Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης για την επόμενη μέρα των εκλογών

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης για την επόμενη μέρα των εκλογών
Το αποτέλεσμα πρέπει να μας προετοιμάσει επί της ουσίας για τις επόμενες εκλογές. Δόθηκε μήνυμα μιας προς το παρόν σταθερότητας ,αλλά κυρίως μήνυμα άμεσης αλλαγής πολιτικής .
Η κοινωνία έστειλε ισχυρά μηνύματα ,αλλά ο σεβασμός τους δεν μπορεί να μείνει στις διαπιστώσεις ,χωρίς περιεχόμενο αλλαγής ,ορατής και γρήγορης κυρίως για τα μόνιμα θύματα της κρίσης ,τους ανθρώπους που ήταν παραδοσιακοί ιστορικοί κοινωνικοί και πολιτικοί μας σύμμαχοι.
Όταν μιλάμε για ανεργία για εργασία ,για εισοδήματα δεν μπορούμε να κάνουμε διαπιστώσεις διαρκείας ,χωρίς να αντιλαμβάνεται ο πολίτης ,τι θα αλλάξει για την ζωή του.
Αν δεν οριοθετήσουμε ,συγκεκριμένα τις συγκρούσεις και τις πρωτοβουλίες που θα δίνουν μήνυμα ,ότι οι οποίες δύσκολες αλλαγές δεν αφορούν μόνο τους πολλούς και τα μόνιμα θύματα της κρίσης ,αλλά κυρίως αυτούς που βρίσκουν τρόπους να διαφεύγουν ανέγκιχτοι,τότε κανένα μήνυμα δεν θα γίνεται αποδεκτό ,με στόχο την επαναφορά των ανθρώπων που μας γύρισαν την πλάτη .
Η αντίληψη ότι οι ισχυροί δεν θίγονται άλλα διευρύνουν τον πλούτο τους ,είτε προστατευόμενοι ,είτε καλυπτόμενοι ,πρέπει να ανατραπεί ,στην συνείδηση των ανθρώπων που διαχρονικά μας στήριξαν .
Το οποίο ποσοστό δεν είναι ελιά ..είναι ΠΑΣΟΚ ,η αλλαγή στρατηγικής ,που έβαλε προμετωπίδα το ΠΑΣΟΚ ενεργοποίησε τα συναισθηματικά δημοκρατικά αντανακλαστικά των ανθρώπων μας
,αν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ ,με συμπαράταξη ,το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό .
Εξαγγέλθηκε ένα συνέδριο .
τι συνέδριο είναι αυτό της Ελιάς η του ΠΑΣΟΚ ;
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συνέδριο αλλαγής πολιτικής ,χρειάζεται συνέδριο οδικού αριστερού χάρτη ,με ρεαλιστικές αντί συστημικές πρωτοβουλίες ,που θα δίνουν άμεσα ελπίδα και αξιοπρέπεια .
Δεν μπορεί να είναι συνέδριο διοικητικών συγκολλήσεων.
Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές 6% ψήφισε μικρά κόμματα που δεν μπήκαν στην ευρωβουλή .
Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 16% και είναι αντικυβερνητικό ποσοστό .
Το πως θα κατανεμηθεί αυτό στις βουλευτικές εκλογές χρειάζεται προσοχή και πρέπει να εξαρτηθεί κυρίως από μας και τις πρωτοβουλίες μας .
Πρέπει να υπάρξουν συμβολισμοί ουσιαστικής διαφορετικότητας του ΠΑΣΟΚ .
Προτάσεις χωρίς το δικό μας στίγμα που τις χωνεύει η κυβέρνηση και ο Σαμαράς δεν προσθέτει στο ΠΑΣΟΚ .
Η κοινοβουλευτική ομάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες νομοθετικές ,προτάσεων νόμων που θα διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ και από δεξιά και από αριστερά που θα δημιουργούν την πεποίθηση ,ότι θα υπάρξει νέος πλούτος που θα εισπραχθεί από αυτούς που φοροδιαφεύγουν που υπονομεύουν και αναχαιτίζουν που υποκλέπτουν τον πλούτο .
Είμαστε αποφασισμένοι ,να φέρουμε επιτέλους πρόταση νόμου που αναβάλλεται συνεχώς για την φορολόγηση των 300 δις εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 μέχρι σήμερα ;
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες ,για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην αγορά που θα αποφέρουν 15 δις ΦΠΑ που υπεξαιρείται;
Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ορατές με αποτελέσματα για την Γρηγόρη εκδίκαση του 1.000.000 εκκρεμουσών αναπτυξιακών δικών (φορολογικές επενδυτικές κλπ )που είναι σε αναμονή εκδίκασης πολλά χρόνια και θα αποφέρουν νέο και αναγκαίο πλούτο ;
Είμαστε αποφασισμένοι ,να πάρουμε πρωτοβουλίες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών ,στην οικονομία στην αγορά στην υγεία στην εργασία στην ασφάλιση κ.λ.π. Που θα συμβάλουν στην εισροή νέων πόρων;
Αν όλα αυτά τα υλοποιήσουμε τότε έχουμε την ελπίδα να επιστρέψουν και να μας ξανά εμπιστευτούν όλοι εκείνοι που η ψυχή τους έμεινε στο ΠΑΣΟΚ αλλά η ψήφος τους πήγε αλλού .
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: