Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τρίτο και ογκωδέστερο ραντεβού στις πλατείες για τους «Αγανακτισμένους»

Συνεχίζουν απτόητοι

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πλατείες της χώρας.

Μεγάλη είναι η προσέλευση στην πλατεία Συντάγματος, όπου κυριαρχούν και πάλι τα πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά...

* Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, καθώς και η βασιλίσσης Σοφίας από Ξενοφώντος.

Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

«Εχτές έχασα την δουλειά μου 2η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Η απογοήτευση και η απελπισία πλέον είναι καθημερινότητα για μένα... αλλά εγώ είμαι κάθε μέρα εκεί κύριοι κλέφτες!!! Μέχρι να αρχίσετε να σκιάζεστε και να αρχίσετε να ιδρώνετε!!! Δεν έχω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος!!!» αναφέρει ο Α.Τ.

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας.

» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Όχι» του Νικολά Σαρκοζί στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

newpost.gr
«Όχι» του Νικολά Σαρκοζί στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε ξανά σήμερα ότι αντιτίθεται σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους, συγχρόνως όμως δήλωσε «ανοικτός» στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, στο τέλος των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στην παραθαλάσσια πόλη Ντοβίλ.


«Εάν αναδιάρθρωση σημαίνει ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα εξοφλήσει τα χρέη του τότε η λέξη δεν θα ανήκει στο γαλλικό λεξιλόγιο. Είναι σαφές, απλό, καθαρό», υπογράμμισε ο πρόεδρος Σαρκοζί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η οποία σηματοδότησε την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου.

«Εάν η ερώτηση είναι 'μπορούμε να σκεφθούμε τον τρόπο, με τον οποίο ιδιώτες επενδυτές ή ιδιώτες εταίροι μπορούν να αναλάβουν μέρος του φορτίου;', τότε δεν είμαστε καθόλου μέσα στα όρια μιας αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν έτοιμες φόρμες, δεν υπάρχει πρόβλημα, σ' αυτήν την κατεύθυνση καθένας θα πρέπει να συγκλίνει», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος, που σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ρωτήθηκε, πώς θα συμβιβαζόταν η γαλλική άρνηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού εξωτερικού χρέους με το ενδεχόμενο οι άλλοι εταίροι να προχωρήσουν στην αντίθετη κατεύθυνση.

«Το σπουδαίο είναι ότι θα υπερασπιστούμε και θα υποστηρίξουμε το ευρώ και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Δεν θα υποχωρήσουμε καθόλου σ' αυτό το πεδίο της αξιοπιστίας», επισήμανε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

«Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει μέσον για να επιτευχθεί, χωρίς όμως να θιγεί αυτή η αξιοπιστία. Σας βεβαιώνω, η Γαλλία δεν χρησιμοποιεί τον όρο αναδιάρθρωση, επειδή νομίζω ότι είναι μία λέξη, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να οραματιζόμαστε», επέμεινε ο κ. Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι, «δεν θα δηλώσει τίποτε, το οποίο να μπορεί να πλήξει την συνεργασία που η Γαλλία έχει με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προσωπικά, και την κυβέρνηση της Γερμανίας».

Read more...

«Λυπάμαι, ο χρόνος σας τελειώνει!»

Μας «στριμώχνει» ο Όλι Ρεν


http://img.protothema.gr/E301C1105672FDB9E36C745F9C036728.jpg
Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν. «Λυπάμαι, ο χρόνος σας τελειώνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται» υπογραμμίζει, τονίζοντας έτσι την αγωνία της Κομισιόν και ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις Σαρκοζί, Τρισέ και Γιούνκερ, οι οποίες πάντως έγιναν πριν την τελική έκβαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον Φινλανδό επίτροπο, «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος. Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το «στρατόπεδο» της κυβέρνησης, η τοποθέτηση του Όλι Ρεν προκάλεσε αμηχανία, αλλά και προβληματισμό, κυρίως από τη φράση «πρέπει να υπάρξει συναίνεση».
Read more...

Ρουκέτα ανασχηματισμού με προσωπικότητες ετοιμάζει τώρα ο Παπανδρέου

newpost.gr
Ρουκέτα ανασχηματισμού με προσωπικότητες ετοιμάζει τώρα ο Παπανδρέου
eurokinissi
Ρελάνς με απευθείας συζητήσεις με προσωπικότητες από την αγορά και την πολιτική για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως θα επιμείνει στη συναίνεση, δε θα περιμένει όμως του αρχηγούς. Οι συνεργάτες του έχουν ήδη ετοιμάσει έναν κατάλογο προσώπων, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει τις ερχόμενες ημέρες να δώσει τα χέρια με την Τρόικα και να κάνει… ανασχηματισμό. Ορισμένοι μιλούν για αιφνιδιαστική κίνηση εντός του Σαββατοκύριακου. Πρέπει όμως να φροντίσει τα νώτα του. Ετοιμάζει για αυτό συναντήσεις με τους κορυφαίους του κόμματός του ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. Σε αυτή την κατεύθυνση δε θα πρέπει να αποκλείονται και συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και του εθνικού συμβουλίου.
Read more...

«Θέλω και τώρα συνεργασία, δεν πάω σε εκλογές... »

Επιμένει παρά το ναυάγιο ο πρωθυπουργός

http://img.protothema.gr/
Πεπεισμένος ότι ακόμα και μετά το ναυάγιο της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την οικονομία εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τα πολιτικά κόμματα ακόμα και για τομείς όπως η φορολογία και οι αποκρατικοποιήσεις με την προϋπόθεση ότι η χώρα δεν θα ξεφύγει από τους στόχους που αντικειμενικά έχουν τεθεί στην προσπάθεια για εξασφάλιση της ομαλής δανειοδότησής της.

«Είχα δηλώσει και προεκλογικά ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία και συνεχίζω να είμαι ανοιχτός με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι έστω και χωρίς συναίνεση από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις η κυβέρνησης θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις απαραίτητες για την σωτηρία της χώρας αποφάσεις

Ξεκαθάρισε δε ότι και η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα θα αξιολογηθούν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2013.

«Εκλογές θα γίνουν το 2013, τότε θα αξιολογηθούμε και θα αξιολογηθούν όλοι. Οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη και ζήτησα από τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα να κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Και μετά την σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συγκλίνουμε, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση να ξεπεράσουμε τα συμβατικά κομματικά αντανακλαστικά», συμπλήρωσε.

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα τιμήσει στο ακέραιο την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση με ή χωρίς ευρύτερες συναινέσεις», κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Read more...

«Δεν ευθύνεται η διαφωνία της ΝΔ για το πλήρες αδιέξοδο» λέει ο Αντ.Σαμαράς

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς»
Την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει σε μέτρα που «διαλύουν την ελληνική οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Λέγοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση ανέφερε πως θα συζητήσει το φορολογικό μόνο εάν πειστεί η τρόικα, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως «δεν ήταν η διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο».

Read more...

Η Μάργκαρετ, η ΜΚΟ, και τα εκατομμύρια κρατικής διαφήμισης

newsbomb.gr

Πώς μπορεί μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) να χρηματοδοτείται με τεράστια χρηματικά ποσά σε περιόδους «ισχνών αγελάδων»; Η απάντηση είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη: Όταν αυτή τη ΜΚΟ την έχει ιδρύσει η μητέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, λεφτά βρίσκονται, έστω και αν δεν… υπάρχουν.

Ο λόγος για το «Κέντρο Δράσης για την Ειρήνη», ΜΚΟ την οποία ίδρυσε η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσάντ – Παπανδρέου το 1988, η οποία έχει ως σκοπό της την «προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών».

Στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΕ (kede.org) θα διαπιστώσει κανείς, με μια πρόχειρη ματιά, ότι οι κρατικές διαφημίσεις (και όχι μόνο) και οι χορηγίες δίνονται αφειδώς.

Εκτός και αν το «χτίσιμο της Ειρήνης βήμα – βήμα» προϋποθέτει χρηματοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και από αλλού.
Ένα – ένα τα banners τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου είναι των εξής οργανισμών, φορέων και εταιρειών:

  • Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
  • Τσιμέντα «Χάλυψ»,
  • Supermarket «Βασιλόπουλος»,
  • Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,
  • Hellenic Aid (του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας),
  • Πρεσβεία της Νορβηγίας,
  • Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
  • Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
  • ΕΥΔΑΠ και
  • «A.G. Leventis».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ή καλύτερα… Πολύ Κυβερνητικής;) διαθέτει πλήθος χορηγιών που θα ζήλευε ακόμη και η μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα στην Ελλάδα. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η δραστηριότητα της ΚΕΔΕ είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Χρηματοδότηση
Τα προηγούμενα χρόνια, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε –εν μέσω κοινωνικής κατακραυγής και πιέσεων από τα ΜΜΕ- να δημοσιοποιήσει κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις προς ΜΚΟ. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η ΚΕΔΕ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει η χρηματοδότηση την οποία έλαβε η οργάνωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου κατά το χρονικό διάστημα που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή την περίοδο 1999 – 2004 (η λίστα περιλαμβάνει μόνο τα συγκεκριμένα έτη και δεν διατίθενται στοιχεία για αυτού του είδους τη δραστηριότητα πριν το 1999 και μετά το 2004). Συνολικά η ΚΕΔΕ εισέπραξε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 1.150.188,64ευρώ!
Αναλυτικά, στα ταμεία της μπήκαν:

  • 46.955,25 ευρώ το 1999,
  • 179.055,3 ευρώ το 2000,
  • 369.479,09 ευρώ το 2001,
  • 161.684 ευρώ το 2002,
  • 223.015 ευρώ το 2003,
  • 170.000 ευρώ το 2004.

Το 2003 και 2004 συγχρηματοδοτήθηκε με άλλες ΜΚΟ κατά 125.000 και 131.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «Λεφτά υπάρχουν».


Read more...

Παπανδρέου σε Τσίπρα: Να μην με λες Πινοσέτ!

Με ύφος αυστηρό…


http://img.protothema.gr/5F901E75174D9427301043FECA8372A7.jpg

Εκτός από διαφωνίες και εντάσεις η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχε και πικάντικα παραλειπόμενα όπως ο διάλογος μεταξύ Παπανδρέου – Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός με αυστηρό ύφος του είπε: «Δεν ζητώ συναίνεση αλλά καλύτερο πολιτικό κλίμα και να μη με λες Πινοσέτ».

Και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Αυτοί που σου τα μεταφέρουν αυτά, το κάνουν από υπερβάλλοντα ζήλο για να σε προστατεύσουν και φοβάμαι ό,τι σου κάνουν κακό. Εγώ, αυτό που είπα είναι ό,τι τα μέτρα που παίρνεις προσιδιάζουν με τα μέτρα που πήραν η Θάτσερ και ο Πινοσέτ και προκάλεσαν σοκ».

Read more...

ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!...


ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΥΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το δίλημμα τώρα πέρασε στην πλευρά του Παπανδρέου. Εάν δεν προκηρύξει άμεσα πρόωρες εκλογές κινδυνεύει να διαπομπευθεί από την κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η ενδεχόμενη χρεοκοπία θα σκάσει στα...
χέρια του καθώς είναι πολύ πιθανόν να μην λάβουμε την 5η δόση του δανείου! Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ότι κάνει να το κάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εάν μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση με το ΔΝΤ που ζητούσε επιτακτικά συναίνεση.
Read more...

«Στέγνωσαν» οι τράπεζες από τις μαζικές αναλήψεις

newpost.gr
«Στέγνωσαν» οι τράπεζες από τις μαζικές αναλήψεις
Την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στο κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, εκατοντάδες άνθρωποι «έτρεχαν» στις τράπεζες πραγματοποιώντας μαζικές αναλήψεις των καταθέσεων τους.


Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, ιδίως μετά τα «παιχνίδια» και τις απειλές τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΝΤ για μη εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, οδήγησαν τους καταθέτες σε κινήσεις πανικού προσπαθώντας να προστατεύσουν τα εισοδήματα τους.

Εξάλλου, οι προειδοποιήσεις και του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περί στάσης πληρωμών από τον Ιούλιο σε περίπτωση μη χορήγησης της πέμπτης δόσης, έχει πυροδοτήσει από τις αρχές της εβδομάδας την έντονη ανησυχία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Μάρτιο το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε στα 199 δισ. ευρώ από 201,9 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 10,4 δισ. ευρώ. οξύνοντας έτσι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Read more...

Στο λαό ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν, λέει η Αλέκα Παπαρήγα

Μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Η Αλέκα Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για ωμό εκβιασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. «Ασκείται στο λαό ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» είπε.

Εξηγώντας την παραπάνω δήλωση η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Απηύθυνε, έτσι, κάλεσμα στους πολίτες να μην παγιδευτούν σε εκβιασμούς.

«Διαφωνήσαμε 100% με τη συνευθύνη που θέλει ο πρωθυπουργός» είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι απέναντι».

Η κ.Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει συνευθύνη στην διαπραγμάτευσή του με την τρόικα, αναγνώρισε ότι ο δρόμος για τη χώρα είναι σύνθετος και δύσκολος, ενώ δεν απέκλεισε να γίνουν πρόωρες εκλογές ούτε και ένα «εκβιαστικό», όπως είπε, δημοψήφισμα.

Ακόμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για υπαρκτή κρίση που δεν τη δημιούργησε το μνημόνιο αλλά πέτυχε να χαθούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και τόνισε ότι σήμερα επείγει η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος.

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για συνεργασίες και εφεδρείες που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα που μπορεί να καρατομήσει και τα παιδιά του.

Η ίδια τόνισε ότι λύση και διέξοδος υπάρχει όταν στόχος είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό εάν υπάρχει η κυριαρχία των μονοπωλίων, τόνισε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό, οι πολίτες έχουν στο επίκεντρο ένα πραγματικό δίλημμα με δύο διαφορετικά σκέλη: Ή να χρεοκοπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα ή με τη στάση του να οδηγήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατών και των νέων με στόχο μια σχεδιασμένη αντεπίθεση.

Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική ανισομετρία ανάμεσα στα κράτη-μέλη θα οξυνθεί γεγονός, που, όπως παρατήρησε, συνεπάγεται και πολιτική ανισομετρία.



Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Γιώργος προχωράει μόνος- εκλογές το 2013

newpost.gr
Ο Γιώργος προχωράει μόνος- εκλογές το 2013
Στην τρίωρη συνάντηση των αρχηγών ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε- μάταια- να αποσπάσει τη συναίνεση και στο εικοσάλεπτο τετ α τετ με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει εκλογές. Ο πρωθυπουργός πρότεινε στους αρχηγούς μία συμφωνία τριών σημείων:
Να συμφωνήσουμε στους στόχους.
Να συζητήσουμε τις πολιτικές με την τρόικα μαζί.
Να αναλάβουν υπουργεία πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.
Με την εξαίρεση του Γ. Καρατζαφέρη, οι υπόλοιποι απέρριψαν την πρόταση.


Μόλις έφυγαν οι αρχηγοί ο Κ. Παπούλιας ρώτησε τον Γ. Παπανδρέου αν θέλει να διαλύσει τη Βουλή. «Δε συμφέρει τη χώρα» του απάντησε. Λίγο νωρίτερα είχε αποχαιρετίσει τον Α. Σαμαρά με τη φράση «εφόσον δε συναινείς προχωρώ μόνος, οι εκλογές θα γίνουν το 2013».

«Τα πρακτικά υπάρχουν, όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» έλεγαν αμέσως μετά οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, «Είναι ιστορικό καθήκον να συνεννοηθούμε» αλλά χωρίς όπως φαίνεται να πετύχει να πείσει τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Παπούλαις ζήτησε ακόμη «να υπάρξει εθνική συνεννοήση και να προστατευθούν κοινωνικά αδύναμοι».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Α. Σαμαράς, επέμεινε στη γραμμή των χθεσινών δηλώσεων και στις προτάσεις που διατύπωσε παρουσιάζοντας το «Ζαππειο ΙΙ» και επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Παράλληλα απέρριψε πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ πως είναι «ανοικτός σε όλα».
«Προχωρώ μόνος μου και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον Αντώνη Σαμαρά.

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα από τη Βουλή ανέφερε ότι «στο λαό ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Μπιν Λάντεν» και τόνισε ότι «λύση και διέξοδος υπάρχει όταν κανείς στοχεύει στην ανατροπή των μονοπωλίων».

«Ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά για να συνεχίσει την άδικη πολιτική του Μνημονίου. Δεν μας εξήγησε γιατί εκεί που απέτυχε εχθές θα πετύχει αύριο», επεσήμανε από τη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η συναίνεση του λαού δεν εκβιάζεται. Αντί ο Γιώργος Παπανδρέου να ζητά τη συναίνεση της δεξιάς για να εκβιάσει το λαο ας εξετάσει ότι η κοινωνία χρειάζεται μία κυβέρνηση ισχυρή να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας προς όφελος του λαού, μια κυβέρνηση εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας», ανέφερε.

«Δεν καταλαβαν οι άνθρωποι ότι εάν ο Ευρυβιάδης με το Θεμιστοκλή δεν τα είχαν βρει το 480 πΧ ούτε αυτούς θα τους είχε γράψει η ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα δυστυχώς μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα», δήλωσε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γ. Παπανδρέου θα κάνει αργότερα δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο κ. Σαμαράς από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λ. Συγγρού.

Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ήταν παρόντες έως τη μία και μισή το μεσημέρι, και οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για όλες τις πτυχές της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα με φόντο την 5η Δόση.
Read more...

«Τιτανικός» στην Οδό Αθηνών μετά το πολιτικό «ναυάγιο»

Νέο χαμηλό 14 ετών, με πτώση 1,72% στο ΧΑ


http://img.protothema.gr/C3455A39D6D06CEF3EAB300018009686.jpg
Άσχημες ημέρες ξημερώνουν στον κάμπο, όπως έλεγε στην γνωστή ελληνική ταινία με τους κολίγους. Άσχημες ημέρες, διότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα. Αφού επίσης δεν συμφώνησε ο κ. Σαμαράς, τα πράγματα είναι περισσότερο απλά, όσο κι αν φαίνεται παράξενο.

Οι ξένοι, που σήμερα οδήγησαν το χρηματιστήριο από +2,7% σε απώλειες -2,7%, θα αναλάβουν οι ίδιοι την εκτέλεση των ιδιωτικοποιήσεων, με τη δημιουργία του fund που θα τις «τρέξει». Θα ζητήσουν μάλιστα, όπως λέγεται, να συμφωνηθεί από τώρα ποιες ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν, που θα πάνε τα λεφτά, και ο τρόπος θα προσυμφωνηθεί από τώρα.

Από το ζενίθ στο ναδίρ

Η εικόνα σήμερα ήταν διπλή. Με τη λήξη του πολιτικού συμβουλίου, το χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, φτάνοντας μέχρι και το +2,7%, αλλά αμέσως μετά τις δηλώσεις Καρατζαφέρη άρχισε η κατάρρευση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε νέο χαμηλό, στις 1.264, 92 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,72%. Στα 4,51 ευρώ η Εθνική καταγράφοντας πτώση 0,44%. Κατάρρευση 9,30% για την Αγροτική Τράπεζα, 7,14% για την MIG, 5,19% για την Τράπεζα Κύπρου. Πτώση 2,69% για την Eurobank. Πτώση 4,51% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στα 117 εκατ. ευρώ, ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.
Read more...

Δήλωση Κουβέλη για τις πολιτικές εξελίξεις

Η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς


http://img.protothema.gr/ABD88AD3DB7342E2B79395CB38B69843.jpg

Ούτε η συνταγή του μνημονίου που συνεχίζεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε η στείρα καταγγελία και η αμφισβήτηση του ευρώ από κάποιες δυνάμεις της Αριστεράς συνιστούν διέξοδο από τη κρίση.

Η Δημοκρατική Αριστερά, από θέση ευθύνης έναντι της χώρας και της κοινωνίας που υποφέρει, πρότεινε μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση. Λύση που συνδυάζει την προσπάθεια για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας και τη διεκδίκηση στο επίπεδο της ΕΕ για θετική αναδιάρθρωση του χρέους και χρηματοδότηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος επενδυτικών δραστηριοτήτων, το οποίο οφείλει να προωθήσει η Ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΑ

Read more...

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς

Είπε εκ νέου «όχι» στη συναίνεση

http://img.protothema.gr/93AA25ACAF26E7E209E9E6C047D4FDE3.jpg

Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου, την οποία θεωρεί λανθασμένη, ανέπτυξε κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τις θέσεις του για την οικονομία, που είχε παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε στην ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Επίσης, απέρριψε την πρόταση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση, με το επιπλέον επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στη συνάντηση ότι θα προχωρήσει στην πολιτική του με ή χωρίς συναίνεση και παράλληλα απέρριψε τις πρόωρες εκλογές, όταν ρωτήθηκε από τους αρχηγούς αν είναι στα ενδεχόμενα που εξετάζει.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέλυσε την οικονομική κατάσταση και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έθεσε «ρητορικά ερωτήματα», όπως αν θέλουμε να παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να παραμείνουμε στο ευρώ και τις πολιτικές που απαιτούνται.

Η λεωφόρος Συγγρού θεωρεί ότι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ήταν μία επικοινωνιακή κίνηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να δραματοποιήσει την κατάσταση, για να δικαιολογήσει τα νέα, πιο σκληρά μέτρα, προβάλλοντας παράλληλα προς τα έξω ότι εξάντλησε τα περιθώρια για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς πάντως προσήλθε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες για συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου.

«Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ διεμήνυσε χθες ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «κάνουν λάθος εκείνοι που ασκούν πιέσεις και εκείνοι που υποκύπτουν σε πιέσεις». Η λεωφόρος Συγγρού εκφράζει την απορία της για τη μεθόδευση που ακολούθησε η κυβέρνηση και στην οποία ενέπλεξε και την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Read more...

Γιώργος: «Προχωρώ μόνος μου!» - Μπορεί;

Τα έσπασαν οι πολιτικοί αρχηγοί

http://img.protothema.gr/377B2C0A544D47B69B923E169CA27E64.jpg

Πολιτικό αδιέξοδο διαφαίνεται στην χώρα, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων δεν συμφώνησαν σε βασικά σημεία πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την πρωτοφανή κρίση. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, καθώς δεν επιτεύχθηκε συναίνεση, ξεκαθάρισε και ενώπιον των αρχηγών αλλά και σε κατ'ιδίαν συνάντηση που είχε, μετά το πέρας της συνάντησης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ότι θα προχωρήσει μόνος του με τα απαραίτητα μέτρα.

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι πλέον εάν μπορεί, με βάση τόσο τις εντεινόμενες αντιδράσεις της κοινωνίας, όσο και τις διαφωνίες που εκδηλώνονται για το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου Σχεδίου στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Οι δραματικές εξελίξεις
Σαφές στίγμα ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και στη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων που απαιτεί η Τρόικα για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε συναίνεση και συνεργασία, καθώς όπως είπε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα επικουρούμενος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου πρότεινε, μεταξύ άλλων και κοινές συναντήσεις των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης και της ΝΔ με την Τρόικα.

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι αυτό είναι αδύνατο με βάση την οικονομική πολιτική και τους όρους του Μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ετσι ο πρωθυπουργός δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr δήλωσε ότι θα προχωρήσει μόνος του. Στην δε εναλλακτική πρόταση του προέδρου της ΝΔ για διεξαγωγή εκλογών o κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν το 2013.

Κατά την ίδια πληροφόρηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ, Γιώργος Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε δεκτικός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "είμαι πρόθυμος να συζητήσω κάθε προοοπτική: οικουμενική κυβέρνηση, συμμετοχή προσωπικοτήτων, κυβερνήση με τεχνοκράτες, ο,τιδήποτε". Πάντως ο κ. Σαμαράς ήταν αρνητικός και σε αυτή την προοπτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική διαφωνία του προέδρου της ΝΔ εστιάστηκε στη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε ασφυξία στην αγορά. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των φορολογικών μέτρων με την Τρόικα από κοινού με την κυβέρνηση. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα διότι η Τρόικα δεν δέχεται τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Read more...

«Κάποιοι έβαλαν την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα»

Δραματική δήλωση Καρατζαφέρη


http://img.protothema.gr/7255CF9D430ACF93D7E6755604A1EF7B.jpg

Με τον δικό του εύγλωττο τρόπο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε πρώτος το στίγμα του σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, η οποία προφανώς δεν είχε συναινετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Γ.Καρατζαφέρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι αν δεν συνεννοούνταν το 480π.Χ. ο Ευρυβιάδης με τον Θεμιστοκλή η ιστορία δεν θα έγραφε ούτε αυτούς, ούτε την ημερομηνία. Κάποιοι έβαλαν την καρέκλα τους πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα…»

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αιχμή του προέδρου του ΛΑΟΣ αφορά τον αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.
Read more...

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Έπειτα από τρεισήμισι ώρες

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεισήμισι ώρες το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάποιοι έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από την Ελλάδα, δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δίνοντας το στίγμα της συζήτησης.

«Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι εάν ο Ευρυβιάδης με τον Θεμιστοκλή δεν τα είχαν βρει το 480 π.Χ. δεν θα τους είχε γράψει η Ιστορία. Η καρέκλα, δυστυχώς, μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, μεταδίδει το Reuters.

Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ανέφεραν ότι ο κ. Σαμαράς «τορπίλισε τη συνάντηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στο συμβούλιο των αρχηγών πως είναι «ανοικτός σε όλα».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.

Η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν δηλώσεις από τη Βουλή.

Για το συμβούλιο θα εκδοθεί ανακοινωθέν από την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου θα διαπιστώνονται τα συμπεράσματα της συνάντησης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Οι τράπεζες παίρνουν τα μνημόνια και τις δόσεις.

papaioannou

H Ελλάδα δεν ΘΑ χρεοκοπήσει αλλά ΈΧΕΙ χρεοκοπήσει:

“Η Ελλάδα δεν έχει απλώς πρόβλημα ρευστότητας, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Αν και δεν είναι πρακτικά ανέφικτο, είναι μάλλον απίθανο να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Otmar Issing πρώην επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας. Είναι χρεοκοπημένη."

Η χώρα δεν χρειάζεται τις δόσεις κάθε τρίμηνο αλλά τις χρειάζονται για να πληρώνονται οι δανειστές της δηλαδή οι τράπεζες . Το σύνολο από τα 110 δις του μνημονίου πάνε σε αυτούς. Έχουμε μέσω των μνημονίων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, έμμεση χρηματοδότηση των τραπεζών ως δανειστών και

Η χώρα δεν χρειάζεται λοιπόν τις δόσεις κάθε τρίμηνο και η οικονομία δεν τις λαμβάνει. Οι δόσεις χρειάζονται για να πληρώνονται οι δανειστές της δηλαδή οι τράπεζες. Το σύνολο από τα 110 δις του μνημονίου πάνε σε αυτούς. Το σύνολο των μνημονίων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, είναι έμμεση χρηματοδότηση των τραπεζών ως δανειστών. Και δίπλα σε αυτό η άμεση χρηματοδότηση από τους προϋπολογισμούς και από την ΕΚΤ. Γιατί λοιπόν ζητάτε νέα μέτρα από λαούς και νέα χρηματοδότηση από χρήματα φορολογουμένων; Με ποιο δικαίωμα;


Read more...

Στέφανος Τζουμάκας από τα Τρίκαλα «Όχι στην Ευρώπη της Μέρκελ του Δασκαλόπουλου και των Ταλιμπάν»


Ως «Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης» και «συμμορία» χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς των Αθηνών ο κ. Τζουμάκας από «Φρούριο» Τρικάλων.
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Αριστερή Πρωτοβουλία», βρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής απόψε στα Τρίκαλα, ο πρώην Υπουργός Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας.
Στο «Φρούριο» Τρικάλων και σε πυκνό ακροατήριο, ο κ. Τζουμάκας, βγήκε από τα …Αριστερά στην Κυβέρνηση και όπως τόνισε «περίμενα απόψε να είναι εδώ και η …δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, εκτός και αν δεν κατάλαβαν ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην χώρα».
«Η κρίση, απαιτεί πολιτικές διεξόδους και χρειάζεται να συζητήσουμε για αυτές και κυρίως να προσανατολίσουμε την κοινωνία. Χρειάζονται συζητήσεις, διάλογος για μια άλλη πολιτική. Μια συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης των Αθηνών σε αυτή την συμμορία των Αθηνών στην οποία πρέπει να μπει τέλος.
Το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, μπορεί να συζητήσει και να πραγματοποιήσει συνδιασκέψεις για την ανάπτυξη του τόπου που είναι το ζητούμενο και που θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τζουμάκας.
Σε ερώτηση τουtrikalanews.gr, αν διαβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά και την σημερινή πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τζουμάκας, έσπευσε να υποβαθμίσει αυτή την πρωτοβουλία, ειρωνευόμενος τίτλους «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις», λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «είναι απλά ακόμα μια συνάντηση των πολιτικών Αρχηγών για να επιτευχθεί η συναίνεση» και πρόσθεσε «υπάρχουν πιέσεις από αυτό το απαράδεκτο Διευθυντήριο των Βρυξελών που είχε κατονομάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου».
Ο κ. Τζουμάκας, επιτέθηκε στην Τρόϊκα, στον ΄Ολι Ρεν και φυσικά στην ΄Ανγκελα Μέρκελ αλλά από τα «πυρά» του, δεν ξέφυγε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου για δημοψήφισμα, απάντησε «ποιος είναι ο Δασκαλόπουλος;» και αφού …θυμήθηκε, πρόσθεσε «Φτιάξαμε Ευρώπη της Μέρκελ και του Δασκαλόπουλου και με ομοϊδεάτες τους Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού. Εμείς θέλουμε μια άλλη Ευρώπη».
www.trikalanews.gr





Read more...

Θετικά λόγια από στελέχη της ΕΚΤ για την ενδεχόμενη αναδιάταξη του ελληνικού χρέους

Προς συμφωνία για «εθελοντική μετακύλιση»

Μετά τον επίτροπο Όλι Ρεν και ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Έβαλντ Νοβότνι αναφέρθηκε με θετικά λόγια σε ένα μοντέλο τύπου «Πρωτοβουλία της Βιέννης» για την Ελλάδα
Μετά τον επίτροπο Όλι Ρεν και ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Έβαλντ Νοβότνι αναφέρθηκε με θετικά λόγια σε ένα μοντέλο τύπου «Πρωτοβουλία της Βιέννης» για την Ελλάδα (Φωτογραφία: Reuters )
Αθήνα
Δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, -το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Μανουέλ Γκονζάλες - Παράμο και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι- αναφέρθηκαν με θετικά λόγια στο ενδεχόμενο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, μέσω της εθελοντικής επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από τους ιδιώτες κατόχους τους, κατά τα πρότυπα της «Πρωτοβουλίας της Βιέννης», η οποία αναπτύχθηκε το 2009 για να βοηθήσει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Γενικά, μία Πρωτοβουλία της Βιέννης είναι ενδιαφέρουσα, καθώς είναι εθελοντική και σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό που κάνουν οι ελληνικές αρχές», δήλωσε από τη Βαρκελώνη ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης.

«Είναι μία θετική πρωτοβουλία, επειδή υπονοεί το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα, για την αναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «μπορεί να είναι μόνο μέρος της λύσης», καθώς η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Ο κ. Νοβότνι δήλωσε ότι η «Πρωτοβουλία της Βιέννης» είναι ένα «ενδιαφέρον μοντέλο», αν και είπε ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί άμεσα για την Ελλάδα.

Ο κ. Γκονζάλες - Παράμο δήλωσε ότι δεν μπορεί να «διανοηθεί» ότι η Ελλάδα δεν θα εκπληρώσει τους όρους του προγράμματός της και τόνισε ότι η χώρα έχει τους πόρους για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσκολίες.

Οι Έλληνες πρέπει «να σφίξουν τα δόντιά τους» για να οδηγήσουν την οικονομία ξανά στην ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν πρότεινε πρόσφατα την εφαρμογή αυτής της λύσης ως μία εκ των επιλογών για τηναντιμετώπιση και της ελληνικής κρίσης.

Ο κ. Ρεν πρότεινε μία εθελοντική μετακύλιση του χρέους, δηλαδή την αντικατάσταση ομολόγων που λήγουν με νέα χρεόγραφα (τα οποία θα μπορούσαν για παράδειγμα να έχουν την εγγύηση του EFSF). Σύμφωνα με πηγές από χώρες της Ευρωζώνης, αυτή αποτελεί την κύρια επιλογή που εξετάζεται αυτήν τη στιγμή.

«Το σημείο-κλειδί είναι να δοθούν κίνητρα στους ιδιώτες επενδυτές να μην απαιτήσουν την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν», είπε στο Reuters πηγή από ευρωπαϊκή χώρα, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στις αγορές είναι τόσο τεταμένη που αυτό θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, η ΕΕ σχεδιάζει να πει στους ομολογιούχους τα εξής: «Αν δεν μας βοηθήσετε να χρηματοδοτήσουμε την Ελλάδα για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να χρεωκοπήσει και δεν θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας. Εάν βοηθήσετε, υπάρχει μία πιθανότητα να τα πάρετε πίσω όλα».

Πάντως, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Citigroup, Γιούργκεν Μίχελς, η προσπάθεια να οργανωθεί εθελοντική μετακύλιση χρέους είναι «σαν να προσπαθείς να πιάσεις μαχαίρι στον αέρα».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Τρία υπουργεία στο ΛΑΟΣ προσφέρει ο πρωθυπουργός!...


kourdistoportocali
Aποκάλυψη βόμβα!

Τρία υπουργεία προσφέρει ο πρωθυπουργός στο ΛΑΟΣ για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, είτε γίνουν πρόωρες εκλογές, είτε όχι!

Η είδηση έρχεται να ... επιβεβαιώσει αφ ενός μεν τη καλή χημεία που έχει αναπτυχθεί τελευταία ανάμεσα στους δύο Γιώργηδες-τον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη-αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν τον αμερικανικό παράγοντα να βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Έτσι πολύ σύντομα αναμένεται να βρεθούν με υπουργικούς θώκους οι κ.κ Αθανάσιος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης!



Read more...

G8: Δημοσιονομική εξυγίανση αλλά με μέτρο...



Την προσήλωσή τους στον εξορθολογισμό των δημοσίων οικονομικών όσο βελτιώνεται η παγκόσμια οικονομία, αλλά όχι με εμμονικό τρόπο διαδήλωσαν χθες στην Ντοβίλ οι ηγέτες του G8. Οχι δηλαδή με τρόπο που θα βάζει σε ... κίνδυνο την ούτως ή άλλως ασταθή πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Διότι η Ιαπωνία, φέρ' ειπείν, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά της είναι να επουλώσει τα βαθιά τραύματα που προξένησε και στην οικονομία της ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου. Δεν είναι η μείωση του δημοσίου χρέους της, που προ θεομηνίας βρισκόταν στο... 225% του ιαπωνικού ΑΕΠ - είναι μακράν το υψηλότερο παγκοσμίως.

Οι ηγέτες των 8 πλουσιότερων κρατών του κόσμου (του «παλαιού», προ παγκοσμιοποιήσεως δηλαδή, αφού δεν εκπροσωπείτο η Κίνα ή η Ινδία...) κατά την πρώτη ημέρα της συνάντησής τους στη γαλλική λουτρόπολη που ολοκληρώνεται σήμερα απεφάνθησαν ότι «η παγκόσμια ανάπτυξη επιταχύνεται και γίνεται αυτοτροφοδοτούμενη». Ωστόσο, σύμφωνα με σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που επεξεργάστηκαν, «παραμένουν κίνδυνοι επιβράδυνσης της αναπτυξιακής διαδικασίας, ενώ παραμένουν και οι ανησυχίες για τις πάντοτε παρούσες εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες της διεθνούς οικονομίας».

Οι «8» αναφέρουν ως χαρακτηριστικό κίνδυνο ανάσχεσης της παγκόσμιας αναπτυξιακής διαδικασίας τις «υπερβολικά μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων».

Σύμφωνα με τις ξένες ανταποκρίσεις από την Ντοβίλ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να ακολουθήσει μια «σαφή και πειστική» πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων -αν και μόλις χθες το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μιαν αναπάντεχα μεγάλη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ στο 1,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους από από το 3,1% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ενώ το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των αιτουμένων επίδομα ανεργίας, όταν οι ειδικοί περίμεναν μείωση...

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και να διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ. «Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε ένα "credit event"», είπε χαρακτηριστικά ο Βαν Ρομπάι. Με την έκφραση «credit event» εννοεί βεβαίως χρεοκοπία. Και όταν στην Ευρώπη μιλούν για χρεοκοπία στο νου τους έχουν, προφανώς, την Ελλάδα...

Τέλος, οι «8» επανέλαβαν τα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα για την «ανάγκη απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου» και τη «σημασία επανέναρξης των συνομιλιών της Ντόχα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου», που έχουν βαλτώσει εδώ και μια δεκαετία εξ αιτίας του τεραστίου χάσματος που χωρίζει τα λόγια και τα έργα των τενόρων των απελευθερωμένων αγορών, οι οποίοι όσο περισσότερο διαλαλούν την απελευθέρωση τόσο και περισσότερα μέτρα οικονομικού προστατευτισμού λαμβάνουν.

Στο G8 μετέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, και η Ρωσία.
BHMA



Read more...

ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΝΤΕ ΛΑ ΡΟΥΑ


Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο όταν χρεοκόπησε η χώρα, το 2001, θα δικαστεί στις 22 Νοεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστική πηγή. Η κυβέρνηση του...
Ντε Λα Ρούα, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον μετανοημένο Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες προκειμένου να εγκριθεί από τη Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Δικαστικών Πληροφοριών.
Εκτός του πρώην προέδρου έχουν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση άλλα επτά πρόσωπα: ο πρώην υπουργός Εργασίας, Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας. Στη δίκη θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 300 μάρτυρες.
Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας--η οποία ακυρώθηκε το 2004--ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει στην Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση ενός δανείου. Πολλοί Αργεντινοί σήμερα θεωρούν το ΔΝΤ υπεύθυνο για την κρίση και την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας. Μετά την έγκριση της μεταρρύθμισης παραιτήθηκε από τη θέση του ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος της Γερουσίας Κάρλος Άλβαρες.
Ο Ντε Λα Ρούα παραιτήθηκε από την προεδρία στις 20 Δεκεμβρίου 2001 εν μέσω μιας λαϊκής εξέγερσης που πνίγηκε στο αίμα. Ο 83χρονος πρώην πρόεδρος έχει διαψεύσει κατ' επανάληψη ότι η κυβέρνησή του δωροδόκησε οποιονδήποτε για να τροποποιηθεί ο νόμος και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικών και δικαστικών διώξεων.

Read more...

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ


Ρεπορτάζ : Κ. Ονισένκο-Π. Πουλάκης
(από την Καθημερινή)
Πάνω από 20 άτομα οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία τον τελευταίο χρόνο στην Κρήτη για να ξεφύγουν από τον βρόχο των χρεών. Τελευταίο θύμα ένας 50χρονος αλουμινοτεχνίτης από τα Ανώγεια, τον οποίο βρήκε χθες το πρωί απαγχονισμένο σε υπόστεγο...
αγροτικής κατοικίας στον δρόμο προς τη Νίδα, ο αδερφός του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Ο 50χρονος άνδρας δεν είχε δείξει σε κανέναν το πρόβλημα που τον απασχολούσε, ούτε καν στη σύζυγο και τον 22χρονο γιο του. Οι συγχωριανοί του τον αναφέρουν ως έναν σοβαρό οικογενειάρχη με καλές κοινωνικές σχέσεις. Αλλωστε, η οικογένειά του είναι από τις πιο γνωστές των Ανωγείων, ενώ ο ένας από τους αδερφούς του είναι πολύ γνωστός στην κοινωνία της Κρήτης, λόγω και της ενασχόλησής του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τον τελευταίο καιρό καταγράφεται σημαντική αύξηση αυτοκτονιών στο σύνολο της χώρας, η οποία σχετίζεται με την οικονομική κρίση. Αυτό αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στην ανάλυση των τηλεφωνημάτων της γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) της ΜΚΟ «Κλίμακα». Συγκεκριμένα, τους πρώτους πέντε μήνες του 2011 η γραμμή δέχθηκε περίπου 2.500 κλήσεις απεγνωσμένων ατόμων ή συγγενών τους, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν στήριξη. Η αύξηση είναι ραγδαία, καθώς 2.500 ήταν οι αντίστοιχες κλήσεις για όλο το 2010. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστήριξε στην «Κ» ο επιστημονικός υπεύθυνος της γραμμής, κ. Κυριάκος Κατσαδώρος, ανάλογη αύξηση παρατηρείται όχι μόνο στον αριθμό εκείνων που απευθύνονται στη γραμμή δηλώνοντας την απόγνωσή τους, αλλά και εκείνων τελικά που επιχειρούν να θέσουν τέλος στη ζωή τους.
Ως κύριος λόγος αύξησης αυτοκτονιών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της. «Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της κατάθλιψης, κυρίως μεταξύ των ανδρών. Χαρακτηριστικό είναι, πως ενώ η κατάθλιψη παρατηρείται περισσότερο στις γυναίκες για βιολογικούς λόγους, στην Ελλάδα η αύξηση αφορά κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό, καθώς το βάρος της οικονομικής κρίσης βαραίνει ψυχολογικά περισσότερο τους άντρες», περιγράφει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Παύλος Σάκκας. «Το βάρος της οικονομικής ύφεσης βαραίνει περισσότερο τους άντρες, καθώς εκείνοι θεωρούνται κυρίως υπεύθυνοι για την οικονομική στήριξη των οικογενειών τους. Βλέπουμε ότι πρόκειται για άντρες 35 - 50 ετών, ηλικίες στις οποίες καταγράφονται πολλές αυτοκτονίες, ενώ παλαιότερα ο αριθμός τους ήταν σχεδόν μηδαμινός», εξηγεί ο ψυχίατρος.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, παγκοσμίως σημειώνεται μία αυτοκτονία κάθε 40 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε τρία δευτερόλεπτα, μια απόπειρα. Οι αυτοκτονίες είναι περισσότερες από τους θανάσιμους τραυματισμούς σε εμπόλεμες ζώνες. Λιθουανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Καζαχστάν, Σλοβενία και Ουγγαρία έχουν τα θλιβερά «πρωτεία», αυτόχειρων σε αναλογία με τον πληθυσμό τους. Οσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται ακόμα στις χαμηλότερες θέσεις της Ε.Ε., ωστόσο ειδικοί εφιστούν την προσοχή στην ένταση του φαινομένου και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τη δεκαετία 1999 - 2009 σημειώθηκαν 4.042 αυτοκτονίες, αν και ο συγκεκριμένος αριθμός κατά πάσα πιθανότητα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, καθώς πολλές αυτοκτονίες δηλώνονται ως ατυχήματα για κοινωνικούς λόγους.
Read more...

ΙΣΧΥΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ FRAPORT ΓΙΑ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Ο επικεφαλής της εταιρίας διαχείρισης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης επανέλαβε την Παρασκευή το ενδιαφέρον της Fraport για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού του Δημοσίου....
Η Fraport θα εξετάσει την είσοδό της στο αεροδρόμιο Αθηνών, εάν η Ελλάδα πωλήσει το ποσοστό της, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Στέφαν Σούλτε, σύμφωνα με το Reuters.
H Fraport σκοπεύει να επεκταθεί γενικά εκτός Γερμανίας, σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Ισπανία, προσέθεσε.
Την Πέμπτη, σε δηλώσεις του στη γερμανική Handelsblatt είπε πως «εάν η Ελλάδα αποκρατικοποιήσει αεροδρόμιά της, φυσικά θα ενδιαφερθούμε». «Πριν όμως πω οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να γνωρίζω τις προϋποθέσεις», σημείωσε.
Η Fraport συμμετέχει στη διαχείρηση των αεροδρομίων της Φρανκφούρτης, του Ντακάρ, του Καΐρου, του Ριάντ, της Τζέντα, του Νέου Δελχί, της Λίμας και της Αγίας Πετρούπολης.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2011-2013, προβλέπεται για το 2012 η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης.
Το Δημόσιο ελέγχει το 55% του αεροδρομίου. Για το 2012 προβλέπεται η πώληση μεριδίου έως 21%.
Στα τέλη Μαρτίου η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων (BNP Paribas και Εθνική Τράπεζα), καθώς και νομικών συμβούλων για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου.
Η γερμανική Hoctief ελέγχει το 40% του ΔΑΑ και ο όμιλος Κοπελούζου το υπόλοιπο 5%.
Σε ό,τι αφορά την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αφορά σε διάστημα έως 20 έτη. Τα έσοδα εκτιμώνται σε 200 με 300 εκατ. ευρώ περίπου.
Μετά την επέκταση της σύμβασης θα αποτιμηθεί η αξία του 21% και εν συνεχεία, μέσα στο 2012, θα γίνει διεθνής διαγωνισμός. Η Hoctief εκτιμάται ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού.
Η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου των Σπάτων έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου ως τον Ιούνιο του 2026.

Read more...

Στήριξη των ΗΠΑ για την επίλυση της ελληνικής κρίσης

Dow Jones Newswires


http://img.protothema.gr/12151ACD7D51D3476CDD7B3106EB65CF.jpg
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη στήριξή τους στις χώρες της Ευρωζώνης αναφορικά με το χειρισμό της ελληνικής κρίσης χρέους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G8 στη Γαλλία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.capital.gr
Read more...

Από το Βόλο με ένα... Κλικ, «βασιλιάς» του lifestyle

newpost.gr
Από το Βόλο με ένα... Κλικ, «βασιλιάς» του lifestyle
Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

«Οι επιτυχίες είναι αρκετές για την υπόληψη, όχι όμως για τη δόξα». Για να κατακτήσεις και τη δόξα πρέπει να ακολουθήσεις και ένα τρόπο ζωής πιο «γκουρμέ», θα πρόσθετε ο Πέτρος Κωστόπουλος,( έτσι, για να αποδείξει λειψή ακόμα και την άποψη του Βολτέρου).

Γιος μεροκαματιάρη ταξιτζή, άφησε πίσω του τα τσιπουράδικα στον Βόλο, το στιλ του ροκά έφηβου για την «μεγάλη ζωή» στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας. Ο Πέτρος Κωστόπουλος διόλου τυχαία κατάφερε να γίνει ο μέντορας του lifestyle στην Ελλάδα, όντας παρολίγον οδηγός ταξί στο Βόλο και παρολίγον... clossar του Παρισιού.

«Εγώ είμαι για μεγάλα πράγματα» συζητούσε με την παρέα του στα τσιπουράδικα και εφηβικός στόχος ήταν να γίνει δεκτός στον «καλό κόσμο» της θεσσαλικής πόλεως. Ασχολήθηκε με το πόλο με σκοπό τη σχετική… φιγούρα στα κορίτσια, στα οποία είναι τοις πάση γνωστό ότι είχε(προ Τζένης εποχή) μεγάλη αδυναμία.

Ήρθε στην Αθήνα αλλοπαρμένος από έρωτα σε ηλικία 16 ετών. Δεν κατάφερε όμως να πετύχει στις Πανελλήνιες, και αποφάσισε να φύγει για τη Γαλλία, όπου σπούδασε Επικοινωνιολόγος. Εξερευνώντας εκεί το «French Dream του» προτιμούσε την νυχτερινή ζωή στις γαλλικές συνοικίες παρά τις επισκέψεις στο αμφιθέατρο. Λίγο πριν ενστερνιστεί το προφίλ του bon viver, όπως έχει δηλώσει, έκλεβε τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ του Παρισιού για να επιβιώσει…

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, κυρίως εκκεντρική αλλά και… διχασμένη, όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου πολλοί συνάδελφοί του. Λίγο η «εκλεπτυσμένη» μαγειρική, λίγο το editing σε ανδρικά περιοδικά, συχνά-πυκνά χρέη dj και μπόλικες συμβουλές για άντρες μέσω ραδιοφώνου με εκπομπές περιεχομένου που άγγιζε τα όρια του σεξισμού, ο Πέτρος Κωστόπουλος έχτισε μέσα σε λίγα χρόνια μια καλοπληρωμένη καριέρα διδάσκοντας lifestyle στον αντρικό πληθυσμό.

Μια τυχαία συνάντησή του το ’87 με τον εκδότη Άρη Τερζόπουλο και ένα μεταξύ τους στοίχημα ήταν η αιτία που τον οδήγησε από το Παρίσι στην Αθήνα να εκδίδει το περιοδικό ΚΛΙΚ. Αρχικά ενδιαφέρον ως πείραμα, σε μια χώρα που είχε μόνον περιοδικά όπως το Φαντάζιο και το Ρομάντζο…

Το περιοδικό έγινε αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς στην καριέρα του Πέτρου Κωστόπουλου χάρη στη στήριξη του εκδότη του, Άρη Τερζόπουλου. Φιλόδοξος και αποφασιστικός επιχειρηματίας, γνωστός για την εξεζητημένη και επιτυχημένη εκδοτική του δραστηριότητα έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Ομίλου Imako Media Net Group. Ξεκίνησε με την έκδοση του Κλικ, που απέκτησε τον τίτλο του πιο πρωτοποριακού περιοδικού της χώρας και συνέχισε στην έκδοση του Νίτρο που και αυτό με την σειρά του σημείωσε άμεση επιτυχία και κατέκτησε σημαντική θέση στην αγορά.

Εισέβαλε όμως και στο χώρο του ραδιοφώνου ιδρύοντας τον ραδιοσταθμό Νitro, έναν από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο Όμιλος Imako Media Net Group εκδίδει πάνω από 10 περιοδικά για λογαριασμό διαφόρων εταιριών και έχει στην ιδιοκτησία του εκδοτικό οίκο, αλλά και μετοχές στο Χρηματιστήριο. Δραστηριοποιείται και στην τηλεόραση με δική του βραδινή εκπομπή. Ωστόσο, η IMACO τον τελευταίο καιρό δεν φαίνεται ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση με τη μείωση των πωλήσεων να είναι αισθητή. Απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών καθιστούν το μέλλον της εταιρίας θολό λόγω και της κρίσης στον Τύπο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Life style δεν πάει και τόσο καλά- τουλάχιστον στα περιοδικά. Αρχισαν τα λουκέτα, οι απολύσεις- ακόμα και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, οι απεργίες, τα τερτίπια με τους αποργοσπάστες, οι πιέσεις για μειώσεις των μιοσθών.

Βλέπετε, αν έχεις μάθει να ζεις σαν βασιλιάς, δύσκολα κατεβαίνεις από την "¨αμαξα". Είναι το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας...
Read more...

Στο Σύνταγμα με σκηνές οι «Αγανακτισμένοι», πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή

Τρίτη ημέρα συγκεντρώσεων

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στην πλατεία Συντάγματος, μέσα σε σκηνές, διανυκτέρευσαν αρκετοί πολίτες οι οποίοι προετοιμάζονται για την νέα συγκέντρωση (6 μ.μ.) το απόγευμα της Παρασκευής. Το απόγευμα της Πέμπτης, η βροχή δεν πτόησε τους «Αγανακτισμένους» Έλληνες που κατά χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας. Το κίνημα της «15ης Μαΐου», το οποίο ξεκίνησε από την Ισπανία και έφτασε στη χώρα μας, ταξιδεύει τώρα σε όλη την Ευρώπη, καθώς την Κυριακή οργανώνονται -μέσω Facebook- συγκεντρώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

«Θα τα πούμε και σήμερα εκεί... απόψε θα πάρω και την κατσαρόλα μου και το μπρίκι μου... και τη σφυρίχτρα μου.... απόψε θα ακουστώ πιο δυνατά από χθες...και αύριο ακόμη πιο δυνατά... τώρα πια δεν είμαι μόνη μου να φωνάζω απ' το καναπέ μου... τώρα είμαστε χιλιάδες... είναι πολλά τα ντεσιμπέλ τώρα πια... και όποιος μπορεί ας κλείσει τα αυτιά του να μην ακούει... εγώ θα είμαι εκεί... και σήμερα εγώ... θα είμαι εκεί...» γράφει η Χ.Α.

«Εχτές έχασα την δουλειά μου 2η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Η απογοήτευση και η απελπισία πλέον είναι καθημερινότητα για μένα... αλλά εγώ είμαι κάθε μέρα εκεί κύριοι κλέφτες!!! Μέχρι να αρχίσετε να σκιάζεστε και να αρχίσετε να ιδρώνετε!!! Δεν έχω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος!!!» αναφέρει ο Α.Τ.

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον, αντικρίζει κανείς και στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την «Ευρωπαϊκή Επανάσταση». Οι δημιουργοί της σελίδας, Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας [...]» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.

Οι συγκεντρώσεις της Πέμπτης

Παρά την ανοιξιάτικη μπόρα το απόγευμα της Πέμπτης, πάνω από 10.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της οικονομικής πολιτικής.

Εκτός από το γνωστό πανό με το σύνθημα «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν», την εμφάνισή της έκανε μία ιταλική σημαία που έγραφε «Σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς». Το ίδιο σύνθημα ήταν γραμμένο και στα γαλλικά.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Πάτρα, τα Χανιά, ο Βόλος, η Τρίπολη και η Καλαμάτα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...