Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στο λαό ασκείται ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν, λέει η Αλέκα Παπαρήγα

Μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Η Αλέκα Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για ωμό εκβιασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. «Ασκείται στο λαό ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» είπε.

Εξηγώντας την παραπάνω δήλωση η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Απηύθυνε, έτσι, κάλεσμα στους πολίτες να μην παγιδευτούν σε εκβιασμούς.

«Διαφωνήσαμε 100% με τη συνευθύνη που θέλει ο πρωθυπουργός» είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι απέναντι».

Η κ.Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει συνευθύνη στην διαπραγμάτευσή του με την τρόικα, αναγνώρισε ότι ο δρόμος για τη χώρα είναι σύνθετος και δύσκολος, ενώ δεν απέκλεισε να γίνουν πρόωρες εκλογές ούτε και ένα «εκβιαστικό», όπως είπε, δημοψήφισμα.

Ακόμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για υπαρκτή κρίση που δεν τη δημιούργησε το μνημόνιο αλλά πέτυχε να χαθούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και τόνισε ότι σήμερα επείγει η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος.

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για συνεργασίες και εφεδρείες που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα που μπορεί να καρατομήσει και τα παιδιά του.

Η ίδια τόνισε ότι λύση και διέξοδος υπάρχει όταν στόχος είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό εάν υπάρχει η κυριαρχία των μονοπωλίων, τόνισε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό, οι πολίτες έχουν στο επίκεντρο ένα πραγματικό δίλημμα με δύο διαφορετικά σκέλη: Ή να χρεοκοπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα ή με τη στάση του να οδηγήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατών και των νέων με στόχο μια σχεδιασμένη αντεπίθεση.

Τόνισε ακόμη ότι η οικονομική ανισομετρία ανάμεσα στα κράτη-μέλη θα οξυνθεί γεγονός, που, όπως παρατήρησε, συνεπάγεται και πολιτική ανισομετρία.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: