Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Θέλω και τώρα συνεργασία, δεν πάω σε εκλογές... »

Επιμένει παρά το ναυάγιο ο πρωθυπουργός

http://img.protothema.gr/
Πεπεισμένος ότι ακόμα και μετά το ναυάγιο της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την οικονομία εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τα πολιτικά κόμματα ακόμα και για τομείς όπως η φορολογία και οι αποκρατικοποιήσεις με την προϋπόθεση ότι η χώρα δεν θα ξεφύγει από τους στόχους που αντικειμενικά έχουν τεθεί στην προσπάθεια για εξασφάλιση της ομαλής δανειοδότησής της.

«Είχα δηλώσει και προεκλογικά ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία και συνεχίζω να είμαι ανοιχτός με δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι έστω και χωρίς συναίνεση από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις η κυβέρνησης θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις απαραίτητες για την σωτηρία της χώρας αποφάσεις

Ξεκαθάρισε δε ότι και η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα θα αξιολογηθούν από τον ελληνικό λαό στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2013.

«Εκλογές θα γίνουν το 2013, τότε θα αξιολογηθούμε και θα αξιολογηθούν όλοι. Οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη και ζήτησα από τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα να κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Και μετά την σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να συγκλίνουμε, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση να ξεπεράσουμε τα συμβατικά κομματικά αντανακλαστικά», συμπλήρωσε.

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα τιμήσει στο ακέραιο την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση με ή χωρίς ευρύτερες συναινέσεις», κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: