος αλλά συνιστά αλλαγή πολιτικής και μετατόπιση.

Ήμουν και παραμένω βουλευτής της δημοκρατικής παράταξης και των μικρομεσαίων Ελλήνων.

Έχω εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή μου στην πολιτική ύφεσης, που ασκεί η συγκυβέρνηση. Πολιτική που αποσαθρώνει την παραγωγική βάση της χώρας, διογκώνει την ανεργία, θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και μετατρέπει χιλιάδες νέους σε μετανάστες.

Κρίσιμη αναγκαιότητα σήμερα είναι η αλλαγή πολιτικής, με την κατάθεση ενός εθνικού, αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.

Γι΄ αυτό είναι απαραίτητες οι συνέργειες όλων των προοδευτικών δυνάμεων, που στην πράξη κι όχι διακηρυκτικά, παρεμβαίνουν καθημερινά στην πολιτική ζωή για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη"...
tribune.gr

Read more...

Παραίτηση Τσίρου από επικεφαλής της παράταξης. Ποιος παίρνει τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος.

kyriakos-tsiros
Αγαπητοί συμπολίτες,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που με στηρίξατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας για δύο τετραετίες και όσους με εμπιστευτήκατε και για τρίτη φορά, παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Δώσαμε μια μάχη σε αντίξοες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού μου για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα τους, αλλά και όλους τους πολίτες που στήριξαν και τίμησαν την προσπάθεια μας και το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια.
Δώσαμε έναν ηθικό και τίμιο αγώνα, μένοντας πιστοί στις αξίες και στα πιστεύω μας.
Συγχαίρω το νέο Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.
Προσωπικά θέλω να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης και γενικότερα από τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Πλέον θα ασχοληθώ μόνο με το ιατρείο μου και την οικογένειά μου.
Εύχομαι η επιλογή των συμπολιτών μου να αποβεί για το καλό της πόλης μας. Το Γαλάτσι που αγαπώ ήταν, είναι και θα είναι πάντα πάνω από όλους και από όλα.
                                                           
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου
                                                               Κυριάκος Τσίρος
kitsinh-georgia Η κα Γεωργία Κιτσίνη αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικής συμβούλου από 1η Σεπτεμβρίου μετά την αποχώρηση του κου Τσίρου από επικεφαλής της παράταξης και την παραίτηση του από το δημοτικό συμβούλιο. Η κα Κιτσίνη εκλέχτηκε 5η στη σειρά από το συνδυασμό του κου Τσίρου και μαζί με τον κο Ζώμπο, τον κο Μανιάτη, τον κο Μπούρα, την κα Παναγιωτακοπούλου θα εκπροσωπήσουν από το ρόλο της αντοπολίτευσης την παράταξη τους. 
ingalatsi.gr

Read more...

OI AΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑ...


Παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τις προηγούμενες εκλογές του 2012 με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις εκτενείς έρευνες μέσα στην αστυνομία...
για ακροδεξιούς θύλακες, η Χρυσή Αυγή δεν έχει χάσει το ρεύμα της στα σώματα ασφαλείας. Απ' ότι φαίνεται μάλιστα το ποσοστό των ενστόλων που ψήφισαν ΧΑ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%!

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καυχιέται ότι η πρωτιά του στις εκλογές φτάνει μέχρι και τις φυλακές, καθώς οι κρατούμενοι στα ειδικά εκλογικά τμήματα του Κορυδαλλού έδειξαν την προτίμησή τους στον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας του εντυπωσιακά ποσοστά. Και εκεί όμως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ήταν ιδιαίτερα υψηλά με το ακροδεξιό κόμμα να βγαίνει δεύτερο στις προτιμήσεις. Η ΧΑ βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση και στις υπόλοιπες φυλακές, στις οποίες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους υπηρεσιών της ΓΑΔΑ συνολικά 2.738 αστυνομικοί ψήφισαν ανά 150-200 άτομα σε κάθε ένα από το 1014 ως το 1029 εκλογικά τμήματα, καθώς και από το 1046 έως το 1048 σε σχολεία της οδού Αμπελακίων και Αχαΐας, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσον όρο σε αυτά τα 18 εκλογικά τμήματα (σ.σ. σε κάθε ένα ψήφιζαν περίπου 400-480 άτομα από τα οποία οι 150 έως 200 ήσαν αστυνομικοί) η Χρυσή Αυγή έλαβε από 16,32% ως 22,32% όταν ο μέσος όρος της στην Α' Αθηνών ήταν 7,81%. Είναι ακόμη χαρακτηριστικό, αναφέρει το Βήμα, ότι σε γειτονικά εκλογικά κέντρα, όπως το 1001 ή το 1030, όπου ψήφιζαν μόνο πολίτες, το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος ήταν 8,8% και 9,% αντιστοίχως. Δηλαδή, πιο απλά, όπου ψήφιζαν οι αστυνομικοί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής υπερδιπλασιαζόταν.

Πιο αναλυτικά στο 1047 εκλογικό τμήμα η Χρυσή Αυγή έλαβε 22,32%, στο 1022 πήρε 21,18%, στο 1020 έλαβε 20% ενώ το «χαμηλότερο» ποσοστό το έλαβε στο 1029 τμήμα με... μόλις 16,54%.

Σημειώνεται ότι σε εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το αρχηγείο της λεωφόρου Κατεχάκη το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν 13-15%.

Όσον αφορά στις φυλακές, σύμφωνα με την Καθημερινή, το μεγαλύτερο ποσοστό (52,38%) για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Συγκέντρωσε συνολικά 44 ψήφους έναντι δεκατριών της Χρυσής Αυγής, δώδεκα της Νέας Δημοκρατίας και τριών της «Κοινωνίας Αξιών».

Αντίστοιχα στο νοσοκομείο των φυλακών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε35,29% (έξι ψήφοι) έναντι 23,5% (τέσσερις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή και 17,6% (τρεις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία. Από μία ψήφο (ποσοστό 5,88%) πήραν η Ενωση Κεντρώων, το ΕΠΑΜ και οι Γέφυρες.

Στη γυναικεία πτέρυγα πρώτο κόμμα με ποσοστό 31,8% αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τέταρτο το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών με ποσοστό 6,8%.

Εν τω μεταξύ, στο ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών Αμφισσας πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 28,9%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 7 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 15,66% έκαστη.

Η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα στις φυλακές Μαλανδινου  με ποσοστό 31,75% (είκοσι ψήφους) έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ (δεκαοκτώ ψήφους), 17,46% του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (έντεκα ψήφους) και της Νέας Δημοκρατίας με μόλις 7,9% (πέντε ψήφους).

Στις φυλακές Δομοκού  ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 58,8% αντί 17,65% που συγκέντρωσε το δεύτερο, η Χρυσή Αυγή. Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, αντίστοιχα οι κρατούμενοι ανέδειξαν πρώτο κόμμα με ποσοστό 58,7% και 64 ψήφους τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 18,3% και 20 ψήφους και τρίτο κόμμα τη Χ.Α. με ποσοστό 5,5% και «μόλις» 6 ψήφους.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/oi_3161.html

Read more...

Καρατζαφέρης: Στόχος μου να μη γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός ...



Tην απόφασή του να μην ενταχθεί στην Νέα Δημοκρατία επισήμανε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως δεν του έχει γίνει καμία πρόταση επίσημη ή ανεπίσημη από...
τη ΝΔ.
«Δεν έχω καμία διάθεση να συνεργαστώ με κάτι το οποίο δεν μου πάει, δεν μου ταιριάζει, δεν μου κουμπώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι από τώρα και στο εξής θα κινηθεί με σύνεση και με στόχο ώστε να μην εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για αποτυχημένες επιλογές στις περιφέρειες, συμπληρώνοντας: «Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς αντελήφθη το μήνυμα των εκλογών, ιδιαιτέρως κατά την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία του στη λεωφόρο Συγγρού».

«Πιστεύω η είσπραξη του μηνύματος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, «να είναι σαφής, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική».
alterthess.gr

Read more...

Γ. Παπανδρέου: «Να ακούσουμε προσεκτικά τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες»...


Greece's Prime Minister Papandreou holds a news conference at the end of an European Summit in Brussels

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα δεν προκαλούν άμεση ανάγκη εθνικών εκλογών, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τον πολίτη και τα μηνύματα που έστειλε ψηφίζοντας.
«Η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, προχωρά σταθερά. Ήδη...
από το 2009 δρομολογήσαμε τις αναγκαίες αλλαγές, οι οποίες, χάρη στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, αποδίδουν. Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και έχουμε επιτύχει την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σε συνέδριο της «Hertie School of Governance», στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
«Υπάρχουν όμως πραγματικά προβλήματα και οφείλουμε να ακούσουμε προσεκτικά τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες», τόνισε και έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Εάν υπήρχε άλλη αντιμετώπιση, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα της ύφεσης, και της ανεργίας», είπε.
Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνολικά στην Ευρώπη, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι «υπάρχουν προβλήματα, αλλά ας συνεχίσουμε όπως πριν». «Θα ήταν το λάθος συμπέρασμα», τόνισε και αναφέρθηκε σε δύο διαφορετικούς τρόπους να το αντιμετωπίσει κανείς, είτε με την Οδύσσεια, όπου στο τέλος του δύσκολου δρόμου υπάρχει η Ιθάκη, είτε με τον Σίσυφο, που τιμωρήθηκε να κουβαλά χωρίς τέλος τα βάρη του.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, «ασφαλώς και είμαστε υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση της οικονομίας μας. Είμαστε οι πρώτοι που το λέμε, άλλωστε και εμείς το κληρονομήσαμε», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στον τρόπο αντίδρασης της Ευρώπης και στην σύγκρουση δύο απόψεων, «λιτότητα εναντίον μεταρρυθμίσεων».
Παραδέχθηκε δε ότι η Ελλάδα χρειαζόταν και χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και αναδιοργάνωση της οικονομίας της, αλλά επισήμανε ότι τέτοιες αλλαγές απαιτούν χρόνο και ανέφερε ενδεικτικά την μείωση των μισθών, η οποία, όπως είπε, δεν βελτιώνει απαραίτητα την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την αύξηση των φόρων, η οποία δεν φέρνει αποτελέσματα, εάν υπάρχει κακό φορολογικό σύστημα. Αναφέρθηκε επίσης σε δήλωση του πρώην Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ότι στην Γερμανία δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα μεταρρυθμίσεις και λιτότητα και για αυτό ο ίδιος επέλεξε τις μεταρρυθμίσεις.
Η επιλογή του συνδυασμού για την Ελλάδα προκάλεσε τεράστιες συνέπειες σε ό,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία, χωρίς μάλιστα να έχει δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που θα προστατεύει τους πολίτες, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι ήταν λάθος η «εθνική ρητορική», που έλεγε ότι «φταίει η Ελλάδα» ή «φταίει ο Νότος», ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε να δράσει συλλογικά και να αντιμετωπίσει τις ανισορροπίες της.
«Επτά χρόνια μετά την τραπεζική κρίση, δεν υπάρχει ακόμη τραπεζική ένωση», δήλωσε χαρακτηριστικά και, αναφερόμενος στην πρότασή του για δημοψήφισμα, τόνισε ότι ήταν αναγκαίο ο ελληνικός λαός να αναλάβει την ευθύνη για την όποια απόφαση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα είχαν ανταποκριθεί θετικά. «Οι αντιδράσεις που είχα από τους εταίρους αφορούσαν το ρίσκο των αγορών, πιστεύω όμως ότι το μεγαλύτερο ρίσκο αφορούσε την πολιτική», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για ένα «βαθιά δημοκρατικό ζήτημα». Ανέδειξε δε την ανάγκη για εμβάθυνση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και ανέφερε ενδεικτικά το ενδεχόμενο απευθείας εκλογής του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή ακόμη και προκαταρκτικών εκλογών των ευρωπαϊκών κομμάτων, προκειμένου να αναδειχθούν οι υποψήφιοι. «Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή», εξήγησε.

Read more...

Τι γίνεται στη κεντροδεξιά πολυκατοικία

Τι γίνεται στη κεντροδεξιά πολυκατοικία
Το μήνυμα της κάλπης, το οποίο ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έλαβε, φέρνει ανακατατάξεις και στην παράταξη της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να κάνει «ανοίγματα» σε κορυφαία στελέχη του κεντροαριστερού κλίματος που έχουν περιθωριοποιηθεί και να εντάξει πάλι στο κόμμα τον Γιώργο Καρατζαφέρη. 
Η κριτική για την Πολιτική Ανοιξη
Εντονη κριτική δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός από στελέχη του κόμματος ότι περιβάλλεται αποκλειστικά από πολιτικούς και πρόσωπα που ανήκαν παλιά στην Πολιτική Ανοιξη και τον οδηγούν σε λάθη και αποκλεισμούς που έχουν αρνητικά αποτελέσματα και συρρικώνουν τα ποσοστά της παράταξης.
Η κριτική αυτή έχει διπλό χαρακτήρα:
  • Πρώτον, κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι εγκλωβίζεται από τους εν λόγω συνεργάτες του σε «δεξιές πολιτικές» που αφαιρούν από τη ΝΔ το κεντροδεξιό και φιλελεύθερο πρόσημο. Οι συγκεκριμένοι συνεργάτες, σύμφωνα με την κριτική που ασκείται, οδήγησαν τον Πρωθυπουργό σε άστοχες επιλογές στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αποτέλεσμα η ΝΔ να συντριβεί στην Αττική, τον δήμο Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι «δείχνουν», μάλιστα, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος υπέδειξε τον Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλώντας ρήγμα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και οδηγώντας τη ΝΔ σε μια ατυχή περιπέτεια.
  •  Δεύτερον, η κριτική επικεντρώνεται στο γεγονός ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού που προέρχονται από την Πολιτική Ανοιξη έχουν εκδιώξει τόσο τους «καραμανλικούς» όσο και την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη, το πολιτικό βάρος της οποίας δεν αμφισβητεί κανείς. Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι στελέχη που διατηρούν στενές σχέσεις με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους για τις επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο ενώ ο ίδιος ο κ. Καραμανλής απέφυγε να στηρίξει ανοιχτά τη ΝΔ στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Διπλό άνοιγμα -Κεντροδεξιά και Δεξιότερα
Ο Πρωθυπουργός δέχεται τώρα εισηγήσεις να εγκαταλείψει την τακτική των κλειστών θυρών και να αγκαλιάσει πάλι τα στελέχη που απομακρύνθηκαν και ψυχράνθηκαν μαζί του όλους τους προηγούμενους μήνες.
Η επιστροφή της Ντόρας
Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την προσπάθεια επανένωσης της παράταξης είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός δείχνει να έχει πλήρως αποστρατευθεί και δεν συμμετείχε πουθενά στην προεκλογική μάχη του κόμματος. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας, η οποία θα κενωθεί τον ερχόμενο Σεπτέβριο όταν η Μαρία Δαμανάκη θα εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες.
Η πρόταση που γίνεται τώρα στον Πρωθυπουργό είναι να εντάξει πάλι την Ντόρα Μπακογιάννη στο στενό του επιτελείο και να την επιλέξει για την θέση του Επιτρόπου, αφού είναι η μόνη που διαθέτει το κύρος και τις γνώσεις για ένα τόσο απαιτητικό και μεγάλους πολιτικού βάρους πόστο.
Η επιστροφή του Καρατζαφέρη
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στον οποίο η ΝΔ έκλεισε την πόρτα τους προηγούμενους μήνες, επανήλθε στα πολιτικά πράγματα με ένα ποσοστό-έκπληξη στις ευρωεκλογές που πλησίασε σχεδόν το 3%. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega «Ανατροπή» διαλλακτικός και δήλωσε, μάλιστα, ότι η ΝΔ δεν έχασε τις δυνάμεις της στις ευρωεκλογές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Κυριακής, ένα τηλεφώνημα-έκπληξη από τον Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τον συνεχάρη για τα ποσοστά του ΛΑΟΣ.
Οι δύο άνδρες ήταν καλεσμένοι και στην εκπομπή Ανατροπή και βρέθηκαν μαζί στον «αέρα».Η συμφωνία που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τον παρουσιαστή ήταν ότι δε θα έμπαινε σε κανενός είδους συζήτηση ή αντιπαράθεση με οποιονδήποτε από τους προσκεκλημένους στο στούντιο. Τη στιγμή λοιπόν που ο Γιάννης Πρετεντέρης ευχαριστούσε τον κ. Καρατζαφέρη για την παρουσία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την άδεια να μιλήσει ζωντανά στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Τα εγκώμια Καρατζαφέρη για τη ΝΔ στην εκπομπή Ανατροπή:


Ο υπουργός Υγείας, που τον πάντρεψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είπε ότι χάρηκε πολύ με την άνοδο των ποσοστών του κόμματος, κάτι που του αναγνώρισε ο Καρατζαφέρης ως ειλικρινή δήλωση. Αμέσως μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης τον προσκάλεσε να επιστρέψει στην «μεγάλη παράταξη» για να εισπράξει την απάντηση ότι θα πρέπει πρώτα η παράταξη να γίνει μεγάλη, για να γυρίσει, με τον Άδωνι να λέει: «έλα και θα τα βρούμε».
Οι καραμανλικοί γκρινιάζουν
Παρότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να σιωπά και δεν δείχνει διάθεση να αναμειχθεί στις εσωκομματικές διεργασίες της ΝΔ, στελέχη που συνομιλούν συχνά μαζί του τον βρίσκουν προβληματισμένο με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και τις αυτοδιοικητικές αστοχίες της περασμένης Κυριακής.
Πρώην βουλευτές αλλά και εν ενεργεία στελέχη που διατηρούν στενούς δεσμούς με τον Κώστα Καραμανλή εκτιμούν ότι είναι επείγον για τη ΝΔ να κάνει κεντροδεξιά στροφή και υποστηρίζουν ότι το «φαινόμενο Τάκης Μπαλτάκος» έκανε ιδεολογική και εκλογική ζημιά στην παράταξη, και ότι οι ψήφοι πήγαν τελικά στη Χρυσή Αυγή. Τα εν λόγω στελέχη ζητούν διορθωτικές κινήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και πιστεύουν ότι η ανάταξη της οικονομίας θα πρέπει να συνδιαστεί με την ανάταξη της ΝΔ, τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.
Πηγή iefimerida.gr 
http://egiakoumis.com/

Read more...

Μόνος του πανηγυρίζει ο Βενιζέλος...






Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του προέδρου του Κινήματος και διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους για το εγχείρημα της Ελιάς και...
τα ποσοστά που έλαβε στις κάλπες.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής, όπου έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Ελιάς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχτηκε κριτική από κορυφαία στελέχη του κόμματος που δεν συμμερίζονται τα αισιόδοξα τα συμπεράσματα της ηγεσίας για τα ποσοστά της Ελιάς.Tα ίδια στελέχη διατύπωσαν ξεκάθαρα τις επιφυλάξεις τους για το εγχείρημα της Ελιάς, σημείωσαν με νόημα ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που κινητοποίησε τον κόσμο και απέτρεψε το εφιαλτικό σενάριο της κατάρρευσης που προεξοφλούσαν ορισμένες δημοσκοπήσεις και προέτρεψαν τον κ. Βενιζέλο να αλλάξει πολιτική, χαράσσοντας πιο διακριτές γραμμές με τη Ν.Δ., ώστε η διαφορετικότητα του μικρότερου εταίρου να γίνεται αντιληπτή από το εκλογικό του ακροατήριο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αν και πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ήδη, δύο μέρες μετά τις εκλογές, προσανατολίζεται στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που, σύμφωνα με το εκλογικό νόμο, λαμβάνει το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, θέμα που αναμένεται να θέσει κατά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη.

efsyn.gr

Read more...

Μόνο για ένα χρόνο στην ευρωβουλή ο Μανώλης Γλέζος...





Μόνο για έναν χρόνο θα μείνει στην ευρωβουλή ο Μανώλης Γλέζος.

Όπως είπε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σε...
πρωινή εκπομπή, ο  Γλέζος ενημέρωσε χθες την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραμείνει μόνο για ένα χρόνο σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο με βασικό θέμα στην ατζέντα του τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο   Γλέζος πάντως για την ώρα (μέχρι 31,1%) συγκεντρώνει 155.425 ψήφους και είναι πρώτος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά από τη Σοφία Σακοράφα.

Read more...

Ανδρέας Παπαδόπουλος: Τα τρία λάθη που κόστισαν...



...στην ΔΗΜΑΡ...
Το φάσμα της οριστικής διάλυσης και της απορρόφησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Με άρθρο-καταπέλτη στα ΝEA, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι υπήρξαν...
μια σειρά από λάθη που οδήγησαν στην εικόνα συρρίκνωσης που εμφάνισε το κόμμα το βράδυ των Ευρωεκλογών. Επισημαίνει, δε, πως αν δεν δρομολογηθούν διεργασίες με τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά κινδυνεύει να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό τον τίτλο «Τις πταίει για τη συντριβή» ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταλογίζει τρία μεγάλα λάθη στην ηγεσία και την πλειοψηφία του κόμματος, που σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν τη ΔΗΜΑΡ στην εξαφάνιση.
Γράφει χαρακτηριστικά: 

«Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα που εκ των πραγμάτων απέτυχαν» αναφέρει στο άρθρο του.
Τα τρία λάθη που κόστισαν, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο είναι:
  • Πρώτον, ότι έφυγε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση για το ζήτημα της ΕΡΤ «ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαμε συμφωνήσει στη λύση, με αποτέλεσμα κανείς τελικά να μην καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Όπως σημειώνει "η επιλογή εκείνη οδήγησε σε απώλεια του 50% των ψηφοφόρων».
  • Δεύτερον, «αμέσως μετά την αποχώρηση αφήσαμε παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση το ακροατήριο μας».
  • Τρίτον, «το αποκορύφωμα της καθοδικής μας πορείας ήταν η κατηγορηματική μας άρνηση να συζητήσουμε με τους "58" αγωνιώντες συμπολίτες μας, που είχαν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν σε διάλογο τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. και όχι μόνο αρνηθήκαμε, αλλά αντ' αυτών επιλέξαμε να συζητούμε με ότι πιο παλαιοκομματικό είχε "ξεφράσει" το ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) αλλα και με τα πρόσωπα που είναι πολιτικά ανέστια (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης, Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες».


Read more...

10.000 κατασχέσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους...


 
Στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014.

Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν...
7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Παραλλήλως, τα στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις - είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση - έως και 24 δόσεις -είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ.

Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση. 

Read more...

Νέα τρολιά ΣΥΡΙΖΑ στον Ευ. Βενιζέλο...



BINTEO...
Το αίτημα που εξέφρασε το 2009 ο Ευ. Βενιζέλος και μάλιστα με τη χρήση της ίδιας ακριβώς ορολογίας, επανέλαβε χθες ο  Α. Τσίπρας. Και κάποιοι μίλησαν για...
«πρωτοφανή θεσμική εκτροπή»
«Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολή θέση καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης» δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα.

«Με αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Ελλάδας και το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο προβλέπει με πολύ σαφή τρόπο στο άρθρο 41 πότε και πώς διαλύεται η Βουλή».
«Άρα, η αντικοινοβουλευτική ερμηνεία του Συντάγματος είναι μια συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα και φυσικά δείχνει ότι δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειες του», φρόντισε ακόμη να σημειώσει.

Ας δούμε όμως, τώρα, τι δήλωνε την επομένη των Ευρωεκλογών του 2009 ο Ευ. Βενιζέλος..

Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου 7/6/2009


ΠΑΣΟΚ: 36.65 %
ΝΔ: 32.30 %
Στο 1,17΄΄ του βίντεο, δημοσιογράφος ρωτά τον Ευ. Βενιζέλο:

Θέτει ζήτημα εκλογών το ΠΑΣΟΚ;

Και εκείνος απαντά:

«Το θέμα των εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών πολύ πριν τις Ευρωεκλογές. Είχε ζητήσει την τατυτόχρονη διεξαγωγή Ευρωεκλογών και εθνικών/βουλευτικών εκλογών. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση, μια κρίση διεθνή αλλά και μια κρίση εθνική που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της. Υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας. Υπάρχει πρόβλημα ουσιαστική δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα. Ο κ. Καραμανλής μπορεί να οχυρωθεί πίσω από το τυπικό στοιχείο της ύπαρξης μια πλειοψηφίας των 151 βουλευτών με τον κ. Παυλίδη στη Βουλή, αλλά έτσι δεν κυβερνιούνται οι κοινωνίες και οι χώρες τώρα. Τα προβλήματα είναι πολύπλοκα, είναι απαιτητικά, χρειάζονται μεγάλες συστρατεύσεις, πρωτοβουλίες, τομές, συναινέσεις. Χρειάζεται μια ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, και όταν λέω της χώρας εννοώ και του κράτους και της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ διαθέτει τώρα ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας.»



Και ένα φρεσκάρισμα στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα:


Δηλώσεις Α. Τσίπρα 26/5/2014


ΣΥΡΙΖΑ: 26,58 %
ΝΔ: 22,71 %
ΠΑΣΟΚ: 8,02%

Δεν είναι μόνο η μεγάλη, καθαρή, σημαντική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τέσσερις μονάδες, αλλά και ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές με βάση τον τωρινό εκλογικό νόμο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωναν 94 από 162 βουλευτές που έχουν σήμερα και αυτό συνιστά πολύ μεγάλη δυσαρμονία, μεταξύ της βούλησης του λαϊκού σώματος και των πολιτικών συσχετισμών. Και όταν καταγράφεται τέτοια δυσαρμονία, υπογράμμισε, κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύσουν τη χώρα, ούτε μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υ.Γ.: 2009: Όταν η νίκη ήταν «καθαρή» και οι εκλογές «λαϊκή απαίτηση»

thepressproject.gr

Read more...

Ευνοϊκότερες οι συζητήσεις για το χρέος, για να μην πέσει ο Σαμαράς...


 Οι Ευρωπαίοι μπορεί να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια κατά τις φθινοπωρινές διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποφύγουν να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την κυβέρνηση του Σαμαρά.
Την...
παραπάνω δήλωση έκανε στο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος.


«Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απαλύνει τη στάση των πιστωτών στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», ανέφερε ο αξιωματούχος, με γνώση των συζητήσεων για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.


Στο ίδιο μήκος κύματος, το Bloomberg εκτιμά ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά, σηματοδοτώντας χαλαρότερους όρους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να προωθήσουν τα επιχειρήματά τους για τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής σε όλη την Ευρωζώνη, μετά το μήνυμα κατά της λιτότητας που έστειλαν οι ευρωπαίοι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που κέρδισε στις ευρωεκλογές, και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που βγήκε χαμένος από την εκλογική αναμέτρηση, βασίστηκαν στα αποτελέσματα για να πιέσουν για την αναθεώρηση του γερμανικού μοντέλου μείωσης των δαπανών του προϋπολογισμού που εφαρμόζεται από το ξέσπασμα της κρίσης, πριν από τέσσερα χρόνια και πλέον.


Καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται για το αποψινό δείπνο τους στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητήσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την άνοδο των αντιευρωπαϊκών κομμάτων, δημιουργείται η δυναμική για χαλαρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι με την εύθραυστη πολιτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη να βρίσκεται σε κίνδυνο, οι πολιτικοί ηγέτες ενίσχυσαν τις αξιώσεις τους για μεγαλύτερη ανοχή στις δημόσιες δαπάνες.


thepressproject.gr

Read more...

Ιδού ο μισθός του Χ. Θεοχάρη...


 theoxaris
Το μισθό του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Με αφορμή μια ...
ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Νικολόπουλο και με την οποία ζητούσαν από τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει αν στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων καταβάλλεται bonus.
Στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Οικονομικών παραθέτει τα στοιχεία που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του κ. Θεοχάρη και διευκρινίζει ότι πέραν των 4.750 ευρώ (σσ είναι οι αποδοχές του από βασικό μισθό, επίδομα θέσης και έξοδα παράστασης) δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή, όπως ορίζεται από τον Ν. 4093/2012 και την υποπαράγραφο Ε2 (εδάφιο 6β). Πρόκειται για τη διάταξη που αναφέρει ότι «με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο».
Οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους είχαν επισημάνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη που κινείται στο πλαίσιο της κινητροδότησης για την αύξηση εσόδων από φόρους, μεταλλάσσει το θεσμικό ρόλο της θέσης του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.
misthostheoxari

matrix24.gr

Read more...

Οι 21 της Ελλάδας Η μάχη του σταυρού για την Ευρωβουλή - Ποιοι προηγούνται


Η μάχη του σταυρού για την Ευρωβουλή - Ποιοι προηγούνται
Η καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζεται   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Για ορισμένους η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που η μάχη δίνεται ψήφο-ψήφο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ.

Δείτε ποιοι προηγούνται στην καταμέτρηση σταυρών:

ΣΥΡΙΖΑ (6)Μανώλης Γλέζος 163.570
Σοφία Σακοράφα 105.642
Δημήτρης Παπαδημούλης 71.967
Κωνσταντίνα Κούνεβα 63.293
Γεώργιος Κατρούγκαλος 62.725
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος 51.625

Νέα Δημοκρατία (5)Μαρία Σπυράκη 79.142
Ελίζα Βόζεμπεργκ 78.445
Μανώλης Κεφαλογιάννης 78.002
Γιώργος Κύρτσος 76.170
Θεόδωρος Ζαγοράκης 57.052

Χρυσή Αυγή (3)
Ελευθέριος Συναδινός 32.415
Λάμπρος Φουντούλης 32.246
Γεώργιος Επιτήδειος 30.382

Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη
 (2)Εύα Καϊλή 37.311
Παντελής Καψής 36.394

Το Ποτάμι (2)
Γεώργιος Γραμματικάκης 25.530
Μιλτιάδης Κύρκος 10.819

ΚΚΕ (2)

Παπαδάκης Κωνσταντίνος 37.959
Ζαριανόπουλος Σωτήρης 36.760

ΑΝΕΛ (1)
Μαριάς Νότης 13.247

Ο Γιώργος Ρωμανιάς πέρασε στη δεύτερη θέση με 13.203 σταυρούς.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Το κλείνουν το ΠΑΣΟΚ και διώχνουν κόσμο» Θ.Πάγκαλος: Θέτω ευθέως θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ


Θ.Πάγκαλος: Θέτω ευθέως θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τασσόμενος κατά του συνεδρίου με τη μορφή που πάει να γίνει.

«Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απέτυχαν» είπε, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης δεν μπορούν να ανανεώσουν το χώρο.

«Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο» σημείωσε, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο κόμμα υπό προϋποθέσεις.

«Το κλείνουν το ΠΑΣΟΚ και διώχνουν κόσμο. Εμένα, με έχουν διώξει. Βεβαίως θα ανταποκρινόμουν στην πρόσκληση (να γυρίσω πίσω, εάν άλλαζε ηγεσία), αν και δεν ξέρω ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αλλά θα ανταποκρινόμουν στις συνομιλίες. Αν το να μιλήσουμε σημαίνει να μιλάει κάποιος και εγώ να ακούω, πρέπει να σας πω ότι έχω τέτοιες εμπειρίες».

Αναφερόμενος στην πολιτική των συμμαχιών επεσήμανε πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, υποστηρίζοντας ότι: «Όταν ένα κόμμα έχει τη φήμη και το ιδεατό μέγεθος και την παράδοση του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έρχεται και μαζεύει κάποιους καθηγητές πανεπιστημίου επειδή ήταν καλοί άνθρωποι, αλλά δεν αξίζουν τίποτα από πολιτική άποψη και μαζεύει και τον κ. Λοβέρδο με τον ακόλουθό του, τον κ. Αηδόνη, και όλοι αυτοί μαζί παίρνουν 8%. Δηλαδή, χάνουν και τέσσερις μονάδες από το 12%. Ακούω τώρα για συνέδρια. Αν είναι μόνο για την αναβάπτιση της υφισταμένης ηγετικής ομάδας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να είναι μπροστά τους η κατηφόρα και η παρακμή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...